Blame πουρέιτζερ.
Printable View
Blame πουρέιτζερ.
Ποσο θα του εβαζες για βαθμολογια?
Γεια χαρα και απο εμενα παιδες. Πρωτο μηνυμα για το φορουμ. Λιγο background: Παιζω αποκλειστικα fps, απο το 3. Πολλες ωρες σε COD της Infinity (ολα, με εμφαση στο MW και MW3, το MW2 δεν μου πολυαρεσε) οχι σε Blackops. Επισης καμποσες ωρες σε BF3, μονο σε closed quarters dlc (δεν μου αρεσουν οι μεγαλες πιστες και τα οχηματα). Στο θεμα μας τωρα.
Τη σειρα killzone τη γνωρισα με το 2, και το παιχνιδι αυτο κυριολεκτικα το ελιωσα. Εχω 2 ξεχωριστα accounts που ειναι Commander in Chief με ολα τα challenges οποτε οι killzoners καταλαβαινουν. Μετα την μεγαλη απογοητευση και απαραδεκτη πατατα που ηταν το killzone 3, πηρα το Shadow Fall με το μεγαλο bundle την Παρασκευη που περασε. Εχω ηδη παιξει αρκετα, οποτε μπορω να πω τις εντυπωσεις μου. Αφορουν μονο το MP κομματι, δεν παιζω ποτε SP.
1. Θα διαφωνησω καθετα με τον φιλο που ειπε παραπανω οτι το MP ειναι re skinned COD. Σαν gameplay, ειναι αρκετα κοντα στο killzone 2, απλα τα παντα ειναι πολυ ομαλα λογω των περισσοτερων frames per second και του πολυ λιγοτερου input lag. Δεν υπαρχει καθολου aim assist (που στο COD και BF υπαρχει) και σε συνδυασμο με το γεγονος οτι οι αντιπαλοι θελουν μερικες σφαιρες για να πεθανουν (εκτος απο το βαρυ shotgun και 2 απο τα sniper) δεν αρκει μονο να δεις τον αντιπαλο και να πυροβολησεις πρωτος, αλλα να βαλεις και τις σφαιρες στον στοχο. Αυτο επισης σου δινει και χρονο αντιδρασης, οταν καποιος σε εχει δει πρωτος. Ο θανατος σου δεν ειναι καθλου σιγουρος. Στο COD αυτο απλα δεν υπαρχει.
2. Η κινηση ενω ειναι πολυ ομαλη, ειναι χαρακτηριστικη killzone. Τα δε gameplay mechanics οπως οι πυροβολισμοι των οπλων, το recoil, τα animations, το melee ειναι εξαιρετικα υλοποιημενα και προσεγμενα, οσο και χαρακτηριστικα του παιχνιδιου.
3. Τα βασικα του παιχνιδου ειναι ολα πετυχημενα. Οι 3 κλασεις ειναι σχεδον αψογα ισορροπημενες με δικα τους δυνατα και αδυνατα σημεια (η assault εχει τα καλυτερα οπλα, η support τα περισσοτερα abilities και εχει και τα air bots, η scout το spot and mark ability). To level design ειναι παρα πολυ καλο, ετη φωτος απο το χαλι που ηταν το killzone 3.
4. Τα warzones με τις εναλασσομενες αποστολες ειναι απλα φοβερα, και πολυ σασπενς και ποικιλια. Αλλα και το TDM ειναι παρα πολυ καλο.
5. Το γεγονος οτι μπορεις να κανεις δικο σου warzone, με οτι κανονες θελεις, και να φιταξεις ακομα και διαφορετικους κανονες για τις 2 ομαδες (πχ η μια ομαδα να εχει μονο πιστολια και η αλλη shotguns) ειναι μοναδικο σε fps αυτη τη στιγμη.
