Και εγω σε μια samsung hdready.
Printable View
Και εγω σε μια samsung hdready.
Η VT60 φαίνεται φοβερή, αλλά η κατανάλωση είναι σε άλλο επίπεδο...
http://www.markit.eu/gr/el/tx-p50vt60e/v2p8121313
το αποτελεσμα για την αγορα μιας καλης τηλεορασης ειναι ενας καλος επεξεργαστης (εικονας - κινησης)που τωρα στην αγορα τον εχει η sony και μετα τα πανελ..τωρα τα πανελ δυστυχος ειναι ολα 8μπιτα και οχι 10μπιτα.μονο η sony και παλι με το λεγομενο triluminos display κανουν μια μικρη διαφορα.διαβασε λιγο και θα καταλαβεις γιατι ειναι μια καλη αγορα.αλλιως σαν δευτερη επιλογη η panasonic ft60 ειναι αρκετα καλη και οικονομικη σε σχεση με την sony.εγω παντως πριν παρω την sony ειχα και εχω ακομα εναν δεινόσαυρο την samsung f86 η οποια εχει gloss display 10bit στα 100hz πραγματικα και απλα καθε φορα που βλεπω ταινια η παιζω play δεν λυπαμαι τα λεφτα που εδωσα(2099 euro για 40")
Δε νομίζω ότι αξίζει να το ρισκάρω, παρόμοιες τηλεοράσεις είναι. Περιμένω τις εκπτώσεις να δω πως θα πάει και (εκτός απροόπτου) θα προβώ στην αγορά της. Θα ποστάρω εντυπώσεις...
Οι τιμές πάντως θα πέσουν κατακόρυφα σε λίγους μήνες για τα παρών μοντέλα. Είδη δηλαδή παρουσιάζουν τα καινούρια μοντέλα στην CES2014.
Σε πόαο καιρό δηλαδή εκτιμάς;
Υποθέτω ένα με δύο μήνες. Θα πρέπει να το κοιτάς που και που να βλέπεις τις τιμές από skroutz.
Προς εκπληξη μου εχτες, παρατηρησα το εξης θεμα με την W905. Ενω αναφερει οτι αναγνωριζει κανονικα (και στο manual) αρχεια DTS και DD. Αυτο που δεν αναφερει ομως ειναι οτι, οταν η τηλεοραση ειναι συνδεδεμενη με το home cinema με οπτικη ινα, αν ο ηχος ειναι DTS θα γινεται downgrade σε stereo!!!
Αν ειναι δυνατον δηλαδη...
Παιδια γιατι πετατε ετσι αυθεραιτα διαφορες δηλωσεις οι οποιες αποπροσανατολιζουν τον επιδοξο αγοραστη? Δηλαδη αυτος ο μυθος του burn in καποια στιγμη πρεπει να καταρριφθει επιτελους, εστω τωρα που εξαιτιας αυτου σταματαει και η παραγωγη της Πανασονικ, μιας και η σκια του μυθου αυτου εμεινε μια ζωη και επηρεαζε την αγορα χωρις λογο, με αποτελεσμα κακες πωλησεις. Εξαιτιας κατι τετοιων αυθεραιτων δηλωσεων, θα στερηθει ο σημερινος hardcore movie viewer την καλυτερη ποιοτητα εικονας που υπαρχει μεχρι σημερα στην τηλεοραση... (και αυτο ειναι αποδεδειγμενο οπουδηποτε και να κοιταξει κανεις, οποιοδηποτε site οποιοδηποτε συγκριτικο)
Ειχα μια G30 3 μιση χρονια η οποια τωρα ακομα απασχολειται απο τον αδερφο μου.
Σε αυτην την τηλεοραση εχω γραψει απειρες ωρες gaming. Burn in = ΜΗΔΕΝ.
Για να καταφερεις να κανεις "burn in" (τα εισαγωγικα υπαρχουν για λογο θα καταλαβετε) στις σημερινες τηλεορασεις πρεπει απλα να εχεις την τηλεοραση ανοιχτη με στατικα στοιχεια στην οθονη μια εβδομαδα ολοκληρη ξερω γω... ή αυτο που κανουν στα... "καταστηματα", που παιζουν οι τηλεορασεις καθε μερα απο το πρωι μεχρι το βραδυ το ιδιο καναλι, ΑΝΤ1 ξερω'γω.
Και παλι ομως.... δεν ειναι "burn in" αυτο.... τα περισσοτερα που ο κοσμος βλεπει ειναι IMAGE RETENTION οχι burn in... Burn in ειναι μονιμη βλαβη. Το image retention, ειναι προσωρινο και φευγει μετα απο λιγο....
