Φιλε το ειδες σε 48 frames 3d;
Φιλε το ειδες σε 48 frames 3d;
Δε θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα γιατί και εγώ μόλις γύρισα, αλλά σίγουρα δε μου φάνηκε απίστευτη.
Είχε μερικές απίστευτα πωρωτικές σκηνές, αλλά νομίζω ήταν υπερβολικά μεγάλη. Πάντως δεν ήταν ποτέ βαρετή όπως ήταν το δεύτερο μισό της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού, οπότε νομίζω εις βάθος χρόνου θα μου περισσότερο το Αναπάντεχο Ταξίδι.
messi 10 μπορεις να μας πεις που περιπου τελιωνει η πρωτη ταινια?οχι την τελευταια σκηνη αλλα γενικα σε ποιο μερος τους αφηνουμε?εκτος και αν νομιζεις οτι μπορει ετσι να χαλασει εντελως το τελος....(σε σποιλερ φυσικα)!το βιβλιο το εχεις διαβαζει να φανταστω?
Λοιπον ενα Review απο μενα με spoilers και μη. Η αποψη μου δεν μπορει να ειναι και απο τις πιο αντικειμενικες γιατι απο πιτσιρικας, πριν βγει η πρωτη τριλογια, ημουν ηδη φαν του Τολκιεν. Eδω πρεπει να αναφερω πως ο CHILL αντι να παει να δει την ταινια προτιμησε το μεταπτυχιακο! ΑΙΣΧΟΣ :P
Oσο αναφορα τον τεχνικο τομεα να αναφερω πως το ειδα χθες στα Village σε αυτο το λεγομενο HFR 3D. Εχοντας δει μονο 2 3D στη ζωη μου, με το αλλο να ειναι το Αβαταρ, πιστευω πως το Χομπιτ οσο αναφορα το 3D ηταν αρκετα κοντα στο Αβαταρ χωρις ομως να το ξεπερναει. Τωρα το HFR αν θα μπορουσα να το προσδιορισω θα ελεγα πως "ετρεχε γρηγορα" η ταινια συγριτικα με τις απλες, φανταστειτε ενα παιχνιδι πχ το Mass Effect 3 στο 360 με framerate 30 fps και αντιστοιχα στο Ps3 στα 22. Ε το χομπιτ ηταν στα 30. Εντυπωσιαστηκα απο το CGI (αν και εγινε λιγο υπερβολικο) και μου αρεσαν παρα πολυ τα χρωματα. Επισης ο ηχος ηταν εξαιρετικος.
Η ατμοσφαιρα της ταινιαςSpoiler!
Το σεναριοSpoiler!
Σκηνοθεσια/Δραση/Καμερα/OSTSpoiler!
ΕρμηνειεςSpoiler!
Κλεινοντας θεωρω πως η ταινια με αφησε απολυτα ευχαριστημενο απο οσα ειδα, με τα + και τα - της, πιστευω πως ειναι κοντα στην πρωτη τριλογια με το δικο της ομως υφος που σε καποιους θα αρεσει και σε αλλους ισως οχι και τοσο. Μου αφησε ενα γλυκο υφος στο τελος, ισως γιατι μου θυμισε τα παιδικα μου χρονια (τοτε που διαβαζα το Χομπιτ), εποχες με λιγοτερα αγχη, χρεη και κρισεις...Spoiler!
Σημερα θα το δω κι εγω... Απο την μια ενθουσιασμενος που επιστρεφω στην Μεση Γη, απο την αλλη τον εχω στην μπουκα τον Πετρο!! χαχαχα :) καλες προβολες σε ολους παιδια!
Ναι φίλε.
για αυτο ειπα ειχε και καποια αρνητικα. Για μενα ενα απο αυτα ηταν οτι καποιες απλες σκηνες κρατησαν περισσοτερο απ' οσο θα πρεπε οχι βεβεαια οτι γινοντουσαν και βαρετες, αλιμονο!
Ένα άλλο ειναι οπως ειπε πολυ σωστα ο nikolasd, το ''κωμικο'' στοιχειο που παρολο που ειναι επιτυχημενο, ισως θα μπορουσε να λειπει καποιες φορες .
Για μενα ολα τα αλλα ηταν τρομερα, απο σκηνοθεσια μεχρι soundtrack(σε καποια στιγμη της ταινιας μου ρθε να κλαψω απο το ποσο επικο ηταν) και στορυ.
