Ήλπιζα ότι δεν θα ήταν αρκετά ακριβό έτσι ώστε κάποιος να επενδύσει σε αυτό με την λογική ότι θα θέλει να δει ταινίες σε IMAX πολύς κόσμος επειδή είναι η κορυφαία μέχρι τώρα ποιότητα εικόνας σε σινεμά και θα είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα.
Ήλπιζα ότι δεν θα ήταν αρκετά ακριβό έτσι ώστε κάποιος να επενδύσει σε αυτό με την λογική ότι θα θέλει να δει ταινίες σε IMAX πολύς κόσμος επειδή είναι η κορυφαία μέχρι τώρα ποιότητα εικόνας σε σινεμά και θα είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα.
στην Ελλαδα δεν νμζ οτι ο κοσμος πηγαινει σινεμα για την ποιοτητα. ποσους ξερεις που θα πουνε οτι θα πανε σινεμα για να δουν ταινια σε καλη ποιοητα ηχου και εικονας; Εγω το 80-90% των ατομων που ξερω θα πανε να το δουνε στην "μεγαλη οθονη" (αντιθετα ξερω απειρο κοσμο που τα βλεπει ολα απο καμερα και streaming :doh:).
Επισης ειναι αρκετα πιο ακριβο (βλεπω στην Αγγλια τωρα οτι το εισιτηριο εχει 7,5 λιρες + 4,5 για IMAX). σε συνδιασμο με το απο πανω δεν νομιζω να πολυεπιανε.
Μπορεί να κάνει μια εντύπωση όμως όπως το 3D στην αρχή του. Το εισιτήριο δεν νομίζω να ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα μιας και έχουν προβολές για ταινίες όπου 3D είναι λίγες σκηνές μόνο οπότε πρέπει να πηγαίνει κόσμος και είναι και πιο ακριβό το εισιτήριο, κοντά στις 12 λίρες η τιμή του.
Λοιπον παιδια το Looper pολυ γαματο ταινιακι λεμε. Μου αρεσε πολυ, ειναι ταινια που σε κραταει πραγματικα μεχρι το τελος και εχει καποια σημεια που ειναι πολυ ΕΠΟΣ το ολο σκηνικο.
Επισης το παιδακι που παιζει στην ταινια και δεν ειναι πανω απο 7 χρονων νομιζω, ειναι πραγματικα ηθοποιος για οσκαρ.... δεν λεει να πω κατι παραπανω αλλα η ερμηνεια που εδωσε αυτο το παιδακι σε μια -στην ουσια- action ταινια που υποτιθεται οτι τις περισσοτερες φορες δεν απαιτει και πολλα, ειναι εξωφρενικη κυριολεκτικα. Απο την αρθρωση του λογου και την φυσικοτητα που λεει οτι λεει, μεχρι την γλωσσα του σωματος και την εκφραστικοτητα του προσωπου του.
Το κουφο ειναι οτι κατα την αποψη μου το παιδακι ειχε ισως τον πιο δυσκολο και απαιτητικο ρολο στην ταινια. Τουτεστην αν οι σκηνες με το παιδακι δεν ηταν καλες η ταινια θα εχανε παρα πολυ. Μεγαλο μπραβο στον πιτσιρκα...
Επισης... νομιζω ερωτευτηκα λιγο την Εμιλυ Μπλαντ... σε αυτην την ταινια απλα τα εσπαγε και καλυτερα να παραμεινει ξανθια!
^^τελικα αποφάσισα να μην το ψάξω "διαδυκτιακα" με την συγκεκριμένη ταινία και να μείνω μόνο με το feeling που μου έβγαλε...
Αν και σε κάποια φάση που το σκεφτομουν κάποια πράγματα δεν μου κολουσαν "επιστημονικά".
Πολυ καλη η ταινία παντος την προτείνω κ εγω ;)
Υγ. Ο πιτσιρικάς πολυ καλός όντως παρόλο που εμένα συνήθως μου την σπάνε τα παιδάκια στις ταινίες/σειρές...
Θα συμφωνησω.Ωραια ταινια,αλλα διαφωνω λιγο με τις βαθμολογιες κριτων και κοσμου.Ειναι για λιγο παρακατω κατ'εμε.
Eνα 7-7.5 αντι για 8-8.5 που και παλι παραμενει σουπερ βαθμολογια.
Το παιδακι επαιζε οντως πολυ καλα,αλλα ενω ηταν πολυ καλη η ερμηνεια του αν λαβουμε υπ'οψη μας οτι ηταν παιδι,θεωρω οτι ηταν λιγο υπερβολικη ως αποτελεσμα για την ταινια.Δεν ηταν παιδι..
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=mZEZ35Fhvuc"]Life of Pi - Official Trailer (HD) - YouTube[/ame]
den kserw an exei ginei post ksana ma h tainia ayth einai h monadiki pou tha dw cinema kai oxi 3d ayto to dekemvri!
apisteyth fotografia kai skinothesia!!
