36 και εγώ. Βέβαια λόγω φύσης του quiz και κάποια άλλη απάντηση που βασίζεται στην λογική θα θεωρείται σωστή.
Το 18 βγαίνει αν κάνουμε πραγματικά τις πράξεις
11x11 = 121 = 1+2+1 = 4
22x22 = 484 = 4+8+4 = 16
33x33 = 1089 = 1+0+8+9 = 18
Printable View
36 και εγώ. Βέβαια λόγω φύσης του quiz και κάποια άλλη απάντηση που βασίζεται στην λογική θα θεωρείται σωστή.
Το 18 βγαίνει αν κάνουμε πραγματικά τις πράξεις
11x11 = 121 = 1+2+1 = 4
22x22 = 484 = 4+8+4 = 16
33x33 = 1089 = 1+0+8+9 = 18
Παιδες, ηρθαν κατι ΕΝΦΙΑ επιστολες.
Στην αρχη μου περασε απο το μυαλο οτι εχουμε απατεωνα Π/Θ που μοιραζε κουτοχορτο στους χορευτες του Συνταγματος.
Το ξανασκεφτηκα ομως και πιστευω οτι καποιος χακαρε το ΥΠΟΙΚ.
Ετσι δεν ειναι;
ε;
Όπως πάει σε λίγο μαζί με το φαγητό θα τρώμε και χαρτοπετσέτες, ώστε την στιγμή του "fax" να μην χρειάζεται να καταναλώνουμε χαρτί υγείας. Εξαγωγή και ταυτόχρονα άμεσο σκούπισμα/καθαρισμός. Περισσότερη οικονομία δηλαδή.
Thinking forward...
Προσπαθώ να καταλάβω την γοητεία του μη competitive gaming.
Καλη ερωτηση.
Δεν υπαρχει δευτερος συνηθως. Οταν με εχει κερδισει στους παραπανω τομεις ενα παιχνιδι, ισως μπορει να υπαρξει και δευτερος, τριτος κλπ.
Σιγουρα βεβαια δεν μπορεις να εχεις την επαναληψη που σου προσφερει ενα multiplayer παιχνιδι.
Ομως παρολο που ξερω οτι μπορω να κολλησω με ενα τετοιο παιχνιδι(πχ τελευταια ειχα κολλησει με το rocket league) το βλεπω και ως χασιμο χρονου, οταν σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να ειχα τερματησει για παραδειγμα το persona 4 στο ιδιο χρονικο διαστημα(που απλα εκανα το ιδιο πραγμα στο RL).
Spanish lessons....Να τι παθαίνουν οι κάλπες στην προοπτική κ μόνο οτι μπορουν να αλλαξουν κάτι.
Εγω παλι αδυνατω να καταλαβω πως η επαναληψη του ιδιου μοτιβου Χ 1,000 γυρους ειναι κατι το ενδιαφερον και αξιο να σπαταλησω 100αδες ωρες...
Να γυρναω γυρω γυρω στις ιδιες πιστες και να πυροβολαω αλλους gamers μεχρι τελικης πτωσης. Ή οποιαδηποτε αλλη μορφη τετοιου competitive gaming. Ειναι ενα pattern που επαναλαμβανεται ξανα και ξανα και ξανα μεχρι το μυαλο μου να γινει πουρες.
Μιλαω για εμενα ετσι. Οποτε φυσικα προτιμω αντι να παιξω κατι τετοιο, να παιξω κατι πολυ πιο φρεσκο και engaging ή απλα να δω καποια σειρα ή ταινια ή να τα κλεισω ολα τα ρημαδια και να κανω κατι καλυτερο.
Επισης καποια παιχνιδια ειναι φτιαγμενα με τετοιον τροπο που τα επομενα playthroughs εχουν πολυ μεγαλες διαφορες ως εμπειρια απο το αρχικο.