6. Τεχνικα το παιχνιδι τρεχει εξαιρετικα, δεν κρασαρει, δεν κολλαει, ειναι σωστο from day 1
7. Ολα τα dlc για τις πιστες ειναι ΔΩΡΕΑΝ. Τα αλλα dlc μονο θελουν πληρωμη.
Αρνητικα:
Το παιχνιδι εχει ελλειψεις, λογω του οτι επρεπε να ειναι launch title. Η κυριοτερη απο αυτες ειναι οτι δεν εχει in game chat, οποτε μπορεις να μιλας μονο με του συμπαιχτες που εχεις κανει party chat απο το μενου του ps4. Αυτο ειναι χαζομαρα, μια που σε team oriented shooter πρεπει να μπορεις να μιλας με ολους τους συμπαιχτες σου. Η Guerilla εχει δεσμευτει οτι θα ειναι ετοιμο στο επομενο patch, το 1.07 που ειναι να βγει πριν το τελος Δεκεμβριου.
Δυστυχως δεν εχει squads, κατι που στο killzone 2 ηταν φοβερο και εδινε αλλη διασταση στο παιχνιδι (ειδικα με τη δυνατοτητα να κανεις spawn στο squad leader). Στο killzone 3 το εγκατελειψαν, πολυ κακως και επρεπε να ειχε γυρισει. Και αυτο το εξεταζουν για να το υλοποιησουν.
Επιγραμματικα:
Φοβερο παιχνιδι, αψογο τεχνικα, ποιοτικο, διασκεδαστικο. Να μην ξεχασω: H Guerilla εχει ενα καταπληκτικο feedback site οπου μπαινεις και βαζεις topics για βελτιωση του παιχνιδιου και ψηφιζεις σε topics των αλλων, το οποιο το ΑΚΟΥΕΙ. Ετσι εγινε με το in game chat οπου ανοιχτηκε topic και ψηφισαμε ολοι και τρεχουν τωρα να το υλοποιησουν. Βαλτε και το γεγονος οτι οι πιστες ειναι ΔΩΡΕΑΝ και αυτο δειχνει ποια ειναι η εταιρεια που αξιζει τη υποστηριξη μας.
Αυτό το πράγμα που δε ξέρεις προς τα που να πας και σου πετάει ένα waypoint όπου ναναι με έχει εκνευρισει αφάνταστα!
Μόνο εγώ δε ξέρω προς τα που να πάω και ψαχνομαι;
Αποστολη, ειναι θέμα συνήθειας. Στο chapter 2 ηταν πιο έντονο το πρόβλημα, στα επόμενα παλευεται.
Γενικα, υπάρχουν προβλήματα στο παιχνιδι. Θα επρεπε να υπαρχει η δυνατότητα να υπαρχει παντα on screen το βέλος κατεύθυνσης και, οπωσδηποτε, ένας χάρτης. Αυτή η βλακεία που σου βγάζει με ενα 3D σχέδιο με κοκκινισμενη την περιοχή του "στόχου", δε κανει τίποτα.
^^ Σωστος ο nikosarg . Οραιος ρε man .
Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι σκατ@ ζηταει ο κοσμος και οι fan τελικα ? !!!
Πως ειναι δυνατον τα τελευταια bf και cod να ειναι αισχρα ( τουλαχιστον σε single ) και γενικα καθε χρονο και χειροτερα , και να παιρνουν 8αρια και πανω δεν μπορω να το καταλαβω !!!
(btw εκτος απο τα τελευταια , εχω παιξει ολα τα series !)
Πως ειναι δυνατον το killzone 3 να εχει καλυτερη βαθμολογια απο το 4 ?
Για μενα αν το shadow fall αξιζει για 7αρι που του εχουν δωσει , το killzone 3 επρεπε να εχει τουλαχιστον 6αρι !!!!
