-
Βρε και εγώ περνάω καλά (οχι οσο παλιότερα), αλλά το θέμα είναι για πόσο ακόμη με τέτοια λειεγκέφαλα ΤΣΕΟ.
Για το switch 2 εγώ το κόβω 399 διεθνής τιμή και 450 Ελλάδα γιατί cdmedia και ότι θέλω κάνω!
500αρικο δε πιστεύω να πατήσει, νομίζω το έχουν red line. Μέχρι να διαψευστώ πανηγυρικά!!
Δε θα πάω για άμεση αγορά, αλλά θα υπάρχει σε wishlist για καμιά προσφορά (ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) ή limited edition.
-
Εγω το θεωρω σιγουρακι το 500αρι οποτε το OLED Switch θα φαινεται ακομα 30% με 40% φθηνοτερο.
Αυτο που ΔΕΝ θελω να δω ειναι cross-platform τιτλους ειδικα στα first party αλλα δεν ειμαι σιγουρος καθως θα ειναι δυσκολο να αφησουν 150μυρια κονσολες "ορφανες" απο games τοσο γρηγορα κ ειδικα οταν πουλανε τρελα... βλεπε Mario Kart 8 Deluxe 67+ μυρια
-
Υπαρχει νομιζω backwards compatibility για ευνοητους λογους. Τωρα απο εκει και περα σε τι βαθμο θα υπαρχει cross gen ή οχι ειναι ενα ερωτημα.
-
-
Μικρο καλαθι με τα SOPs οπως παντα, λογικα κατι απο Death Stranding 2, ενα καρο indies, κανα remaster που δεν ζητησε κανεις, ισως confirmation για κανα flagship της MS κτλ
Ελπιζω σε κατι απο Ghost of Yotei μιας και κυκλοφορει φετος οποτε δεν αποκλειεται κιολας.
-
Περιμενα κ γω λιγο περισσοτερες πληροφοριες απο DS2, Ghost Of Yotai,Wolverine κ γενικα first party αλλα δεν...
Αυτο που μεσα μου ηθελα να δω ως εκπληξη θα ηταν τα remakes των Final Fantasy IX & Final Fantasy Tactics που ειχαν μαθευτει στο leak της Nvidia.
Καλουτσικη μου φανηκε η παρουσιαση σε γενικες γραμμες παντως
-
Απαραδεκτη μου φανηκε εμενα οπως και το 99.9% των state of plays, απο τοτε που σταματησαν τα showcases τα ιντερνετικα updates τετοιου τυπου ειναι το ενα χειροτερο απο το αλλο. Το θετικο οτι πλεον εχουν καταλαβει ολοι περι τινος προκειται και δεν υπαρχουν expectations ουτε στηνεται κανεις θεωρω να τα παρακολουθησει.
-
Ηταν τοσο ενδιαφερουσα η παρουσιαση που την επομενη μερα που μπηκα να διαβασω σχολια και να δω τρεηλερ, δυσκολευτηκα να τα βρω....
-
σε λιγο θα γινει σαν την valve η sony...το sop για αυτο που ηταν , ηταν ενταξει, αλλα οσο λειπουν τα first party και exlusives της sony, θα ειναι λειψο.
-
^^ Σε αυτο παντως ευθυνεται και η νεα οδηγια που εχουμε πλεον (και με την οποια συμφωνω 100%) να μην ανακοινωνονται τα παιχνιδια μια 5αετια πριν την κυκλοφορια τους. Ναι παλιοτερα μας εδειχναν 15 βιντεο απο 1st party παιχνιδια, σε βαθμο που θεωρω οτι για πχ το Uncharted 3 πρεπει να το ειχαν κανει 60% spoil ολο το παιχνιδι... ειδικα θυμαμαι συγκεκριμενα ειχαν δειξει τη συντριπτικη πλειοψηφια των set pieces.
Με το TLOU2 παλι μας το εδειξαν νομιζω 5 χρονια πριν παρουμε το παιχνιδι... ε οχι αυτο δε μου λεει κατι. Τωρα ανακοινωνουν το Ghost of Yotei και 1 χρονο μετα και κατι ειναι στα ραφια. Much better.
Δηλαδη το να εχω 5-6 showings απο τα 1st party παιχνιδια πριν την κυκλοφορια τους δεν ειναι καλο ουτε θα μου εκανε καλυτερη την παρουσιαση εμενα προσωπικα.
Βαλε μαζι με αυτο και οτι εγινε με τα GAAS καθως και γενικοτερα τους πολυ πιο αργους ρυθμους αναπτυξης ΑΑΑ παιχνιδιων ε και νομιζω δεν υπαρχουν πια και πολλα που μπορουν να γινουν μεχρι να στρωσει η κατασταση με τον Α ή τον Β τροπο.