Γενικα παρα πολυ ωραια.
edit: Α και φυσικα διαφωνω στην αποψη σου περι Fellowship of the Ring! Ταινιάρα, επίσης.
Τo fellowship για μενα ειναι η καλυτερη ταινια της πρωτης τριλογιας. Περισσοτερο εμφαση στο χτησιμο χαρακτηρων/ σεναριο παρα σε μαχες.
Ίσως να φταίει μου δε μου αρέσει πολύ η epic fantasy (και κατ' επέκταση δεν έχω διαβάσει tolkien), αλλά τρεις φορές επειχείρησα να δω την ταινία, ακόμα δεν ξέρω πως τελειώνει. Πάντα κάπου πριν μπουν στο δάσος της galandriel την παρατάω.Quote:
Originally Posted by nikoladim
με πηραν τηλεφωνο οτι κερδισα μια διπλη προσκληση για το εργο "Η Ζωη του Πι" :what: απο διαγωνισμο στον οποιο δεν θυμαμαι να ελαβα μερος.
Λοιπον ειδα κι εγω εχθες την ταινια σε 3D 48fps στα Village.
Εντυπωσεις:
Αρκετα διαφορετικη απο το βιβλιο σε σχεση με τις μεταφορες του Αρχοντα. Απο καποια οπτικη καταλαβαινω τις επιλογες του Τζακσον καθως το Χομπιτ ηταν πολυ παραμυθι μπροστα στον Αρχοντα και ο Τζακσον ηθελε να το "σοβαρεψει" λιγο περισσοτερο καθως ηθελε να εχει συνοχη σε σχεση με την τριλογια του αρχοντα.
Απολυτως κατανοητο και σεβαστο αυτο. Θεωρω οτι ειναι η σωστη επιλογη. ΟΜΩΣ... ενω προσπαθει ο Τζακσον να το σοβαρεψει, σε καποια σημεια το επιστρεφει σε παραμυθενια/παιδικα επιπεδα που με χαλασε. Και με χαλασε επειδη απο την μια σκηνη εβλεπες ενα πολυ dark εργο και στην αλλη εβλεπες ενα πολυ πιο light παραμυθακι.
Αναφερω μερικες σκηνες για παραδειγμα:
Spoiler!
Απλα ηθελα ο Τζακσον να διατηρησει μια τετοια συνοχη. Εφοσον επιλεγεις να το κανεις πιο σκοτεινο , κρατα το για ολη την διαρκεια της ταινιας οχι αποσπασματικα
Oσον αφορα στο σεναριο, ενταξει το Χομπιτ ειναι μια απλη ιστορια στον πυρηνα της σε σχεση με τον Αρχοντα και οσο και να προσπαθει ο Τζακσον να βγαλει επικηλα, δεν μπορει να το κανει διοτι τα μηνυματα του Αρχοντα ηταν χαωτικως τεραστια μπροστα σε αυτα του Χομπιτ. Μιλαμε για ΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΑ σκηνικο.
Σαν σκηνοθεσια ηταν πολυ καλογυρισμενο, δεν βαριοσουν αλλα εχω αρκετες ενστασεις οσον αφορα σε καποιες παρατραβηγμενες σκηνες. Ο Τζακσον το παραεκανε και ξεφυγε αρκετα σε καποια σημεια που με χαλασαν ιδιαιτερως.
ΑναφερομαιSpoiler!
Τωρα οι μαχες γενικοτερα ηταν πολυ ωραια σκηνογραφημενες, σαφως εμαθε απο τον Αρχοντα ο Τζακσον καινουργια κολπα και φυσικα η τεχνολογια τον βοηθησε να κανει καλυτερα αυτο που ηθελε. Πραγματικα ορισμενες σκηνες ηταν εκπληκτικες. Επισης τα σκηνικα και τα τοπια σαφως σε αφηνουν με το στομα ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ καπως ετσι.
Δεν μπορω ομως να μην αναφερθω στην διαρκεια της ταινιας και τα παραπονα μου που ολοι ξερετε με τις επιλογες του Τζακσον να ξεχειλωσει μεχρι αηδιας ενα παραμυθι 300 σελιδων σε 9 κινηματογραφικες ωρες...
Ολοι λεγαμε για τα φοβερα και τρομερα appendices ... πλακα μου κανετε?
Spoiler!
Το τελος ειναι επισης αντικλιματικο εντελως. Ενω θα περιμενε καποιος να τελειωσει λιγο διαφορετικα δεν θα πω κατι παραπανω.
