:a036:
Σοβαρά πάντως, κάθετι εθιστικό, όταν χάνεται το μέτρο, μπορεί να συμπεριληφθεί στην παραπάνω λίστα. Μέχρι και αυτό που "δεν κόβεται" :whistle: Ρωτήστε τον Duchovny! :ice:
Printable View
^^ χαχα που σου ηρθε ο Duchovny! Λοιπον να δεις που αυτος το εβαλε αυτο το στοιχειο με ουσιαστικο λογο στον ρολο του ως Φοξ Μολντερ! (αν εβλεπες τη σειρα θα ξερεις τι εννοω, ο χαρακτηρας εβαζε τσοντες και ετρωγε πασατεμπο απλα για να περασει η ωρα! χαχα επικο! :) )
Εννοώ ότι αυτοί το κάνουν για να σε ψαρώσουν. Να πεις "πω πω τι εταιρία είναι αυτή? Όλα στα αγγλικά? ουάου!!!
Ξεφύγαμε δηλαδή από αυτό, έστω και μετά από πολλά Posts.
Για να μην γράφω τα ίδια:
Από τη στιγμή που το τσιγάρο πάει με ποτό μιας και αυτό μας έχει δείξει η ιστορία το παίρνουμε ως δεδομένο.Quote:
Φυσικά και ήταν με χιουμοριστική διάθεση. Αν έβαζα μία αφίσα κατά των καπνιστών πιστεύεις ότι θα γινόταν το ίδιο? Εκεί θα γελάγαμε σίγουρα όλοι.
Απλά κάποιοι ξεσκεπάζονται έτσι.
Οπότε ναι ο κακός εξαερισμός φταίει όταν το μαγαζί και τα ρούχα σου μυρίζουν καπνό.
Όπως και στις τουαλέτες αν δεν υπάρχει καθαριότητα και σωστός εξαερισμός βρωμάει. Τι να κάνουμε να τα κάνουμε σε εξωτερικό χώρο?
Κάτσε να σκεφτείς και πιστεύω ότι θα καταλάβεις. :)
Όταν τα μαγαζιά θα κλείνουν όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το Σάββατο στις 2 τα ξημερώματα θα σου αρέσει?
Αυτό θα γίνει σίγουρα αφού υπάρχει σχέδιο.
Ο κόσμος δεν έχει τόσα λεφτά πλέον, τα ποτά ακριβαίνουν, όπως και τα τσιγάρα και έρχεται καπάκι μία απαγόρευση καπνίσματος και τα πεθαίνει όλα.
Ξέρεις όταν πάνε να σε κάνουν Ευρωπαίο, πάνε να σε κάνουν σε όλα.
Απαντάω όπως μου απαντάνε.
Όταν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή δεν λένε να καταλάβουν έτσι απαντάω.
Αν δεν με παίρνεις σοβαρά τότε γιατί ασχολείσαι με το τι λέω?
Μήπως φορτίζεσαι συναισθηματικά? :)
Για σένα ταιριάζουν οι δύο αφήσες γάντι, με τα επιχειρήματα που αναπτύσσουν και οι δύο.
Μάλλον περιμένεις τη μεταπολίτευση.
Γίνομαι 24 τον Φεβρουάριο.
Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβες ότι δεν τα έβαλα για διαφήμιση.
Έλεος δηλαδή.
Ο σκοπός μου ήταν να αποδείξω σ' εκείνους που θέλουν να απαγορευτεί ή μάλλον που συμφωνούν με την απαγόρευση του καπνίσματος αυστηρά παντού, ότι υπάρχουν μαγαζιά όπως για παράδειγμα Clubs/bars της Rock σκηνής που είναι λίγο πιο Underground από κάποια πιο "κυριλοφανή" Clubs, στα οποία ο κόσμος στη πλειοψηφία του, είναι διαφορετικός.
Διαφορετικός με την έννοια όχι ότι είναι μάγκες, ούτε ότι είναι τίποτα ξιπασμένοι.
Είναι μέσα στα πιόματα, στις μηχανές, σε γνωστό μαγαζί παίζει punk Thrash και πετάνε μπουκάλια, μπύρες, σπρώχνονται, ένας γενικότερος χαμός.
Δεν το κατακρίνω αυτό (βέβαια δεν μου αρέσει).
Σημασία έχει ότι δεν μπορείς να απαγορεύσεις το τσιγάρο εκεί.
