Ειδα κι εγω ενα σωρο post και λεω αντε επιτελους ανακοινωθηκε. :P
Printable View
Ειδα κι εγω ενα σωρο post και λεω αντε επιτελους ανακοινωθηκε. :P
και ποιος ο λογος να αναπωλεις τοσο πολύ αυτές τις εποχές οπου ουσιαστικά ξοδευαν εκατομμυρια για hardware ενω τεχνολογια hardware ήδη υπήρχε απο Intel/Ati/AMD/nVIDIA και παλαιοτερα 3DFX Interactive (voodo gpus); λεφτά για πέταμα το λεω εγώ αυτο, αλλά τοτε ειχαν κάποια περιθώρια, τώρα όχι και άλλωστε οπως ειπα υπάρχει έτοιμο πράμα με άλλους να κάνουν το R&D.
να σου θυμησω πως η microsoft κυκλοφορησε το πρώτο xbox με καθαρά έτοιμο pc hardware και ήταν κλάσεις ισχυροτερο απο το ps2, με παιχνιδια σαν τα Halo ή Ninja Gaiden που ουτε κατα διάνοια θα έδειχαν/έπαιζαν έτσι σε ps2 με την κατα τ'αλλα "θαυματουργή" emotion engine.
Προσωπικά, ανάμεσα στην λύση του custom hardware και στην ανάπτυξη του hardware από τρίτους, είμαι υπέρ της δεύτερης λύσης, αλλά αν έμπαινε κάποιος τρίτος ή και τέταρτος παίκτης (ακόμα καλύτερα) στο παιχνίδι ανάπτυξης hardware, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Όχι πως το custom hardware θα με χάλαγε, αλλά την τεχνολογία από μια intel ξέρω 'γω θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί και ένας παίκτης στο pc.
Το "κυνήγι" του custom hardware, εξελίσσει τον τρόπο σκέψης, τις αρχιτεκτονικές και εν γένει την ροή της τεχνολογίας σε πολλαπλούς τομείς (βλέπε transputer).
Intel/Cyrix/Via (και άλλες) υποστήριζαν x86 αρχιτεκτονική που είναι η χείριστη από πλευράς efficiency και εσωτερικής "εξυπνάδας". Ουδεμία η σύγκριση με MIPS, DEC Alpha, HP-PA RISC, Sun Niagara. Ακόμα και ο πάλαι ποτέ Ζ80 υπήρχε σε coin-op και μάλιστα σε παράλληλη σειρά (πολλαπλοί Z80) με άψογα αποτελέσματα.
Επίσης, δεν μου τα λες καλά, από χρονολογικής μεριάς καθώς (το θυμάμαι σαν τώρα), η Voodoo βγήκε το 1996, ενώ ήδη χρόνια πριν είχαν εμφανιστεί τα Neo-Geo, 3DO, Saturn, 32X, PSX έκαστο με την custom-ιά του. Για να μην μιλήσουμε για την Amiga (που πλην του Motorola MC68000 ήταν ο ναός της custom-ιάς) και πέταγε τα μάτια έξω των PC, για αρκετά χρόνια από την στιγμή που βγήκε στην αγορά.
Επίσης, το πρώτο Xbox ΔΕΝ ήταν κλάσεις ισχυρότερο, απλά ήταν σε κάποια θέματα πιο γρήγορο (τα benchmarks είναι μια πονεμένη ιστορία, καθώς αλλιώς μετράται μια x86 CPU και μια nVIDIA GPU και αλλιώς το EE/GS). Για παράδειγμα, Ratchet 'n' Clank το Xbox ούτε κατά διάνοια δεν μπορούσε να βγάλει, καθώς δεν μπορούσε να "σηκώσει" τα μυριάδες particle effects.
Anyway, άποψη σου (πεταμένα λεφτά) και άποψή μου. Σεβαστό το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Ο μονόδρομος x86 και AMD/nVIDIA (δηλαδή AMD, καθώς η nVIDIA έχει αποσυρθεί από τις κονσόλες και τα die sizes που φτιάχνει δεν ενδείκνυνται για κονσόλες) εμένα δεν με ελκύει. Δεν θεωρώ πως η έλλειψη επιλογών εξυπηρετεί πουθενά. Μα πουθενά. Φυσικά, αυτή είναι η άποψή μου.