-
Σίγουρα θα υπάρχει θέμα με τις κυκλοφορίες γιατί σίγουρα έχουν πάει πίσω κάποια studio λόγω της πολιτικής με τα GAAS.
Και εγώ προτιμώ να βλέπω ένα παιχνίδι και να ξέρω ότι σε 1-2 χρόνια θα το παίξω πάρα 5-6 χρόνια.
Αλλα θεωρώ πως θα μπορούσαν να έχουν και πιο μικρές παραγωγές ΑΑ ας πούμε. Και να βλέπαμε εκεί λίγο πιο πειραματικές ιδέες.
επισης για εμένα καλή κίνηση το remaster του Days Gone και κάποια εύκολα χρήματα να μπουν για το studio και να δοκιμάσουν τα νερά για ενδεχόμενο sequel. Βέβαια ας το έδιναν παντού 10€. Πόσοι να είναι και αυτοί που το έχουν αποκλειστικά από το PS Plus;;
-
Warner Bros. Cancels Wonder Woman Game And Shuts Down Shadow Of Mordor Studio
https://kotaku.com/monolith-producti...-wb-1851766400
Κριμα πραγματικα για την monolith, απο τις καλυτερες ομαδες της βιομηχανιας. Απιστευτο μπαχαλο αυτη η WB games, τωρα λενε θα βαλουν την Rocksteady να επιστρεψει στο batman με reboot, αν εχει απομεινει κατι απο την πραγματικη Rocksteady βασικα.
-
Εγω καταλαβαινω οτι προτζεκτ ακυρωνονται δεξια και αριστερα απο καταξιωμενες ομαδες αναπτυξης. Καταλαβαινω οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει τοσο πολυ που ακομα και εμπειρες ομαδες δυσκολευονται να φερουν εις περας τα σχεδια τους. Δεν θεωρω οτι ειναι τυχαιο, ουτε οτι ξαφνικα εγιναν ολοι αμπαλοι.
Προφανως περιοριζονται και οικονομικα και χρονικα και εν τελει σχεδιαστικα.
Καταλαβαινω οτι η αναπτυξη παιχνιδιων ΑΑΑ απαιτει λιγο πολυ να εχει μαντικες ικανοτητες και τρελη κωλοφαρδια για να μη γμηθει η φαση μεσα σε ολη αυτη την διαδικασια.
-
το να φτιαξεις νεο ip δεν ειναι ευκολη υποθεση. για αυτο αν κατι πετυχει θα ακολουθησουν τα απειρα σικουελς. θα το αρμεξουν οσο τους παιρνει.
-
Bethesda’s Oblivion Unreal Engine 5 remake could be releasing sooner than you think
Το εχουν εντελως σιγουρο απ οτι καταλαβα οι insiders, αναπτυσσεται απο την Virtuos που δουλευει πολλα χρονια τωρα ως support studio σε μεγαλα franchises, πιο προσφατο ηταν το Snake Eater remake και θα ειναι Unreal Engine 5 remake.
Εντελως κουλο αλλα να το δουμε. Υποθετω θα ειναι και multiplat μετα την ολη αλλαγη στρατηγικης της MS.
edit - bonus
Starfield Creations are starting to show the PlayStation logo
Οποτε μαλλον περιμενουμε ανακοινωση για ps5, βασικα το ενα ατομο που ενδιαφερεται δλδ εγω γιατι ολοι οι ps users το εχουν γραμμένο :silly:
-
https://www.theverge.com/news/659430...ases-worldwide
Microsoft is raising prices on Xbox consoles, controllers, and games worldwide
-
Tης πόπης στη MS και στο xbox division.
Ακυρώσεις projects, κλείσιμο studio.
Μέσα σε αυτά τα project είναι και το perfect dark που περίμενα.... fuck
Μαααα το gamepass ειναι σαστέιναμπλ!
Μαααα οι εξαγορές και οι ενοποιήσεις θα βοηθήσουν τα studio!
https://www.windowscentral.com/gamin...the-initiative
-
Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται προσχεδιασμένα και εντός πλάνου.
(Όπως σε κάθε πλάνο υπάρχει ένα παράθυρο αναπροσαρμογών give or take ή αλλιώς slight/acceptable deviation πολύ μικρού μεγέθους)
Ως γνωστόν, στο σύγχρονο μοντέλο οικονομίας, το οποίο δεν έχει ξεκινήσει τα τελευταία 10 χρόνια όπως το παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι αλλά από τα τέλη της δεκαετίας του 90 σιγά-σιγά και σε πλήρη εφαρμογή από τα μέσα των '00ς, ο πιο σίγουρος-άμεσος τρόπος εμφάνισης τεχνητής μείωσης ζημίας ή ακόμα και τεχνητής εμφάνισης κέρδους (ή ισορροπίας) είναι οι απολύσεις και η ακύρωση projects.