:tired01:
Θα συμφωνησω με τον Valkyre οτι το παιχνιδι εχει αδικηθει καταφορα, μεχρι στιγμης δεν μου εχει φανει βαρετο, βεβαια για τον τεχνικο τομεα τι να πει κανεις, αλλο να βλεπεις εικονες και video και αλλο να το παιζεις, απιστευτη λεπτομερεια, απιστευτοι φωτισμοι, τρομερη ατμοσφαιρα. Μολις τελειωσα το chapter 5 και νομιζα πολλες φορες οτι βλεπω remake του Blade runner, καταπληκτικη ατμοσφαιρα.
Πω, πω γκρίνια. Είχατε συνηθίσει να σας παίρνουν από το χεράκι και να σας πάνε βόλτα. Στο Killzone ακόμη και στις corridor style πίστες έχει πάντα και εναλλακτική προσέγγιση μέσα από αεραγωγούς κλπ δεν είναι 100% Linear. Αν ήταν να δείχνει ένα φωτεινό μονοπάτι σαν μερικά παιχνίδια δεν θα είχατε καν την δυνατότητα της εξερεύνησης και τυχόν εναλλακτικών διαδρομών. Να μπορείς αντί να πας καρφί επάνω στους εχθρούς να μπεις από έναν αεραγωγό και να τους την πέσεις από πίσω ή από ψηλά. Επίσης κάποιες φορές έχει και διπλές ή εναλλακτικές αποστολές ενεργές και είναι στο χέρι σου να επιλέξεις τί θα κάνεις πρώτο και αν θα κάνεις κάποια side αποστολή καθόλου. Από την άλλη, πατάτε το βελάκι επάνω στο σταυρόνημα όποτε νομίζετε ότι χαθήκατε και θα βρείτε που πρέπει να πάτε. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που έμπειροι παίκτες παραπονιούνται για αυτό το θέμα, το ότι δηλαδή δεν τους τα δίνει όλα το παιχνίδι στο πιάτο. Δεν το έχω ολοκληρώσει, δεν θυμάμαι νομίζω το ξεκίνησα στην κανονική δυσκολία (εκτός και εάν τελικά έβαλα την δύσκολη απευθείας που δεν το νομίζω) και μέχρι τώρα το παιχνίδι μου φαίνεται μία χαρά, όμορφο, τίμιο, με ποικιλία σχεδιασμού όσο έχω δει ήδη, με κάποια μικρά θεματάκια κυρίως στο θέμα των γραφικών (κάποια pop ups νομίζω, εκτός αν είναι εντύπωση μου) και σχεδιασμού, δηλαδή του να έχω ένα τραπέζι με διάφορα επάνω και να του παίζω με το κοντάκι και άλλα αντικείμενα να πέφτουν στο πάτωμα, ενώ άλλα είναι πακτωμένα εκεί και δεν πέφτουν ούτε με μπαζούκα (είναι πάντα συγκεκριμένα τα αντικείμενα και η συμπεριφορά τους). Δυστυχώς, δεν είμαι σε περίοδο να μπορώ να αφιερώσω ένα μονοκόμματο playthrough 10 ωρών σε δύο - τρεις μερούλες για να το ξεπετάξω οπότε βγάζω ένα - δυο κεφάλαια την ημέρα και μου χαλάει την γενική εμπειρία αυτό, αλλά πάλι είμαι ικανοποιημένος και έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε αυτό που περίμενα για next-gen launch τίτλο. Το να είσαι main launch τίτλος μίας κονσόλας σαν το PS4 είναι μεγάλη ευθύνη, νομίζω ότι η Guerrilla τα πήγε καλά, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σε αυτό το console launch.
