Δεν εχω ασχοληθει με τα Halo. Αν ισχυει παντως αυτο που ειπε, τοτε αρχιζω και προβληματιζομαι. Ισως να μην θεμα hardware η A.I. αλλα προγραμματισμου, τον οποιο ακομα δεν εχουμε.
Printable View
Δεν εχω ασχοληθει με τα Halo. Αν ισχυει παντως αυτο που ειπε, τοτε αρχιζω και προβληματιζομαι. Ισως να μην θεμα hardware η A.I. αλλα προγραμματισμου, τον οποιο ακομα δεν εχουμε.
^^ σιγουρα δεν ειναι θεμα προγραμματισμου, το ΚΖ2 εχει ισως το καλυτερο enemy ai που εχω δει σε first person game. τωρα εδω δεν ξερω τι εχουν κανει.
Blame πουρέιτζερ.
Επαιξα και εγω το παιχνιδι. Λοιπον, στο Online εστιασα. Οι 24 παικτες οντως ειναι λιγοι. Πολλα σημεια της πιστας μοιαζουν κενα, χωρις δραση και βαρετα. Οπου υπαρχει μαχη ειναι καλα.
Τα fps πεφτουν αρκετα σε σημεια με καπνους, σκονες και εντονους φωτισμους. Ειδικα στην πιστα με τα χαλασματα και τα τρενα απο τα βαγονια παρατηρησα μεγαλα frame drops. Στα πιο ανοιχτοχρωμα levels το παιχνιδι ειναι σκετη μαγεια. Πολυ εθιστικο. Να πω οτι υπαρχουν μονο 3 κλασεις και για πρωτη φορα με βολευει πολυ ο sniper. Ειναι πολυ πιο ελαφρυ το οπλο με λιγο recoil και το πρωτο sniper με το οποιο παιζω βαραει σχεδον απανωτα χωρις να περιμενω για reload, ετσι γινεται λιγο OP το οπλο.
Πολυ αρνητικο το voice chat. Δεν υπαρχει. μονο αν δεις τον παικτη, βγεις απο το παιχνιδι τον κανεις add στο friend list και ετσι μιλατε. Αυτο πρεπει να διορθωθει ASAP!
Το συγκεκριμενο πρεπει να ειναι για καλο... trust me... ειχα δει απιστευτα παραπονα στο gaf και δεν νομιζω οτι επηρεαζει την συνολικη διαρκεια του single player. Μιλαει για καποιο συγκεκριμενο sequence το οποιο πρεπει να ηταν απιστευτη μαλακια και εκνευριστικη μαλιστα.
Αρκετα levels θελουν λιγο μικροτερη διαρκεια. Σε πολλα σημεια που επαιξα για παραδειγμα, ερχοντουσαν συνεχεια εχθροι απο ιπταμενα σκαφη και επρεπε συνεχως να τους καθαριζω. 5-6 drops συνεχομενα, με αποσπουν αρκετα απο το main story καθως καταντουν κουραστικά και ειναι πολυ επαναληψιμα. Και λιγο με την κουκουβαγια κουραστηκα ολη την ωρα να δινω εντολες. Κατα τα αλλα εχω εντυπωσιαστει απο το SP σε οτι αφορα τα γραφικα. Φοβεροι φωτισμοι, textures κλπ
Εμένα όλα τα προηγούμενα Killzone μου είχαν φανεί μέτρια, οι πρώτες μου εντυπώσεις από το Shadow Fall είναι πολύ καλές. Τα γραφικά είναι ένα βήμα παραπάνω από αυτά που έχουμε δει σε κονσόλα μέχρι σήμερα, ειδικά ο φωτισμός είναι καταπληκτικός.
Η ιστορία μου φαίνεται πιό ενδιαφέρουσα από τα προηγούμενα KZ, η αίσθηση του χειρισμού μου φαίνεται πολύ καλύτερη και το multiplayer πολύ πιο κοντά στα γούστα μου απ' ότι τα προηγούμενα.
Συμφωνώ οτι μερικά επίπεδα είναι πολύ μεγάλα και μερικές φορές δεν είναι εύκολο να καταλάβεις που πρέπει να πας / τί πρέπει να κάνεις αλλά σε γενικές γραμμές οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.
Γιατι να κατσω και να βγω εντελως οφφτοπικ? Δοκιμασα το εν λογω παιχνιδι, και πραγματικα η ΑΙ -που τουλαχιστον συναντησα εγω- ηταν της πλακας. Granted δεν επαιξα το παιχνιδι μεχρι το τελος (βαρεθηκα) αλλα αυτο συμπερανα...
Για να ειμαι οντοπικ , σημερα επαιξα το Shadowfall για πρωτη φορα. Επαιξα το ντεμο που ειχαν βγαλει στο γιουτουμπ και "προσπαθησα" να παιξω stealth οπως ακριβως ειχα δει... μου φανηκε επιεικως αδυνατον. Ισως να φταιει οτι δεν ακουγα και τιποτα λογο θορυβου και δεν ειχα ακουστικα ερεθισματα, αλλα ηταν απλα αδυνατον.
Στα καλα -περα φυσικα απο τον τεχνικο τομεα που ειναι φοβερος και πραγματικα next gen- ειναι η αισθηση του shooting. Πολυ καλη, ειχα αμφιβολλιες αλλα πραγματικα ηταν απολαυση ο χειρισμος.