πραγματικα πρεπει να προσπαθησεις...
Στους μονους που δεν συνιστω πλασμα ειναι σε αυτους που θελουν να το εχουν σαν ΜΟΝΙΜΟ μονιτορ υπολογιστη. Μονο αυτοι δεν θα επρεπε να το κοιτανε.
Η VT60 τα σπαει, αυτην ειχα στο νου μου, αλλα τελικα πηρα την GΤ60 διοτι θεωρησα υπερβολη και τα λεφτα. Αλλωστε η ποιοτητα της εικονας ειναι η ιδια μεταξυ GT60/VT60 εχουν το ιδιο πανελ, μονο το design αλλαζει. Επισης εχει καλυτερο ms (mε μικρη διαφορα ) η GT60 ;)
Οσο για την καταναλωση ναι, ειναι πολυ υψηλη γενικα στις πλασμα απο οτι σε μια LED/LCD tv. Προσωπικα ομως δεν με απασχολει, καθοτι χρησιμοποιω την TV οταν πραγματικα θελω κατι να δω ή να παιξω και οχι σαν αρκετους οι οποιοι την εχουν ανοιχτη ακομα και χωρις να βλεπουν, απλα ετσι για "φασαρια" :)
Οι πλασμα δυστυχως ειναι μια πονεμενη ιστορια!!!και οσο να ναι ειναι μια τεχνολογια που τινει προς αποσυρση πια.
ASUS PB287Q: Οθόνη με ανάλυση 4K για gamers και τιμή $799
http://www.insomnia.gr/uploads/5c9e9...891d38d582.jpg
To PB287Q προορίζεται κυρίως για gamers αφού διαθέτει χρόνο απόκρισης 1ms G2G και TN πάνελ. Και το συγκεκριμένο 4K monitor έρχεται με αρκετά ενδιαφέρουσα τιμή αφού η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για κόστος $799 κάτι που το φέρνει άμεσα αντιμέτωπο με το P2815Q της Dell το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα με τιμή $699. Και οι δύο οθόνες χρησιμοποιούν το ίδιο πάνελ με τη διαφορά ότι το μοντέλο της Asus διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 60Hz για την 4K ανάλυση έναντι του μοντέλου της Dell και των 30Hz που υποστηρίζει.
Από πλευράς διαθέσιμων θυρών, το PB287Q διαθέτει HDMI (με MHL), DisplayPort καθώς και υποστήριξη PiP και PbP με ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία 2W.
Η κυκλοφορία του αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Link
Εξηγησε αν θες και τους λογους για τους οποιους ειναι τεχνολογια προς "αποσυρση" αν θες; Γιατι απο τον τροπο που το λες μοιαζει λες και μιλαme για κανα παρωχημενο σκαραβαιο στον χωρο της τηλεορασης.
διοτι την τελευταια φορα που κοιταξα δεν υπαρχει αυτη την στιγμη τεχνολογια με καλυτερη ποιοτητα και ομοιομορφια εικονας.
Δυστυχως ακομα ουτε οι AMOLED (σε αυτες πονταρουνε πλεον οι avs aficionados) και ποσο μαλλον οι LED/LCD δεν μπορουν να φτασουν σε αυτην την αποδοση. Τα reviews ειναι διαθεσιμα εκει εξω. Και δεν ειναι να πεις οτι διιστανται οι αποψεις...
Δεν ειναι ακριβως 4K...
Ειναι 3840 x 2160 = UHD
4K = 4096 x 2160
Σχετικα με τις plasma vs lcd/led δεν υπαρχει συγκριση.
Κλασεις ανωτερη ποιοτητα εικονας οι plasma απλα εχουν το τεραστιο μειον της καταναλωσης.
Oχι δεν το λεει ετσι ακριβως ή τουλαχιστον ο γραπτος λογος δεν βοηθησε στην προκειμενη περιπτωση ετσι οπως το διατυπωσε ο φιλος. Συνηθως οτι αποσυρουμε, θεωρειται παρωχημενο σαν τεχνολογια ή κατι το οποιο δεν αποδιδει πλεον συμφωνα με τον ανταγωνισμο.
Οι Πλασμα στον μονο τομεα που δεν αποδιδουν ειναι στις πωλησεις. Το σημαντικοτερο θα μου πεις, και θα συμφωνησω. Και δυστυχως οπως ειπα, σε μεγαλο βαθμο οι πωλησεις επηρεαστηκαν απο την ρετσινια του burn in και το γεγονος οτι η Πανασονικ δεν φροντισε να προμοταρει τις τηλεορασεις καθωσπρεπει και να ενημερωθει σωστα το υποψηφιο κοινο.
