Για τι χρήση την προορίζεις? Τα πάντα όλα? Ίντσες?
Printable View
Για τι χρήση την προορίζεις? Τα πάντα όλα? Ίντσες?
Χωρίς πολλά πολλά. Η μοναδική που πλησιάζει σε απόδοση χρωμάτων τις Plasma.
https://www.skroutz.gr/s/1567894/Sony-KDL-46HX750.html..... μαζί με το ακριβότερo αδελφάκι της, την 850.
Αν πάλι θες παθητικό 3D LG670...μην κοιτάξεις φθηνότερα μοντέλα στην γκάμα της LG, είναι των 50hz και ας γράφουν 200 ή 400.
Γενικώς τα μοντέλα του 2012 σε specs δεν είχαν διαφορές από του 11... κοινώς κοροιδια μιας και μόνο τα smart features βελτίωσαν καθώς το LED έχει φτάσει στο peak εξελιξης του και δεν παίρνει άλλο. Περίμενε 1 μήνα ακόμα να την πάρεις σε καλύτερη τιμή μέσα στις γιορτές.
Κυρίως Gaming και ταινίες/σειρές. Δεν νομίζω να την χρησιμοποιήσω σαν κανονική τηλεόραση (δεν βλέπω τηλεόραση). Θα βόλευε να μπορούσε να συνδεθεί και με το pc με κάποιο τρόπο wirelessly ώστε να βάζω κατευθείαν τις σειρές απο το pc εκεί χωρίς πολλά καλώδια (γίνετε αυτό σωστά; )
Ίντσες απο 40 και πάνω...
Τι είναι το παθητικό 3D? Υπάρχει και ενεργητικό? :P Δεν έχω ιδέα παιδιά..
Γενικά 200hz να κοιτάξω να πάρω;
η kdl εχει πολυ input lag ή κανω λαθος;
Εγώ θα πήγαινα σε αυτή
Σε 46 ίντσες, γιατί η ίδια σε 40 έχει διαφορετικό πάνελ.
Έχει και review εδώ, που μεταξύ άλλων λέει και αυτό:
"The good news for gamers is that the input lag is very low, ranging from just 0 to 33 ms, which gives this TV one of the best input lags we've ever seen."
Όσο για τα χρώματα και την κίνηση που έχει στις ταινίες, είναι απλά εκπληκτική.
Αν θυμάμαι καλά μια χαρά τα πήγαινε στο lag.
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που απαντήσαν!!!
Όσο το σκέφτομαι λέω τελικά να μην πάω πάνω απο 40-42 ίντσες λόγο χώρου...
Αξίζει το 3D όμως σε 40-42 ίντσες;
Άλλες προτάσεις κανείς;
Anyone?
Οπως τον ειδα τον χωρο δημητρη νομιζω με 42 ιντσες εισαι υπερκομπλε!
Τωρα για 3D θα σε γελασω... ξερεις τον λογο. Θα ελεγα στα λεφτα που θα πας να κοιταξεις την LG. Αλλα και παλι απο τοτε που πηρα εγω την δικη μου πριν 1 χρονο εχω χασει καθε επαφη οποτε ισως παιδια που το εψαξαν προσφατα και μαλιστα σε αυτον τον τυπο τηλεορασης (LCD/LED) να ξερουν καλυτερα.
Δικη μου συμβουλη εαν πας σε LED να μην ειναι τα LED περιμετρικα της οθονης (στο πλαισιο γυρω γυρω δηλαδη) αλλα να ειναι στο πισω μερος της οθονης. Οταν ειναι περιμετρικα χανεις πολυ στην ομοιομορφια της εικονας με διαφορα σκατοθεματα οπως ghosting, clouding banding κλπ.
Σε ποση αποσταση θα την εχεις?
το λεω γιατι εγω στα 1,5 -2 μετρα μια χαρα ειμαι με 47
τεσπα το 3ΝΤ σιγουρα αξιζει αλλα αναγκαστικα θα πρεπει να ξοδευεις λεφτα στο βιντεο κλαμπ αν θες ποιοτητα...
@Val: Ειμαι εντελώς άσχετος ρε συ. Τι σημενει led περιμετρικά κ πίσω;
@φιλ: δεν ειναι τόσο θέμα απόστασης αλλα περισσότερο ποσο χώρο θελω να πιάνει στο δωμάτιο...
Τα LED τα βαζουν ειτε στο πισω μερος της οθονης για να φωτιζεται το πανελ, ειτε τα βαζουν γυρω γυρω απο την οθονη, δηλαδη φαντασου στο πλαισιο γυρω απο αυτην. Με το να τα βαζουν ετσι περιμετρικα φτιαχνουν ενα πιο μικρο και στυλατο design με λεπτη οθονη και φαντασμαγοριζε κλπ.