Λες σε κάποιον να κάνει δίαιτα και τον αφήνεις να τρώει τα πάντα και όσο θέλει εκτός από σοκολάτες.
Πραγματικά χαίρομαι που παραμένεις Original. :)
Εγώ από την άλλη μεριά πάω συνήθως για να πιω, ανάλογα τα κέφια σε ανάλογο μαγαζί με το ανάλογο κλίμα. Πάω να βλεφαριάσω ή πιο όμορφα να φλερτάρο με τρόπο ωραίο καμιά τύπισσα και ότι προκύψει.
Δεν σου λέω ότι αυτό που κάνεις εσύ είναι λάθος και αυτό που κάνω εγώ είναι το σωστό. Απλά ζητάμε διαφορετικά πράγματα και διασκεδάζουμε διαφορετικά.
Η γνώμη ας πούμε για Bars/Clubs είναι ότι πας για να πιεις και να φλερτάρεις ακούγοντας μουσική σε κλίμα ανάλογο της διάθεσής σου και της φάσης σου.
Πιο απλά λόγια Bar = Φλερτ.
Στη προκειμένη φάση της ζωής και τους τελευταίους μήνες δεν πάω γιατί δεν αναζητώ το Φλερτ για ευνόητους λόγους.
Όταν δούλευα βέβαια πήγαινα, αλλά για δουλειά, όχι για κάτι άλλο. :)
Και εμένα με ενοχλεί πολύ αυτό, ειδικά τα Σάββατα τα μάτια δακρύζουν σε βαθμό κλάματος μερικές φορές.
Θέλω όμως όπως είναι φυσιολογικό με το ποτό να καπνίζω. Ας φτιάξουν σωστές εγκαταστάσεις, δεν φταίω εγώ ο καπνιστής.
Καλά δεν είμαι κανένας Induastrialας. Τυχαίνει και έχω πάει κάποιες φορές λόγω κάποιων παρεών που είχα περιστασιακά από εκείνα τα μέρη.
Όσο για το πόσα χρόνια πάω, δεν έχει σχέση, αλλά μιας και το ανέφερες και φαίνεται να σ' ενδιαφέρει θα σου πω ότι η ζωή δεν είναι ρόδινη και οι νόμοι περί απαγόρευσης αλκοόλ στα μαγαζιά φυσικά και δεν τηρούνται.
Από 1η λυκείου (15 χρονών αν τα υπολογίζω σωστά - έχω κερδίσει χρονιά) τυχαίνει να πηγαίνω.
UW και DS πήγα πριν κάνα 3άρη χρόνια πρώτη φορά.
Πήγαινα σε κάποια άλλα στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία έτυχε και να δουλέψω.
Σωστός εξαερισμός. Το έχω πει πολλές φορές.
+1
Αυτό ακριβώς λέω εδώ και πολλά Post. Φαίνεται δεν έδωσες και πολύ σημασία, βιάστηκες να ξεσπάσεις.
Ευτυχώς που έχουμε τον Melnibonian που θας μας ανοίξει τον σωστό δρόμο για το μέλλον του Ελληνικού λαού. :P
Δεν το διάβασα κάπου, αυτό βλέπω.
Πραγματικά δεν έχω νευριάσει καθόλου ακόμα και με κάποιους χρήστες που βρίζουν.
Δυστυχώς όμως κάποιοι είναι έρμαια των συναισθημάτων τους και βρίζουν, αγνοώντας το Policy του Forum. (Σου αρέσει καλύτερα αυτή η εκτέλεση μήπως?):P
Όταν δεν συμφωνείς με κάποιον τον βρίζεις εσύ?
Αυτά σου έμαθαν όταν μεγάλωνες? Εύγε!
Όταν μεγάλωνα μου έμαθαν να είμαι λογικός! Εύγε μου!!!!
Καλά κι εσένα σου ταιριάζει το γαλατικό χωριό του Αστεριξ που αντιστέκεται σθεναρά στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αλλά δεν το κάναμε και θέμα. Ο καθένας με το ψώνιο του.
Το θέμα είναι να καταλάβεις ότι ο εξαερισμός σε ένα κτίριο έχει και κάποια όρια και δεν φτιάχτηκε για να αντιμετωπίζει τιτανοτεράστιους όγκου καπνού ανα πάσα στιγμή. Και αφού νοιάζεστε τόσο για τα μικρά indie μαγαζάκια που έχουν βαλθεί να τα κλείσουν οι σατανικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, τότε μην τα αναγκάζετα τα έρμα να ρίχνουν χρήμα για την βελτίωση του εξαερισμού τους. Απλά μην τα ντουμανιάζετε!
Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο.
Δεν ανάβουμε βαρέλια με φωτιά, μην υπερβάλεις.
Ο σωστός εξαερισμός δεν καταλαβαίνει από τσιγάρο.
Είπαμε όμως ότι κοστίζει σε θέρμανση.
Μα δεν θα βγάλουμε εμείς κάποιον νόμο τώρα. Ο νόμος ψηφίστηκε. Βέβαια για το αν θα αντέξει η όχι είναι άλλη ιστορία.
Εδώ κουβεντιάζουμε για το αν συμφωνούμε με τον νόμο και αν όχι πως θα θέλαμε να ήταν.
Οπότε θα πρότεινα ή ν' αρχίσετε εσείς το κάπνισμα ή να μην έρχεστε. (έτσι όπως το θέτεις δηλαδή)
Δεν σας τράβηξε κάποιος από το αυτί.
^^ Βασικά, την άποψή μου για τον νόμο την έχω εκφράσει ήδη σε προηγούμενη σελίδα. Είναι κάτι που δεν θα κάνει τη διαφορά στη δική μου ζωή, όμως όταν είδα τις αφίσες που πόσταρες και τις υπερβολικές αντιδράσεις των καπνιστών δεν μπορώ να μην το κατακρίνω. Είναι καθαρά αντίδραση κακομαθημένου παιδιού που του απαγορεύουν μια κατάχρηση που δεν είναι καλή ούτε για τον ίδιο, ούτε και για τους γύρω του. Τα επιχείρηματα που διαβάζω περί αλλοίωσης "παράδοσης", δικτατορικές απαγορεύεσεις και εξάλλοιψη ιδιαιτεροτήτων μου θυμίζουν τα επιχειρήματα που έχουν οι συνητηρικοί Αμερικάνοι όταν τους λένε ότι η λατρεία τους με τα όπλα είναι επικύνδινη για όλους τους άλλους! Απλά δεν γίνεται ο καθένας να κουβαλάει το καπρίτσιο του ως αναφαίρετο δικαίωμά του στη συμβίωση με τους άλλους. Στον ιδιωτικό του χώρο ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, αλλά όταν καταπατάται η ελευθερία και απειλείται η ακεραιότητα του άλλου τότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Και στο κάτω κάτω, ακόμα και αν οι αντι-καπνιστές "δεν ξέρουν τι χάνουν", όλοι οι δημόσιοι καπνιστές οφείλουν να σεβαστούν τους πρώην-καπνιστές που δεν θέλουν να ξαναμυρίσουν τσιγάρο στη ζωή τους.
Heatspreader,
Χαχαχα,δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί,αλλά το μπαλάκι πάει σε εσένα,αν θα έρχεσαι και θα βγαίνεις έξω να καπνίσεις ή αν θα μένεις να ντουμανιάσεις το σπιτάκι σου...
Για την διαφήμιση (αναφορά στα μαγαζιά) μη ζητάς έλεος,φυσικά και δεν το έγραψα σοβαρά...
Το κακό είναι ότι εκφύλισες μια σοβαρή κουβέντα που είχε αναπτυχθεί σε θέατρο του παραλόγου.Ο Jimspy ας πούμε,είχε αντίθετη άποψη και παρόλα αυτά (και τα greeklish του) δεν εκνεύρισε κανέναν που να τον φέρει σε σημείο να βρίσει.Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αν επιχειρηματολογούσες αντί να βάζεις ηλίθιες (καλές μόνο για χαβαλέ) αφίσες και να πετάς δογματικές και προκλητικές ατάκες,κανείς δεν θα είχε θέμα αυτή την στιγμή.Επίσης να πω και κάτι που μου άρεσε.Που σε κάθε τι που γράφει ο καθένας απαντάς απόσπασμα-απόσπασμα.Δεν έκανες καμιά αναφορά όμως στα -rep που μοίρασες στο μισό forum (lol)!Αυτό ήταν ένδειξη της ωριμότητάς σου και της δύναμης των επιχειρημάτων σου?Όπως πιθανόν να παρατήρησες υπάρχουν αρκετά σημεία συμφωνίας στους περισσότερους κι εσύ με φράσεις ''όποιος δεν γουστάρει να μην πατάει στα bars'' τίναξες την κουβέντα στον αέρα.Γιαυτό και το τελευταίο μου σχόλιο που σε αφορούσε.Με πολίτες που αντί να ενώνονται με το συμπολίτη τους και να γίνονται μια γροθιά απέναντι στο άδικο,επιδεικνύουν ανώριμη και αλαζονική συμπεριφορά και διευκολύνουν το έργο των κέντρων εξουσίας...Το βασικότερο πιστεύω είναι να αποκτήσει ο καθένας κοινωνική συνείδηση,σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής,από το κάπνισμα ως την πολιτικοποίηση (γιατί ως γνωστόν η αποχή εξυπηρετεί τους ισχυρούς)...