Το λοιπόν, όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα.
Τώρα, αν θα ήταν 7.000 απολύσεις ή 10.000 απολύσεις (έως τώρα είναι 9.000 απολύσεις), αυτό το νούμερο παλινδρομεί μέσα στο παράθυρο του slight/acceptable deviation.
Η ουσία είναι ότι ήταν προσχεδιασμένο και πασιφανές πριν τις εξαγορές.
Πασιφανές βέβαια έξω από την σφαίρα αντίληψης των δήθεν (ναι, δήθεν) gaming δημοσιογράφων/YTubers. Ο λόγος που λέω "δήθεν" είναι ότι το να παίζεις παιχνίδια και να γράφεις για αυτά δεν σε κάνει αυτόματα δημοσιογράφο. Η λέξη αυτή είναι πολύ βαριά και απαιτεί σφαιρική γνώση, ενίοτε εις βάθος, αρκετών τομέων. Τέτοιοι δημοσιογράφοι δεν υπάρχουν πολλά χρόνια (οι λόγοι που δεν υπάρχουν ανήκουν σε άλλη συζήτηση, θα πω μόνο μια ατάκα: πριν από 25-30 χρόνια τότε που πέθαινε ο έντυπος τύπος και ξεκίναγε δυναμικά ο online τύπος, οι μισθοί έγιναν πενιχροί με συνέπεια οι άξιοι -και λιγοστοί- δημοσιογράφοι να τα παρατήσουν.....οπότε τα sites απευθύνθηκαν σε νεαρούς που απλώς έπαιζαν παιχνίδια και για έναν πενιχρό μισθό έως καθόλου έγραφαν για αυτά).
Πριν από λίγες δεκαετίες, όταν περαιώνονταν μια εξαγορά (κοινώς: ένα οικονομικό εγχείρημα) και ΔΕΝ απέδιδε στο χρόνο που ήταν ο στόχος (πριν κάθε εξαγορά έχει γίνει μελέτη με στόχο απόδοσης πχ. 12 μήνες, 24 μήνες, 36 μήνες, ποτέ όμως πάνω από 3 χρόνια)........το φταίξιμο έπεφτε στο άτομο ή στην ομάδα ατόμων που ηγήθηκαν αυτού του εγχειρήματος. Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν οι higher executives να απολυθούν γιατί ξεκάθαρα δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.
Enter οικονομία του "σήμερα" (δηλαδή πες από το 2004 έως σήμερα) : το δήθεν φταίξιμο πέφτει στους χαμηλότερους ιεραρχικά υπαλλήλους οι οποίοι μετατρέπονται σε cannon fodder ή αλλιώς sustainable losses......μέσω απολύσεων και ακυρώσεων ενεργών project(s). Ποτέ μα ποτέ δεν απολύονται οι higher executives, οι οποίοι εμφανέστατα δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους ή αν θέλετε καλύτερη διατύπωση: δεν έκαναν την δουλειά τους όπως οι παλαιότεροι executives που αναλάμβαναν την ευθύνη των κακών επιλογών τους ή δεν τους επέβαλλαν την ευθύνη οι CEO/COO/CFO (δεν επέβαλλαν την απόλυσή τους εννοώ, όπως έκαναν παλαιότερα).
Και οι λόγοι είναι επίσης απλοί: η κύρια ευθύνη ιεραρχικά πέφτει στους CEO/COO/CFO που επέτρεψαν την υλοποίηση κακών σχεδίων από τους higher executives, οπότε οι μεν προστατεύουν τον κωλοράκο των δε. Και ταυτόχρονα προστατεύεται η αξία της μετοχής της εταιρείας......που πλέον η μετοχή επηρεάζεται ακόμα και από μια κλανίτσα, ενώ παλαιότερα έπρεπε να γίνει κάτι πολύ συνταρακτικό για να επηρεαστεί άσχημα η μετοχή.
Τεσπα, έκανα μια αναλυσούλα στο πόδι γιατί κάποια πράγματα πρέπει κάποιος να τα πει σφαιρικά - έστω και στο πόδι..........αν και υποπτεύομαι ότι κάποιοι στην παρέα μας ήδη τα γνωρίζουν αυτά.
-
Γέλασα μέχρι δακρύων όταν το διάβασα!!
Δημιουργική λογιστική at its finest...
Xbox Game Pass Being Profitable Reportedly Doesn’t Factor First-Party Costs
https://twistedvoxel.com/microsoft-c...t-party-costs/
-
Που ειναι τα "τεραφλοπια" οταν τα θες....