Αντι να ασχολούμαστε με τα αίσχη στην Ισπανία (κατσίκα του γείτονα) καλό θα ήταν να σταματήσουμε να αδιαφορούμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Ποιον ελέφαντα δηλαδή, το κεφάλι του βροντοσαυρου να λέμε γιατί το υπόλοιπο σώμα απλά δε χωράει στο δωμάτιο.
Και για να μη μιλάω με υπονοούμενα, είδαμε και το εγχώριο δημοψήφισμα τι αποτέλεσμα είχε και που πήγε η προοπτική να αλλάξει κάτι.
Ήταν δημοκρατικό? Ναι ήταν.
Ήταν ειρηνικό? Ναι ήταν.
Τι απόφαση πήρε ο ελληνικός λαός?
Τι έγινε μετά?
Στάλθηκε από το SM-A300FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ξέχασες το "ήταν ασαφες ; Ναι ηταν."
Εμένα πάλι μου φαίνεται σαφέστατο. Δεν είναι και επεξήγηση της διδύμου γενεσης ούτε και του φαινομένου Compton. Και μην παίζουμε με τις λέξεις γιατί μου έρχεται στο μυαλό εκείνη η κρυαδα που λέγαμε πιτσιρίκια:
"Έχεις δει ελέφαντα να κρύβεται πίσω από παπαρούνα?"
"Οχι"
"Ε, είδες τι καλά που κρύβεται?"https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b9fd094646.jpg
Εννοείται πως ήταν ασαφές.
Όταν το αποδέχεσαι τι επιπτώσεις υπάρχουν; Όταν δεν το αποδέχεσαι;
Έσω λέγαμε βγαίνεις-δεν βγαίνεις έξω από το ευρώ, μετά βγαίνεις-δεν βγαίνεις έξω από την Ε.Ε.
Θα κόψουμε δραχμές. Δεν θα έχουμε κωλοχαρτα κλπ...
Όλα αυτά καθιστούσαν το ερώτημα ασαφές.
Δεν το αποδέχεσαι δεν σημαίνει όμως ότι δεν συμφωνείς και σε κάτι παρόμοιο με λίγο διαφορετικούς όρους..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Για να μιλάμε με ορθή νόηση:
άρα το πρόβλημα είναι με την κυβέρνηση, όχι με την δήθεν ασάφεια του ερωτήματος.
Δηλαδή τι θέλατε στο ερώτημα; Μια πολιτικο-γεολογικο-οικονομική ανάλυση του τι θα συμβεί μετά;
Είμαστε με τα καλά μας; Ουδείς ξέρεις επακριβώς αυτή την ανάλυση. Κατά προσέγγιση ανάλυση, σόρρυ, είναι μια άθλια ανάλυση για άθλιους αναγνώστες.
Αλλά ακόμα στο πιο υποθετικό sci-fi σενάριο, που ΟΝΤΩΣ μας παρέθεταν ένα κατεβατό 20 σελίδων ανάλυσης, ποιος σκατά έχει τις γνώσεις για να το διαβάσει/μελετήσει/αξιολογήσει πέραν λίγων ατόμων, ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια πληθυσμού; Μην αναλωνόμαστε λοιπόν με αστειότητες και απίθανα -ουτοπικά- σενάρια.
Απλά τα πράγματα:
τέθηκε το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Τέθηκε. Ασαφές - σαφές, τέθηκε.
Απαντήσαμε ΟΧΙ; Απαντήσαμε. Τι λάβαμε; Το "ΝΑΙ".
Τι δεν μπορούμε να καταλάβουμε; Τι ακριβώς δεν γίνεται αντιληπτό;
Brexit ή Bremain; Brexit απάντησαν. Brexit θα λάβουν. Οι όποιες συνέπειες (θετικές/αρνητικές) αφορούν αποκλειστικά την έκβαση του δημοψηφίσματος. Αυτό ψήφισες, αυτό θα λάβεις.
Εμείς άλλο ψηφίσαμε, άλλο λάβαμε.
Fail δημοψήφισμα κοινώς.
Μα δεν σου λέει ότι στο όχι δεν το δέχομαι. Δεν δέχομαι το συγκεκριμένο.
