-
2 είδη γκρίνιας έχουμε.
1ον αυτούς που δεν θέλουν να πληρώνουν για το online, οπότε πάντα θα γκρινιάζουν απ'ότι έχω καταλάβει
και 2ον όσοι γκρινιάζουν για τα παιχνίδια. Εδώ βέβαια έχουμε 100 υποκατηγορίες. Αλλοι γκρινιάζουν επειδή δεν δίνουν το Uncharted δωρεαν, αλλοι γιατί δεν δίνουν ΑΑΑ και άλλοι γιατί δεν δίνουν καλά παιχνίδια πλέον.
Τη Sony σίγουρα δεν τη συμφέρει να έχει 2 ξεχωριστές συνδρομές. Πιστεύω οτι αν βάλει επιπλέον προνομία κάπως θα μετριάσει τη γκρίνια.
-
@James
Φυσικά και έκανα το math. Γι' αυτό και είπα 30 με 35 ευρώ (εσύ προτιμάς το 30). Αλλά με μια διαφορά: ότι πρότεινα ήταν από μεριάς συμφέροντος καταναλωτή. Όχι βέβαια από πλευράς εταιρείας.
Εννοείται, σαφώς και εννοείται, ότι αυτό δεν συμφέρει τη Sony, καθώς οι περισσότεροι θα επιλέξουν το 30άρι άνευ παιχνιδιών.
Εξυπακούεται, ότι η Sony το 50άρικο θέλει και γι' αυτό κόβει κόστος, προσφέροντας παιχνίδια που της κοστίζουν ψίχουλα έως καθόλου (με ειδική συμφωνία: δεν θα πάρετε λεφτά, αλλά προώθηση. Η λεγόμενη ανταποδοτική διαφήμιση, όπως έχουμε και στην Ελλάδα μεταξύ επιχειρήσεων).
Σκατέ ολέ παιδιά, τι το συζητάμε;
Να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου όμως: σκεφτείτε πόσο αντιστοιχεί ανά μήνα το 50ρικο για 1 χρόνο συνδρομή. Περί τα 4,16 ευρώ. Ε, δουλευόμαστε; Λίγο ακριβότερα απ' ότι ένα πακέτο τσιγάρα (3,70 ευρώ). Να το πάμε σε 1 ποτό το μήνα; Ε, σαφώς είναι λιγότερα τα 4,16 ευρώ. Να πούμε φαγητό; Καλά, με 4,16 ευρώ παίρνεις 2 σουβλάκια (και σου μένουν κάτι cents στην καλύτερη). Για ταβέρνα, restaurant δεν το συζητάμε. Για σινεμά; Πάλι πιο λίγα τα 4,16 ευρώ. Συνεπώς....................με 4,16 ευρώ το μήνα, παίζεις online. Έτσι το βλέπω. Και επιπλέον, έχω μερικά παιχνίδια, που 1 στα 10 μου φαίνεται κάπως ενδιαφέρον (μην βγάλουμε φόλες και όλα τα indie).
Οπότε;
Η κατάσταση μου θυμίζει σχέση με ωραία γυναίκα, που όμως σχεδόν τα πάντα της σου τη σπάνε, εντούτοις την έχεις "ανάγκη" (όχι με την έννοια της πραγματικής ανάγκης, αλλά της επιθυμίας)....................και τελικά το αποτέλεσμα είναι, να μην την χωρίζεις παρόλο που σου τη σπάει γιατί σου αρέσει (ίσως στην πορεία μαλακωδώς να έχεις αναπτύξει συναίσθημα κιόλας), αλλά μονίμως τσακώνεστε, μονίμως χαλιέστε......δηλαδή 1 στις 10 φορές να περνάτε καλά και 9 στις 10 να τσακώνεστε. Είσαι μαζί της, σου σπάει τα νεύρα, γκρινιάζεις, αλλά δεν χωρίζεις. Κάπως...έτσι.
-
@Lefteris_X
Δεν ειναι το θεμα καθαρα οικονομικο. Ειναι οτι η υπηρεσια σου προσφερε για 4.16€/μηνα οπως λες καποιες Χ υπηρεσιες-παιχνιδια και τώρα σου προσφερει στα ιδια χρηματα λιγοτερα. Αν δεν μας ειχε καλομαθει δεν θα γκρινιαζαμε ειναι σιγουρο. Αλλα βλεπουμε πτωση στο τι προσφερει , απο εκει προκυπτει η γκρινια.
