κάτσε δεν νομίζω ότι σου αφαίρεσε κάτι.
Το online για ps3 είναι ακόμα δωρεάν.
Επίσης αν το πάμε έτσι στο ps4 σου δίνει party chat, share play, live streaming άρα σου προσθέτει υπηρεσίες.
Printable View
κάτσε δεν νομίζω ότι σου αφαίρεσε κάτι.
Το online για ps3 είναι ακόμα δωρεάν.
Επίσης αν το πάμε έτσι στο ps4 σου δίνει party chat, share play, live streaming άρα σου προσθέτει υπηρεσίες.
Το 4 ευρω τον μηνα το βρισκω υπερβολικο, ακομη και με την τρεχουσα προσφορα στην τριμηνη συνδρομη 3 ευρω βγαινει,
ποσο εξευτελιστικο για αυτα που προσφερει η υπηρεσια.
Διαβασε καλυτερα το ποστ του Λευτερη. Πρεπει να καταλαβεις οτι αλλο το πλαισιο στο οποιο βασιζεται η Online υπηρεσια του PS3 με αυτην του PS4. Αλλη η υποδομη, αλλες οι απαιτησεις, αλλες οι υπηρεσιες και αναλογως, αλλο το κοστος για να υλοποιηθει.
Τελος τα σχολια σου περι "μετοχων μου στην Σονυ" ειναι αστοχα εντελως... εχω ανοιξει μολις πριν λιγες μερες θρεντ κραξιματος για τα exclusives οπως και πολλακις εχω δηλωσει την δισαρεσκεια μου και την κριτικη μου.
Ξερω ομως παντα τι πληρωνω και τι παιρνω. Οπως ειπα δεν ξερω που ξεκιναει το τσαμπα του ενος και που τελειωνει του αλλου, ειμαι ομως ανθρωπος που μπορω να ανγνωρισω ποτε κατι ειναι too good to be true και ποτε οχι. Ολα τα υπολοιπα ειναι το πως ο καθενας εκφραζει τις απαιτησεις του και υπο ποια σκοπια.
Προφανως, απλα ειπα να αναφερω το πιο ακριβο κοστος για να εχει καποιος την υπηρεσια... καθομαστε και κανουμε ολοκληρη ιστορια γιατι δεν μας δινουν τα πιο απιστευτα games available για το αντιτιμο των 3-4 ευρω... οσο εχει μια τυροπιτα και μια κοκα κολα...
Το online στο ps4 απο τότε που βγήκε χρεωνόταν. Τι ακριβώς σου αφαίρεσε;
Στο ps3 ακόμα τσάμπα είναι οπότε αν δεν σου αρέσουν τα παιχνίδια για το 3 μπορείς κάλλιστα να το κόψεις.
Α! Έχεις και 4; Ε φίλε αν θες να παίζεις online στο 4 θα πληρώνεις. Πάλι καλά να λες που δεν πληρώνεις διαφορετική συνδρομή για PS3, PS4 και vita...
ΥΓ. Για τον Val και τις μετοχές του στη Sony κάνεις μεγάλο λάθος. Ποιό xbot απο τον Val δεν υπάρχει!
(παρένθεση: με 3.7 ευρώ αγοράζεις ένα πακέτο Camel μαλακό. Που σε βγάζει 1 τσιγάρο κάθε μέρα για 20 μόλις μέρες.)
Συμφωνώ με τον Valkyre στην τοποθέτησή του.
Επειδή όμως θέλω να κρίνω ένα θέμα πρισματικά = από όσο το δυνατό περισσότερες μεριές (και διαφορετικές), ταυτόχρονα συμφωνώ - αλλά εν μέρει - με τον rookie.
Να εξηγήσω το "εν μέρει" για την άποψη του rookie.
