https://youtu.be/JbFMuQeHxnM
Printable View
^^ Δεν τον αντεχω τον Todd Howard...
Δεκτό. Εγώ για τον Nolan το ανέβασα.
Ναι βρε, εννοειται, το οτι εγω δεν παω καποιον δεν σημαινει οτι θεωρω κακο που ανεβασες το νεο. Πολυ καλα εκανες! Και φυσικα το αδερφακι του Νολαν δεν περνα απαρατηρητο. Αλλα εχω την Bethesda στην μπουκα εδω και πολλα χρονια, γιατι τους θεωρω απιστευτα τσαπατσουληδες ως studio (ιδιως αν σκεφτει κανεις ποσα λεφτα βγαζουν) και τον Tod Howard ολιγον σιχαμενο, τυπου πλασιε με το ζορι, ατομο...
House of the Dragon[Season 1]
https://i.imgur.com/JV40z1y.jpg
https://www.imdb.com/title/tt11198330/episodes?season=1
Εσκεμμενα αργησα να δω το τελευταιο επεισοδιο γιατι πραγματικα δεν ηθελα να τελειωσει η σεζον και να περιμενουμε ακομα 2 χρονια για την επομενη. Τελικα το ειδα σημερα και μπορω να πω οτι ηταν καταπληκτικο οπως και η υπολοιπη σεζον. Μπορει το House of the Dragon να μην ειναι οσο πληθωρικο ηταν το Game of Thrones ειδικα σε χαρακτηρες και σεναριο αλλα για την ονομασια που εχει ειναι εξαιρετικο και δεν του λειπει τιποτα. Ασχολουμαστε λοιπον με την οικογενεια Ταργκαριεν τους αρχηγους των δρακων και οτι τους περικλειει. Το House of the Dragon μας ξεκιναει 176 χρονια πριν τη βασικη σειρα και μεχρι το τελος θα μας παει 17 χρονια μετα. Προσωπικα ολο αυτο το αγαπησα γιατι εγινε πολυ ομαλα ηταν σαν ενα μεγαλο παραμυθι με τεραστια εξελιξη χαρακτηρων δηλαδη αν δουμε πρωτο επεισοδιο και το τελευταιο θα πουμε οτι βλεπουμε αλλη σειρα. Στα των χαρακτηρων οι Matt Smith/Paddy Considine/Emma D'Arcy/Rhys Ifans κλεβουν την παρασταση εξαιρετικοι στο ρολο τους αλλα γενικα ολο το καστ ειναι υπεροχο απο τα μικροτερα παιδια μεχρι τους ηλικιωμενους σε βγαζουν ολο αυτο οτι ειμαστε σε εκεινη την εποχη και ζουνε τα γεγονοτα. Κλασικα δεν λειπουν οι WTF στιγμες σχεδον σε καθε επεισοδιο το ειχαμε και στο GOT αυτο δεν με χαλασε καθολου ειναι ατου του Martin και καλως μπαινει και στις σειρες. Αψογα και τα εφε ειδικα με τους δρακους με μικρη ενσταση προς το τελος του 9ου επεισοδιου σε μια σκηνη. Η πολιτικη ειναι τεραστιο μερος του HOTD οποιος περιμενει φουλ δραση θα απογοητευτει. Και οντως δεν χρειαζεται αμυαλη δραση ειναι μια σειρα χαρακτηρων με τους χαρακτηρες να αλλαζουν πολλες φορες τη σταση τους και με μπολικα twist. Η δραση υπαρχει οπου χρειαζεται και για μενα ειναι υπεραρκετη. Αντε να περιμενουμε τωρα 2024 για δευτερη σεζον μας αφησε κυριολεκτικα στα κρυα του λουτρου. 9.2/10
Αρκετα καλη η τεταρτη σεζον του The Sinner μετα την πολυ μετρια 3η. Δυνατοι χαρακτηρες (ετσι γραφεις πραγματικα δυναμικους γυναικειους χαρακτηρες), πολυ καλες ερμηνειες σχεδον απο ολο το καστ, ωραια ατμοσφαιρα και γενικα καλοδουλεμενο απο ολες τις αποψεις. Λιγο το τραβαει σε καποια πραγματα αλλα του το συγχωρεις.
Λίγο έχω μπλεχτεί με το sinner. Δεν θυμάμαι πόσες σεζόν έχω δει. Είμαι σχεδόν σίγουρος για 3. Βλέπω η τέταρτη βγήκε το 21. Την έχω ή δεν την έχω δει; Το ελληνικό Netflix έχει βάλει την 4η; Κι αν ναι πότε; Ρωτάω το συγκεκριμένο γιατί νομίζω το είχα δει από εκεί.
Σχετικά πρόσφατα έβαλε την 4η σαιζον το ελληνικό Νετφλιξ.
Προσωπικά την είχα δει όταν βγήκε, μέσω τόρρεντ.
