Μόλις τελείωσα το χειμώνα ο οποίος τελειώνει εκπληκτικά και έχουμε τη σκηνή οπου ο Joel και η Ellie είναι πιο κοντά από ποτέ(ορίστε και μια φωτό από τη μάλλον πιο αγαπημένη μου σκηνή)
Και μετά μπαίνουμε στην Άνοιξη όπου ξαφνικά η Ellie είναι πολύ απόμακρη και γενικά "στον κόσμο της" της μιλάει ο Joel και δεν τον προσέχει και γενικά φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά.
Την πρώτη φορά είχα κολλήσει εκείνη τη στιγμή που την είδα τόσο απόμακρη και αναρωτιόμουνα τι να έγινε και έχει αλλάξει τόσο πολύ. Η ιστορία του χειμώνα αρκεί για να αλλάξει τελείως θα μου πει κάποιος..οκ δεκτό, αλλά εδώ φταίει κάτι άλλο(τουλάχιστον έτσι μου φαινότανε) έκανε κάτι ο Joel που δεν μας το δείξανε;; Βαράει φλασιές η Ellie δεν ξέρω....
Τώρα όμως μου ήρθε στο μυαλό ότι η Ellie γνωρίζει οτι για να βρεθεί το αντίδοτο πρέπει να πεθάνει και καθώς πλησιάζει στη βάση των fireflies νοιώθει "περίεργα" για αυτό.
Λογικά σκέφτεται τι θα γίνει, έχει αγχος κλπ.. Για αυτό και δεν δίνει τόση σημασία στον Joel
Αντίθετα ο Joel αρχίζιε και ανακουφίζεται και είναι πιο διαχυτικός πλησιάζοτας στην τελευταία στάση του ταξιδιού τους..
Εχει βρει μια "κόρη" στα ματια της Ellie και πιστεύει πως θα πάει την Ellie, θα βρεθεί το αντίδοτο και μετά θα συνεχίσουν οι 2 τους να ζουν ωραια,να παίζουν κιθαρα στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και όλη αυτή η περιπέτεια θα είναι ένας μακρινός εφιάλτης...
Ίσως να έχει πει και αλλο παιδί αυτή τη "θεωρία" και να μην το θυμάμαι, απλά είπα να πω και εγώ το κάτιτις μου.. :P