Για το hipfire:
Σαφως και δεν ειναι οπως στο killzone 2 αλλα σιγουρα το Shadow Fall δεν ειναι ADS only game. Αντιθετα, φαινεται να εχει μια ισορροπια. Μεχρι μια αποσταση 5-6 μετρα ειναι πολυ αποτελεσματικο, αλλα αμεσως μετα το bullet spread ανοιγει αποτομα οποτε το ADS ειναι καλυτερο. Επισης, ανοιγει πολυ ο κωνος μετα την 6-7 σφαιρα στο full auto. Οποτε για την αποσταση απο 5-6 εως 10 μετρα αν δεν θελεις ADS πρεπει να κρατησεις λιγο τη σκανδαλη για τισ πρωτες σφαιρες και μετα να αφησεις και να ξαναπατησεις. 1 οπλο θελει λιγο συμμαζεμα στο hipfire bullet spread, ειναι το pulver assault rifle της support κλασης, αλλα μιλαμε για μια μικρη αλλαγη οχι τιποτα δραστικο. Τα οπλα τωρα ειναι πολυ διακριτα μεταξυ τους με πολυ ξεχωριστα χαρακτηριστικα, κατι που ειναι πολυ ωραιο. 2 επιπλεον σημειωσεις για το MP:
1. To ranking ειναι με βαση τα challenges. Εχει καπου πανω απο 1500, που ειναι απο challenges οπλων, μεχρι challenges για missions και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.
2. Για οσους δεν θελουν να παιξουν μονο team deathmatch και θελουν να παιξουν warzone (εκει οπου πραγματικα θα εκτιμησουν και θα χαρουν το παιχνιδι) συνιστω για 1-2 μερες να βαλουν offline botzone με τα bots στο ευκολο, για να μαθουν τι ειναι το καθε mission, που ειναι τα σημεια που πρεπει να πας και τι πρεπει να γινει. Το warzone με τις εναλασσομενες αποστολες θελει μια μικρη εξοικειωση, αλλα οταν το παρει κανεις πρεφα (ειναι ευκολο, μια δυο μερες αρκουν για ολα τα βασικα) δεν ξεκολλας.
Πεστα ρε Νεκταριε γιατι θα τρελαθω....
Ειλιρκινα και χωρις παρεξηγηση παιδια μου φαινεται ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ εντελως το παραπονο του "χαθηκα" , "δεν ξερω που να παω" , "γιατι απλα να βλεπω ενα waypoint" απο ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ gamers....
Να το ελεγε κανα παλικαρι το οποιο δεν ασχολειται με τα games ναι να το καταλαβω. Αλλα ειλικρινα νομιζω πως ειναι κουφο (για εμενα παντα) να ακουω τετοια παραπονα απο gamers χρονια στο κουρμπετι.
Τι θελουμε? Ενα παιχνιδι που θα εχει οπως λεει ο φιλος Νεκταριοσ πιο πανω ενα φωτεινο μονοπατι? Τελικα θελουμε τα παιχνιδια μας να ειναι ανοιχτα σε μεγεθος και να προσφερουν πολλαπλες διαδρομες ή απλα θελουμε εναν σκετο διαδρομο που θα εχει φωτεινες πινακιδες "THIS WAY"?
Παιζω ΧΩΡΙΣ hud... χωρις καν αυτο το κουμπι που σου δινει το waypoint με χιλιομετρητη αποστασης και ακουω μοναχα που μου λεει το στορυ να παω. Ναι εχω χαθει. Αλλα επειδη παιζω κατ αυτον τον τροπο. Βαζοντας (το δοκιμασα) το hUD στο οn πραγματικα ειναι γελοιο να βρεις που πρεπει να πας... προχωρας προς το waypoint, βλεπεις live να ενημερωνεται ο χιλιομετρητης αποστασης και τσουπ... εφτασες...
Δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα το παραπονο αυτο.
Δηλαδη Assassins Creed ή τοσα αλλα παιχνιδια που εχουν παρομοια συστηματα με waypoints και ειναι μαλιστα ειναι open world και ειναι πολυ πιο ευκολο να χαθεις, τι κανετε, βασανιζεστε? :P
πραγματικα ελπιζω να μην διαβαζει και πολυ τετοια σχολια η Guerilla gιατι μετα δεν θα φταιει εκεινη εαν βαλει εναν διαδρομο με 800 εχθρους και το αποκαλεσει "game".