Όσον αφορά τις αφίσες τοποθετήθηκαν σε προηγούμενα Posts.
Και εμένα τα επιχειρήματα κατά του καπνιστή μου φέρνουν στο μυαλό δικτατορικά καθεστώτα που κατέγραψε η ιστορία.
Και οι μη καπνιστές να σέβονται τους καπνιστές, μη ξεχνάμε τα αυτονόητα.Quote:
Και στο κάτω κάτω, ακόμα και αν οι αντι-καπνιστές "δεν ξέρουν τι χάνουν", όλοι οι δημόσιοι καπνιστές οφείλουν να σεβαστούν τους πρώην-καπνιστές που δεν θέλουν να ξαναμυρίσουν τσιγάρο στη ζωή τους.
Δεν τραβάει κανένας κανέναν από το αυτί να πάει σε μέρος με τσιγάρο.
(θυμάται τις μέρες που έπαιζε wow σε internet cafe (για να μου γίνει η αλλαγή παροχού adsl πήρε 3 μήνες) και ήταν ορισμένα άτομα που κάνανε 2 τσιγάρα μέσα σε ένα bg :P )
πάντως παιδιά για να τα πάει καλά ο νόμος πρέπει να αναλάβει έργο η ίδια η κοινωνία. Οι κρατικοί μηχανισμοί υπάρχουν. Από εμάς εξαρτάται άμα θα τους χρησιμοποιήσουμε
χαχα ακριβώς. Τι να πεις, κάθε κράτος έχει του ηλίθιους του.
Ρε φίλε πως να στο δώσουμε να το καταλάβεις?Δεν γράφει πουθενά απέξω η ταμπέλα ''μέρος με τσιγάρο''.Έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες εκλογής στο που θα πάμε.Και το ξαναγράφω,δεν σου απαγόρευσε κανείς να πας οπουδήποτε,απλά δεν μπορείς να καπνίσεις σε κλειστό χώρο διότι το δηλητήριο που εκλύει το τσιγάρο θα το εισπνεύσουν και οι γύρω σου.Πόσο πιο ξεκάθαρα να στο πούμε???????????Το τσιγάρο είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση,δεν μπορείς να επιβαρύνεις κι εμένα με αυτό,και δεν μπορείς και να με διώξεις από οπουδήποτε.....Κι εμένα μου αρέσει να ακούω μουσική τόσο δυνατά όσο δεν φαντάζεσαι,αν ερχόμουν κάθε μέρα με το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι σου δεν θα σε ενοχλούσε?Θα ήταν λογική απάντηση ''το metal ακούγετε μόνο στη διαπασών,χρόνια τώρα οι ροκάδες τα σπάμε,αν δεν την παλεύεις άντε σε κανένα φίλο για τσάι''.Πες μου ειλικρινά,σε έναν άνθρωπο που θα σου μίλαγε με αυτά τα λόγια τι θα απαντούσες?????????????????????
Εδώ κολλάει το ....Έλεος
Απομονωσα καποια κομματια του ποστ σου που θελω να σχολιασω. Μην το εκλαβεις πονηρα.
Λοιπον... Δεν καταλαβαινω τι ακριβως παιρνεις σα δεδομενο. Οτι το τσιγαρο ειναι αλληλενδετο με το ποτο? καταρχην ποια ιστορια το εχει δειξει αυτο? Η συγχρονη ελληνικη, ας πουμε? Μπορω να σου πω χιλιαδες ακομα πραγματα που "κολλανε" με το ποτο ή το τσιγαρο. Δεν παει να πει οτι πραττωντας το ενα, πραττεις και το αλλο. Λογικο, ετσι? Και όχι, δεν ειναι φυσιολογικο με το ποτο να καπνιζεις. Να μου πεις οτι ταιριαζει να το δεχτω.
