Λάθος της SCEA. Ας πρόσεχαν.
Anyway, το σημαντικό είναι να μην επηρεαστεί η ποιότητα του Uncharted (αυτό δεν το φοβάμαι) και να μην αργήσει πολύ (π.χ. να βγει το 2016) ή ακόμα χειρότερα να ακυρωθεί εντελώς αν φύγουν κι άλλοι (worst case scenario).
Printable View
Λάθος της SCEA. Ας πρόσεχαν.
Anyway, το σημαντικό είναι να μην επηρεαστεί η ποιότητα του Uncharted (αυτό δεν το φοβάμαι) και να μην αργήσει πολύ (π.χ. να βγει το 2016) ή ακόμα χειρότερα να ακυρωθεί εντελώς αν φύγουν κι άλλοι (worst case scenario).
Εμενα το " ξοδεψε 100 μυρια σε 2-3 χρονια, εκανε επανακινηση το παιχνιδι 3 φορες και καθε φορα ηταν χαλια" μου φαινεται περιεργο.
Ανεξαρτητως χρηματων (οπως λεει και ο Hakoo 100 μυρια ειναι ΠΟΛΛΑ λεφτα), ποσο χαλια δηλαδη ηταν το παιχνιδι? Και το κοβεις 1 φορα, το κοβεις 2η φορα και παρολα αυτα του δινεις και 3η ευκαιρια? Και τελικα το ακυρωνεις 2-3 μηνες πριν την Ε3 που υποτιθεται θα εδειχνες gameplay κτλ.
Φταιει ΚΑΙ ο υπευθυνος στην Sony που τοσο καιρο εβλεπε οτι το παιχνιδι δεν τραβαει και επετρεψε να πεταχτουν τοσα λεφτα.
Δυστυχως οταν διωχνεις σεναριογραφο και σκηνοθετη, εγω πλεον περιμενω τα χειροτερα και πειτε με απαισιοδοξο.
Σκηνοθετης και σεναριογραφος ειναι τα 2 πιο σημαντικα προσωπα. Ο ενας καθοριζει την ιστορια και τους χαρακτηρες και ο δευτερος καθοριζει το πως το παιχνιδι παιζει, τι pacing θα εχει, τι gameplay καινοτομιες θα εχει, τα ΠΑΝΤΑ...
Οταν λοιπον διωχνεις αυτους τους 2 και μαλιστα οι λογοι ειναι CREATIVE DIFFERENCES, αυτο μεταφραζεται για εμενα σε ΣΥΓΧΙΣΗ ιδεων/αποφασεων στους κολπους της αναπτυξης.
Σημαινει οτι ξαφνικα μετα απο 2 χρονια αναπτυξης αποφασιζεις οτι δεν σου αρεσει η γενικη κατευθυνση που εχει παρει το παιχνιδι σου. Και τι σημαινει αυτο? Χαμενα λεφτα, ποιος ξερει ποσα εκατομμυρια... (Stig rings any bells? ειναι και φρεσκος...)
Σημαινει επισης οτι πλεον το παιχνιδι μπαινει σε μια φαση οπου η εταιρεια και οποιοι αντικαταστατες ειναι στις θεσεις αυτες, προσπαθουν να το ξαναχτισουν απο την αρχη. Να παρουν οτι θεωρουν οτι ειναι καλο και να διωξουν οτι θεωρουν οτι ειναι λαθος.
Χεσε ψηλα και αγναντευε ειναι η υποθεση. Αυτα δεν ειναι θετικα πραγματα για την αναπτυξη ενος παιχνιδιου, ειδικα οταν βλεπεις οτι υπαρχει διχασμος και αναποφασιστικοτητα στην κατευθυνση που πρεπει να παρει.
Μοιαζουν χαμενοι σε ενα σταυροδρομι και καποιοι να πηγαινουν απο την μια παντα και καποιοι απο την αλλη.
