οι samsung συνηθως στις τηλεωρασεις ειναι πιο μπροστα απο τις lg....τωρα απο μοντελα σε μοντελα παιζει αναλογα τα φιλτρα κ τα πανελ τους επομνως μαλλλον πρεπει να τις δεις διπλα διπλα...
Printable View
οι samsung συνηθως στις τηλεωρασεις ειναι πιο μπροστα απο τις lg....τωρα απο μοντελα σε μοντελα παιζει αναλογα τα φιλτρα κ τα πανελ τους επομνως μαλλλον πρεπει να τις δεις διπλα διπλα...
Δειτε αυτη και πειτε μου τη γνωμη σας, παρακαλω.
Πολυ καλη αν και βαρετο το design της αλλα δε νομιζω να ενδιαφερει και πολυ αυτο. Απο οτι ξερω εχει μετριο 3D αλλα για εμενα αυτο δεν ειναι καν κριτηριο για αγορα τηλεροασης την στιγμη που το 95% και παραπανω της χρησης θα ειναι σε 2D.
Η προσφορα της Sony ειναι απαιχτη με το PS3 με Uncharted παντως. Και αμα δεν το θες το σκοτωνεις σφραγισμενο και σου βγαινει αρκετα πιο φτηνη η τηλεοραση.
Μισο λεπτο... Τι εννοεις "μετριο 3D";;;;;;;;
Aντε βρε... Βοηθειστε λίγο. Κι άλλες γνώμες...
Παύλε όταν πρόκειται για tv οι γνώμες πάντα θα είναι υποκειμενικές γιατί άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας (άσχετο αλλά αυτό μου ήρθε).....με λίγα λόγια πήγαινε να την δεις από κοντά για να κρίνεις μόνος σου.
Νίκο, δίκιο έχεις σε αυτο. Αλλα δε γνωρίζω πολλα απο τεχνικά χαρακτηριστικά και θα ήθελα να ακούσω γνώμες και γι αυτα τα θέματα. Εντάξει, αισθητικά μπορω να κρίνω, αλλα για όλα τα αλλα μια βοήθεια τη χρειάζομαι. :)
Ειδικά στην τηλεόραση είμαι της γνώμης ότι όποια σου κάτσει καλύτερα στο μάτι πάρ'τη τα τεχνικά και τα φρου φρου που θα σου πει ο καθένας πιο πολύ θα σε μπερδέψουν παρά θα σε βοηθήσουν.......και ποια τεχνικά δηλαδή αυτά που αλλάζουν κάθε μήνα;;;;
Βασικά πες μας Δρακόπαυλε :D ποσες ιντσες θες αν θες 3D και το budget σου....κατα την γνωμη μου αν θελεις 3D και δεν θες projectora τότε καλύτερα να κινηθεις σε LG της σειρας w4500 ή w5500 που οι 42 και 47 ιντσες ειναι αρκετα οικονομικές και το passive 3D καλυτερο στην θέαση απο οτιδήποτε άλλο.
Eγω δεν θα προτεινα LG γιατι το active3D μου φαινεται οτι χει αρκετα μεγαλυτερο βαθος.Γενικα το 3D στην TV που θελει να παρει ο Παυλος ειναι καλυτερο για μενα απο αυτο της LG.
Απο κει και περα ισως ειναι κoυραστικο για καποιους το active.Εμενα δεν με ενοχλει ενω αλλους ναι.
Παυλο πηγαινε σε ενα πλαισιο και δοκιμασε.Σε αυτο τις μεταμορφωσης εχει και LG και samsung νομιζω για δοκιμη.KDL ειχα δει στο media markt περιστεριου.Μου αρεσε το 3d της,αλλα δεν ειχα τοτε την ας πουμε μεγαλυτερη εμπειρια που εχω σημερα.
Αντε τσιμπα την να προλαβεις το Μιλαν-Μπαρτσα 3D..ποιος γαυρος ..!!:a050:
Εγω θα ελεγα οτι το passive 3D ειναι καλυτερο απο το active. Τουλαχιστον με οσες τηλεορασεις εχω εγω εμπειρια. Οπου passive εννοουμε αυτες που βλεπεις 3d με γυαλια πλαστικα απο σινεμα κτλ.