Επειδή όμως το thread είναι περί PS4 Neo, οκ, είπαμε έκαστος τις απόψεις του (δεν σε "φιμώνω" αν θες συνέχισε), απλά το γ@μ@με στο οφφτοπικ! :P
@Valkyre
Ναι, είχα τοποθετηθεί "υπέρ" του PS4 Neo. Όχι όμως υπό την άποψη "μπράβο Sony καλά κάνεις", αλλά υπό την φιλοσοφία ότι "είναι λογική η κίνηση, με δεδομένες τις αδυναμίες του PS4 εν γένει (μην τις ξανα-αναλύουμε) και αναγκαστικά αυτό πρέπει να κάνει". Μάλιστα, αρκετά πιο παλιά είχα προλογίσει τον ερχομό ενός πιο δυνατού Xbox One.
Όπως βλέπω τα πράγματα, τις συνθήκες, την προσφερόμενη τεχνολογία, τα οικονομικά, τα (καθαρά) κέρδη της βιομηχανίας του gaming, τις λιγοστές μεγάλες εταιρείες/devs/publishers..........βρισκόμαστε σε έναν μονότονο, άνοστο, άγευστο μονόδρομο από πλευράς τεχνολογίας και διαφοροποίησής της μεταξύ μηχανημάτων.
Δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει πως και τι άλλα αν πούνε θα είναι αθόρυβο το εχω παρει αμέσως, ήμαρτον ρε παιδιά εχτές το βράδυ η φασαρία που κάνει τώρα με την ζέστη δεν λέγεται δεν μπορείς να παίξεις.
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
με συγχωρεις αλλα τα γραφικά του Ratchet and Clank στο ps2 ειναι λιγα μπροστά στα δυνατά χαρτιά του xbox. Το xbox εβγαλε απιστευτα πράματα για κονσολα εκεινη την εποχή οπως Riddick, Splinter Cell (Chaos Theory ε το θυμάστε ; ) τα Ηalo, το Ninja Gaiden, Kotor, ακομη και Half Life 2 και Doom 3 έτρεξε.
οχι μονο το xbox αλλά και το gamecube ήταν σημαντικά ισχυροτερο απο το PS2, και αυτο πάλι φάνηκε στα παιχνιδια του.
Το ps2 ήταν εμφανέστατα η πιο αδυναμη κονσολα απο τις τρεις.
Απο την άλλη μπορει να εισαι υπερ custom hardware αλλα η πραγματικοτητα ειναι διαφορετική. Τις sony microsoft τις συμφέρει απειρως περισσοτερο να βάλουν υπάρχoν δοκιμασμένο hardware στις κονσολες τους ανεπτυγμένο απο εταιρειες που εχουν δεκαετιες εμπειριας στον χώρο παρά να εμπλακουν σε μια διαδικασια στην οποια θα ξοδεψουν πακτωλούς χρηματων έχοντας χασουρα με αβεβαιο αποτέλεσμα, δηλαδη να βγάλουν στην τελική φυντάνια τυπου cell που θα ξέρει να προγραμματισσει σε αυτον 1 στους 10. Η Sony κατάλαβε τι πατατιά έκανε με τον cell για αυτο δεν το ξαναεπανελαβε, ήταν μια ιστορια που τους κοστισε και σε χρήμα και σε υποδέεστερες εκδοσεις στα multi platform.
headset
Διαφωνώ εν μέρη - συμφωνώ εν μέρη (αλλά ρε συ το σκίζουμε στο οφφτοπικ), όσο αφορά την παραπάνω "δύναμη" των GC/Xbox. Αλλά σου ξαναλέω: σε κάποια πράγματα το PS2 ήταν άπιαστο (bandwidth δίαυλος 2.560 bit - transfer rate 48 GB/s) και αυτό φαινόταν σε κάποια παιχνίδια. Σε κάποια άλλα τα Xbox/GC ήταν εκείνα άπιαστα (fill rate κυρίως και geometry, φωτισμός και alpha effects - αν θυμάμαι καλά, γιατί από μνήμης τα γράφω τώρα), που επίσης φαινόταν σε κάποια παιχνίδια. Anyway. Έκαστος με την άποψή του. (όσο αφορά τα γραφικά του ratchet είναι "αστεία" αυτό είναι υποκειμενικό από αισθητικής μεριάς, καθώς όλα τα παιχνίδια που ανέφερες για το Xbox, εμένα - από αισθητικής μεριάς - μου ήταν και είναι αδιάφορα. Εντούτοις, λάτρεψα το Star Wars στο GC.)