Αλλα επειδη τα led δεν ειναι πισω απο την οθονη, αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην ειναι η καλυτερη ομοιομορφια στην εικονα και να βλεπεις ας πουμε σε σκοτεινες σκηνες να φωτιζεται περισσοτερο σε ενα σημειο απο οτι σε αλλο.
Με την διαταξη των LED πισω απο το πανελ της οθονης εξασφαλιζεις καλυτερη ομοιομορφια εικονας.
Παίδες καμμια ακομα προτασουλα σε 40-42 ιντσες;
LG all the way για μενα αν θες σε λιγα χρηματα κ καλο 3d.Πλεον το passive ειναι 1080i σε καθε ματι με τα νεα πανελ της LG. Ghosting,banding θα εχει λογο edje αλλα η εικονα τα σπαει. ο dj taurus εχει διαλεξει καλο μοντελο,εγω πηρα την lm620 σε 32 και τα 50hz(100 πανελ 400 μηχανισμος) και οι σκιασεις στο ποδοσφαιρο κτλ ειναι για τους κολλημενους εγω μια χαρα το βλεπω για τα λεφτα που εδωσα ασε που εχει 1000 ρυθμισεις για χρωματα κτλ και στο gaming ειναι απιστευτη ειδικα στο game mode που σου ενεργοποιει ρυθμισεις για clear white και εντονα χρωματα και το input lag παει στον πατο!
Δημήτρη δε ξέρω τι χρήματα προτίθεσαι να δώσεις αλλά εγώ θα σου πρότεινα αυτήν την τηλεόραση: http://www.skroutz.gr/c/12/televisio...phrase=LG+860V
Για review δες εδώ: http://www.enternity.gr/Article/LG-47LM860V/9809.html
Επίσης πιο οικονομικό μοντέλο και εξίσου καλή είναι αυτή:
https://www.skroutz.gr/c/12/televisi...yphrase=LM670S
Μάλιστα τη 2η την είχα δει προσφορά στο πλαίσιο στο 650 ευρώ.
Όσον για την LG, τα θετικά κατά τη γνώμη μου εν τάχυ είναι ότι το passive 3D λειτουργεί άψογα, έχεις το Dual Play για τα videogames (με ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιά παίζεις coop σε full screen για κάθε παίχτη), πολύ καλό πάνελ, φανταστικό design, συμβατότητα με αρχεία mkv για να παίζεις ταινίες και εγγύηση 0 pixel.
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντησεις...
Γιώργο η πρώτη που έβαλες είναι 47 ίντσες όμως (πολύ μεγάλη για το χώρο μου).
Στην δεύτερη ξέρεις αν υπάρχει καλή απόκριση / μικρή καθυστέρηση (δεν ξέρω πως ακριβώς λέγετε) στα games?
Γενικά βλέπω οτι και οι 2 προτείνετε LG. Δεν θυμάμαι γιατί αλλά για κάποιο λόγο δεν τις έχω πολύ σε εκτίμηση (συγκριτικά με Sony και Samsung). Πείτε μου αν απλά έχω λάθος εντύπωση και οτι είμαι @@ :P
samsung...ΜΑΚΡΙΑ(εμενα παλια ldc αφηνει σκιες και σταμπες! το ιδιο κ σε εναν φιλο μου το ιδιο και σε εναν γνωστο που γνωρισα στην δουλεια που καινουργια τηλεοραση του κανει σκιασεις κτλ) και γενικα το φθηνο active εχει θεματα θεασης μιας κ οι πρεπει να βλεπεις αναγκαστηκα ευθεια,ενω στα ακριβα active το προβλημα δεν υπαρχει.
η 670s ειναι καλη ΑΛΛΑ η προσφορα δεν παιζει...και οταν επαιξε σιγουρα θα φυγαν απειρα μοντελα
enstikto εχεις λαθος εντυπωση και εισαι @@
λολ
Δημήτρη κι η 1η βγαίνει σε 42 ίντσες, απλά δεν έβαλα το συγκεκριμένο link γιατί είχε μόνο ένα κατάστημα στο Skroutz https://www.skroutz.gr/s/2555547/LG-42LM860V.html
Στην καρτέλα τεχνικές προδιαγραφές εδώ http://www.lg.com/gr/televisions/lg-47LM860V-3d-tv θα δεις όλα τα χαρακτηριστικά αναλυτικά.
Κι εδώ για τη 2η http://www.lg.com/gr/televisions/lg-42LM670S
Αυτό που ρωτάς για την απόκριση, εκτιμώ ότι αναφέρεσαι στην εναλλαγή από σκοτεινές εικόνες σε φωτεινές. Η αλήθεια είναι ότι αυτό εξαρτάται από έναν συνδυασμο specs όπως ο λόγος αντίθεσης, η φωτεινότητα, ο χρόνος απόκρισης, η τεχνολογία του πάνελ κι εδώ μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα για όλες τις τηλεοράσεις κι όχι μόνο για τη συγκεκριμένη. Άσε που η ίδια τηλεόραση πολλές φορές αποδίδει διαφορετικά σε διαφορετικά μεγέθη ιντσών.