Τώρα αν δεχτώ κάτι χειρότερο δεν λέει κάτι. Δεν δέχτηκα όμως τους συγκεκριμένους όρους.
Το δημοψήφισμα σαφώς ήταν fail. Όμως είχαμε και ασαφές ερώτημα.
Του τύπου: θες να σε πηδήξουμε στα 4; Όχι.
Οκ, όχι στα 4 αλλά με όλους τους άλλους τρόπους εμείς θα σε πηδήξουμε.
Το δημοψηφισμα ηταν μια φαρσα του εντελως χεσμενου εκεινη την εποχη Συριζα, ενα υστατο χαιρε στα αριστερα τους ιδεωδη, οσο ακομα ηταν η Κωσταντοπουλου και η παρεα του Λαφαζανη και ο Τσιπρας δεν ειχε κυριολεκτικα την παραμικρη ιδεα τι στο π... να κανει.
Εγινε λοιπον αυτη η φαρσα, βγηκε το ΟΧΙ και ο Τσιπρας πηγε δηθεν στο Eurogroup να διαπραγματευτει με βαση το οχι, και καλα οτι ο ελληνικος λαος μιλησε και θα χεστουν ολοι απανω τους ξαφνικα, ξερετε οπως θα κουναγαμε τα ντεφια εμεις και τους χορευαμε πεντοζαλι ολους γιατι εμεις οι Ελληνες γ..αμε γενικοτερα. Φτανει λοιπον εκει ο τρομερος διαπραγματευτης μας με την επισης τρομερη διαπραγματευτικη ομαδα του, τον καθιζουν κατω και εκει που παει να μιλησει του βγαινει ενας Σοιμπλε και του λεει: "μεγαλε, παρε εδω αυτον εδω τον τομο 1000 σελιδων με τιτλο GREXIT(που δεν περιμενες ποτε οτι θα στον φερω στο κεφαλι), ο οποιος περιγραφει λεπτομερως την εξοδο σου απο το ευρω και μετα πες μας τι γνωμη σου".
Το ειδε αυτο ο Τσιπρας, ο οποιος πιστευε οτι θα τον παρακαλανε να μεινει η Ελλαδαρα με την τεραστια οικονομικη της δυναμη στην Ευρωπη , χλωμιασε, χεστηκε απανω του, αντιληφθηκε ξαφνικα οτι κανενας δεν προκειται να τον παρακαλεσει να μεινει στην Ευρωπη, οτι βαρεθηκανε καθε βδομαδα να ασχολουνται με την παρτη του, οτι σχεδιο να τον διωξουν εχουν ξεκαθαρο πλεον, συσκεφθηκε λιγακι πιο σοβαρα επι του θεματος και αντιληφθηκε τι σημαινει αυτο για την Ελλαδαρα.
Και οταν το αντιληφθηκε αυτο, κατεβασε τα παντελονια του και τους ειπε "σκιστε με οπως δεν με εσκισε ποτε κανενας"...
Αυτο εγινε και τιποτα αλλο.
Η τεχνης της διαπραγματευσης 101.
Καλυτερα που η φαρσα του οχι εγινε ναι γιατι θα ειχαμε γινει οπως οι καλυτεροι φιλοι του Συριζα, οι Βενεζουελιανοι...
Σωστά όσα λες αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το ποστ περί spannish lessons δημοκρατίας πιο πάνω.
Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα. Δε χρειάζεται βία για να ακυρωθεί ένα δημοψήφισμα. Το είδαμε live εγχώρια. Αν και το ισπανικό δημοψήφισμα και η κατάσταση γενικότερα είναι πιο πολύπλοκη.
δεν καταλαβες το σκεπτικο του post spanish lessons.
Τι καλά... όλα τα PS4 του πλανήτη από σήμερα θα μπορούν να μιλάνε και να γράφουν Ελληνικά, πιστεύω ότι θα είναι όλα τους τρισευτυχισμένα. :ice:
Εννοείται ότι κανείς το κατάλαβε, διότι έχουμε εντελώς διαφορετική νοοτροπία ως λαός.