Ας επιστρεψω ομως στα θετικα που ειναι για μια ακομη φορα το ΕΠΙΚΟ σαουντρακ.... πραγματικα το theme της ταινιας ειναι ενα επος και μισο... θα μπορουσα να το ακουω ωρες, ειδικα οταν εσκαγε στις μαχες ηταν για πολυ fap fap fap καταστασεις (if you know what I mean)!
Τελος να μιλησω λιγο και για την τεχνολογια 48fps... Στις σκηνες μαχης πραγματικα τα 48 FPS κανουν την διαφορα καθως μπορεις να δεις περισσοτερες λεπτομερειες με την πιο φυσικη κινηση. Σε αλλες σκηνες ομως οπου ειναι απλες, η κινηση φαινεται καπως γρηγορη και πιο αφυσικη. Ειδικα στις αρχες της ταινιας, καθοτι δεν ειμαστε συνηθισμενοι, νομιζεις οτι η ταινια παιζει σε ταχυτητα αυξημενη σε 1.5 playback. Παορολαυτα το συνηθιζεις στην πορεια αλλα συνεχεια σου φαινεται κατι off... Δεν ξερω εαν μου αρεσει τελικα. Στις μαχες ειναι πολυ καλο, αλλα σε κανονικες σκηνες προτιμω τα παραδοσιακα 24 φρεημς.
Αυτα γενικα. Η ταινια για εμενα παιρνει ενα 7.5-8.0 στα 10 το οποιο ειναι φυσικα πολυ καλο για το ειδος της αλλα μπροστα στα αλλα Lotr χανει αρκετα.
Συγκεκριμενα τα LOTR τα βαθμολογω καπως ετσι:
Fellowship 9.5 / 10
Two Towers 9.0/10
Return of the King 15/10 (ναι 15... δεν εχει υπαρξει απο τοτε που το ειδα 10 χρονια πριν αλλη ταινια που να με κανει να φυγω απο την αιθουσα με το στομα ανοιχτο για κανα 5αωρο...)
Ωραία παρουσίαση Valkyre , ιδιως για το 3d 48fps με ενδιέφερε να ακούσω γνώμες
Χαιρετε!
Θα γραψω κι εγω τη γνωμη μου για το Hobbit, αφου μολις γυρισα απο το Village. Βλεπω οτι εχει γραψει και ο Δημητρης πιο πανω, αλλα δεν εχω διαβασει τι, προκειμενου να μην επηρεαστω. Μολις τελειωσω με ο,τι γραψω εδω, θα διαβασω και τη δικη του παρουσιαση. Ξεκιναμε...
...αλλα πριν ξεκινησω, θεωρω απαραιτητο να πω οτι παει καμια 15ετια που εχω διαβασει και το βιβλιο, οποτε δε θυμαμαι τιποτα σχετικα με την ιστορια. Ακομα και οταν εβλεπα οσα διαδραματιζονταν στην οθονη, το μυαλο μου δεν ανακαλουσε τιποτα. Καλο αυτο, γιατι δε θα σποϊλεριασω και την ταινια απο μονος μου. Επισης, το επισημαινω, επειδη δε θα προβω σε συγκρισεις βιβλιο-ταινια.
Η ταινια ξεκινα και το πρωτο πραγμα που παρατηρω ειναι η ομαλοτητα του scrolling της οθονης. Oh, the frame rate!!!!! Σα να εβλεπα κατι πραγματικο, μονο που ηταν σε μια τρισδιαστατη οθονη. Δεν περιμενα σε καμια περιπτωση να με εντυπωσιασει τοσο πολυ. Και ποσο χρησιμο ηταν και για την ιδια την ταινια... Αλλα θα επανελθω αργοτερα σε αυτο το κομματι. Ας παμε πρωτα στο story, το οποιο ειναι αρκετα πιο ενηλικο και σοβαρο απο αυτο του ιδιου του βιβλιου.
