kai poso megali diafora tha exei ena ixeio mr isxi 50w apo ena ton 130w
i ena ton 130w me ena ton 180w?
kai pali euxaristo!!!!
Printable View
kai poso megali diafora tha exei ena ixeio mr isxi 50w apo ena ton 130w
i ena ton 130w me ena ton 180w?
kai pali euxaristo!!!!
Τα watt από μόνα τους δεν μας λένε τίποτα ούτε για την ένταση που παίζουν αλλά (προπαντός) ούτε και για την ποιότητα του ήχου που βγάζουν.Πχ ένα ηχείο 80 watt μπορεί να παίζει πιο δυνατά από ένα άλλο 200 watt.
Περισσότερο τα watt σε ενδιαφέρουν σε θέμα αντοχής,γι αυτό και πρέπει να είναι έστω και λίγο μεγαλύτερα από την ονομαστική του ενισχυτή.
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Σε σόβαρό ηχοσύστημα (10.000 Ευρώ+) που έχω υπάρχουν διαφορές και μάλιστα μεγάλες. Αλλά και σε σύστημα με τα μισά λεφτά φαίνεται.
Άλλο Dolby Digital 384Kbps και DTS 640Kbps Stream του DVD και άλλο 4.5MBps LPCM στα Blu Ray. Είναι η μέρα με τη νύχτα όπως η παλιές τηλεοράσης με τις FULL HD. .
Σε ηχεία και ενισχυτές φθηνούς όμως ποιότητα ήχου δεν γίνεται. Ο ήχος ο καλός κοστίζει.
Επίσης εντελώς πληροφοριακά για τον Vasses:
-Το Playstation δεν υποστηρίζει DTS HD MASTER AUDIO και αυτό είναι και το μειονέκτημα του σε σχέση με άλλα Stand Alone Players και ενδέχεται να μην το υποστηρίξει και καθόλου (ελπίζω να το βάλουν). Αν το υπόστηρίξει αυτό θα γίνει μόνο με ιnternal decoding και όχι με bitstreaming δυστυχώς κάτι που δεν είναι ότι καλύτερο για όσους έχουν ακριβούς high-end A/V Receivers μιας και είναι ανώτεροι στην αποκωδικοποιήση αυτών των φορμα από το PS3. Επίσης δεν έχει αναλογικές εξόδους.
- Τέλος τα περί εικόνας και ενισχυτών HDMI. Σίγουρα το HDΜΙ και ειδικά το 1.3 χρειάζεται για τα νέ φορμα ήχου τα οποία τονίζω δεν χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια!
Το DTS HD/MA. Dolby True HD είναι μόνο για τις ταινείες οπότε αν θέλετε BluRay και έχετε και τον ανάλογο ενισχυτή τότε. Τα παιχνίδια του PS3 χρησιμοποιούν LPCM ο οποιός είναι ασυμπίεστος ήχος και πολύ καλής ποιότητας φυσικά .
Τεσπα εδώ δεν είναι Audio Forum οπότε σταματάω εδώ.
Προσοχή για όσους αγοράζουν τώρα ενοσχυτή να έχει HDMI 1.3!
O katalilos enisxitis DINEI - YPOSTIRIZEI ta diafora FORMAT-filtra klp (digital ,dts, hd true audio klp) oxi i epitrapezia siskeyi anaparagogis Blu ray player ,DVD , CD klp.
Eite blu ray eite epitrapezio dvd apo mono tou den mporei na dosei kathe morfis psifiakou ixou xoris tin katalili pigi (AV).
To pio sosto einai leme I sikeui EXEI tis THIRES gia na sindethei me katallili pigi (AV) pou tha dosei kathe morfis psifiako ixo , oxi oti ypostirizei psifiako ixo i sikeyi:angry:.
Apo oti vlepo ta perissotera epitrapezia blu ray http://www.hdtvexpert.com/images_b/bluray2.jpg , http://images.google.gr/images?q=BLU...l&start=0&sa=N exoune MONO MIA THIRA HDMI , opos kai to ps3.
Pos ginetai ta epitrapezia blu ray PLAYER na exoune true hd sound sindeeomena me katallilious AV http://www.hifibitz.co.uk/uploads/li...NR905-BACK.jpg kai to ps3 na min exei.
Afou kai ta 2 exoune ton IDIO ARITHMO THIRON (HDMI) gia sindesmologia pos evgales ayto to simperasma?
Stis kainoyrgies kinimatografikes aithouses pou tha ftiaxnontai apo edo kai pera logika prepei na yparxoune ta nea format ixou
είναι πολύ νωρίς να υποστηριχθούν από κινηματογράφους τα νέα format ήχου.....άσε που ο εξοπλισμός θα κοστίζει κάτι κάτι εκατομμύρια euro
Άλλο το Dolby True HD και άλλο το DTS HD Master Audio. Επίσης πηγή λέγεται ο PLAYER και όχι ο AV Reciever o οποίος είναι ο δέκτης.
Υπάρχουν 2 τρόποι να ακούσεις τα νέα HD format του ήχου. Είτε αναλογικά και εφόσον αυτά παίζονται από Player που έχει αναλογικές εξόδους (5.1 ή 7.1 τα πολύ ακριβά) ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ και internal decoding ΚΑΙ συνδέονται με για τον ήχο δε με RCA σε AVR που υποστηρίζει LPCM και για την εικόνα σε HD οθόνη με HDMI και HDCP.
O δεύτερος και καλύτερος τρόπος είναι σύνδεση με HDMI 1.3 σε AVR με HDMI 1.3 που είναι επίσης συνδεδεμένος σε οθόνη με HDMI 1.3 και παίρνεις τα πάντα. Αυτό συνεπάγεται ο PLAYER ή πηγή να υπόστηρίζει πάλι ή ιnternal decoding of DD True HD and DTS HD Master Audio ή BITSTREAMING.