Οι άλλοι ήθελαν να ψηφίσουν και δε πα να φάγανε ξύλο αιματηρό, το έκαναν.
Εμείς δεχτήκαμε την παραμόρφωση του δημοψηφίσματος "αβαβά", δεν τρέχει τίποτα.
Αυτό όμως που άνετα, εντελώς ΑΝΕΤΑ, κάνουμε είναι να αναλύουμε τι έγινε στο παρασκήνιο, λες και ξέρουμε επακριβώς 100% τι έγινε.
Θεωρίες των θεωριών και από πράξεις/αντιδράσεις τίποτα. Hell, εδώ κάναμε την παγκόσμια πατέντα: μαζευόμαστε ως δήθεν αγανακτισμένοι μπροστά στην Βουλή, και μόλις "μυριστήκαμε" ότι δεν είναι αντίδραση per se αλλά πανηγυράκι συνεστίασης, τσουπ αμέσως καντίνες για φαγητό, σουβλάκια, σάντουιτς, "εντάξει μωρέ, κατέβηκα με την παρέα για τζερτζελέ", "κατέβηκα να πιω μια μπύρα και να γνωρίσω άτομα, να κάνουμε κουβέντα", "κατέβηκα για να βρω γκόμενα" και ότι άλλο κουλό δεν μπορώ να σκεφτώ.
Οι κάλπες δεν παθαίνουν τίποτα στην προοπτική του να αλλάξει κάτι, αν ήταν έτσι τότε δεν θα είχε γίνει ούτε το ελληνικό δημοψήφισμα (ο Τσίπρας δεν το ακολούθησε, αλλά ψηφοφορία έγινε), το δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και οι περσινές αμερικάνικες εκλογές (δες τι έγινε αφού βγήκε ο Trump, πχ. το Women's March). Το να παίρνουμε ένα γεγονός (που αφορά και ένα παράνομο δημοψήφισμα) και να το αναγάγουμε σε γενική αλήθεια είναι λάθος.
Για τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν στην κουβέντα όσον αφορά το ελληνικό δημοψήφισμα, όσο η πλειοψηφία έχει τόση δύναμη πάνω στο άτομο είτε άμεσα (μέσω δημοψηφίσματος) είτε έμμεσα (μέσω εκλογών για κυβέρνηση), φυσικά και το άτομο θα ζει με την ελπίδα να γίνει το σωστό, ασχέτως των δικών του επιλογών. Αυτό νομίζω είναι το βαθύτερο πρόβλημα, το τι ψηφίστηκε, το τι έγινε, είναι συμπτώματα, πάρα πολύ σοβαρά, αλλά το πρόβλημα είναι, κατά την γνώμη μου, βαθύτερο.
Δεν χρειαζεται να ξερει κανεις το 100% Λευτερη για να αντιληφθει οτι η διαπραγματευση του Συριζα ηταν για τα μπαζα. Το οτι εμπλουτισα με ολιγον λαικισμο το ποστ μου δεν αναιρει οτι απετυχαν παταγωδως στο να εκπληρωσουν τις υποσχεσεις τους. Οτι πηγαν για μαλλι και βγηκαν κουρεμενοι. Οτι στο τελευταιο eurogroup τον διελυσαν τον Τσιπρα και τον επιασαν αδιαβαστο οταν του παρουσιασανε το GREXIT ετοιμο.
Αλλα δεν ειναι αυτο καν το θεμα...
Δεν ηταν μονο φαρσα το δημοψηφισμα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ... η μεγαλυτερη φαρσα ηταν το γεγονος οτι ο Συριζα βγηκε κυβερνηση και καταφερε να πεισει ενα τεραστιο μερος του ελληνικου λαου οτι "γμαμε και δερνουμε και θα κλασουν ολοι μεντες με την παρτη μας και θα σκισουμε τα μνημονια και θα τους χορευουμε πεντοζαλι"... αυτη ηταν η μεγαλυτερη φαρσα. Και ειναι και το πιο λυπηρο της υποθεσης.