Αντιθετα η ms ζηταει τα ιδια λεφτα αλλα εκει που δεν εδινε τιποτα τωρα δινει καλα παιχνιδια . Ετσι προκυπτει ευχαριστηση στον χρηστη γιατι βλεπει οτι δινει τα ιδια λεφτα και οι υπηρεσιες-παιχνιδια βελτιωνονται.
Αρα δεν ειναι θεμα τα 50 ή 30 ευρω (ασχετα αν θεωρω εγω δικαιο το 30€). Ειναι αν βελτιωνεις την υπηρεσια σου και οσο και αν ειναι υποκειμενικο αυτο βλεπουμε οτι ολο και περισσοτεροι χρηστες γκρινιαζουν .
-
Χμμμμ............ενδιαφέρουσα προσέγγιση, όμως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, καθώς απέκτησα PS+ από την πρώτη μέρα που αγόρασα PS4. Όταν είχα PS3 δεν ήμουν συνδρομητής.
Συνεπώς το να εκφέρω γνώμη, ουσιαστικά παραφράζοντας άλλων απόψεις που είχαν πιο πριν από εμένα συνδρομή........ε, αυτό δεν είναι άποψη!
Οπότε, ναι, πάω πάσο όσο αφορά την σύγκριση του "πριν" και "μετά", για όποιον είχε συνδρομή πριν το PS4.
Όσο αφορά όμως αποκλειστικά τι προσφέρει από την πρώτη μέρα του PS4 έως σήμερα, πάνω κάτω οι ίδιες υπηρεσίες είναι.
-
Μέσα στο χρόνο εγώ προσωπικά και απο παιχνίδια θεωρώ πως κάνω απόσβεση. Συμβάλει και το γεγονός πως έχω και τις 3 κονσόλες(PS3-PS4-PSVITA), άρα 72 παιχνίδια το χρόνο.
Ακόμα και τώρα που δεν δίνει καλά παιχνίδια 15-20 θα αξίζουν για μένα.
Εγώ έχω plus περίπου 4 χρόνια και γενικά είμαι ευχαριστημένος.
-
Ενας σωστος τροπος για να να γινεται ΟΠΟΙΑ κουβεντα.....ειναι να μπορει κανεις να διαχωριζει τους συγκριτικους απο τους απολυτους βαθμους, ειδικα σε ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ οπως "καλο-κακο", "ομορφο-ασχημο" κλπ κλπ.
Το αν ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ το plus αξιζει τα λεφτα του ειναι ΑΛΛΟ απο το αν τα αξιζει περισσοτερο ή λιγοτερο σε σχεση με το χτες. Επισης και το γεγονος οτι μια μοντέλα στα 50 της μπορει να παραμενει γυναικαρα δεν αλλιωνει το γεγονος οτι δεν μπορει πλεον να ανταγωνιστει τις συναδελφισες της και να ξαναανεβει στην πασαρελα.
Τα πραγματα ειναι κουκια μετρημενα.
ΝΑΙ η υπηρεσια Plus για παιχνιδια, παραμενει συμφερουσα εστω και με 50 ευρω.
ΝΑΙ ειναι σαφως χειροτερη απο οτι στο προσφατο παρελθον της.
ΝΑΙ στον ανταγωνισμο (στην πασαρελα δηλαδη) ο ανταγωνισμος της την νικαει και η MS δινει ΣΑΦΩΣ καλυτερα παιχνιδια.
ΝΑΙ δεν θα αλλαξω παιχνιδομηχανη για αυτο το λογο
ΝΑΙ θα συνεχισω να γκρινιαζω, διοτι "δουλεια μου" ως καταναλωτη ειναι να θελω ακομα και ενα πενηνταρακι να δινω να πιανει τοπο οσο το δυνατον περισσοτερο, οπως "δουλεια" της SONY ειναι να μεγιστοποιει τα κερδη της. Αποψεις που βλεπουν το δευτερο ως "φυσικο" αλλα οχι το πρωτο ειναι ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΕΣ, η αγορα και ο ανταγωνισμος εχει παντα δυο οψεις και "δουλεια" του καθενος ειναι να τοποθετει τον εαυτο τους εκει που ειναι το δικο του συμφερον και των "ιδιων του" και οχι εκει που βρισκεται το συμφερον του "προμηθευτη" του.