Επειδή γνωρίζω κάποια πράματα (εσωτερικώς) της Sony, να πω ότι πολύ απλά το online του PS4, δεν συγκρίνεται σε εταιρικό κόστος, με αυτό του PS3, λόγω πολλαπλών παραπάνω λειτουργιών, που απαιτούν πολύ μεγαλύτερο φόρτο cpu εργασίας (ήτοι περισσότεροι server) και τεράστιο bandwidth. Αυτά τα δύο στοιχεία, πολύ απλά δεν μπορούσε να τα "σηκώσει" το πορτοφόλι της Sony, ώστε να τα παρέχει δωρεάν. Για το PS3, που μόνο online gaming προσέφερε και voice/video chat εκτός gaming mode, άνετα μπορούσε να καλυφθεί από το πορτοφόλι της.
Συνεπώς, η χρέωση για το online gaming στο PS4 ήταν μονόδρομος, μας αρέσει-δεν μας αρέσει. Μην ξεχνάμε όμως: το audio chat στο PS4 παραμένει να είναι δωρεάν. Οπότε τι ακριβώς χρεώνει η Sony; Μόνο το online gaming και το share play (τη νέα υπηρεσία, όχι το broadcast). Και για να κάνει "χρυσό το χάπι" της χρέωσης, σου προσφέρει και 2 (ίσως και 3/4 μέσω cross buy) παιχνίδια στο PS4.
Όμως η Sony δεν σταμάτησε εκεί (εδώ αρχίζουν οι συγκρίσεις με την υπηρεσία της MS, που επίσης χρεώνει για online gaming - και όχι μόνο - από το 2005 κίολας. Η σύγκριση δεν αφορά τη Nintendo που δεν χρεώνει τίποτα, αλλά πέραν από online gaming δεν προσφέρει και τίποτα άλλο).
Η Sony σου λέει εδώ και 1,5 χρόνο ότι άπαξ και είσαι συνδρομητής PS+, είσαι για ΟΛΕΣ τις κονσόλες Sony που κυκλοφορούν (αν τις διαθέτεις φυσικά) : PS Vita, PS3 ΚΑΙ PS4.
Παράλληλα είπε: σου προσφέρω τίτλους ΚΑΘΕ μήνα ΚΑΙ για τα τις 3 κονσόλες, ως leasing (ήτοι σταματάς την συνδρομή, δεν παίζουν οι τίτλοι, ξεκινάς πάλι - όποτε θες - την υπηρεσία, ξαναπαίζουν).
Και όλα αυτά για περίπου 4,17 ευρώ ανά μήνα ή αλλιώς 50 ευρώ το 12μηνο (ενώ κιόλας υφίστανται διάφορες προσφορές που ρίχνουν την τιμή χαμηλότερα).
Τώρα, ας πάμε και στο άλλο:
PS4: ακόμα η κονσόλα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Blu-ray αριθμητικά μιλώντας. Το έχουμε θίξει και σε άλλα θρεντ, το έχουμε ξεμαλλιάσει στην ανάπτυξη απόψεων (όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στα θρεντ να διαβάσει τις γνώμες συνφορουμιτών), το έχουμε πει δεκάδες φορές. Οπότε με την λογική: τι σκατά να κάνει η Sony; Να γεννήσει τίτλους που δεν υπάρχουν, ώστε να τους δώσει το PS+ ; Ή μήπως, να βάλει το πιστόλι στο κεφάλι των 3rd party publisher (προσοχή: όχι dev, αλλά publisher) και να τους πει "με το στανιό θα δώσεις τον τάδε τίτλο σου στο PS+"; Αυτά δεν γίνονται στην βιομηχανία. Βασικά, ποτέ δεν γίνονταν.
Αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει, είναι η Sony να πλήρωνε μεγάλες αμοιβές τους publisher ώστε να δώσουν τους λιγοστούς τίτλους τους στο PS+. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί χρήματα ΠΟΛΛΑ που δεν έχει η Sony, ενώ παράλληλα, είναι καταστροφικό για τη βιομηχανία της λιανικής, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει (ακόμα) πλειάδα Blu-ray τίτλων για τα ράφια των καταστημάτων (συγκριτικά με την πλειάδα τίτλων που είχε το PS3, όταν βγήκε η υπηρεσία PS+).