ΥΓ: Και οχι δεν υποστηριζω οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ειναι τιποτα textbook κυβερνησεις ή οτι εκπληρωναν τις υποσχεσεις τους κλπ κλπ. Βοθροι ειναι και αυτοι με πρωταρχηγο τον Ανδερα τον Παπανδρεου και τους Καραμανληδες. Αλλα δεν θελω να μπω σε αυτα τα χοωραφια τωρα... Εκει που προσπαθω να εστιασω ειναι το γεγονος οτι η ελληνικη νοοτροπια ειναι βασισμενη στο "να βολεψω την παρτη μου και οι αλλοι να κοψουν τον λαιμο τους. Ακομα και αν αυτο σημαινει οτι ολα τα σκατα θα τα φανε τα παιδια μου και τα παιδια των παιδιων μου".
Πρώτον δεν λες βλακειες και ισχύουν αυτά που λες.... Αλλά όταν ο τσιπρας από την αρχή έλεγε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην εε τότε ξέρεις ότι τίποτα ουσιαστικά δεν θα αλλάξει γιατί είτε καλύτερα είτε χειρότερα η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεφύγει από το μαντρι... Επομένως το δημοψήφισμα δεν ήταν κάτι που θα έφερνε αλλαγή αλλά ηταν απλά ένα επιπλέον όπλο διαπραγματευσης για καλύτερη θέση στο μαντρι που τελικά δεν χρήσιμεψε για διάφορους λόγους που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν....
Κάτι τραμπ και αγγλιες τα προσπεράσει για τους ίδιους λόγους ότι τίποτα ουσιαστικά δεν άλλαξε για κανέναν μιας και η Αμερική την ίδια πολιτική ακολουθεί και Αγγλία ήταν έτσι και αλλιώς εκτός νομισματική ένωσης οπότε η έξοδος της δεν ταρακουνησε ιδιαίτερα ούτε την ίδια ούτε κάποιον άλλο.... Στην προοπτική όμως να χωριστεί μια χώρα στα δύο με τις οποίες οικονομικό πολιτικές εξελίξεις θα μπορούσε να επιφέρει κάτι τέτοιο η αντίδραση ήταν οι κάλπες να καταστρέφουν γρήγορα και βίαια.... Με πιο απλά λόγια καλές οι εκλογές οι κάλπες κτλ αρκεί να μην μας χαλάνε το παιχνίδι
Εντάξει αυτή η αυτόματη διορθώση στα κινητά πρέπει να σταματήσει... Αλλά ντ αλλων
Δυστυχώς να βράσω την μνήμη μου δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει:
Αν οι δημοκρατικές εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, πολύ απλά δεν θα επιτρέπονταν.
Σαφές; Κατανοητό;
Ακόμα και να θέλει ο Τσίπρας να είμαστε στην ΕΕ, το δημοψήφισμα, σαν όπλο διαπραγμάτευσης (χωρίς να κρίνω αν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί έτσι ή αν ήταν έτσι) πήγε να κάνει μια αλλαγή, την καλύτερη θέση στο μαντρί που λες. Αν ήταν να μην αλλάξει τίποτα, τότε πολύ απλά δεν θα έκανε δημοψήφισμα από την αρχή, ίσα ίσα δεν θα υπήρχε το 60 τοις εκατό του λαού (αν θυμάμαι καλά) να του πει ότι θέλει να είναι εκτός ευρώ, ώστε να του δημιουργεί πίεση μετά. Θα έμενε στην ΕΕ και δεν θα έδινε λόγο σε κανένα.
