49.999 Megabit μεν, αλλά 5.1 MegaByte Χ 8 = 40.8 Megabit δε!
Houston, do we have a problem? Or not?
Είχα VDSL από αστικό κέντρο για 2 ( ; ) χρόνια σε οριακό μήκος γραμμής. Έπιανα 29-37 (στην αρχή περισσότερα και μετά λιγότερα). Το είχα κρατήσει γιατί ήταν σαφέστατα καλύτερο από ADSL. Πρόσφατα ξεκίνησα την διαδικασία για μεταφορά από ΑΚ σε ΚΑΦΑΟ. Πρέπει να μίλησα και με 6 διαφορετικά άτομα που μου έλεγαν ότι "αυτό δεν γίνεται" ή "δεν έχετε VDSL στην περιοχή σας.. Μέχρι και τεχνικό στο σπίτι μου έστειλαν γιατί "συγχρόνιζα με χαμηλή ταχύτητα". Κάνε μια έρευνα για το τι παίζει και αν όντως γίνεται ή όχι.
Σου λένε όλοι οι πάροχοι ότι δεν έχεις;
οσοι εχουν οτε στην περιοχη μου εχουν η μπορουν να βαλουν vdsl. η wind λεει οτι δεν μπορει ακομα να παρει γραμμη απο τον οτε για τους δικους της πελατες. αυτη την στιγμη ειμαι στην αναμονη για να μου αλλαξει κομβο ο οτε (υστερα απο ελεγχο τεχνικου και αιτησης της wind στον οτε) λογω της χαμηλης ταχυτητας.
ο οτε εβαλε προχθες καμπινα στα 20 μετρα απο το σπιτι μου,στην αρχη νεαπολης στην θεσσαλονικη,στο συγκεκριμενο σημειο υπηρχε για πολλα χρονια αλλα την ειχαν αφαιρεσει,δεν ξερω αν αφορα vdsl,αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχει προβλημα στην περιοχη με τις γραμμες μιας και 3 φορες μεσα σε 1 μηνα,πριν απο 1 μηνα εσκαψαν μπορστα στην εισοδο της πολυκατοικιας μου για βλαβες μιας και περνανε απο εδω ολα τα καλωδια της γειτονιας.
Μόλις μου έκοψαν το VDSL και με πήγαν πάλι σε ADSL. Αύριο το πρωί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος!
Πράγματικα είναι για τον πουτ** έχεις δίκιο περιμένω ενεργοποίηση κ αυτή δεν με παίρνουν τηλέφωνο να μου πούνε ξέρεις κύριε Χριστόφορε, εσείς εχετε δικό σας εξοπλισμό θέλετε να προχωρήσουμε με το δικό σας ή να σας στείλουμε ένα καινούργιο ρουτερ να έχετε κ το τηλέφωνο από εκεί.
Πράγματικα μια βδομάδα τσάμπα περιμένω έπρεπε να με πάρουν κ μάλλον το ξέχασαν λέει κ εκεί κόλλησε κ η διαδικασία δλδ σήμερα αν δεν είχα την ιδέα να πάρω τηλέφωνο να δω, εκεί θα περιμένα σαν μαλακας.
Στάλθηκε από το F5321 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και εγω τα ιδια. Με δικο μου εξοπλισμο το vdsl δεν παιζει (tp link N600) με του ΟΤΕ ολα καλα , πιναω 29.999. Ελα ομως που εγω ειχα ακυρωσει την αιτηση και ειχα ζητησει να παραμεινω vodafone λογω καλυτερης προσφορας? Ειχα στειλει μειλ , πηρα τηλεφωνο μου ειπαν ολα καλα και στο τελος στα παπαρια τους , ο οτε μου πηρε τη γραμμη και μου εκοψε και τη συνδεση. Πηρα τηλεφωνο , καντηλια κανονικα με συνδεουν μεχρι να παρει πισω τη γραμμη η vodafone και ενω ο ενας τεχνικος μου ελεγε υπαρχει τεχνικο προβλημα μετα απο 5 λεπτα αλλος τεχνικος μου ανοιξε τη γραμμη.
Τωρα περιμενω να με παρει η vodafone να δω ποσο θα πιανω με την 50αρα.
Α καλά μόλις κάνεις αίτηση στον ΟΤΕ, τσιμπάει σε δύο ώρες την γραμμή σε άλλες εταιρείες κάνει να την δώσει 2-3 μέρες.
Αυτο ακριβως. Εκανα αιτηση και σε μια ωρα την ακυρωσα. Ε μου πηραν τη γραμμη , μου εστειλαν εξοπλισμο και τωρα εχω 3 μερες περιμενω να δωσουν τη γραμμη στη vodafone. Τους ξεκαθαρισα οτι δεν παιρνουν φραγκο και οτι θελω να τους επιστρεψω τον εξοπλισμο αλλα ουτε τηλεφωνο δε με πηραν να μου πουν τι να κανω.