Οπότε, ελπίζω τώρα να γίνομαι κατανοητός, ότι δεν παίρνω το μέρος της Sony, διότι κι εγώ πελάτης είμαι κι έχω απαιτήσεις, αλλά παράλληλα, δεν εθελοτυφλώ ούτε είμαι αιθεροβάμων: αντιλαμβάνομαι την έλλειψη πλειάδας τίτλων, καταλαβαίνω ότι η Sony δεν έχει μαγικό σεντούκι που ρέει χρήμα, όπως επίσης καταλαβαίνω ότι δεν έχει (στον αριθμό) ιδιαίτερους 1st party τίτλους για να προσφέρει (μπορεί κάποιοι να θέλουν Knack, Killzone, αλλά και τα δύο δεν τα πήγαν καλά στις πωλήσεις - μάλιστα το πρώτο πήγε άπατο = δεν θα πολυενδιαφέρει την μάζα των PS4 gamer αν δοθεί στο PS+, ενώ το δεύτερο, όσοι πραγματικά το ήθελαν, το έχουν αγοράσει εδώ και μήνες. Χώρια κιόλας, ότι αν το δώσει η Sony από τώρα στο PS+....μετά ποιος τίτλος 1st party της μένει να δώσει, που να είναι FPS; Κανένας, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ!).
Παράλληλα, καταλαβαίνω λόγω πείρας, ότι η εν λόγω βιομηχανία λειτουργεί με πάρα πολύ λεπτές ισορροπίες μεταξύ platform holder - publisher - retail καταστημάτων. Είναι "απαγορευτικό" να αρχίσεις να βαράς δωρεάν (leasing) τίτλους στο PS+ με κίνδυνο στις λεπτές αυτές ισορροπίες. Δεν είναι έτσι "απλά" τα πράματα. Και τα λέω όσο μπορώ πιο πρισματικά, ώστε να προσγειωθούμε λίγο. Όχι να χαντακώσουμε πάσα απαίτηση ως πελάτες, αλλά ρε παιδάκι μου, να είμαστε και κάπως λογικοί ή αν θέλετε καλύτερα, να έχουμε λίγο πιο εκλογικευμένες απαιτήσεις.
Ας περάσω στο PS3:
Όταν βγήκε η υπηρεσία PS+, οι δυναμικές της κονσόλας και της αγοράς ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές του PS4 σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κονσόλα ήταν ήδη ώριμη στην αγορά, είχε πλειάδα τίτλων και παράλληλα, αντιμετώπιζε ΤΡΕΛΟ ανταγωνισμό από την αντίπαλη κονσόλα Xbox360, τόσο όσο αφορά τις πωλήσεις κονσολών όσο και τις πωλήσεις παιχνιδιών. Την ίδια στιγμή, οι publisher πραγματικά ήθελαν η βάση χρηστών PS3 να αυξηθεί, ώστε να έχουν μεγαλύτερη πελατειακή "πίτα" να πουλήσουν τα μελλοντικά παιχνίδια τους. Έτσι, ήταν περισσότερο δεκτικοί (λόγω πλειάδας τίτλων + επιθυμία αύξησης χρηστών PS3) να διαθέσουν τίτλους στη Sony και στο PS+. Οπότε, όταν η υπηρεσία κυκλοφορούσε τα πρώτα 2 χρόνια, οι τίτλοι ήταν ένα κυριολεκτικό "τυράκι" (επειδή ήταν ΚΑΙ πολλοί στον αριθμό ΚΑΙ καλοί ΑΑΑ Blu-ray) για να ελκύσουν χρήστες, όχι μόνο στην υπηρεσία, αλλά εν γένει στην κονσόλα PS3.