Δεν ξερω ειναι πολυ απογοητευτηκα αυτα τα πραγματα για εμενα... πλεον ειλικρινα δεν περιμενω τιποτα σπουδαιο, ισα ισα που ειμαι προετοιμασμενος για το χειροτερο... αν ειναι δυνατον... απο την Naughty Dog δεν περιμενα τετοια γκαφα...αν δε η γκαφα αυτη εχει ηδη στοιχισει ενα καρο λεφτα στην Σονυ, και αρχισουν τα παραπονα και μπουν στην μεση και οι εγωισμοι, τοτε ουυυυυ μας περιμενουν ομορφες εποχες...
Να δειτε που η MS εχει σαν στρατηγικη φετος, αντι να σταματαει τα 3rd party exclusives οπως εκανε στην αρχη της προηγουμενης γενιας, φετος να αποφασισαν οτι πρεπει να παρουν τα first party studios της Sony... lol
Κάτι σαν το Last Guardian ένα πράγμα; Άσε το Gran Turismo 5 που προφανώς βγήκε με το ζόρι αφού είχε πέσει πολύ χρήμα και πριν ολοκληρωθεί στην μορφή που έχει το 6. Προφανώς αν ήταν ο Kaz και η PD αντίστοιχα με το DriveClub ίσως να είχαμε και εκεί παρόμοια θέματα, αλλά κάπου υπάρχουν ανοχές και κάπου όχι, κάπου περισσεύει το όραμα και η ελπίδα και κάπου εξαντλείται η υπομονή. Άλλωστε και ο Cerny το έλεγε ότι πολλά παιχνίδια δεν φτάνουν στην παραγωγή και ακυρώνονται. Δεν μιλάμε ίσως ότι ακυρώθηκε μόνο το ίδιο παιχνίδι τρεις φορές, ίσως ο ίδιος να είχε τρεις συνεχόμενες αποτυχίες εν σειρά σε παρόμοια προγράμματα. Το ποσό ξεκινάει από τα 75m. που και πάλι είναι εξωφρενικά πολλά αλλά διά 3 πάει περίπου 25m ανά τίτλο και προσπάθεια. Βέβαια αναρωτιέμαι τι τσάμπα χρήμα πέταξαν και προφανώς δεν θα το κάνουν ξανά που δεν είναι κακό αυτό.
Τι γίνεται ρε παιδιά; Εδώ υπάρχουν φήμες οτι μέχρι και η Κορίν Γιού την κάνει, η οποία δεν έχει προλάβει καλά-καλά να δουλέψει πάνω σε κάποιο project.
http://www.neogaf.com/forum/showpost...postcount=1046
Μάλιστα...
For the record, αυτά είναι τα πρώτα post του τύπου αλλά δεν φαίνεται για troll.
Quote:
Corrinne Yu is about to be fired from Naugty Dog for complete and utter incompetence.
Quote:
Yeah, let's just say that I've had a difficult time not saying something over the past few months. Enjoy the show.
Quote:
I don't have anything to say about Amy.
Quote:
Let's just say that she's been riding a false reputation for a long time, and it's largely fueled by the internet's fascination with a "super-smart and hot rocket scientest game developer". Did you know she worked at NASA? Give me a break. Talk with anyone who's worked closely with her and you will hear horror stories of just what a terrible developer she is. She was able to work at MS for so long because she's married to a very competent art director who was on the same team, and I can only assume that they didn't want to lose him. Well guess what? She got fired, he left a few months later, and now here we are picking up the pieces.
Read the Microsoft statement here: http://www.ign.com/wikis/halo-5-xbox...mors_and_Leaks
“While we consider Corrinne Yu a part of our founding family and can’t wait to see where her talent takes her in her new role, we wanted to clarify a repeated misconception, most recently on an IGN podcast. Corrinne worked on a branch of our tools team and did not in fact work on either the Halo 4 or Halo 5 engine or graphics at all. Our current tools team will surely miss her enviable intellect, but we felt it fair to both her and 343 Industries to ensure that the nature of her contributions was not being misrepresented.”
She didn't do anything on Halo 4, but that's basically all they worked on for 3 years. WTF? That doesn't really match up with what she claims to have done. I have a feeling we were duped.
Quote:
She certainly took credit for those things. Ask the people who actually did those things and you will get a different answer.Quote:
She worked on creating the tech for the lighting (which MS apparently applied a patent for) and facial animations. Which were actually the two areas about H4 that frequently received high praise from people.