ΝΑΙ εχει συμβει το προαναφερθεν σε μεγαλο βαθμο διοτι η SONY "εχει δεσει τον γαιδαρο της" και δεν νιωθει (ακομα τουλαχιστον) οτι απειλειται ωστε να θυσιασει μερος των κερδων της για να "κρατησει" την πελατειακη της βαση.
Τελος, η αποψη που λεει οτι εχει νοημα να συγκρινουμε το Plus για το ps4 κομματι του (διοτι βεβαια για τα αλλα δυο κομματια -ps3 και ps vita- δεν τιθεται καν θεμα να συζηταμε σε αυτη τη βαση) με βαση το αντιστοιχο κομματι του στο ps3 οταν ξεκινησε και ηταν "νεαρο", ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ (οσο και αν ουτως η αλλως σε ποιοτικες εννοιες δεν μπορουν να γινουν αυστηρες απολυτες συγκρισεις).
Γιατι?
Διοτι δεν λαμβανει υπ'οψιν της την τεχνολογικη και ευρυτερη "κοινωνικη" εξελιξη.
Οπως θα ηταν αστοχο σημερα να κανω απολυτες συγκρισεις πχ στην κινητη/σταθερη τηλεφωνια και να θυμηθω οτι προ 10ετιας ηθελα ενα 50 για υπηρεσιες που σημερα μου παρεχονται με ενα 20αρικο (και ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ), ετσι δεν εχει νοημα και εδω.
Αν λοιπον οι τρεις εταιρεις κινητης τηλεφωνιας συνεννοηθουν και πχ ακριβυνουν τα τιμολογια τους για τις ιδιες υπηρεσιες (η αναλογα με την περιπτωση μας, μειωσουν τις παρεχομενες υπηρεσιες αφηνωντας την ιδια "τιμη πακετου"), τοτε ΣΩΣΤΑ θα γκρινιαξουμε και δεν θα στεκεται επιχειρημα οτι "θυμαστε καποτε ρε σεις οταν ξεκινησε η κινητη τηλεφωνια που η μοναδα ηταν πανακριβη και το ιντερνετ ηταν με 128αρι μοντεμ? Ε αρα σημερα μια χαρα ειμαστε και ας τις ακριβυναν"
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ.
ΔΕΝ ΕΧΩ και κυριως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΧΩ σημερα τις ιδιες απαιτησεις που ειχα και χτες ειτε απο το αμαξι μου, ειτε απο το τηλεφωνο μου ειτε απο οποιοδηποτε αλλο καταναλωτικο ΠΡΟΙΟΝ, ειδικα οταν αφορα τον τομεα της τεχνολογιας.
Διοτι η τεχνολογικη εξελιξη που επιτυγχανεται μεσα στην κοινωνια οπως και η υπερπληθωρα αγαθων (και τα παιχνιδια ειναι ΤΕΤΟΙΑ και αυτα) δεν μπορει να λειτουργει μονοπλευρα εις ωφελος των εταιρειων.
Οπως ακριβως ΣΗΜΕΡΑ αγοραζω αξιολογο μεταχειρισμενο παιχνιδακι στο ps3 (σε ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΙΟΛΑΣ) στο ταληρο (λογω της υπαρξης του Ps4 αλλα και του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ παιχνιδιων ps3) απο το Public και αυτο καταφερνει να βγαζει μια χαρα κερδος, ΑΠΑΙΤΩ απο μια εταιρεια που ΧΤΕΣ εβγαζε κερδος δινωντας μου την ταδε ποιοτητα σε ΔΕΙΝΑ τιμες εξωτερικου εμποριου, σημερα να ΜΠΟΡΕΙ (και ΜΠΟΡΕΙ) να μου δωσει ΔΑΝΕΙΚΟ ΤΟ ΙΔΙΟ σε συνθηκες μαλιστα που οι τιμες εξωτερικου εμποριου εχουν πεσει!
Οταν αυτο δεν το κανει ΟΥΤΕ ΚΑΝ στα ps3 games, μην ψαχνουμε γωνιες στο δεκαρικο....ο λογος ειναι εμφανης. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!