Συνεπώς, είναι άδικο, μην πω κοντόφθαλμο να συγκρίνουμε την υπηρεσία και τι προσέφερε εποχές PS3, με αυτά που προσφέρει τώρα στο PS4.
Εδώ μπορεί κάποιος να πεί όμως "χέστηκα τι έκανε, τι κάνει τώρα με νοιάζει, που σκάω το 50αρικό μου το χρόνο". Ναι, έχει δίκιο. Έχει όμως αλήθεια; Ή μήπως ζητά λαγούς με πετραχήλια; Δηλαδή τι ζητά ακριβώς για να μιλάμε λόγια σταράτα; Ας πει κάποιος τι θέλει, πχ να πει "θέλω αυτόν τον τίτλο στο PS+" και μετά ας ξαναδιαβάσει τα παραπάνω περί βιομηχανίας, λεπτών ισορροπιών, σχέσεων μεταξύ platform holder - publisher και πιθανού οικονομικού κόστους ΚΑΙ για τους 2.......και ας ξανα-αξιολογήσει τις απαιτήσεις του. Κι εγώ γουστάρω να έχω πολλά κομφόρ στις υπηρεσίες μου, κι εγώ πάντα θα απαιτώ το παραπάνω για τα λεφτά που δίνω (στο οτιδήποτε), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι απαιτήσεις μου είναι εκτός πραγματικότητας. Βλέπω, παρατηρώ, γνωρίζω κιόλας τι/πως/γιατί είναι όπως είναι έκαστη βιομηχανία που έχω απαιτήσεις.
Σόρρυ για το μεγάλο ποστ, αλλά δεν μπορούσα να το συμπτύξω, ήθελα να τα πω όσο μπορούσα περισσότερο πρισματικά για να καλύψω όλες τις πλευρές σκέψης / ανάλυσης.
Βρε παιδια,σορρυ κιολας,αλλα μια ερωτηση-απορια.Γιατι λετε για 3 και 4 ευρω οτι βγαινει;Εγω πχ που εχω τριμηνη συνδρομη και την πληρωσα 15 ευρω αρα επι 3 μηνες βγαινει 5 ευρω το μηνα.3 μηνες (90 μερες) επι 5 ευρω ισον 15 ευρω κοστιζει σωστα;Κανω καπου λαθος;Αλλα και παλι και για 5 ευρω για μενα αξιζει!!!
ΥΓ Για την 12μηνη συνδρομη βγαινει 4.17 ευρω επι 12 μηνες ισον 50 ευρω.Σωστα;Που φυσικα και συμφερει καλυτερα απο 3μηνη.
Την δυνατότητα που ειχες στο ps3 να επιλεξεις αν θες το plus η οχι .......
τον ονλινε δεν ειναι αποκληστικοτιτα του Ps4 για να το ξεχωριζεις απο το ps3 ειναι κατι που υπηρχε στο ps3 και υπαρχει και στο ps4 μονο που τωρα ειναι με πληρωμη αυτο αλλαξε .
τωρα αν σου εβαλε αλλα καλουδια η αν χρύσωσε το χαπι η αν αλλαξε κτηρια η sony η αν εβαλε ddr 8 μνημες πήγαν απο την τσεπη σου που πριν για τους τοτε σερβερ δεν εδεινες γιατι και τοτε ειχαν servers δεν παιζαμε με καπνους :P . 4,16 σαν να λεμε ενα καμελ καθε μηνα 3,7 και ρεστα 0.46χ12=5,52 περνεις και ενα malboro και εχεις kai 1,52 ρεστα για μια ζαμπονοτυροπιτα :P:P:P:P
Να καταθεσω και εγω τον οβολο μου και να πω οτι αυτο τον μηνα εχουμε παλι μονο ενα ΑΑΑ game και αυτο φυσικα(?) στο ps3,
ενω το ιδιο ακριβως παιχνιδι κυκλοφορει και στο ps4.