Ναι, είναι αρκετά ανώτερη της 3ης και παράλληλα ξεδιπλώνει περαιτέρω στοιχεία για τον χαρακτήρα του Μπιλ Πουλμαν, τα οποία προκαλούν περιέργεια και ερωτήματα που θα απαντηθούν στην 5η;
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν βγάζω άκρη. Είναι αρκετοί μήνες που έχω κόψει το Netflix. Ήθελα να δω αν είχα δει την 4η σαιζόν εκεί. Θα την ξεκινήσω και πιστεύω να θυμηθώ αν τελικά την έχω δει.
Peripheral είδατε καθόλου;
Νομιζω με το πρωτο επισοδειο και τα πρωτα δευτερολεπτα θα καταλαβεις αν εχεις δει ή οχι. Ή γενικα διαβαζοντας το premise της τεταρτης σεζον.
Λευτερη αυτος ο χαρακτηρας του Μπιλ του Πουλμαν δεν ξερω εαν ο Πουλμαν παιζει τοσο καλα ή εχει απο τη φυση του μια γενικη ταλαιπωρια. Θελω να πω οτι ο χαρακτηρας του μου βγαζει ενα μιξ απο απίστευτη ταλαιπωρια, μαυριλα, ψυχολογικα, μαζοχα που ειτε ο ηθοποιος κανει απιστευτη δουλεια ειτε βοηθαει το γεγονος οτι ειναι σε ενα βαθμο ετσι και στην πραγματικοτητα..
Εγω ιδιως στα πρωτα 1-2 επισοδεια επιασα τον εαυτο μου να λεει, αυτος ο ανθρωπος γιατι δεν του εδωσαν χρυση σφαιρα; :P
Peripheral έχω δει τα πρώτα 2 επεισόδια (έχει βγει και 3ο που ακόμα δεν έχω δει).
Καλή παραγωγή φαίνεται, αλλά τείνει περισσότερο στο fantasy παρά στο sci-fi κατ' εμέ.
Κάτι δεν μου πολυκάνει "κλικ" για να είμαι ειλικρινής, λίγο αχρείαστα over-plotted είναι σε μερικά σημεία, λίγο παραπάνω fantasy και melodrama για τα δικά μου γούστα.
Το βασικότερο "θέμα" που αντιμετωπίζω έως τώρα είναι ότι μέσα σε αυτά τα δύο επεισόδια δεν μου έχει "πει" η σειρά το κεντρικό νόημα ή έστω για ποιον λόγο να συνεχίσω να την βλέπω.
Σε κάποια σημεία έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται. Η ροή είναι κάπως....περίεργη να το πω; Ατάλαντη από μεριάς του μονταζιέρη ή ασυνεννοησία μεταξύ σκηνοθέτη και μονταζιέρη;
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από αυτά τα επεισόδια πέραν λίγων στοιχείων, όπως...
Spoiler!
- - - Updated - - -
Πράγματι, απορώ πως δεν του έδωσαν χρυσή σφαίρα.
Η απόδοση του χαρακτήρα είναι άριστη.
Νταξ, σαφώς παίζει ρόλο το πολύ καλό σενάριο, σίγουρα θα παίζει ρόλο η ταλαντούχα κατεύθυνση/βοήθεια του σκηνοθέτη, αλλά αυτός ο Πουλμαν ρε παιδάκι μου έχει δώσει ρέστα.
Αναμένω πως-και-πως την 5η σαιζόν, όχι για ένα νέο μυστήριο και την λύση του, αλλά για την εξέλιξη -και ίσως απαντήσεις- για τον κεντρικό χαρακτήρα!
Peripheral έχουν βγει 4. Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα στις πρώτες σου εντυπώσεις. Βέβαια εμένα μου άρεσαν τα 2 πρώτα. Τα 2 τελευταία άρχισαν να με κουράζουν. Η Χλόη είναι αρκετός λόγος για να με κρατήσει ή έστω να με νανουρίσει κάποια βραδιά.
Μπαχααχαχαχαχ γελάω με τον εαυτό μου: όντως 4 επεισόδια έχουν βγει (Περίφεραλ) κι εν τέλει έχω δει τα πρώτα 3, όχι τα πρώτα 2.
Φαντάσου πόσο μπερδεμένο με έχει αφήσει, με την κακή έννοια δηλαδή μπερδεμένος-προς-το-αδιάφορος.
Συμφωνώ πάντως η Χλόη είναι η μοναδική που έχει ενδιαφέρον. Ίσως εκεί να είναι το πρόβλημα: ότι είναι η μοναδική. Ο δε αδερφός της...εντελώς μονοδιάστατος (και ο ηθοποιός έχει σχεδόν ξύλινη ερμηνεία). Γενικώς, κάτι δεν μου πάει καλά. Σα να υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια "ασυνέπεια" μεταξύ χαρακτήρων, timelines, κεντρικού και παράπλευρων plot.
Είδα και το 5ο επ. Peripheral. Οκ. Είμαι περίεργος που το πάνε οι δημιουργοί, δεδομένου ότι ακυρώθηκε κι η συνέχεια του westworld, θεωρητικά όλο το βάρος πρέπει να πέσει εδώ.
Ξεκίνησα και το sinner. Είμαι κάπου στη μέση. Δεν είχα δει τον 4ο τελικά. Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ που αλλού είχα δει την κοπέλα, που παίζει την αγνοούμενη.
