Γεμίσαμε εφαρμογές στο ελληνικό store, προστέθηκε σήμερα και το IGN.
To ΣΚΑΙ δεν εμφανίζεται στην καρτέλα Apps, το βρίσκετε με αναζήτηση.
https://pbs.twimg.com/media/B21NRxKIEAIZ0up.jpg:orig
https://pbs.twimg.com/media/B21Nar9IcAI70Zj.jpg:orig
Printable View
Γεμίσαμε εφαρμογές στο ελληνικό store, προστέθηκε σήμερα και το IGN.
To ΣΚΑΙ δεν εμφανίζεται στην καρτέλα Apps, το βρίσκετε με αναζήτηση.
https://pbs.twimg.com/media/B21NRxKIEAIZ0up.jpg:orig
https://pbs.twimg.com/media/B21Nar9IcAI70Zj.jpg:orig
όλα αυτά τα νέα features του SDK, πχ libhand, libface, libhand βρωμάνε Morpheus από μακρυά!
πολύ ωραία και η προσθήκη GPU physics simulation και η γενικότερη φιλοσοφία του μεταφέρουμε υπολογισμούς από την CPU και στην GPU.
Τελικά εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι τα επόμενα χρόνια. Να μπορέσουν να εκμεταλευτούν στο έπακρο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του PS4, δηλαδή την δυνατή GPU με general purpose computing χαρακτηριστικά και την ενοποιημένη μνήμη που θα βοηθάει πολύ στην ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ CPU-GPU
Αναρωτιέμαι κατά πόσο τέτοια χαρακτηριστικά του SDK θα χρησιμοποιηθούν από multiplatoform μηχανές γραφικών τα επόμενα χρόνια, δηλαδή θα κρατήσουν τον multiplaform (unoptimized) τρόπο να κάνουν τα ίδια πράγματα, θα φτιαξουν δικούς τους τρόπους ή θα χρησιμοποιησουν το sdk της πλατφόρμας όπου μπορούν;
Αυτά είναι ήδη παρόντα και στην τρέχουσα κονσόλα (άνευ Morpheus) αλλά και στο PS3 μέσω του Eye, αλλά πάλι όλα αυτά περί καμερών, αναγνώρισης κλπ γκίμικ μου είναι παντελώς - μα παντελώς αδιάφορα. Τα έχουμε ήδη φάει στην μάπα και μέσω του Xbox 360 και το Kinect άλλωστε, οπότε περισσότερο για dance και kids games τα βλέπω παρά για κάτι αξιόλογο hardcore AAA τίτλο. Εστιάζουν σε εντελώς λάθος και αδιάφορα σημεία της κονσόλας με αυτά και με τα too much indy games και έχουμε χάσει λίγο τον δρόμο ένα χρόνο τώρα. Τώρα ευτυχώς αρχίζει και κινείται η βιομηχανία με περισσότερους καλούς τίτλους άνευ hardware gimmicks αλλά για την ώρα έχουμε ακόμη τα κλασικά IPs από τους γνωστούς υπόπτους Activision/Ubisoft/EA κυρίως. Άντε να δούμε τίποτα νέο από παιχνίδια επιτέλους.
σόρρυ που θα ξενερώσω κόσμο, αλλά η δύναμη που απαιτεί το Morpheus για να λειτουργήσει + τα γραφικά που πρέπει να είναι 1080p/60 ακατέβατα (ΟΚ, όχι 1080 για κάθε μάτι, αλλά κατάτι λιγότερο).......πολύ απλά αν τα σηκώσει μόνο του το hardware του PS4, θα δούμε σκατέ ολέ γραφικά.
Έτσι, αυτό που καταλήγω είναι ότι το Morpheus, θα διατίθεται υποχρεωτικά με το έξτρα ξεχωριστό κουτί του, στο οποίο θα συνδέεται πάνω του PS4 + Morpheus και θα εμπεριέχει περαιτέρω hardware, ώστε να αποδοθεί επαρκής ποιότητα στους τίτλους. Άλλη "οδό" ορθής υλοποίησης δεν βλέπω, εκτός φυσικά από το.......PS5. Τι να κάνουμε, καλή η τεχνολογία, καλά τα ROPs και τα Compute Unit, ακόμη καλύτερη η χρήση της GPU ως GPGPU (General Purpose)........αλλά κάποια πράγματα δεν "φτάνουν" να αποδώσουν και 1080p και καρφωμένα απαραίτητα 60 fps (διότι αν δεν είναι καρφωμένα ο εγκέφαλος δεν "βλέπει" VR) και για κάθε μάτι και με ΑΑΑ ποιότητα γραφικών. Απλά "δεν".