Τοσο καιρο το ιδιο γινεται με παιχνιδια οπως Tomb Raider, Thief, Nba 2k14 και αλλα που δεν θυμαμαι πια.
Αλλα το εχουμε συνηθισει οι πιο πολλοι (οχι εγω παντως) να μας σερβριρουν την last gen εκδοση, που δεν μας ενοχλει καθολου.
Την λογικη πια δεν ξερω πως την εκλαμβανουν καποιοι.
Ο καθενας μας εχει στο μυαλο του αλλο ειδος λογικης π.χ.:
α) "η MS εδινε και δινει επι το πλειστον φολες",
λες και εγω που διαλεξα κονσολα της Sony με ενδιαφερει
β) "δινω 4 ευρω το μηνα οποτε δεν εχω απαιτησεις για καλυτερα games",
ενω παλαιοτερα εδινε αποδεδειγμενα ποιοτικοτερα ή περισσοτερα ΑΑΑ games
γ) "ειμαστε στην αρχη της υπηρεσιας οποτε δεν υπαρχει μεγαλη βιβλιοθηκη παιχνιδιων",
που ειμαστε 15 μηνες μετα την κυκλοφορια της κονσολας, πολλοι ΑΑΑ τιτλοι ειναι "νεκροι" εμπορικα
και παλι τους βλεπουμε μονο ονειρο
δ) "που πληρωνουμε το plus υποχρεωτικα για το online και δεν μας ενοχλει γιατι ετσι αποφασισε η Sony",
ενω παλιοτερα το ειχαμε δωρεαν και να πω οτι καλυτερευσε η υπηρεσια (online) θα πεσει φωτια να με καψει.
Σκεφτειτε μονο λιγο οσοι εχετε την παραπανω λογικη, τι κραξιμο-θαψιμο ριχνετε οταν βλεπετε σε εναν τιτλο
το τελικο προιον να εχει γινει downgraded (π.χ. dark souls ii, watchdogs) να εχει bugs-glitches (π.χ. ac:unity)
και τι δηλωσεις κανετε για την εταιρεια που αντιστοιχα αλλα εδειχνε ή υποσχοταν.
Εκει γραφετε καταβατα εναντιον του publisher ενω τωρα τον υποστηριζετε.
Εαν παλι δεν αλλαξετε γνωμη δεν πειραζει.
Να ζητησουμε ολοι μαζι απο τη Sony να ακριβυνει την υπηρεσια και να μην δινει πια παιχνιδια αφου τιποτα πια δεν μας νοιαζει.
Ειπαμε, ειμαστε ευχαριστημενοι οτι και εαν μας δινουν ο Θεος να τους εχει καλα.
Υ.Γ. Τουλαχιστον αυτο τον μηνα τα 3 indies που παιρνουμε ειναι αξιολογα (ειδικα το valiant hearts)
και δεν εχουν γραφικα 80s ή δεν ειναι του σβησιματος σε 2 λεπτα.
Δες εδω για φθηνοτερα
http://www.ps4forums.gr/vb/showthrea...www-maxplay-gr
και εδω για τις προσφορες π.χ. τρεχει τωρα μια προσφορα της Sony με 10 ευρω η τριμηνη συνδρομη σε ολα τα μεγαλα καταστηματα.
http://www.ps4forums.gr/vb/showthrea...84%CE%B5%CF%82
Παω να τσιμπησωωωωωωωωω σε ευχαριστω!!!!!!
ΥΓ Κριμα...Δεν προλαβα.Την ξαναπηγαν στα 15 ευρω.:oopsy:
Μια "λύση" που θα εξυπηρετούσε πολλούς και που είχα ξαναπει, πιστεύω είναι:
να κάνει διαχωρίσει το PS+ σε PS+ και σε PS+ Premium.
PS+ : 20 ευρώ χρέωση το χρόνο (12 μήνες) μόνο με online gaming και share play. Προσοχή: τίποτε άλλο δεν θα δίνει όμως, ούτε παιχνίδια στο PS4, ούτε στο PS3, ούτε στο PS Vita. Έτσι βγαίνει 1,66 ευρώ ανά μήνα.