Quote:
Interviewing people is hard. Many companies will only confirm employment history, but not provide a reference for past employees. Friends came out of the woodwork following Corrinne's hiring to try to let us know just what a disaster she'd been at Gearbox and MS, but it was too late. That is where I got the IGN quote from.Quote:
Do developers not test potential hires before hiring?
Δεν ξέρω τι θα παιχτεί τελικά και με την Yu αλλά έχω αρχίσει και χάνω το ενδιαφέρον μου για την Sony. Όλο καταστροφολογίες και κακά μαντάτα έχουμε εδώ και πόσο καιρό. Χαμηλώνω τις μηχανές του hype λοιπόν και postponed indefinitely το PS4 για μένα. Θέλω να δω τα αποτελέσματα των αλλαγών αυτών πρώτα.
Same here για την τελευταία σου πρόταση.
Αν δεν επηρεαστεί η ποιότητα των exclusives δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας κατ' εμέ. Αν όμως όλο αυτό το πανηγυράκι (έφυγαν ταλαντούχοι άνθρωποι και όχι καθαρίστριες), γίνεται για λόγους κόστους και deadlines ανάμεσα στις κυκλοφορίες, που σημαίνει χαμηλότερη ποιότητα στα 1st party, τότε αλλάζει το πράγμα. Μακάρι να μην συντρέχει ουσιαστικός λόγος πανικού.
Άκου τώρα ένα τρελό σενάριο που θα σκεφτόταν κάποιος ονειροπόλος, πηγαίνοντας κόντρα στα μέχρι τώρα δεδομένα: Το XΟne σε δύο χρόνια απο τώρα, θα έχει περισσότερα και καλύτερα exclusives απ' το PS4, ενώ παράλληλα θα έχει ισορροπήσει τα "μπόσικα" των προβλημάτων που είχε στην ιπποδύναμη του συγκριτικά με το PS4 μέχρι στιγμής...
Δεν καταλαβαίνω τις υπερβολικές αντιδράσεις.
Ούτε εγώ θα ήθελα να δω ένα κακό Uncharted ή λιγότερα exclusives από τη Sony αλλά η MS έβγαλε 7 ολόκληρα χρόνια με δύο( ; ) αποκλειστικά studios και μόλις τρία αξιόλογα 1st party exclusive IPs και δεν άνοιξε μύτη.
Τώρα ξαφνικά επειδή γίνεται αναδιοργάνωση σε ολόκληρη τη βιομηχανία (άσχετα αν μόνο τα 1st party της Sony είναι στο spotlight επειδή έχουν αναγνωρισιμότητα), υπάρχει αντίδραση και μεγάλη ανησυχία για το μέλλον του PS4.
Η αγορά κονσόλας δεν είναι κάποια σοβαρή επένδυση σαν τις μετοχές στο χρηματιστήριο ή την αγορα σπιτιού/αυτοκινήτου!
Αν σου κάνει βάση κριτηρίων την αγοράζεις, αν όχι αγοράζεις κάτι άλλο. Δεν περιμένεις τις δυναμικές εξελίξεις στο χώρο για να αποφασίσεις αν σε ικανοποιεί.
Έχει κάποιο παιχνίδι που θες πολύ το PS4; Κάποιο μελλοντικό IP που γουστάρεις πολύ; Το παίρνεις! Δεν έχει; Δεν το παίρνεις!
Το πήρες και το μετάνοιωσες; Το πουλάς και παίρνεις X1!
Για μένα ότι και να γίνει μου αρκεί να ξέρω ότι στο 90% των περιπτώσεων θα έχω την ίδια ή καλύτερη έκδοση των multiplatform παιχνιδιών στην κονσόλα της επιλογής μου. Θα έχω exclusives του γούστου μου άσχετα από το πόσο καλά θα είναι. Θα έχω μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών και μεγάλη ποικιλία.
Nothing to worry about really!
Ναι αλλά μετά θα το ξαναμετανιώσεις και θα ξαναπάρεις PS4
γιατί και παιχνίδια να μην έχει το PS4 βάζεις το ΣΚΑΙ και βλέπεις μια εκπομπή περσινή από τη δίκη της Δευτέρας,
βαρέθηκες? βάζεις ένα ντοκιμαντέρ για το 1821,
βαρέθηκες κι αυτό?