Το 4ο επεισόδιο του περίφεραλ μου άρεσε. Δεν μου άρεσε 100%, αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς έδωσε έστω μια εξήγηση (τι εστί jackpot).
Ακόμα όμως υπάρχει μυστήριο γιατί βλέπουμε ότι βλέπουμε.
Είμαι περίεργος πως θα είναι το 5ο επεισόδιο (είναι διαθέσιμο).
Δεν ξερω ακριβως το γιατι αλλα παιδια εμενα το Antor ειναι η πρωτη σειρα Star Wars που μου αρεσει αρκετα θα ελεγα. Ξεκινησε αργα μεν αλλα τωρα περιμενω καθε τεταρτη το καινουργιο επισοδειο. Ανηκω στην μειοψηφία που δεν τρελαθηκε με το Mandalorian και αυτο γιατι η δομη του μου θύμισε βιντεοπαιχνιδι με side quests. Το Antor ξεκινησα να το βλεπω περιμενοντας κατι τρομερα αδιαφορο και τελικα με κραταει οσο καμμια αλλη σειρα Star Wars.
Andor βρε χααχαχχα!!!
Έχω δει τα πρώτα 3 επεισόδια, το σταμάτησα αλλά συνέχισα να κατεβάζω επεισόδια μέχρι και το τελευταίο που βγήκε (κάθε Τετάρτη στα τορρεντ).
Καλή παραγωγή, αλλά δεν είναι Star Wars per se για τα δικά μου μάτια. Ο λόγος απλός: ποτέ μου δεν "μπήκα" στο lore του SW, δεν διάβασα κόμικ, βιβλία, δεν είδα τα καρτούν, δεν έχω μάθει τι είναι το High Republic (μπορεί να το λέω λάθος κιόλας).......οπότε για εμένα SW = Skywalker family, Jedi, Sith, διαστημομαχίες και lightsaber duels.
Το Andor (τουλάχιστον μέχρι εκεί που έχω δει) δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Ουσιαστικά αν αφαιρέσεις την οποιαδήποτε αναφορά στο Empire, το Andor είναι μια σειρά φαντασίας/περιπέτειας που δεν έχει καμία σχέση με τα Star Wars έργα του κινηματογράφου. (οι σκηνές flashback μου φάνηκαν εντελώς βαρετές ρε γμτ)
Το Mandalorian μου φάνηκε κάτι μεταξύ κρύου και χλιαρού (ούτε καν ζέστης), τα ίδια και το Bobba Fett.
Το δε Obi-Wan ήταν εξαιρετικά βαρετό, το σενάριο ώρες-ώρες ερχόταν κόντρα αντίθετο με αυτά που ξέρουμε περί Obi-Wan, Λουκ, Λέϊα από τα έργα, ενώ μάλιστα μερικές σκηνές ήταν εντελώς γελοίες. Οι μοναδικές σκηνές που άξιζαν ήταν αυτές μεταξύ των γνωστών "φίλων-εχθρών".
Δεν ξέρω πως εξελίσσεται το Andor από το 4ο επεισόδιο κι έπειτα, ελπίζω να με κρατήσει.
Ε γιατί είναι μια σοβαρή σειρά, από καλούς δημιουργούς που δεν επηρεάστηκαν από fan service υποχρεώσεις (γιατί και οι ίδιοι δεν είναι hardcore fans), ούτε είχαν σκοπό να φτιάξουν μια σειρά για την δημιουργία παιχνιδιών, και ούτε απευθύνονται σε μικρής ηλικίας κοινό.
Έχει πολιτικό βάθος, υψηλό επίπεδο διαλόγων αλλά και γενικότερης παραγωγής, οριακά είναι HBO material.
Από Obi Wan είναι έτη φωτός μπροστά προφανώς σαν σειρά, από Mando είναι άλλη φάση, οκ
Πραγματι αυτο εντοπιζω κι εγω σαν τον λογο που με κανει και θελω να δω καθε τεταρτη με το που βγει το νεο επισοδειο. Η σειρα βγαζει μια Α σοβαροτητα, κατι που στην συντριπτικη πλειοψηφια λειπει απο Star Wars material. Και εδω που τα λεμε ισως η σοβαροτητα ειναι που λειπει απο αυτο το franchise γιατι η συντριπτικη πλειοψηφια των φανς που παραπονιουνται τα τελευταια χρονια, ειναι επειδη παρακολουθουν Star Wars απο πολυ μικρη ηληκια. Και πλεον μεγαλωσαν και οκ τοτε εβλεπες τα αρκουδακια κλπ με αλλο ματι.
Ειναι αρκετα καλογραμμενο θεωρω, λεει αρκετα πραγματα, βγαζει οντως ενα GOT feeling και σεβεται την νοημοσυνη του θεατη, τουλαχιστον οσο εχω δει. Εαν συνεχισει ετσι, ισως γινει απο τα αγαπημενα μου Star Wars σκηνικα εβερ. Και μιλαμε για περιπτωση που ξεκινησα να το βλεπω με πληρη (σχεδον) αδιαφορια.