PS+ Premium : 50 ευρώ χρεώση το χρόνο (12 μήνες) όπως είναι σήμερα (PS4 online gaming + share play, 2 παιχνίδια ανά μήνα για όλες τις κονσόλες). Βγαίνει 3,7 ευρώ ανά μήνα.
Κι έτσι θα είναι πιστεύω όλοι ευχαριστημένοι.
(περισσεύουν με αυτόν τον τρόπο τσίχλες, πατατάκια, ζαμπονοτυρόπιτες, σουβλάκια, φασολάκια, αναπτήρες και το Χρυσό Derby της ΙΟΝ στον darkman74)
Πως σας φαίνεται;
Νομίζω το γιατί αναγκάζετε να χρεώνει το online η Sony στο PS4 το περιγράφει πολύ καλά ο Λευτέρης καθώς και το πόσο διαφορετικό είναι στο 4 απ' οτι το 3 ώστε να δικαιολογεί αυτά τα χρήματα αλλά και αλλαγή στο policy της. Και ξαναλέω δεν ήταν ΠΟΤΕ τσάμπα το online στο PS4 για να λες τώρα μας το αλλάξαν κτλ.
Μπορούσες να μην πάρεις ps4 αλλά πήρες. Μπορούσες να μην πληρώσεις το plus και να μην παίζεις online αλλά το έβαλες. Το θέλω να παίζω online οπότε για αυτό πληρώνω το plus σημαίνει ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ να πληρώσω το plus για όλα αυτά που προσφέρει. Αν δεν σου αρκούν μπορείς πολύ απλά να σταματήσεις να το πληρώνεις.
Αυτή η μόνιμη γκρίνια όμως κουράζει ρε παιδιά. Κάθε μήνα τα ίδια έχουμε σε αυτό το thread. Και όταν γίνετε με χιουμοριστικο τρόπο και γελάμε είναι οκ. Αλλά η γκρίνια for the sake of γκρίνια και συνέχεια με τον ίδιο τρόπο και απο τα ίδια άτομα πραγματικά δεν βοηθάει κανέναν.
Αν ρε φίλε εδώ και 15 μήνες που βγήκε το plus λες κάθε μήνα τα ίδια και τα ίδια κόψτο το ρημάδι να γλιτώσεις το υπέρογκο ποσό των 4/5 ευρώ το μήνα αλλά και εμάς απο την συνεχή γκρίνια για το ίδιο πράγμα.
Δημοκρατία έχουμε και κανείς δεν θα σας κλείσει το στόμα, αλλά ακριβώς επειδή έχουμε δημοκρατία και εγώ μπορώ να πω οτι κάποιος που έχει τόσους μήνες συνεχόμενα πρόβλημα με το plus και δεν το έχει κόψει είναι απλά ΗΛΙΘΙΟΣ βάση λογικής. Σε ενοχλεί κάτι; Το κόβεις! Δεν κάθεσε να πρήζεις τους άλλους για το πόσο χάλια είναι αλλά απο την άλλη κάθε μήνα να τα ακουμπάς...
ΥΓ.darkman σε έχω κάνει quote για να απαντήσω αρχικά στο μήνυμά σου αλλά μετά όπως θα κατάλαβες ξέφυγα απο το quote καθώς σίγουρα δεν σου ταιριάζουν αυτά που λέω (προφανέστατα μιας και είσαι νέος χρήστης στο site δεν μπαίνεις στο site κάθε μήνα να γκρινιάζεις για το plus... τουλάχιστον ακόμα :P)
Όταν μια κονσόλα είναι "φυσική συνέπεια " μιας άλλης, τότε είναι επίσης φυσικό να θέλω στο καινούργιο μηχάνημα (ή αμάξι, ή πλυντήριο ή ότι άλλο) η εταιρεία να διατηρήσει τα θετικά στοιχεία της πολιτικής που αφορούσε τα παλιότερα μοντέλα και ει δυνατόν να την επεκτείνει.