Οσο για τις LG που λεει ο φιλος παραπανω..ειναι αρκετα καλες budget αγορες αλλα εχουν σοβαρα προβληματα bleeding/clouding. Δεν θα τις προτεινα ειναι η αληθεια γιατι με το που δεις μαυρη εικονα ειναι σαν να εχουν ριξει γαλα πανω στην οθονη σου :Ρ.
Για μενα το 3D δεν ειναι και δεν πρεπει να ειναι κριτηριο αγορας τηλεοραση την σημερον ημερα μιας και το content ειναι πολυ πολυ περιορισμενο και οσον αφορα το gaming για να σε δω να παιζεις CoD 3D και να δω αν θα πετυχεις κανεναν...ασε που κουραζει απιστευτα.
γκρίνια mode on.
9 στα 10 καταστήματα είναι απαράδεκτα στον τομέα των TVs.Πας λοιπόν να κάνεις έρευνα αγοράς και να τσεκάρεις βρε αδερφέ τις δυνατότητες του εκάστοτε μοντέλου που θέλεις ν'αγοράσεις.Ο χώρος συνήθως είναι μέσα στα φώτα και στις αντανακλάσεις.Τι στον π****ο να τσεκάρεις?
Το προσπερνάς αυτό και εξηγείς ευγενέστατα, απλοϊκά και ταπεινά στο "εξεδεικευμένο" προσωπικό οτι "επειδή η TV έχει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και ο χώρος είναι ακατάλληλος, θα ήθελα να παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις του 3D και της φωτεινότητας".Ακολουθεί σιωπή 2-3 sec (ο χρόνος που χρειάζεται ο... εξειδικευμένος να επεξεργαστεί την παράκλησή σου) με την τυποποιημένη απάντηση "Λυπάμαι δεν γίνεται"...
Κομμάτια να γίνει."Τουλάχιστον μπορώ να κοτσάρω usb με δικό μου 3D υλικό ώστε να μπορέσω να εκτιμήσω καλύτερα το προϊόν που θέλετε να πουλήσετε"?Τι τό'θελες?Οι κόρες του... εξειδικευμένου διεστάλλονται σαν να έχει σνιφάρει κόκες και σε κοιτάει με γουρλουμένο βλέμμα λες και του ζήτησες το νεφρό του.Επανέρχεται στην φυσιολογική κατάσταση και με ένα χαμόγελο του στυλ "Τι μας λέει ο παπάρας ρε?" σου απαντάει με ένα ξερό "όχι"...
Ούτε ακτιβιστές αντικαπιταλιστές να ήταν που θέλουν να σαμποτάρουν τις πωλήσεις των πολυεθνικών.
γκρίνια mode off
Προσωπικά και με τα δικά μου μάτια και θέλω: active>passive
@noobios
Σαφώς και το κριτήριο στην αγορά μιας τηλεόρασης πρέπει να είναι η απόδοσή της σε 2D περιεχόμενο.Από κει και πέρα εξαρτάται από τον εκάστοτε καταναλωτή η βαρύτητα που δίνει σε κάθε extra feature.
Επίσης για το gaming 3D μεγάλο ρόλο παίζει και η φύση του game.Είδα για παράδειγμα το motorstorm apocalypse σε 3D και μάζευα τα σαγόνια από το πάτωμα.Ή ένας φίλος που με προσκάλεσε να δω το AC: Revelations (δεν πήγα για ν'αποφύγω spoilers) μου είπε οτι το σκαρφάλωμα γίνεται απολαυστικό με όλα τα ψευδορεαλιστικά εξογκώματα ή την αίσθηση τους ύψους και του βάθους όταν είσαι ψηλά.
Παιζει μεγαλο ρολο η φυση του game ναι,συμφωνω.Επισης παιζει ρολο και η ποιοτητα του 3d που διαφερει απο game σε game,ακομα και αν ανηκουν στην ιδια κατηγορια(πχ fps).
Δεν συγκρινεται για παραδειγμα το 3d του crysis με αυτο του killzone 3 παρ'ολο που και τα 2 ανηκουν στην ιδια κατηγορια(fps).Καλο το πρωτο αλλα το δευτερο ξεφευγει.
Eιμαι κατοχος 2 Panasonic Plasma και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος. Αυτη που εχω τωρα (50VT30) δε μου χει δικαιολογησει το παραμικρο παραπονο. Απλα εχε σα σκεψη και τη σειρα GT30 της Panasonic γιατι ειναι πιο κοντα στο budget σου και εξαιρετικα ποιοτικη.