Εάν μάλιστα απευθυνθείς στους "ειδικούς" και μπεις σε διαδικασία να εξετάσεις κάθε spec ξεχωριστά, εγώ σου εγγυώμαι ότι περισσότερο θα μπερδευτείς παρά θα βοηθηθείς στην απόφασή σου. Υπάρχουν φόρουμ όπως το fullhd.gr και το avblub.gr όπου γίνονται διεξοδικές δοκιμές και συζητήσεις επί συζητήσεων για τις τηλεοράσεις έαν έχεις όρεξη να διαβάσεις.
Εμένα η τηλεόραση που είχα πάρει πριν από 4,5 χρόνια ήταν Samsung, γιατί τότε η LG ήταν αρκετά πίσω και η Sony πολύ ακριβή, κι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κι η αλήθεια είναι ότι μου είχε βγει μια χαρά για την τιμή της και ακόμη και σήμερα στα games και τις HD ταινίες στέκεται κι ανταποκρίνεται παραπάνω από αξιοπρεπώς μαζί με το home cinema.
Σήμερα όμως, η LG έχει κάνει τεράστια άλματα τόσο στο design όσο και στην απόδοση των τηλεοράσεών της με φανταστικά LED LCD πάνελ, πολλές multimedia λειτουργίες (Smart TV) και ειδικά η επιλογή του παθητικού 3D την ωφέλησε σε σχέση με τον ανταγωνισμό για τις "καταναλωτικές" τηλεοράσεις, αυτές δηλαδή που αγοράζει ο περισσότερος κόσμος (θα το διαβάσεις και από έμπειρους του χώρου). Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Samsung κι η Sony δεν έχουν εξίσου καλές προτάσεις. Ωστόσο, για εμένα η Sony έχει κάπως μείνει πίσω στη νέα γενιά τηλεοράσεων ή έχει πανάκριβες προτάσεις, κι η Samsung επιδίδεται σε έναν άτυπο πόλεμο με την LG για την επικράτηση στην αγορά, δίνοντας βαρύτητα στον εντυπωσιασμο κι όχι στην ουσία.
Ακόμη κι εγώ, τώρα που θα κοιτάξω για νέα TV στην κορυφή της λίστας μου θα'ναι η LG και μετά οι υπόλοιπες.
Και για να κλείσω το μακροσκελές post, θα πρότεινα το εξής:
Αποφάσισε το ποσό που θέλεις να διαθέσεις, τις βασικές χρήσεις που θες να κάνεις (π.χ. games & ταινίες, ή Internet/Multimeda & ταινίες ή μόνο ταινίες κ.λπ.) και πήγαινε σε ένα κατάστημα για να αποκτήσεις και μία αίσθηση για το design τους (το τι βρίσκει κάποιος ελκυστικό είναι υποκειμενικό για τον καθένα).
Αφού καταλήξεις σε 2-3 μοντέλα, μετά κρίνε βάση τιμής. Άλλωστε ο κύκλος ζωής των σύγχρονων TV είναι με το ζόρι 3 χρόνια, άρα δεν αξίζει να κάνεις πολύ μεγάλη επένδυση. Ένα ποσό της τάξης των 700 - 1.200 ευρώ είναι ικανοποιητικό για να πάρεις μία τηλεόραση 42 ιντσών που είναι και καλό μέγεθος και να σε κρατήσει για τα επόμενα χρόνια.
Αυτά από εμένα...
αν μπεις avclub.gr υπαρχουν τυποι που ξερουν και τυποι που "ξερουν" εγω ποσταρα 2 θεματα με την tv και κανεις δεν ηξερε να απαντησει και καποιοι αλλοι που βλεπουν προβληματα σκιασεις κτλ. Στην δικια μου εγω βλεπω σκιασει στο ποδοσφαιρο ΑΝ παρατηρησω καλα σε ert hd στις γρηγορες σκηνες...οι αλλοι λενε οτι δεν μπορουν να δουν tv...ΕΝΤΑΞΕΙΙΙΙΙΙ.
ρωτα τον majere ποσο κολλημενος ειμαι και θα καταλαβεις οτι ΟΤΙ λενε ειναι μπαρουφες για εναν γνωστη χρηστη...για εναν καμμενο οκ παω πασο
παντος εγω πηρα την 620 που την εβγαζαν recommended και ο πατερας την 615 που λεγανε οτι ειναι μετρια και δεν ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ
εχει κανενας αποψη για συνδιασμο ps3 και projector?