Το owl απο την αλλη ειναι λιγο πιο "περιεργο". Το οτι πρεπει να χρησιμοποιησεις το touchpad μοιαζει λιγο ξενο μεχρι στιγμης σε εμενα ισως θελει συνηθεια.
Ενα επισης καλο σε σχεση με τα παλια Killzone ειναι οτι πλεον δεν χρειαζονται οι εχθροι 238205820582 σφαιρες για να ψοφησουν... ηταν κατι που πραγματικα μου την εσπαγε πολυ στο παιχνιδι αυτο. Οκ δεν θελω να γινει Cod οπου 2-3 σφαιρες καπουτ, αλλα και να ριχνω 20 σφαιρες για να ξαπλωσει καποιος ειναι λιγο μλκια... Εδω νομιζω βρηκαν την σωστη ισορροπια.
Γενικα δεν μπορουσες να βγαλεις και πολλα συμπερασματα απο το ντεμο. Ωραιο ηταν, ευχαριστα το επαιζες, αλλα δεν ηταν και κατι για να πεις οτι σου εφυγε το σαγονι. Με ξινισε πολυ που δεν φανηκε να ειναι τοσο ευκολο να παιξεις το παιχνιδι με διαφορετικους τροπους. Επιφυλασσομαι ομως διοτι ισως απλα λογο φασαριας ή μη γνωσης των mechanics του παιχνιδιου, δεν μπορεσα να τα καταφερω.
το halo μεχρι το 3 που επαιξα τουλαχιστον ειχε εκπληκτικη ai το ιδιο ομως και killzone εαν τωρα το κραζουν σημαινει οτι εχει πεσει downgrade ,δε με αφορα πλεον ουτος η αλλος αφου αποφασισαν να το κανουν corridor close combat shooter(multiplayer) οπως καποιο αλλο, πιστευω δε θα παει και καλα γενικοτερα
Εγώ το καινούριο στυλ multiplayer που είναι πιο κοντά στα Resistance / COD το προτιμώ χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης να προσθέσω οτι online το παιχνίδι είναι πολύ ομαλό, μέχρι στιγμής δεν έχω δει καθόλου lag.
Σχετικά με την Α.Ι. είναι πράγματι αρκετά χαζή μερικές φορές αλλά όχι και σε σημείο να χαλάει το παιχνίδι.
Τουλάχιστον στη GG, ακούνε αυτά που τους λένε. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.
http://killzone.com/pt_PT/blog/news/...ack-items.html
Μετριότατο το game αυτη τη στιγμη θα τολμησω να πω δυστυχως, σε οτι αφορα το multiplayer Σταυρο. (Γιατι τα reviews και ολοι ασχολουνται σχεδον μονο με το single?:blink:) Τωρα ειναι και τι θελει ο καθενας. Πολυς κοσμος θελει το campaign, αλλοι θελουν Tech Demo δηλαδη γραφικα πανω απο ολα. Εγω ηθελα ανταγωνιστικο multiplayer, αλλα οταν το κανουν ετσι το multi + χωρις clans, χωρις voice chat, το hipfire αχρηστο και αλλα πολλα θεματα...
Αντε να δουμε μηπως σωθει τιποτα με κανα patch (η Guerilla δεν φημιζεται για αυτο).
Το hipfire γιατί είναι άχρηστο; Εγώ δεν έχω προσέξει κάποιο πρόβλημα.
Εμένα, όπως έγραψα και πιο πάνω, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου το Shadow Fall καθώς τα προήγουμενα KZ μου φάνηκαν αδιάφορα (ιδιαίτερα στο multiplayer).
Μου κάνει εντύπωση βέβαια που για τα KZ 2,3 έγινε αρκετός ντόρος όταν βγήκανε ενώ ήταν πολύ κατώτερα από τον ανταγωνισμό στο PS3 (Resistance, Modern Warfare), ενώ το Shadow Fall που είναι το μοναδικό πραγματικό next-gen FPS έχει αρνητική αποδοχή από αρκετό κόσμο.
Οτι δεν είναι τέλειο συμφωνώ απολύτως αλλά από το να παίζω last-gen Ghosts στο PS4 το προτιμώ οπωσδήποτε!
Blame πουρέιτζερ.
Η αλήθεια ειναι οτι κι εγώ που το έπαιξα στην έκθεση, δε τρελάθηκα. Σκέφτομαι, μάλιστα, με το που θα το παρω με το bundle, να το αλλάξω κατευθείαν με το BF4. Ξερω οτι δε θα ασχοληθώ και ειναι κρίμα να το ανοίξω.
και γω μετα απο πολυ σκεψη το απερριψα και παω για bf4, πολυ κριμα αν ειχαν δουλεψει με βαση το killzone 2 (ναι πολυ κολλημενος οπως πολλοι που αφιερωσαν χρονο σε εκεινο το παιχνιδι) θα ηταν θεικο και τωρα το bf4 θα ειχε αντιπαλο.Οσο αναφορα το hipfire που πολλοι το κραζουν οτι δε λειτουργει τοσο καλα ,μη ξεχνατε οτι τα maps ειναι πολυ μικροτερα του 2 οποτε σχεδον παντα hipfire θα χρησιμοποιει καποιος στο shadow fall εαν το κανουν πιο αποτελεσματικο.Στην τελικη το πιο μεγαλο foul που εχει το παιχνιδι για μενα ειναι τα maps
Το online του πώς σας φάνηκε; είδα την γνώμη του Σπύρου, ζητάω και την γνώμη των άλλων (αν έπαιξαν online φυσικά).