Το online gaming δεν είναι τσάμπα, αφορά τμήμα παιχνιδιού που ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ και που πιθανά να μην πούλαγε τόσο αν δεν υπήρχε (πχ battlefield χωρίς online, λέτε να πουλούσε το ίδιο? Για να μην βάλω μέσα και τα season pass kai DLC που πουλιούνται με αποκλειστικά online περιεχόμενο)
Όσο για το επιχείρημα " δεν υπάρχουν τίτλοι" θα είχε περισσότερη πειστικοτητα αν δεν είχε κόψει να δίνει AΑ τίτλους ακόμα και στο ps3 που κάποτε έδινε μέχρι και 3 καλούς το μήνα!
Και στην εν λόγω κονσόλα, οι τιμές δεν ανέβηκαν αλλά και έπεσαν κιόλας και οι υπάρχοντες τίτλοι αυξήθηκαν.
Είναι προφανές ότι η Σονυ έχει δέσει τον γάιδαρο της (και λόγω του υποχρεωτικό plus Gia to ps4) και δεν σκίζονται κιόλας να ξηλώθει λίγο παραπάνω...
Ακόμα και το γεγονός ότι το Νοέμβριο είχε σπεύσει να πει προκαταβολικα τα παιχνίδια δύο μηνών και φρόντισε να έχει "κράχτες " σε αυτούς τους μήνες, σίγουρα έχει σχέση με το ότι είχε συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κυκλοφορία του 4 και άρα πολλοί Day one ps4 αγοραστες είχαν πρωτογινει συνδρομητές plus και έπρεπε να παραμείνουν χωρίς να κάνουν διακοπή έστω προσωρινή
Πληρωνεις για την υπηρεσια? Εαν ναι το ποστ σου ειναι αρκετα υποκριτικο.
Εγω πορσωπικα δεν ειμαι της θεσης οτι ολα ειναι μια χαρα και οτι δεν σηκωνει βελτιωση η υπηρεσια (την οποια και εχω κατακρινει στο παρελθον). Ουτε και το "4 ευρω το μηνα αρα δεν εχω απαιτησεις για καλυτερα games" ειναι δικα μου λογια.
Το 4 ευρω ειχε τον σκοπο του να θυμισει σε καποιους το αντιτοιμο για το οποιο περιμενουν να παρουν αυτα που πιστευουν οτι πλεον δικαιωματικα πρεπει να απαιτουν. Και εγινε διοτι εχω παρατηρησει μια ταση να ξεφευγουν περα απο τα ορια της λογικης οι απαιτησεις τελευταια ουκ ολιγες φορες.
Ο ενας λεει οτι πλεον πληρωνουμε για το online, δεν φροντιζει ομως να συνυπολογισει την online υπηρεσια στο PS3 σε συγκριση με αυτην στο PS4. Ουτε σε υποδομη , ουτε σε bandwidth , ουτε σε υπηρεσιες, ουτε σε κοστος. Σαν να λεμε το ιδιο κοστιζει να φτιαξεις ενα fiat punto με μια Aston Martin Vantage... Ο αλλος λεει οτι τον εχει δεσει χειροποδαρα η Σονυ αν δεν του αρεσουν τα παιχνιδια που δινει το + μιας και πρεπει να πληρωνει για το online. Απο που κι ως που?
Η απαντηση ειναι πολυ απλη. Εφοσον αποφασιζεις οτι θα δωσεις τα 4 ευρω για να παιζεις online, αυτοματως το αποδεχεσαι πληρως σαν κοστος που αξιζει το αντιτιμο. Πως να το κανουμε δηλαδη? Αν εχετε τοσο μεγαλη εξαρτηση απο το online που τα 4 ευρω τα βρισκετε λογικα για να μπορειτε να παιξετε εναν μηνα, τοτε ειναι κατι το οποιο δεν σηκωνει δικαιολογιες και αλλες κουβεντες, ειναι δικο σας θεμα, δικη σας αδυναμια...