βάζεις την άλλη την άσχημη με τη μύτη που πιο πολύ τρώει παρά μαγειρεύει. :a050:
Καλα ναι εννοειται οτι καταστροφολογικα σεναρια δεν υφιστανται.
Δεν ειναι ξαφνικα οτι το PS4 δεν εχει μελλον. Και φυσικα σιγα την επενδυση οπως λες, συμφωνω απολυτα. Οκ για καποιους πραγματικα μπορει να ειναι ενα πολυ σημαντικο ποσο τα 400 ευρω, αλλα θεωρω οτι στο μεγαλυτερο μερος, το να δωσεις 400 ευρω για μια διαρκεια 5-6 ετων, ε ρεαλιστικα, ειναι μια πολυ μικρη επενδυση. Ειδικα μπροστα στην αποσβεση μεσω διασκεδασης.
Απο εκει και περα εγω απλα δεν περιμενω πλεον πολλα απο καποια πραγματα που θεωρουσα δεδομενα. Θεωρουσα δηλαδη δεδομενο οτι τα first party της Sony βρισκονταν στην καλυτερη περιοδο ολων των εποχων.
Πως θα μπορουσα αλλωστε να μην το πιστευω οταν το 2013 ειδαμε τοσα μα τοσα πολλα exclusives να κυκλοφορουν απο ολες τις πλευρες. Θεωρησα οτι η Σονυ απλα πεταει σε θεμα software. Ε και ακουγονται ολα αυτα τωρα και οσο ναναι ξενερωνω. Οχι επειδη δεν εχει πλεον μελλον ή οτι παει ηταν αυτο τελειωσε. Ουτε και φυσικα αγχωθηκα για το αν το PS4 αξιζε την αγορα, αλοιμονο μιλαμε για μηχανημα που ηδη μου εχει χαρισει πολλες ωρες διασκεδασης και στην τελικη και κανενα exclusive να μην βγαλει ποτε ξανα η Σονυ, και παλι τα μultiplatform θα τα παιζει καλυτερα οποτε σαν αγορα μια χαρα ειναι.
Απλα οταν προσκυνας παιχνιδια οπως Uncharted και βλεπεις να γινονται αυτα ξενερωνεις ασχημα. Εγω απλα ελπιζω να ειμαι υπερβολικος με το θεμα και ολα να πανε καλα. Καλυτερα να ειμαι απαισιοδοξος τωρα και να βρεθω προ εκπληξεως, παρα να λεω οτι ολα ειναι μια χαρα και ωραια και μετα να τραβαω τα βυζια μου. Δεν ειναι οτι δεν εμπιστευομαι την Naughty Dog, προς θεου. Απλα υπαρχει ενα θεμα με τα exclusives τωρα και περιμενουμε να δουμε τι θα γινει.
Eγω απο την αλλη δεν εχω αμφιβολια οτι τα games θα ειναι αρτια. Ισα-ισα μου φαινεται λογικο ολο αυτο που γινεται(τουλαχιστον για Uncharted και Stig) γιατι υστερα απο την επιτυχια του LoU ,ελεγα απο μεσα μου(μακαρι να βαλουν χερι και στο νεο Uncharted). E οπως φαινεται βαζουν χερι, τι να κανουμε που το παιχνιδι ειχε ηδη αρχισει να αναπτυσσεται?? Για μενα οι αλλαγες αυτες ειναι προς το καλυτερο ΜΟΝΟ!!!
Οσον αφορα τον Stig λογικο ειναι να πηρε ποδι αν εφτιαχνε τη μια μαλακια μετα την αλλη στα builds(οπως μαθαμε απο Dodd) και δεν του εβγαινε, πρωτη φορα ειναι??
Οσον αφορα το Driveclub, ο πρωτος ημουν που ειχε πει οτι δε βγαζει νοημα το να τρεχεις μονος σου και πρεπει να αλλαξει αυτο. Αρα που ειναι το κακο σε αυτα τα 3??