Ας εστιάσουμε καλύτερα, για να είμαστε οντοπικ, στο PS4 Neo που είναι και το thread, μην κουράζουμε και τους υπόλοιπους! :D
ΥΓ: Σόρρυ αλλά πατατιά ο CELL δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Σε καμία. Με όσους Πανεπιστημιακούς καθηγητές έχω μιλήσει (ναι, ακόμα και Έλληνες του Πολυτεχνείου, τον θεωρούν highly advanced CPU, ίσως το τελευταίο τσιπ που πήγε πολλά βήματα μπροστά). Εκεί που έκανε "πατατιά" η Sony, είναι στο documentation και στην "γαλούχηση" προγραμματιστικά των devs συν το ότι πετσόκοψε τα αρχικά specs του PS3 και περί τον 1 χρόνο πριν βγει στον λαό, έτρεχε και δεν έφτανε στο τι τελικά να κάνει, αποφάσισε να παντρέψει τον CELL με μια nVIDIA GPU, η οποία όμως δεν συνεργαζόταν με XDR DRAM παρά μόνο με GDDR. Αν θυμάμαι καλά τα αρχικά σπεκς ήταν 8 CELL MPC / multi-parallel processing (8 main cores + 64 SPEs) + 1GB XDR DRAM (γι' αυτό ο Kutaragi μίλαγε για 1080p/60, δύο οθόνες όπου στην μια θα παίζαμε και στην άλλη θα είχαμε την IP Ethernet Camera για real-time video conference και πλήρες λειτουργικό σύστημα, μέσω Linux. Μέχρι και σε συνομιλίες με την Adobe ήταν η Sony για να μεταφερθεί το Photoshop). Εν τέλει, όνειρα θερινής νυκτός και τα αποτελέσματα είναι γνωστά, τα ζήσαμε όλοι. Οφφτοπικ = off.
Μην ανησυχείς Χριστόφορε. Αν και το Neo θα είναι πιο δυνατό και απαιτητικό σε θερμότητα θα είναι και πιο αθόρυβο. Διέρρευσε και μια φωτογραφία της νέας κονσόλας.
http://www.3ders.org/images/jet-engi...ls-royce-1.jpg
Εγώ να δω αν η ms βγάλει καλύτερο μηχάνημα και φάμε εμείς στην μάπα τα sub1080 και τα χαμηλότερα frame τι γέλιο θα πέσει εδώ μέσα
ειναι δεδομένο πως αν το ps4 neo εχει καμια custom rx 480 θα δεις μεγάλη διαφορα σε επιδοσεις απο το ps4,
τώρα και για το νεο xbox λέγονται διαφορά αλλά δε νομιζω να έχει απο το ps4 neo οση διαφορά θα έχει αυτο απο το ps4.
μαν πλατιάζεις πολύ, παρουσιάζεις τον cell λες και ήταν η πρωτοπορια των cpu απανταχου της γης, τι να πουν δηλαδη και κατι γατάκια τυπου Intel που βγάλαν τοτε κατι i7 πρωτης γενιάς που ειναι μάχιμοι και σήμερα στα συγχρονα παιχνιδια τυπου Witcher 3, 8 έτη μετά ενώ ο cell μπηκε στο χρονοντουλαπο. Μέχρι και τις ηλιθιοτητες του Κutaragi επικαλέστηκες τον οποιο ορθώς σουταραν, καθώς καβαλώντας το καλάμι τους έκανε ζημιά με τις ηλιθιες υποσχέσεις του, ο Τσίπρας της εποχής:a023:
ο τυπάς υποσχοτανε 1080p/60 fps σε μια εποχή που ουτε τα pc το προσέφεραν, σαν η sony/microsoft το 2013 να υποσχονταν 4κ/60fps ως κάτι το δεδομένο.