Το παραδειγμα σου με τις τουαλετες ειναι, τουλαχιστον, ατυχες. Το αφοδευειν ειναι φυσικη αναγκη, συνεπως, θα πρεπει να υπαρχουν σχετικες εγκαταστασεις σε καθε κτιριο και ας βρωμανε πολλες φορες. Αμα θες, μην πας....Το καπνισμα, καθε αλλο απο φυσικη αναγκη ειναι.
Αυτη η εμμονη σου με το οτι καποια club απλα δεν υπαρχουν χωρις καπνισμα, προσωπικα σε εμενα, ειναι ακαταληπτη. Εμεις εχουμε δημιουργησει τετοιες αντιληψεις (κατι παρομοιο με τη σχεση ποτο-καπνισμα). Ξερεις πως ειμαστε απο τις λιγες χωρες στον κοσμο που μετα το φαγητο τρωνε οπωσδηποτε γλυκο? Ταιριαζει, παω πασο, αλλα δεν ειναι εφαρμοστεο τοις πασι (αυτο παιζει και να το εγραψα λαθος).
Δεν συμμετειχα μεχρι σημερα στη συγκεκριμενη συζητηση, οχι βεβαια επειδη τη σνομπαρω, αλλα πιστευα πως οτι ειχε να ειπωθει, ειπωθηκε στις πρωτες σελιδες. Τα αλλα ειναι ανακυκλωση. Αλλα boy, οι αποψεις σου ειναι... πως να το πω... καπως. Και δεν εισαι και κανας πιτσιρικας.
Επισης στεναχωρηθηκα για το ban του Χρηστου, αλλα, ενταξει, ηταν δικη του επιλογη και εδω συμφωνω με τη γνωμη του Valk.
Εννοείται όταν πάει κάποιος να πιει ποτό θα καπνίσει όμως.
Επειδή ακριβώς έχουμε τις ίδιες δυνατότητες εκλογής, δεν μπορείς να αναγκάσεις τον καπνιστή να βγει έξω για να κάνει ένα τσιγάρο στα γρήγορα.
Δεν σου φταίει σε τίποτα ο καπνιστής ώστε να τον περιθωριοποιείς.
Τι σχέση έχει η μουσική στο αυτοκίνητο?
Έχουμε την εξίσωση των πάντων τώρα?
Το να ακούς δυνατά μουσική με το αυτοκίνητο δεν ήταν μία κατάσταση χρόνων που καθιερώθηκε στον πολιτισμό του κράτους και με τα χρόνια έγινε Standard.
Τώρα πως θες να το πάμε, ποιος θα νικήσει στο τέλος? LoL.
Είπα και εγώ...
Όλα είναι πιθανά εδώ.
Αφού ο καπνιστής είναι ένα σκουπίδι χωρίς δικαιώματα, δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση πλέον!
Εκνευρίζεται όποιος δεν ξέρει να επιχειρηματολογήσει.
Αν ξέρεις να κάνεις διάλογο δεν εκνευρίζεσαι. Με υπομονή εξηγείς στον/στους συνομιλητή/ές σου, με την ελπίδα να γίνει εποικοδομητική κουβέντα.
Αν οι αφίσες ήταν υπέρ των μη καπνιστών δεν θα σε χάλαγε φαντάζομαι τόσο ε?
Χαίρομαι που κάτι σου άρεσε. :)
Μοίρασα -rep στο μισό Forum?
Καταρχήν είναι τρόπος λειτουργίας του Forum για το αν φαίνονται τα Reps.
Δεν φαίνονται οπότε κανένας δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Όποιος δεν μίλαγε με επιχειρηματολογία και έβριζε με πλάγιο μιλώντας φασιστικά, έπαιρνα φυσικά και την ανάλογη απάντηση.
Ακριβώς για τον ίδιο λόγο και το δικό μου σχόλιο, αφορούσε εσένα.
Προσβάλλεις, κάτι που δεν έχω κάνει σε κάποιον εδώ πριν το κάνει εκείνος.
Συγχύστηκα,πάω στην καφετέρια να κάνω ένα τσιγάρο...
Spoiler!