Και κάπου εδώ με πιάνουν τα γέλια που διαβάζω απόψεις χρηστών (άσχετα αν μέχρι εκεί κρίνουν ότι μπορούν να διαθέσουν) για επιθυμητή τιμή γύρω στα 100 ευρώ (και 150 πάλι είναι ΠΑΡΑ πολύ λίγα). Εδώ μιλάμε για κλίμακα των 200-300 ευρώ. Αν από την άλλη, συζητάμε να έρθει ο Μορφέας καλό 2017, τότε ΟΚ, μπορεί να έχει πέσει η τιμή, αλλά τότε ΔΕΝ θα έχει νόημα να βγει για το PS4, καθώς ήδη η κονσόλα θα έχει πουλήσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια στον λαό = τρελό fragmentation στην αγορά. Και........τέτοιο τρελό fragmentation (κάτι που οι παλαιότεροι θα έχουν ζήσει σχεδόν σε όλες τις κονσόλες + home υπολογιστές*)...........δεν θέλουν ούτε τα εμπορικά τμήματα των Sony + publisher, ούτε οι dev, για τον απλούστατο λόγο που έχω εξηγήσει πολλάκις σε παλαιότερα ποστ (νομίζω στο θρεντ του Μορφέα).
* Βλέπε τα άπειρα light-gun σε κονσόλες που δεν αξιοποιήθηκαν, το δήθεν 3D/VR σετ με τις κολώνες της SEGA για το Megadrive, το 32X, το 1ΜΒ RAM σε Amiga 500 (που έγινε στάνταρντ το 1992, ενώ το μηχάνημα κυκλοφορούσε και πούλησε εκατομμύρια στον λαό από το 1987 με 512ΚΒ) και πολλές άλλες υλοποιήσεις οι οποίες προκάλεσαν fragmentation στο αγοραστικό κοινό......με συνέπεια να τις φάει η μαρμάγκα. Η Ιστορία μιλάει και όποιος δεν την ξέρει ή δεν την συμβουλεύεται, κακό δικό του (αναφέρομαι σε εταιρείες + dev).
Και εμένα τώρα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και δεν έχω πάρει την κάμερα και δεν νομίζω να υπάρχουν και τίτλοι να την χρησιμοποιούν εκτός από το playroom. Για κάποιο όμως λόγο συνεχίζουν να ρίχνουν δουλειά σε αυτά τα κομμάτια, και αυτός ο λόγος νομίζω ότι είναι το morpheus.
Εκεί θα έχουν καλύτερη χρήση νομίζω αυτές οι τεχνολογίες. Βέβαια ο Λευτέρης έχει δίκιο.
Εδώ δεν μπορούμε να έχουμε 1080p/30fps ακατέβατα πολύ δύσκολα θα έχουμε 1080p/60fps για κάθε μάτι, που είναι το ελάχιστο για Morpheus/Oculus (Εδώ ο Carmack μιλάει για 90 και 120fps).
Από την άλλη η Sony τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι παίζει πολύ καλά το παιχνίδι και κάνει πολύ καλές κινήσεις, οπότε κάτι θα έχουν στο μυαλό τους. Μπορεί και απλά να είναι R&D για μεlλοντική χρήση στο PS5.
Quote:
Dark Souls II Is Coming To PS4 And Xbox One
So you want to check out the newest Dark Souls, but you're just too lazy to unplug your new console? Namco Bandai's got good news for you—the fiendish Dark Souls II is coming to PS4 and Xbox One in April.
The newly announced compilation package, which is called Dark Souls II: Scholar of the First Sin, will be out on April 7, 2015 not just for current-gen platforms (PS4/XB1/PC) but for PS3 and 360, too. Namco says it'll come with a graphical overhaul, the three Dark Souls II DLC packs, and other extra features:
Developed by renowned Japanese video game development studio FROMSOFTWARE, DARK SOULS II: Scholar of the First Sin is a compilation of 2014's critically acclaimed title, DARK SOULS II along with its three DLC chapters; CROWN OF THE SUNKEN KING, CROWN OF THE OLD IRON KING, and CROWN OF THE IVORY KING along with an array of all-new content. DARK SOULS II: Scholar of the First Sin will take advantage of the power of the PlayStation 4 system, Xbox One, and DirectX11 PCs with enhanced graphics in addition to brand new game content including an expanded story featuring additional in-game events and NPC character along with new deadlier enemies and gameplay improvements.