Η ταινια, οπως ανεμενα, ξεκινα αρκετα slow paced. Η γνωριμια των χαρακτηρων (μεταξυ τους και προς εμας), το task που πρεπει να φερουν εις περας, η ετοιμασια, το ξεκινημα, κλπ κλπ. Μεχρι εκεινο το σημειο δεν ειχα εντυπωσιαστει. Και ο λογος ηταν απλουστατος. Τη Μεση Γη την ειχα ξαναδει... Τα Χομπιτς το ιδιο... Μαγος, πλασματα, τοπια, χομπιτοσπιτα, check. Ολα εδω. Kαμια εκπληξη... Ο Πετρος "Μαγος" Τζακσον (ω, ναι...) μας μεταφερει σε ενα μερος οπου μας πρωτοσυστησε πριν απο 11 περιπου χρονια. Μονο που τωρα η τεχνολογια βοηθα να δουμε πιο βαθια σε ενα κοσμο που γεννιεται μονο μεσα απο παραμυθια. Τα παντα ειναι ανανεωμενα, εμπλουτισμενα, με ευρυτερη προοπτικη και πιο καλοδουλεμενα!!!!! Ισως στο χωριο να ενιωσα λιγη "μοναξια", αφου, ουσιαστικα,Αλλα, οκ, thats the story. Το ταξιδι ομως αρχιζει και μαζι του η μαγεια...!!!!!!Spoiler!
Απο κει και περα, ημουν απλα "μεσα" στην ταινια!!!! Ακολουθουσα την πλοκη, θαυμαζα ο,τι εβλεπα και περιμενα να μαθω τη συνεχεια. Και αυτα που ειδα με ικανοποιησαν στο επακρο. Ισως ειναι η στιγμη που θα πρεπει να αναφερθω στις "τσοντες" (οχι ρε σεις κατι βρωμικο, τα συμπληρωματα για να βγουν οι τρεις ταινιες εννοω) του Τζακσον. Οκ, ο τυπακος ηθελε να βγαλει τρεις ταινιες και για να το κανει αυτο επρεπε να πει κι αλλες ιστοριες. Σε πρωτη φαση δε με χαλασε καθολου. Η ιστορια του. Αν γενικα χρησιμοποιησει (οπως και παλιοτερα εχω πει) κομματια Τολκινικα, ας κανει και 5 ταινιες. Totally fine by me!Spoiler!
Στο οπτικο κομματι, ολα (ΟΛΑ ομως...) ηταν μια πανδαισια!!!!!! Ισως να περιμενα καλυτερο 3D, αλλα δε με χαλασε κιολας. Aυτο με ξετιναξε πραγματικα, ηταν τα 48fps!!!! Επαθα πλακα!!!! Τετοια ομαλοτητα, καθαροτητα κινησης δεν ειχα ξαναδει πουθενα!!!!! Και περα απο το οπτικο, εξυπηρετουσε και πρακτικα!!!! Σε καμια σκηνη δεν "εχασα" τους χαρακτηρες σε μακρινα πλανα. Για παραδειγμα, δεν εχασα κανεναν χαρακτηρα απο τα ματια μου στο βωμο των παλαιότερων 24fps που τα αντικειμενα χανονται καπου στο χαος σε γρηγορο scrolling. Τα βουνα απο helicopter view, τα δαση, οι μαχες, ολα ηταν μπροστα μου χωρις να χανονται!!!! Εξαιρετικο αποτελεσμα και χαιρομαι που επελεξα να δω την ταινια οπως ο Τζακσον την προοριζε να ειναι. Απο εμενα "ΕΥΓΕ" και αδυνατω να καταλαβω τις επικρισεις για αυτη του την επιλογη.Spoiler!
Α... να μη ξεχασω και το "κομπιουτερ". Αριστη δουλεια!!!! Οι μορφασμοι. Τι λεπτομερεια, τι τεχνικη, τι τι τι...Spoiler!
Kαι η μουσικη, απλα επικη!!!!!
Τα μονα αρνητικα που βρηκα ητανΑυτο και ή, καπως, αργη αρχη. Κατα τα αλλα... ΜΑΓΕΙΑ!!!!!!Spoiler!
Αρχισαμε λοιπον κυριοι και... now we 're Tolkien!
Ειδα και εγω το Χομπιτ και θα συμφωνησω απολυτα με τα σποιλερ του Valkyre. Ναι ειναι ενα παιδιο βιβλιο , αρκετα μικροτερο απο τον αρχοντα , το οποιο μαλιστα θα το κανει και τρεις ταινιες !!! Ελεος μαστορα !!!Απλα απο ενα σημειο και μετα με κουρασε τοσο πολυ που ενιωθα οτι εβλεπα video game και οχι ταινια.
Ενα 7 θα εβαζα μονο και μονο για τη σκηνη
Spoiler!
Eγω ενθουσιαστηκα με την ταινια. Την περιμενα τελειως προχειροφτιαγμενη με σκοπο μονο το ''αρμεγμα'' του βιβλιου. Τελικα αυτο που ειδα ηταν μια αξιοπρεπεστατη ταινια, με απιστευτη επικιλα σε καποιες στιγμες. Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι 3 ταινιες ειναι πολλες και φοβαμαι οτι μεχρι την 3η θα χουν μπει πολλα ακυρα γεγονοτα που ισως να με κουρασουν...
