The Last of Us: Part II (Delayed until further notice)
Quote:
Originally Posted by
Nikoladim
Καλησπερα στην παρεα, πρωτα απο ολα παιδια να ευχηθω καλο Πασχα να εχουμε, υγεια να υπαρχει πανω απο ολα αυτες τις δυσκολες μερες και ασφαλως να χαιρομαστε και το gaming (οχι εγω δυστυχως λογω κορης, αλλα κακα τα ψεματα οι τυχεροι της καραντινας ειναι οι gamers :p).
Εγω Γιαννη αυτο που εχω να προσθεσω ειναι πως οχι, Μα ρε συ στο 2020 δεν νομιζω οτι υπαρχει ομόφυλο ζευγάρι που να μη μπορει να χαρεί τη ζωη του οπως θελει, οχι αυτο δεν ισχυει και κυριως δεν ισχυει στην Ελλαδα:
Πολυ καλος μου φιλος, γνωριζομαστε απο 10 ετων μεχρι και σημερα, αποκαλυπτει στις γονεις του στα 35 (περυσι) του πως ειναι γκει. Απαντηση γονιων? Μηπως να το ξανασκεφτεις να κανεις μια προσπαθεια με γυναικες? Αποτελεσμα? Ειναι στον ψυχολογο και προσπαθει να βρει μεσα του μια ισορροπια. Και μιλαμε για ατομα μορφωμενα και κοσμογυρισμενα. Εχω και αλλα παραδειγματα αλλα σου αναφερω το πιο κοντινο μου.
Eπειτα οπως και ο Χακου ετσι και εγω δεν εχω καταλαβει καποια διαφημιση ή σπρωξιμο της LGBT κοινοτητας στα βιντεο παιχνιδια. Παρατηρουμε πιο συχνα χαρακτηρες, συμπεριφορες κουλτουρες? Θα σου πω ναι. Μα λογικο ομως δεν ειναι ? Η απελευθερωση της σεξουαλικοτητας και η απενοχοποιηση της ομοφυλοφιλιας ειναι σημειο των καιρων μας.
Ποτε πριν το 2010 οι γκει ηταν κομματι των βιντεο παινχιδιων εκτος απο συγκεκριμενες εξαιρεσεις. Πες μου ενα χαρακτηρα μεχρι και το 2010 που ηταν ομοφυλοφιλος σε βιντεο γκειμ και εχει αφησει το στιγμα του.
Ειδικα συγκεκριμα στο TLOU, η σεξουαλικοτητα της Ελι ειναι τοσο subtle που προσωπικα πρεφα δεν το ειχα παρει.
Η διαδρομη απο την Λαρα με το σουπερ στηθος απο 10 πολιγκον στην Ελι προσωπικα μου φαινεται μια λογικη πορεια.
Δεν διαφωνω σε τιποτα απο όσα αναφέρεις .
Αν ανατρέξεις σε προηγούμενα σχολια μου σημερα θα δεις οτι γράφω οτι το μεγαλο προβλημα τους ειναι η αποδοχή απο τους ΔΙΚΟΥΣ τους ανθρώπους και οχι απο το κοινωνικό σύνολο.
Πραγματικά λυπαμαι πολυ για αυτο που περνάει ο φίλος σου.
Αλλα δυστυχως αυτο το προβλημα φοβάμαι οτι δεν θα λυθεί ποτε.
Και δεν θα λυθεί γιατι απλα κανένας γονέας δεν θα νιώσει ευτυχία αν ερθει μια μερα και του κανει μια τετοια ανακοίνωση ενα παιδί του.
Σε ολα τα υπόλοιπα ομως δεν εχουν κανενα θεμα.
Αν τα εχουν βρει με τον εαυτό τους κανεις δεν τους εμποδίζει να ζήσουν οπως ονειρεύονται .
Παλια ομως τους εμπόδιζαν φιλε μου.
Και τους εμποδίζουν ακομα σε πολλες μη χριστιανικές χώρες με τρόπους που δεν θελω καν να αναφέρω.
Εγω δεν ειμαι Παπαδοπαιδι ουτε Άγιος.
Αν με ρωτήσεις αν πιστευω θα σου πω ναι, αλλα στην εκκλησία δε θα με δεις ποτε , τον Σταύρο μου τον κανω καμμια φορα λες και σουβλίζεις αρνί και γενικα δε με λες και θεοσεβουμενο.
Αλλα γνωρίζω πολυ καλα οτι πουθενα στη δικη μας θρησκεια (εν αντιθέσει με αλλες ) δεν αναφέρεται οτι πρεπει να κυνηγάς και να τιμωρείς ομοφυλοφιλους.
Και φυσικα ουτε συμβαίνει αυτο.
Και πάραυτα τους χριστιανούς εχουν σκίσει ποικιλότροπος ετσι οπως τους παρουσιάζουν .
Στο θεμα των video games δεν ειπα ποτε οτι διαφημίζεται εκει η ομοφυλοφιλια τωρα.
Μίλησα για την κατάσταση που επικρατεί σε ταινίες και σειρές που προφανώς διαφημίζεται και απλα πιστευω οτι αν το κεντρικό σενάριο του παιχνιδιού ειναι αυτο λόγω του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ μεγέθους του και της κοινωνικης του απηχησης , ΘΑ εισχωρήσει αυτη η διαφήμιση και στα video games.
Αυτο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
The Last of Us: Part II (Delayed until further notice)
Γιαννη διαφωνω εντελως αλλα η συζητηση πηγαινει σε κοινωνικο επιπεδο οποτε δεν εχει νοημα να την κανουμε εδω, ελπιζω να μην συνεχισει κανεις αλλος μιας ξεφευγει εντελως απο videogames.
Quote:
Originally Posted by
Giannis1979
Μίλησα για την κατάσταση που επικρατεί σε ταινίες και σειρές που προφανώς διαφημίζεται και απλα πιστευω οτι αν το κεντρικό σενάριο του παιχνιδιού ειναι αυτο λόγω του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ μεγέθους του και της κοινωνικης του απηχησης , ΘΑ εισχωρήσει αυτη η διαφήμιση και στα video games.
Αυτο.
Φιλε μου ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο, ποια διαφημιση θα εισχωρησει στα video games?
Του οτι υπαρχει ομοφυλοφιλια και οτι καποιοι ανθρωποι ειναι ομοφυλοφιλοι?
Αυτο δεν ειναι διαφημιση, η πραγματικοτητα ειναι.
Δεν βλεπω το περιεργο να αποτυπωνει ενα παιχνιδι ρεαλιστικα τις ανθρωπινες σχεσεις, ειδικα ενα παιχνιδι που εχει και το αναλογο rating, απευθυνεται δλδ σε mature κοινο ηλικιακα.
Οποιος δεν γουσταρει για τον ταδε λογο τη θεματολογια, δεν το παιζει, απλα.
Δεν καταλαβαινω γιατι «κατηγορειται» η ND αυτη τη στιγμη, ειλικρινα.
Οταν βγει το παιχνιδι μπορουμε να κανουμε συζητηση για το πως χειριστηκε το θεμα, αυτη τη στιγμη πραγματικα δεν καταλαβαινω τι συζηταμε.