Whew. Consider this Dark Souls II: Remastered... with a clunkier title. There's also a new patch—v1.10—that you'll get no matter which version of Dark Souls II you own. The patch "will add new features including an additional NPC to seek out along the treacherous quest through Drangleic as well as expanded story, in-game events, improved balance, and online matchmaking functionality."
This is coming just a month after Bloodborne, From Software's other game, which was recently delayed from February to March 2015. Good year for masochistic RPG fans!
Εχει να πέσει τρελο λιώσιμο πάλι :k020::k020::k020:
Αε δουμε βεβαια πρωτα τι εννουν graphical overhaul γιατι μετα την κοροιδια που εριξε η FROM με το απιστευτο downgrade ειμαι πολυ καχυποπτος.
Capcom teases new PS4 game announcement coming soon
source: http://gematsu.com/2014/11/capcom-te...nt-coming-soonQuote:
“PlayStation 4 development has been ongoing, but the more I use the system the more it seems there is to uncover,” Takeuchi said. “SCE has made a really incredible system for us.”
Asked if Capcom has other PlayStation 4 titles coming out, outside of what’s already been announced, Takeuchi replied: “Of course. Right now, we’re seeing how far we can push the game engine. You’ll be surprised by the quality of the games we’re working on right now.
“I think we’ll be able to announce it soon, so please look forward to it. I realize that’s obnoxious (laughs).
“It’s gonna be something that will even turn heads overseas.”
Μιας και κλείνουμε τα 20 χρόνια παρέα με το playstation, να δούμε ένα σχετικό βίδεο.
http://youtu.be/AtDFvuzLQrM
Sony Has “High Hopes” that PS4 Will Have a Longer Life Cycle than PS3, Unsure if it’ll Beat PS2
http://www.dualshockers.com/2014/11/...itll-beat-ps2/
Μετα απο μια χρονια γεματη remaster και cross-gen παιχνιδια, δεν μου κανει καθολου εντυπωση, αλλωστε απο την αρχη που ακουγονταν εκτιμησεις για γενια 5 χρονων, εγω τις εβρισκα υπερβολικες.
Eχει να κάνει και με τον ανταγωνισμό όμως,
αν σε 5 χρόνια το PS4 έχει 100 εκατομμύρια πωλήσεις και το xbone τα μισά θα αναγκαστεί η MS να βγάλει καινούρια κονσόλα για να αντιστρέψει τα πράγματα.
Το PS3 θεωρουμε οτι εχει 7 χρονια κυκλο ζωης (Νοεμβριος 2006-Νοεμβριος 2013)? Αν ναι, δεν νομιζω να ξεπερασουν τα 7 χρονια και να παμε στα 8 ή 9. Αναμενω πανω κατω τα ιδια, δηλαδη κοντα στα 7 χρονια και για το PS4.
Οπου παντα παιζει και η περιπτωση που λεει ο Οδυσσεας. Αν βγαλει η MS νεα κονσολα στα 5 χρονια, θα πρεπει να ακολουθησει και η Sony.
Κύκλος ζωής νομίζω είναι όσο παραμένει στην παραγωγή και όχι όταν βγαίνει νέα επόμενη κονσόλα. Το PS2 είχε κύκλο ζωής από Μάρτιο 2000 έως Ιανουάριο 2013 (13 χρόνια και βάλε!!!) και το PS3 έχει από Νοέμβριο 2006 και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το πότε θα λήξει η παραγωγή του και θα κλείσει ο κύκλος του.
Remember Me Dev Working on New PS4, Xbox One RPGsource: http://www.gamespot.com/articles/rem.../1100-6423865/Quote:
Remember Me developer Dotnod is working on a new role-playing game or action role-playing game for the Xbox One and PlayStation 4, according to a recent job posting.
A post to the developer's website links to a French jobs site, where Dotnod says it's looking for an experienced game/level designer with a strong RPG/ARPG background to work on a new project for the consoles.