Ειδικα
Spoiler!
Εγω πηγα περιμενοντας να δω επικιλα...
και αυτο εγινε!
Χθες ετυχε και ειδα ξανα το Last Action Hero με τον Arnold... τι γαματη ταινιουλα ρε γμτ... Σαββατιατικη ταινια, χαβαλες, cheesy οσο δεν παει (και το κανει και εσκεμμενα βασει σεναριου) τρελη μουσικη (Megadeth , AC/DC, Def Leppard)
Συγκεκριμενα το Big Gun των AC/DC ειναι το γαμηστεροτερο car chase τραγουδι που εχει παιξει ποτε για εμενα, ειδικα ετσι οπως το εκαναν στην ταινια:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=MfgdrTxiEpo"]AC/DC - Big Gun - YouTube[/ame]
Και η σκηνη:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=afzqnyxZxQM"]Last Action Hero - YouTube[/ame]
Επικηλα!!
πολυ την ευχαριστηθηκα...! Δεν βγαινουν τετοιες ταινιες πλεον ρε γμτ... αταλαντος ο Αρνι οσο και να λεμε ομως μας λειπει ενας τετοιος cheesy, macho testosterone ηρωας στον σημερινο κινηματογραφο!
Ωχαχαχαχα αταλαντος ο Αρνι οσο και να λεμε ομως μας λειπει ενας τετοιος cheesy, macho testosterone ηρωας στον σημερινο κινηματογραφο! συμφωνω απολυτα. Βγηκαν κατα καιρο απομιμησεις τυπου Βιν Ντιζελ-Σταθαμ (Ο Σταθαμ βεβαια καθιερωθηκε και ηταν σε αλλο στυλ πιο Σταλονε), τωρα προβαλουν και τον Momoa αλλα δεν βλεπω να τον φτανει καν στο δαχτυλακι του. Παντως cheesy movies στυλ 80ς αρχες 90ς αρχιζουν να ξαναβγαινουν Βαλ. Η αρχη εγινε με το expendables και τωρα εχουμε και το The last Stand,The Tomb και συνεχιζεται ο θιασος.
A ναι και απο την ταινια προσωπικα μου αρεσε το No More Mr Nice Guy!
Ποιος Staham ρε συ! Οπως ειπες δεν τον φτανει στο δαχτυλακι του τον Αρνι! Το presence του Arni δεν παιζεται απλα.... Ακομα και στην σκηνη που εχω βαλει παραπανω, οταν ξεκιναει το βιντεο που τον δειχνει η καμερα να σηκωνει με αυτη τη στραβοφατσα σε στυλ "θα τα γ***ησω ολα τωρα!" Ε δεν ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΡΕ ΣΥ!!!! χαχαχα :D
Οι καινουργιες οντως εχουν φαση αλλα και παλι δεν φτανουν τις παλιες για εμενα. Το expendables ok ναι γουσταρω αλλα ηταν πολυ τρελο bodycount και ηθελα και λιγο περισσοτερο μπαχαρικο μεσα.
Αλλα ειναι ειδος υπο εξαφανιση δυστυχως... μακαρι να αλλαξει, αλλα ολα τα λεφτα ειναι ο ηθοποιος ρε φιλε... οπως ειπα το presence του Arni στην σκηνη ειναι απλα επος! Ο τυπος γεννηθηκε κυριολεκτικα για να σηκωνεται σιγα σιγα και να τον δειχνει η καμερα ετοιμο να παρει φορα και να τα κανει ολα μπουρδελο εντελως! Δεν χρειαζεται να μιλησει. Απλα τον βλεπεις. Μπορει να ειναι αταλαντος ηθοποιος αλλα ο Αρνι διδαξε πως πρεπει να δειχνει ενας τετοιος ηρωας οταν τον δειχνει η καμερα να σηκωνεται!
Ανατριχιαζω απο την νοσταλγια ρε συ....
YΓ: Κοιτα εδω την αρχικη εισαγωγη του Αρνι στην ταινια... ρε φιλε δεν παιζεται απλα... ροκια, παταει πανω στα περιπολικα, πουρο, στα @@ μου ο αρχηγος της αστυνομιας, στα @@ μου το πρωτοκολο ... τεραστιο πιστολι... δεν παιζεται απλα!
https://www.youtube.com/watch?v=kq_5RZ3HphY