Ειμαι υπερ του να υπαρχουν λογικες απαιτησεις και κριτικη αλλα οχι και την νοοτροπια οτι πρεπει η Σονυ να μας τα δωσει ολα τσαμπα προς 4 ευρω γιατι ετσι μας συμφερει και ειμαστε αρχοντες...
Εαν ολοι οσοι παραπονιουνται με τοσο παθος θελουν να ειναι "ειλικρινεις" και "ντομπροι" που λεμε, τοτε δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να εκφρασουν την δυσαρεσκεια τους απο το να σταματησουν να δινουν τα 4 ευρω τον μηνα στην Σονυ και να αλλαξουν κονσολα/εταιρεια/υπηρεσιες.
Ολα τα υπολοιπα, συγνωμη, και χωρις παρεξηγηση αλλα μου ακουγονται υποκριτικα και δικαιολογιες. Η εφαρμοζεις πρακτικα την δυσαρεσκεια σου ή απλα μενεις στην θεωρια και απλα γκρινιαζεις. Οπως εγω δεν αγγιξα το Unity γιατι το θεωρησα κοροιδια και οπως δεν αγορασα το Gran Turismo 6 , το GOW4 και το The Order (θα το νοικιασω ομως το συγκεκριμενο) γιατι τα θεωρησα milking και κατω των προσδοκιων μου, ετσι κι εσεις δωστε πρακτικη ουσια στα παραπονα σας για το Plus.
Ε ρε online pass που σας χρειαζεται,
τα ξεχασατε που νοικιαζατε παιχνιδια ή αγοραζατε μεταχειρισμενα στο PS3 και δεν μπορουσατε να παιξετε online.
Η ακομη χειροτερα οταν θελατε να πουλησετε παιχνιδι και ειχατε χρησιμοποιησει τον κωδικο
το παιχνιδι εχανε τα μισα λεφτα day 1.
Θα σου δώσω ένα πολύ καλό παράδειγμα για αυτο που λες. Έχεις ADSL και γουστάρεις κατεβάζεις γρήγορα κτλ. Πληρώνεις το τάδε ποσό το μήνα και είσαι κομπλέ. Και σου λέει ο ΟΤΕ έβγαλα και VDSL μόνο που κοστίζει το κατίτις παραπάνω αλλά οι ταχύτητες είναι πολύ καλύτερες κτλ. Τι κάνεις; Αποφασίζεις αν θα μείνεις στο ADSL όπως ήσουν ή θα τα σκάσεις και θα πας στην VDSL.
¨Ετσι και με το PS4 ήξερες απο την αρχή οτι θα πάρεις κάτι καλύτερο απο αυτό που έχεις αλλά αυτό συνεπάγετε άλλες χρεώσεις. Χρεώσεις που κανείς δεν σου έκρυψε και τις ήξερες κιόλας πολύ πριν καν κυκλοφορήσει η κονσόλα. Αν δεν σου έκανε το pay to play online ας μην αγόραζες...
Επίσης για κάποιους που δεν αντιλαμβανονται την σημασία των σχετικών εννοιώ, κάτι μπορεί να ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ χωρίς να σημαίνει ότι έγινε κακό.
Το γεγονός λοιπόν ότι κάτι εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ επειδή δεν είναι κακό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην με ενοχλεί.
Αν η γκομενάκι σου παχύνει και γίνει και λίγο πιο μυστήρια, δεν σημαίνει ούτε ότι έπαψε να είναι θεματική ούτε ότι δεν την αγαπάς πια. Αν όμως είναι "γκρίνια" το να της πεις "συμμαζεψου μωρό μου"....οκ τι να πω?
Προφανώς κάποιοι δεν έχουν ακούσει την φράση" εχθρός του καλού το καλύτερο"