Είχα πάει στα media markt (διασταύρωση καβάλας και κηφησού),
και είδα τη sony που θέλει ο φίλος dragonpaul.
Είδα αποκλειστηκά το 3d και κάποιο blue-ray που έπαιζε.
Δεν με ενθουσίασε να πω την αλήθεια..
Και παρακολουθούσα για πάνω από 10λεπτά.
Συν ότι δεν παίζει mkv, + ότι πρέπει να πάρεις γυλιά, δεν ξέρω δεν με έπεισε..
Πιο πολύ μου άρεσε το 3d κάποιων LG (passive), κι ας μου έλεγε ο υπάλληλος ότι το 3d της sony το βλέπεις χωρίς θολούρες και από το 1 μέτρο ενώ στις lg δεν μπορείς. Σιγά λές και θα κάτσω μπροστά στην tv στο 1 μέτρο να βλέπω. Μου φάνηκε και κάπως κουραστικό.
Πάντως τα παιδιά ήταν πολύ εξηπυρετικά, ειδικά της sony, δεν μου είπαν όχι σε τίποτα.
Πάντως όλα αυτά είναι υποκειμενικά, ανάλογα το τι ζητάς. Το καλύτερο είναι να γράψεις σε ένα χαρτί ποιές τηλεοράσεις σε ενδιαφέρουν, να πάρεις ένα στικάκι με διάφορα αρχειάκια, και να πας να τις βλέπεις μία μία σε ένα μεγάλο κατάστημα.
Παιδια, τωρα ειδα ολες τις απαντησεις σας και σας ευχαριστω ολους.
Θα μεινω λιγο στον συμφορουμιτη vicarious, αλλα οποιος ξερει, ας μου απαντησει.
Τι εννοεις λεγοντας οτι δε σε ενθουσιασε το 3D. Ρωτω γιατι δεν καταλαβαινω τι διαφορα μπορει να εχει η επεικονιση του 3D απο μια τηλεοραση σε αλλη. Σε βαθος δηλαδη; Σε ποιοτητα; Δεν καταλαβαινω...
Οσον αφορα στα mkv δε με πολυενδιαφερει. Εχω media player και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτο.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=sAperTU8vAw"]Plasma vs LED displays - Black level and uniformity - YouTube[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=GhlJUYo4HwY&feature=related"]Panasonic 50" VT20 vs Samsung 3D LEDTV (UN46C7000 & UE46C8000) - YouTube[/ame]
Συμφωνω οτι ειναι περισσοτερο θεμα software παρα πηγης. Για παραδειγμα, εβαλα να παιξω το Uncharted το πρωτο σε μετατροπη 3D, και το αποτελεσμα ηταν καλυτερο του GT5 που ειναι "φτιαγμενο" και σε 3D.
Aπλα προσωπικη μου αποψη ειναι να μη πας προς Sony μερια. Στην τρεχουσα γενια εχει μεινει λιγο πισω.
EDIT: Πολυ ενδιαφεροντα τα βιντεακια του κρητικου.
Στο μεταξυ, παω σημερα στο Πλαισιο για να δω την τηλεοραση. Οκ, την βλεπω εκει να παιζει ενα βιντεο της κακιας ωρας, απο αυτα που δεν μπορεις να καταλαβεις τι "παιζει" με την τηλεοραση και τους λεω: "Ενδιαφερομαι να αγορασω αυτη την τηλεοραση. Αλλα θελω πρωτα να την δω να παιζει 3D."
Aφου ο υπαλληλος στραβοκαταπιε 2-3 φορες, μου λεει πως δεν ειναι δυνατο αυτο, επειδη σε 3D παιζουν μονο οι πολυ καινουργιες τηλεορασεις (λες και αυτη που ειναι απο το καλοκαιρι, ειναι παλια). Αφου του ειπα πως δεν προκειται να την αγορασω αν δε την δω σε 3D, μου ειπε πως οοοοοταν θα παω να την παρω θα τη μεταφερει απο εκει που την εχει και θα τη συνδεσει σε αλλο χωρο κλπ κλπ για να τη δω. Πιασε το αβγο και κουρευτο δηλαδη. Ο,τι να ναι...