Με τον Trump και να μην άλλαξαν τα πράγματα (που άλλαξαν, δες τι κατακραυγή δέχεται, συν το τι γίνεται με τους ναζί και λοιπούς ρατσιστές στην αμερική, π.χ. κάνουν κανονικά διαδηλώσεις), ο ίδιος θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα από τους προηγούμενους, π.χ το τείχος και την κατάργηση του Obamacare. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν θα τα κάνει τελικά, αλλά αν το πάμε έτσι, πρέπει να λέμε μετά ότι είτε βγει η Χρυσή Αυγή είτε βγει η Ένωση Κεντρώων είτε οι Οικολόγοι Πράσινοι στις επόμενες εκλογές δεν έγινε και κάτι. Θα γίνει όμως, μια κυβέρνηση Χρυσής Αυγής θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική (π..χ στους μετανάστες και στην εκπαίδευση) σε σχέση με μία κυβέρνηση Σύριζα ή μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.
Για την Αγγλία δεν το έχω ψάξει το θέμα πολύ, αλλά και πάλι βλέπω να υπάρχει κόσμος εναντίον του Brexit. Πρέπει και να δούμε τι θα γίνει όταν αποκοπεί οριστικά από την ΕΕ.
Ακριβώς.
Για την ακρίβεια η φράση είναι:
«Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες»
Βέβαια ούτε εγώ θυμάμαι ποιος το είχε πει
Emma Goldman
Και ακριβώς για αυτό το δημοψήφισμα στην κατάλωνια το έβγαλαν παράνομο και προσπάθησαν να το διαλύονται με οποιοδήποτε τρόπο
Y. Γ Δεν νομίζω να συγκλονίζει τον κόσμο η κατάργηση του Obama care ούτε να πέφτει κάνεις από τα σύννεφα ότι οι ΗΠΑ ζεχνουν ρατσισμό και φασίστες...
Σε ειδησεογραφικά μέσα βλέπω ότι είναι παράνομο βάσει συντάγματος, δεν το έβγαλαν με το έτσι θέλω παράνομο.
Η κατάργηση του Obamacare είναι μια αλλαγή. Και φυσικά και υπάρχει ρατσισμός και φασισμός στην Αμερική, αλλά αυτό που γίνεται τώρα με τις πορείες και τις ομιλίες των ρατσιστών και των φασιστών δεν το έχω ξαναδεί. Όπως και το πόσο έντονη είναι η αντίδραση εναντίον αυτών.
Προσπαθουν αλλα ακομα δεν τα εχουν καταφερει, εκτος και αν εχω χασει επισοδεια? Και μονο φυσικα που προσπαθουν να καταργησουν κατι τετοιο απλα για πολιτικη σκοπιμοτητα, τα λεει ολα. Εχουν καταληξει σε μια κατασταση οπου η οπλοκατοχη θεωρειται δικαιωμα, ενω η προσβαση στην υγεια προνομιο...
Δεν ειναι βεβαια τοσο συγκλονιστικο διοτι ειναι απορροια πολυετων διαβουλευσεων και γεγονοτων δυστυχως. Η αμερικη φοβαται, ο Τραμπ ειναι οτι καλυτερο στο να καλλιεργει αυτην την αισθηση φοβου και μισους στους απαιδευτους και χωρις ηλιο μοιρα, με αποτελεσμα αυτο το απολοιφαδι να καταληξει να ειναι Πλανηταρχης και να βγαζει το αχτι του το καθε αποβρασμα της κοινωνιας.
Τυχαιο οτι απο την στιγμη που ανελαβε την εξουσια εχουν αυξηθει τα περιστατικα ρατσισμου και φασισμου στο κατακορυφο? Οχι. Συγκλονιστικο? Ουτε. Δυστυχως.
Απο την μια αυτος, απο την αλλη ο Κιμ, ειμαστε σε καλα χερια!
Δεν το έχεις ξαναδεί γιατί δεν ζεις και τα τόσα πολλά χρόνια.
Βιβλία ίσως; Που αναφέρουν και περιγράφουν την φασιστο-νοοτροπία που περιφέρεται ανά δεκαετίες;
Απλώς τώρα με Τράμπ, μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς αναστολές. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά.
I have a dream....
(δεν ήταν κιόλας 100 χρόνια πριν)