Και στην περίπτωση του Playstation 3 και το DTS HD Master Audio ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΪΖΕΤΑΙ με κανένα τρόπο. Απλά κάνει downsampling σε DTS CORE 1.5Μbps. Επίσης δεν έχει αναλογικές εξόδους όπως κάπια πιο ακριβά players.
Και αυτό είναι και η Αχίλειος πτερνα του PS3 σαν Blu Ray player. Προσωπικά θα περιμένω λίγο ακόμα και αν δεν το υποστηρίξουν (για Bitstreaming μάλλον αποκλείεται γιατί είναι θέμα Hardware και φημολογείται ότι δεν μπορεί - οπότε έστω internal decoding) θα αγοράσω και άλλο BD Player για να ακού επιτέλους αυτό που έχω πληρώσει χιλιάδες ευρώ.
Allo leo ego kai den ginomai katanohtos O kathe player den sou dinei apo monos tou kanena eidous FORMAT - psifiakou ixou , EXEI tis thires (hdmi-rca-toslink-coaxial kai loipa) gia na sinthethei me TON AV pou tha ypostirizei ta ANALOGA FORMAT.
Ta KIKLOMATA kai tous apokodikopoites tous exoune MONO OI ENISXYTES aytoi kanoune oli tin douleia kai fisika megalo rolo paizoune ta ixeia , oi players aplos ANAPARAGOUNE.
Exoume ayton ton AV http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=880623 pos tha sindethei me ayton ton player http://reviews.cnet.com/video-player...-32514521.html , http://www.hdtvexpert.com/images_b/bluray2.jpg gia na sou vgalei o AV dts master audio?
Υπάρχουν players που ΚΑΝΟΥΝ DECODING INTERNALLY και για αυτό το λόγο έχουν RCA για να περνάνε το σήμα ΕΙΔΗ αποκωδικοποιημένο ως LPCM και να μπορεί να το παιζει ενισχυτής που δεν υποστηρίζει Dolby True HD η DTS HD MASTER AUDIO. Το PS3 για παράδειγμα κάνει εσωτερικά αποκωδικοποίηση του Dolby True HD ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ (με την μεθοδο BITSTREAMING) στον ενισχυτή. Το DTS HD MA δεν το υποστηρίζει καθόλου και απλά αποκωδικοποιέι DTS CORE 1.5mbs stream.
Ο BD1400 της SAMSUNG το DTS HD MA το παιρνάει μέσω bitstreaming αυτούσιο στον AV όπως και ο BD30 της PANASONIC.
Λοιπόν σταματάω εδώ με το θέμα μιας και τα παραπάνω θεωρούνται βασικές γνωσεις στον τομέα toy HD ήχου και δεν χωρούν σηζήτηση. Αν κάποιος δεν πείθεται μπορεί να γράψει σε ένα φορουμ με ειδικούς και να τα ακούσει ξανά.
Epsaxa kai vrika se ena forum mia poli KATAPOTISTIKI apantisi http://www.gamespot.com/pages/forums...ic_id=26131418
PS3 HDMI port is not True HDMI 1.3a. That is right the chip which I can not remember the name can not Bitstream the advanced codecs. The PS3 basically will decode all high def audio into PCM so you will not see your receiver light up DTS HD MA exc.
Me liga logia leei to (ps3 blu ray player) DEN EXEI TIN KATALILI THIRA = olokliroimeno kikloma NA STEILEI TO SIMA STON AV.
Opote xreiazetai HDMI 1.3A THIRA na syndethei me AV gia paragogi DTS MASTER AUDIO simatos pragma pou den exei to ps3
Sta epomena montela PS3 prepei na ENSOMATOSOUNE auto to PORT opos akrivos exoune oi BLU RAY PLAYERS i na ginei meso update firmware.
http://www.engadgethd.com/tag/HDMI+1.3/ me ayta arage tha ginetai douleia?
Σας παρακαλω ρε πιδια βοηθηστε με εχω ενα home cinema της philips που δεν εχει optical εισοδο mono rca.Υποστηριζει ομος dolby pro logic ii.Yπαρχει κανα μηχανημα να παιρνει την optical του ps3 kai να μου δινει σε rca ψηφιακο ηχο;
sindese to analogiko kalodio to kokkino kai to leuko me ton enisxiti kai to kitrino asto ap'ekso etsi tha akous ixo apo to analogiko rca (kokkino leuko) kai tha exeis eikona apo to hdmi... Bebaia prepei na rithmiseis ton ixo na bgainei apo to rgb...
panelix thanks αλλα εγω ρωταω αν μπορω να παρω 5.1 με καποιο τροπο στον ενισχυτη μου αφου εχει μονο εισοδο rca.
adok13....mipos exei eisodo coaxial?
δεν εχω.θελω να βαλω μια photο με τις εισοδους του αλλα ρε παιδια πως βαζω spoiler
[*spoiler]* κειμενο [*/spoiler]
χωρις τα *
etsi--------> [spoiler ] afto pou thes na grapseis [/spoiler]
apla sto proto kei pou lei spoiler min afiseis keno ekei sto spoiler me afthn tin gramoulo ] diladi na einai etsi [spoiler] xwris keno
δεν εχω coaxial να οι εισοδοι μου.
Spoiler!
οι καραγκιοζηδες τοσο δυσκολο ηταν να βαλουν μια ψηφιακη εισοδο ρε π***τη μου;τι να πω.:witsend:
tjifos tote...:( syndese to aspro kai to kokkino sto aux in....ala na kseris tha exeis 2kanalo hxo.....