αααα Vodafone... Αλλη τιμη ηταν η προσφορα που μου εκαναν στο τηλεφωνο, αλλη τιμη εγραφε το συμβολαιο, αλλη τιμη στον λογαριασμο που ηρθε και αλλη τιμη ειδα στο site τους οταν θελησα να το πληρωσω μεσω καρτας. Οταν πηγα σε ενα υποκαταστημα για να βγαλω μια ακρη σε αυτο το μπαχαλο μου ειπαν οτι κακως εμπιστευτηκα τη προσφορα που μου εκαναν απο το τηλ. ,απο την εταιρεια τους, και οτι ειναι δικο μου το φταιξιμο8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)
Καλά κ εσύ υπέγραψες;
γιαυτο παντα μα παντα ζηταμε να σταλει το συμβολαιο με e-mail πριν ερθει το courier για υπογραφη και εκει ξεκαθαριζουν ολα
Μου έχουν σπάσει τα @@. ΕΝΤΕΛΩΣ.
Μετά από χρόνια έβαλα φθηνότερο ADSL + σταθερό τηλέφωνο στον OTE. Είχα "αορίστου χρόνου" με πανάκριβο συμβόλαιο και πλέον το άλλαξα σε 24άρα (δήθεν) και υποχρεωτικά VoIP για το σταθερό τηλέφωνο.
Έχω κάνει όλες τις συνδέσεις σωστά, από τον τοίχο έως το μόντεμ, το σταθερό κλπκλπ, μην κολλήσουμε εκεί τώρα, αλλού είναι το θέμα.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω σταθερό τηλέφωνο, ούτε απευθείας (όπως παλιά) από την μπρίζα τηλεφώνου στον τοίχο, ούτε μέσω του σπλίτερ (δοκίμασα να το βάλω κιόλας στο Phone 1, αλλά και στο Phone 2 που έχει το modem).
Όπως καταλαβαίνετε έχω ξεκινήσει από τις ορθές συνδέσεις και μετά άρχισα το trial and error. Τηλέφωνο δεν έχω με τίποτα (δεν ακούγεται σήμα καν = νεκρό).
Πήγα μέσα στις Ρυθμίσεις του μόντεμ στην καρτέλα VoIP.
Έχει 3 ρυθμίσεις: User Name (Tel Number), Password, Authorization Username.
Τι αναφέρει το manual του ZTE Speedentry 2i: Στο User Name (Tel Number) βάζετε τον αριθμό του σταθερού σας τηλεφώνου, πχ +30xxxxxxxxx. Στο Password βάζετε τον "Κωδικό Πρόσβασης της Τηλεφωνίας". Στο Authorization Username βάζετε πάλι τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου, +30xxxxxxxxx.
Έχω βάλει στο User και Author τον αριθμό σταθερού τηλεφώνου μου.....................αλλά στο Password τι σκατά εννοεί ο ποιητής; Το manual αναφέρει "Εφόσον δεν σας δόθηκε κατά την αγορά, επικοινωνήστε με το 13888 για να σας παρασχεθεί".
Πως σκατά θα καλέσω αφού δεν έχω σταθερό τηλέφωνο γαμώ το κέρατό σας; Μοναδική οδός μέσω κινητού μου. Το οποίο είναι καρτοκινητό Cosmote. Και που κάλεσα το 13888 πολλαπλές κλήσεις, περίμενα περίμενα περίμενα μέχρι που άκουγα "όλες οι γραμμές είναι κατειλημμένες, προσπαθήστε αργότερα". Αποτέλεσμα; Τέλειωσαν οι μονάδες στο κινητό (παρόλο που μου λέει ότι έχω 250 λεπτά της ώρας διαθέσιμα προς όλα τα τα δίκτυα / προφανώς το 13888 δεν θεωρείται "δίκτυο" )..........
Παλεύω 2 ώρες περίπου......και σταθερό τηλέφωνο δεν έχω.
Και για έξτρα μπόνους.......από 14Mbit γραμμή που είχα μέχρι εχθές, σήμερα έχω 13Mbit γραμμή.
Ποιον να γ@μήσω και πόσες φορές για να λυθεί το πρόβλημα; Ή μήπως πρέπει κάποιος να ΜΕ γ@μήσει;
Τι στα διάλα πια με αυτή τη χώρα;
ΥΓ: Όποιος ξέρει τι σκατά συμβαίνει, ας βοηθήσει γιατί τα νεύρα μου έχουν γίνει κουρέλι.
Τέτοια λεγε γιατί κ μένα με voip θέλουν να με βάλουν αλλά εγώ μου είπαν δεν θα έχω θέμα γιατί έχω vdsl.
Edit
Από το 2018 κ μετά θα μπει υποχρεωτικά σε όλους.
και εγω εχω voip,δεν χρειαστηκε να ρυθμισω τιποτα.περνανε τα παντα αυτοματα,επισεις το λαμπακι στο ρουτερ που ειναι για το τηλ αναβει ?
επισεις ενας γειτονας ειχε θεμα με το τηλ αλλα με δικη του ευθυνη μιας και ειχε κανει εκτροπη στο κινητο του και νεκρωσε εντελως του σπιτιου.