Πας σε ενα Πλαισιο και τους λες για Πλασμα και σου λενε εκει οι "ειδικοι" με υφος ξερεις αυτο του επιστημονα, "αααα κοιτα με την Πλασμα αν παιζεις παιχνιδια θα εχεις προβλημα! Βεβαια burn in!".
Αντε μετα να πουλησει η τεχνολογια. Tα ξερω γιατι κι εγω ετσι το αντιμετωπησα οταν εψαχνα να δωσω τις 2 D7000 και D8000 που ειχα δοκιμασει της Samsung και ειχα απογοητευτει. Και οταν το εψαξα και διαβασα για τις Πλασμα απορρησα, το θεωρησα οτι κατι λαθος μου λενε. Και τελικα οντως... ειχαν δικιο. Αλλα η ενημερωση του κοσμου περι της τεχνολογιας ειναι για τα μπαζα. Και αυτο το πληρωσανε ακριβα.
Αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι σαν τεχνολογια η Πλασμα δεν ειναι παρωχημενη ουτε ειναι για να την βαλεις στην κατηγορια αποσυρσης. Ισα ισα μεχρι στιγμης ειναι η καλυτερη τεχνολογια απο πλευρας αποδοσης/ομοιομορφιας, απο αυτες που εχουμε μεχρι τωρα.
Δεν θα ειναι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο προιον το οποιο κυκλοφορησε, ηταν το καλυτερο σε αυτο που εκανε και τελικα δεν προχωρησε για Χ,Υ λογους (στο 99% των περιπτωσεων οικονομικους).
Οπως ειπα, ελπιζουμε πλεον στις AMOLED και στο να καταφερει η τεχνολογια αυτη να αποδοσει τα ιδια (η΄και καλυτερα) σε μεγαλες ιντσες. Αν δεν δουμε προκοπη απο εκει τοτε.... :/
Παντως εγω ειμαι καλυμμενος για την επομενη 3ετια 5αετια και αν δεν ηταν το PS4 1080p δεν θα επαιρνα τωρα αυτην την TV.
Το burn-in το αποφεύγεις με το κατάλληλο «στρώσιμο», αλλά η κατανάλωση είναι κάτι που δεν αλλάζει. Εμένα και δώρο να μου την έκαναν την VT60, δεν θα την κράταγα με 455 watts/ώρα... εκτός αν μου έκαναν δώρο και τον λογαριασμό της ΔΕΗ, λολ.
Και σαφέστατα εξαρτάται από το πόσες ώρες παίζει κάποιος, αλλά όσο πιο πολύ παίζεις, τόσο πιο πολύ θα φουσκώνει ο λογαριασμός... έχει ήδη παραφουσκώσει με τα χαράτσια, δεν θέλουμε κι άλλο.
Συγνωμη, ποιος σου ειπε οτι εχει καταναλωση 455 Watt???!! Τo νουμερo αυτο δεν υπαρχει! Ειναι κυριολεκτικα ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ!
Ακομα και η πολυ μεγαλυτερη VT65 (65 ιντων) εχει πολυ μικροτερη καταναλωση....
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...1306273079.htm
Ακου εκει 455 watts... λολ!
Αν ηταν ετσι θα πληρωνα στην ΔΕΗ 500αρικα λολ!
Επισης το burn in δεν παιζει και τοσο σημασια το στρωσιμο... και αυτο μυθος ειναι... αντε για τις πρωτες 50-100 ωρες να το δεχθω. Αλλα και αυτο επειτα απο μελετη αποδειχθηκε μυθος που σχετιζεται με OCD πρακτικες :)
Έδωσα link πιο πάνω. Τα 455W είναι σε full φωτεινότητα;
Ειναι λαθος φιλε σιγουρα... το νουμερο ειναι στον θεο! ειπαμε εχουν υψηλη καταναλωση, αλλα οχι κι ετσι! δεν ξερω πως το εβγαλαν αυτο το νουμερο αλλα δεν βγαζει λογικη, οταν το θηριωδες μοντελο των 65 ιντσων (vt 65) εχει σε νορμαλ χρηση 187 watt και μεγιστη καταναλωση 300 watt (λογικα αυτο που λες, φουλ φωτεινοτητες, ιντερνετ streaming, επεξεργαστες στο φουλ, 3D...) , τα 455 για την vt60 ακουγονται διαστημικο νουμερο...
καποια πατατια εχουν κανει!