Και για να τελειωνουμε και με το θεμα του "κοστους" για την εταιρεια, η εταιρεια που εχει εκατομυρια χρηστες και θα εξασφαλισει αδεια για εκατομυρια χρηστες, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ "ανα κεφαλι" το στουντιο που θα του "δανειστει" το παιχνιδι.
Εδω σουπερμαρκετ να εχεις, αμα κανεις μεγαλυτερη παραγγελια παιρνεις εκπτωση....οχι να εχεις ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ κεφαλια (οπου λογικα "ανα κεφαλι" η τιμη που θα αναλογει ειναι της πλακας)
Περαν τουτου, ειναι προφανες οτι οι εταιρειες που δινουν ενα παιχνιδι τους στο Plus, προσδοκουν (και ΔΙΚΑΙΩΣ) εσοδα οχι μονο απο την πωληση του δικαιωματος στην SONY, αλλα και απο το εξτρα υλικο, dlc, season pass κλπ κλπ μιας και η λογικη πολλων χρηστων ειναι οτι αφου το παιχνιδι του ηρθε "τσαμπα", ε ας παρει το ταδε εξτρα υλικο με 4-5 ευρω, ειδικα οταν βγει σε καμμια προσφορα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ οτι σχεδον σε ολα τα games που εχουν δωθει απο το Plus, βλεπουμε μετα να βγαινουν σε offers και τα dlc τους και ξεχωριστα να αγοραστουν μπλα μπλα μπλα.
Αυτα και συγνωμη για το μακρυναρι, αλλα ο ιδιος διαλογος καθε μηνα με πραγματα που ειναι σωστα ΕΝ ΜΕΡΕΙ και απο τις δυο "πλευρες", καταντα κουραστικος.
-
Για μενα Vita και PS3 εχουν πεθανει,
θα προτιμουσα και τα εξι παιχνιδια να ηταν για PS4.
-
Η συζητηση αυτη θα γινεται καθε μηνα οσο πωλειται μια υπηρεσια και υπαρχουν ανθρωποι που ειτε νοιωθουν εξαπατημενοι , ειτε βλεπουν τον ανταγωνισμο να προσφερει περισσοτερα , ειτε θεωρουν οτι ειναι ακριβη. Γιατι ειναι μια υπηρεσια δεν ειναι καρβελι ψωμι να πουμε κανει τοσο. Αρα μπαινει μεσα η υποκειμενικοτητα. Οποτε το θεμα δε θα σταματησει ποτε.
-
Εγώ κουράστηκα να βλέπω άτομα να κλαίγονται για το plus οτι περιμένουν τι παιχνίδια θα δώσει και αν θα συνεχίσουν να είναι plus.Μάλλον πολλά χρόνια αυτά τα άτομα πλήρωναν το xbox live που δεν έδινε τίποτα και δεν έλεγαν τίποτα. Εγώ είμαι plus member από τότε που βγήκε που έδινε δωρεάν παιχνίδια psone,minis και psn.Δεν είχα απαιτήσεις να δώσει κάτι καλύτερο κάθε μήνα καθώς στον χρόνο μέσα αυτά τα 50 ευρώ δεν τα υπολόγιζες με τα παιχνίδια που σου έδινε. Ένα βασικό που έχω ακόμα plus είναι γιατί θέλω να έχω την έκπτωση στις προσφορές θέλω να έχω και να μπορώ να σώζω τα saves μου στο cloud.Τόσα χρόνια το ps3 απο την πρώτη μέρα είχε δωρεάν το online gaming ενώ στο xbox πληρώναμε(είχα και εγώ xbox360 2005-08 έπαιζα)Το plus είχε βγει και όσοι ήθελαν γινόντουσαν συνδρομητές.Είχαν ας πούμε κάποια έξτρα από τους απλούς χρήστες.Με τα χρόνια λογικό ήταν η επόμενη κίνηση της sony ήταν να βάλει στο ps4 συνδρομή ώστε να παίζεις online μετά από τα εκατομμύρια συνδρομητές .Οπότε αν θες πολύ να παίξεις κάποια παιχνίδια online γίνεσαι plus για να παίξεις αυτά τα παιχνίδια online μόνος ή με τους φίλους σου.Οπότε σταματήστε να λέτε ότι δεν θα δώσει καλά παιχνίδια οπότε δεν θα βάλω plus(είναι φτηνή δικαιολογία).Τι θα γίνει αν αύριο πει σταματάει να δίνει δωρεάν παιχνίδια και στις 3 κονσόλες?Θα σταματήσετε να πληρώνετε για plus; οπότε δεν θα παίζετε online.Παιδιά επιλογή του καθένα μας είναι να πληρώσει μια υπηρεσία τα λεφτά του θα δώσει,αλλά το να δίνει 50 ευρώ για ένα χρόνο συνδρομής και να απαιτεί το plus να δίνει ΑΑΑ τίτλους πιστεύω μάλλον είναι κακομαθημένοι.