Ολα καλα και τα πιστευω αυτο που λες αλλα ακομα και στο 3 που ημουν διατεθημενος να δεχτω την αλλαγη στα mechanics οι χαρτες περα απο καναδυο ηταν τραγικα μικροι, δε λεω να υπαρχουν και αυτοι αλλα που ειναι το μεγεθος των χαρτων που υπηρχε στο killzone 2? το παιχνιδι εκεινο ηταν κατι παραπανω απο reaction -game απλος οπως το cod, επρεπε να σκεφτεις απο που θα πας και γενικα να εμπλακεις απο μακρια.Στο shadow fall οι χαρτες φαινονται ακομα πιο coridor κανω λαθος;μακαρι να ειναι καλο το παιχνιδι και να βγαλουν και κανα καλο dlc και να γουσταρουμε
Απλος αναφερω καποιους λογους που γκρινιαζουμε εμεις οι "fans" κουβεντα να γινετε
Δηλαδή συγγνώμη ρε παιδιά. Αν κάποιος χάνει σε easy mode 37 φορές, όσο άσχετος και να είναι, το
Shadows Cannot Be Killed http://www.ps3trophies.org/images/si...phy_silver.png Complete the campaign on any difficulty without dying,
πώς διάολο βγαίνει;
Blame πουρέιτζερ.
Ε εντάξει, χαζομάρες. Τα τρόπαια που σε αναγκάζουν να κάνεις 100 φορές το ίδιο πράγμα είναι εκνευριστικά. Βάλε ένα δύσκολο τρόπαιο σε βάθος χρόνου στο multi.
Blame πουρέιτζερ.
Λιγα λογια για τα modes και χαρτες:
Ποιο deathmatch μονο ρε παιδια? Φατσα καρτα οταν μπαινεις στο μενου του online βλεπεις τα active warzones, εκ των οποιων και τα 3 επισημα της Guerilla.
1. 24 player warzone (search and destroy defend, search and destroy attack, capture connect, beacon theft)
2. Classic warzone 7x7 (αποστολες οπως στο killzone 2 εκτος απο assasination)
3. 24 player team deathmatch
Και ολα τα active custom warzones ειναι στην πλειoψηφια objective based. Κατι το οποιο ας πουμε θα μπορουσε να εχει κανει καλυτερο η Guerilla θα ηταν να βαλει περισσοτερα official warzones γιατι ο κοσμος οταν βλεπει τον warzone browser βλεπει πρωτα τα official και τα cutom ειναι πιο κατω.
Levels: Αν εξαιρεσεις το The Remains (remake της Billgarsk Bulevard απο το 3) ειναι πολυ πιο κοντα στη φιλοσοφια του 2 απο του 3. Εχει μεγαλες (The Station, The Factory) μεσαιες (The Spire, The Park, The Divide) και πιο corridor based μικρες (The Penthouse, The Wall). Αν κατι λειπει ειναι μια πιστα τυπου Pyhrrus Rise. Ειναι σχετικα συμμετρικα, με πολλες εξοδους πλεον για καθε πλευρα, και με κλειστες και ανοιχτες εμπλοκες απο μεσαιες και πανω.
@psx3
Το ίδιο λέμε. Για να μη χάσεις ούτε μια φορά πρέπει να ξαναπαίξεις το ίδιο πράγμα 100 φορές αν είναι τόσο δύσκολο όσο περιγράφετε. Το να σου πει όμως φτάσε rank 25 ή 50 ή 75, δε νομίζω οτι απαιτεί boosting για έναν τυπικό competitive παίχτη, ούτε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Ισως λίγη αφοσίωση. Αν πάρεις το game μετά από 5 χρόνια, ε λογικό είναι να υπάρχει κάποια πιθανότητα να μην υπάρχουν ανοιχτοί servers. Το game όμως, σε 5 χρόνια από τώρα, θα το 'χεις πάρει δώρο μαζί με αποσμητικό χώρου.