Μαλλον και για τα δυο, αρχικα οτι εκαναν τα SPU μπορει πλεον να γινει ευκολοτερα και ταχυτερα μεσω GPGPU στις ηδη υπαρχουσες GPU. Και το δευτερο ειναι οτι οντως ειχε μεγαλυτερη πολυπλοκοτητα, που σε συνδυασμο με το πρωτο που ειπα, πλεον δεν ειχε κανενα πρακτικο ωφελος. Και η Intel καποια στιγμη σχεδιαζε Cell like CPU's , αλλα ειδε μαλλον γρηγορα που πηγαινε το πραγμα, και τα αφησε αυτα τα σχεδια στα συρταρια της.
Δεν με προσεχεις.:p
Χθεσινο ποστ:
Τωρα εσυ λες οτι να ναι σορρυ.
60fps και 1080p μπορει να βγαλει και το...Ps2. Εξαρταται τι assets θα εχεις. Θεωρητικα δεν ειπε καποιο ψεμα.
Ασε που οταν μιλαγε για 1080p60 στο ps3 , δεν υπηρχε πουθενα κατι αναλογο στα γραφικα του Wipeout HD και GT5(πλησιαζαν το 1080p60) που θα εβγαζε αργοτερα.
Αν λοιπον δεν εβαζε αυτη τη σαπια καρτα γραφικων θα μπορουσαν να υπηρχουν και περισσοτερα τετοια σε exclusive games.
Αν και κατα την γνωμη μου παλι θα προτιμουσαν 1080p30 ή και 720p30 με καλυτερα γραφικα.
Ειναι θεμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ οχι ικανοτητας του Hardware.
Θα μπορουσαν να επιλεγουν και το αναποδο στο ps4. 720p30. Αν δλδ εβγαζε μονο τετοια, θα λεγαμε οτι το ps4 μπορει να βγαλει μονο 720p30?
Εχει βεβαια το ρισκο να αργησει να βγει και παλι να φαει ηττα. Το να ειναι πρωτο στην αγορα βεβαια απο την αλλη οδηγησε στο RROD, θα δουμε... Παντως εαν ειναι οντως να βγει το τελος του 17 για να εχει οντως περισσοτερη ισχυ, η λογικη λεει οτι δεν θα ανακοινωθει ακομα. Αν δεν το κανει βεβαια θα αφησει την sony να παιξει μονη της μπαλα, μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.
Well επιβεβαιωθηκε και επισημα η υπαρξη του PS4 Neo...
Quote:
Andrew House has confirmed to the Financial Times that a PlayStation 4 Neo is in development. He also says it won't be shown at E3, and they're not announcing a release date or price yet.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/aca45...#axzz4BAsObibWAndrew House, president and global chief executive of Sony Interactive Entertainment, told the Financial Times that the “high-end PS4” would be more expensive than the current $350 version.
“It is intended to sit alongside and complement the standard PS4,” he said. “We will be selling both [versions] through the life cycle.”
The new console, which is codenamed “Neo”, will target hardcore gamers, he said, as well as consumers with a 4K television set looking for more high-resolution content.However, in a move that may disappoint some fans, Mr House said that Sony would not be unveiling its new console next week and refused to say when or at what price the unit would go on sale. “We want to ensure we have a full range of the best experiences on the new system that we can showcase in their entirety,” he said.
Nonetheless, he downplayed concerns that the move would cause interoperability problems between the old and new PS4 hardware.
“All games will support the standard PS4 and we anticipate all or a very large majority of games will also support the high-end PS4,” he said.
Ειμαι περιεργος, εφοσον δεν θα το δειξουν στην Ε3, ολα τα παιχνιδια που θα δουμε εκει, σε τι μηχανημα θα τρεχουν?! Μας εσικσες ρε Σονυ... θα βλεπουμε τα παιχνιδια και δεν θα ξερουμε αν τρεχουν σε PS4 ή Νεο...
Επισης με ποιο σκεπτικο ακριβως το κανει confirm αλλα δεν λεει ποτε θα το κυκλοφορησουν ή ποτε θα το δειξουν? Δεν ανησυχουν καθολου πως θα επηρεασει τις πωλησεις του PS4 να παραδεχονται την υπαρξη αναβαθμισμενης κονσολας καποια στιγμη στο αμεσο μελλον???