Δεν έχω σκοπό να τσακωθώ με κανέναν και μπορώ να μιλήσω και να πω δυο λόγια για την υπηρεσία καθώς είμαι πάρα πολλά χρόνια συνδρομητής και δεν είμαι νέος συνδρομητής του ενός μήνα ή 6 μηνών ή ενός χρόνου.
Κανονικά θα πρέπει να ήταν δωρεάν το online gaming αλλά απο την στιγμή που η MS βγάζει ένα μεγάλο ποσό απο το xbox live εδώ και 10+χρόνια και δεν λέει και κανείς τίποτα γιατί να μην το κάνει και sony?Μεγάλη εταιρεία είναι οπότε και αυτή θέλει μεγάλα έσοδα.
-
Έχουμε πήξει στη σαβούρα το ομολογώ και εγώ. Αν και το Broforce που το είχα στο φτύσιμο και δεν μπήκα καν στο κόπο να ψηφίσω στο αντίστοιχο poll, έχει την πλάκα του τελικά, ασχολήθηκα λίγο παραπάνω και τελικά είναι το μόνο που έμεινε στον δίσκο.
Οι plus αυτό τον μήνα περισσότερα έχουν να λαμβάνουν σε διάφορα άσχετα προνόμια νομίζω όπως την beta του Hitman που αν δεν κάνω λάθος είναι plus exclusive και κάτι plus δωράκια στα καινούργια free2play που σκάσανε μύτη αυτή την περίοδο όπως τα smite, pokerκάτι, transgalactic tournament και γενικά όλα τα free2play έχουν παράδοση να δίνουν κάτι extraδάκια στους plus. Ξέρω σίγουρα για Warframe, warthunder, world of tanks, guns up!, DCUO, κλπ ρίξτε μια ματιά σε όλα τα free2play αν δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, κάτι έχουν να δώσουν στους plus.
-
Το Dead Star ενα απο τα δυο PS4 παιχνιδια για τον Απριλιο.
https://pbs.twimg.com/media/CdDwTR8UYAEs8eL.jpg:large
-
Λογικό, μετά το χαμό που έγινε με το galak-z ο κόσμος διψάει για κάτι παρόμοιο.
-
Νικο επειδη ημουν τυχερος και πηρα ενα απο τα λιγα κλειδακια που δωσανε στην closed beta
πιστεψε με ειναι πολυ καλυτερο με multi μαχες 10 εναντιων 10.
-
Κάποτε έτσι ήταν το Plus.... μου φαίνεται πρέπει να τρώνε σφαλιάρες οι εταιρίες για να βάζουν μυαλό έστω και προσωρινά.
http://s23.postimg.org/yhqaupunf/Scr...t_17_10_46.png
-
Πολύ δυνατός ο μήνας για το Xbox.
-
Εμείς θα φάμε αλλη μια πίκρα τον Απρίλιο. Ειδικά στο ps3.
-
Τα έχω γράψει άπειρες φορές για το so. Παιχνιδαρα, το καλύτερο exclusive της ms.
Στο Βιλαμπαχο ακόμα περιμένουμε να δώσει το Knack....
Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στη Βιλαρίμπα πάντως έχουμε πάρει τα @@ μας, δεν περιμένουμε κάτι άλλο!
-
Πω πολυ καλος μηνας,σίγουρα θα δωσω μια ευκαιρία ακόμα στο sunset ;)
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ενταξει,παιχνιδάρες δινει!Το κακο ειναι οτι ειχα παραγγείλει το Sunset πριν 20 μερες απο το 365games.co.uk και ακομα περιμενω να μου ερθει!