Ειλικρινα δεν το βλεπω καπου. Και στο κατω-κατω, ποτε με απογοητευσε η Sony, για να το κανει τωρα που εχει παρει κεφαλι στην αγορα με το καλημερα? Αυτο που βλεπω υστερα απο πολυ εσωτερικο διαλογισμο και ωωωμμμμμμμμμ, ειναι οτι προσεχει πολυ τις κινησεις της για να βγουν αρτια τα games ακομα και αν αυτο σημαινει οτι απολυω κοσμο και κανω πολλες και μεγαλες αλλαγες στα games!!!! Προσωπικα χαιρομαι που ειναι αυτη η τακτικη της(κατα τα φαινομενα παντα, χωρις να ειμαι μεγαλοστέλεχος μεσα στα studio δεν ξερω τι γινεται) και δεν βγαζει μια φολα λεγοντας ''παρε τη μαλακια μου και στο 2ο θα το κανουμε καλο''
Ηρεμια λοιπον!
Και που ξέρεις, μπορεί τα πράγματα να γίνουν ακόμα καλύτερα. Μπορεί να προσληφθούν καλύτεροι creative directors και lead game designers και να δούμε πολύ καλύτερα πράγματα από αυτά που θα βλέπαμε. Νέο αίμα, νέες ιδέες και ποιο συμμαζεμένο production. Αυτοί που έφυγαν μπορεί να μας εκπλήξουν με καλές indie δημιουργίες ή καινούργια multiplatform παιχνίδια. Στο τέλος προς όφελός μας θα είναι.
Εγω με βαση τη σκεψη που ανελυσα, ειμαι σιγουρος για τα 3 πραγματα που μιλησα οτι θα πανε προς το καλυτερο. Τωρα αν ηταν καποιο αλλο game σε παρομοια φαση και εφυγε ο Creative Director δε το εχω δει. Αλλα για Uncharted, Driveclub και Stig πιστευω οτι οτι εγινε, εγινε για το καλυτερο.
Προσωπικη αποψη παντα. Εδω θα ειμαστε ολοι μαζι, μια παρεα και θα τα παιξουμε και θα κρινουμε μολις βγουν!
Το cloud ίσως μπορέσει να αποκτήσει νόημα σε 10 χρόνια από σήμερα αν και όταν όλες οι "ανεπτυγμένες" χώρες αποκτήσουν FTTH σύνδεση internet με εγγυημένες ταχύτητες και quality of service με μηδενικό downtime. Μέχρι τότε στην καλύτερη περίπτωση απλά θα κάνει υποστήριξη σε assets με καλή ανοχή στο latency.
Εξειδικευμένα πράγματα που θα απελευθερώνουν τα chips από σημαντικό φόρτο δεν θα μπορεί να κάνει αν δεν υπάρχει καθαρός και άμεσος δρόμος προς την συνδεδεμένη κονσόλα. Πραγματικά αν γίνει ποτέ αυτό θα είναι μεγάλη μαγκιά!
DriveClub Director Col Rodgers explains why he left Evolution Studios
Εφυγε γιατι ειχε ο γιος του νεφρωτικο συνδρομο και η Evolution ηταν 4 ωρες απο το σπιτι του. Οπως γραφει και ο ιδιος δεν εχει επηρεαστει η προοδος του τιτλου. Αρα shit happens και δε χρειαζεται να λεμε οτι η Sony δεν θα κανει καλα exclusives! Οτι εγραψα πιο πανω!! Μακαρι να εχει αλλαξει και το concept και να μην τρεχεις μονος σου σα μαλ@κας με ghost αυτοκινητα! Θελω πολυ ενα open-world με τον προσφατο ανασχεδιασμο του παιχνιδιου!
Εγώ πάλι δεν θέλω open world σχεδιασμό στο Driveclub.
Θέλω να είναι κλασικό racer, χωρίς καμία έκπτωση σε γραφικά, physics, lighting, weather conditions.
Θέλω να μου πέσουν τα σαγόνια. Να είναι απόλαυση να οδηγάς τα αυτοκίνητα στις πίστες με διαφορετικό χειρισμό στο καθένα.
PlayStation Thanks Developers & Fans
https://www.youtube.com/watch?v=9Jz3...ature=youtu.be
You're welcome.
Can we have the games now?