^^ Πραγματικα δεν το ειχα δει ουτε εγω ποτε και μου φαινεται μια πολυ ενδιαφερουσα ταινια!! :)
Το Bourne Legacy το είδε κανείς? Τώρα παρατήρησα ότι έχει βγει από 4 Οκτ. Στα village γιατί δεν το παίζει? Λογικά θα πάω να το δω αύριο σε μια αίθουσα που το βρήκα εδώ Γλυφάδα.
Το ειδα σε ΙΜΑΧ στην Ολλανδια. Πολυ χλιαρο, θα ελεγα οτι μου ηταν ψιλοαδιαφορο. Η μεγαλη διαφορα με τα προηγουμενα Born ηταν οτι εκεινα ειχαν ενα μυστηριο πισω απο ολο το κηνυγητο, ηθελες να μαθεις τι κρυβεται πισω απο ολη την συνωμοσια και ποιος ειναι ο Born.
Eδω εχεις μια ταινια που απλα ειναι κυνηγητο και τιποτα αλλο. Δεν παιζει φυσικα ο mat Damon και δεν ειναι καν ο Μπορν μερος της ταινιας.
Προσωπικα απογοητευτηκα αλλα τουλαχιστον γουσταρα γιατι εβλεπα ΙΜΑΧ λολ.
Ξενέρωσα λίγο τώρα. Τα προηγούμενα ήταν από τις αγαπημένες μου ταινίες. Και ο Matt Damon τα έσπαγε. Δεν με χαλούσε βέβαια που πρωταγωνιστεί ο Renner, τον γουστάρω αρκετά. Έχει παίξει γαμάτους χαρακτήρες και ρίχνει και ξύλο. Αλλά απογοητεύτηκα λίγο που λες ότι είναι αδιάφορο. Τέσπα, ελπίζω να πάω αύριο να το δω.
Btw, το IMAX τόσο γαμάτο είναι? Τον άλλο μήνα που πάω Αγγλία πάλι, λέω να πάω να δοκιμάσω. Mου κινήσατε την περιέργεια :P
^^ Καλα κανεις πλακα τωρα εισαι στην Αγγλια και δεν εχεις δει ΙΜΑΧ? Πηγαινε βρε ανθρωπε! Βεβαια την τεραστια διαφορα την βλεπεις οταν μια ταινια ειναι γυρισμενη με καμερες ΙΜΑΧ, αλλα και να μην ειναι η ποιοτητα εινια τοσο ψηλη που αντε γεια...!
Ναι κι εμενα το born ειναι απο τις αγαπημενες μου γι αυτο ξενερωσα. Εν τω μεταξυ ξεκιναει καλα στην αρχη, εχεις δηλαδη αυτο το μυστηριο του τι ειναι αυτος ο νεος χαρακτηρας και τι ειναι το μυστηριο που τον περιτριγυριζει, μεχρι που το μαθαινεις μεσα στο πρωτο 40αλεπτο και μετα ειναι απλα μια συνεχομενη καταδιωξη που δεν ειναι καν τοσο εξυπνη και τοσο κουλ οπως ηταν στα παλια Μπορν... :(
Valkyre, ψηφιακή προβολή στην Ελλάδα έχεις δει; αν ναι, μπορεί να μου πεις αν οι διαφορές ψηφιακής προβολής με IMAX είναι μικρές ή μεγάλες;
Είχα ρίξει μια ματιά στα εισιτήρια σε ένα cinema στο κέντρο του Λονδίνου και είχα δει κάτι 30λιρα και από τότε δεν ξανασχολήθηκα... Εντάξει, δεν παίζει βέβαια να μην έχει κανονικές τιμές κάπου, απλά δεν το έψαξα. Αυτή τη φορά θα πάω σίγουρα. Αν ξέρει κανείς καμιά επερχόμενη ταινία γυρισμένη με τέτοιες κάμερες ας προτείνει. 10 Νοεμβρίου ξαναφεύγω!
Το BFI IMAX έχει το εισιτήριο ενηλίκου για το the dark knight rises στις 16,75 λίρες από όσο βλέπω εδώ.
Και εγώ θέλω πολύ να δω ταινία σε IMAX.
edit:πάτα στο λινκ στο next step για να δεις τιμές. Την ταινία και την ώρα την επέλεξα τυχαία, για να δεις τιμές, αλλά σου προτείνω να δεις το the dark knight rises σε IMAX, το θεωρώ ταινιάρα και 76 λεπτά της ταινίας νομίζω (δεν είμαι σίγουρος για τα λεπτά) έχουν γυριστεί με κάμερες IMAX.
Καμμια επαφη η ψηφιακη προβολη σε σχεση με το ΙΜΑΧ. Στο εξωτερικο (και στην ολλανδια που πηγα τωρα) ολοι οι κινηματογραφοι ειναι με ψηφιακες προβολες, δηλαδη δεν υπαρχει αυτη η αηδια το αναλογικο να φαινονται μαυρες γραμμες, κηλιδες και αλλα τετοια αρχαιοκαπηλιτικα πραγματα.
Ε φαντασου οτι το ΙΜΑΧ ειναι σε αλλο επιπεδο εντελως...
Στην Ολλανδια παντως πληρωσα 12.50 ευρω για ΙΜΑΧ.