Originally Posted by
Slay
Σε προσωπικό επίπεδο ακόμα και εαν όλα αυτα τα franchises γινόντουσαν exclusive δεν θα μου έλειπε κανένα, αλλά δεν μπορω και εγώ να μην συμφωνήσω με αρκετούς, ότι η εξαγορα αυτή ήταν ένα dick move. Δεν ξέρω το πλανο της MS και πως σκέφτονται, αλλά εαν έλεγαν οτι θα χρειαστούν χρόνια για να πάρουν πίσω την επένδυση της Bethesda που ήταν 7,5δις φανταστείτε τώρα που έχουμε 70 δίς. Νομίζω το ανέφερε και κάποιος άλλος ότι δειχνει περισσότερο κίνηση για εδραίωση ενος τεράστιους 3rd party publisher παρά για προσπάθεια επικράτησης στις κονσόλες. Η γνώμη μου είναι ότι το ιδανικό σενάριο για την MS θα ήταν να υπάρχει το gamepass στο playstation ,και να μην φτιάχνει η ίδια κονσόλες.
Το μοντέλο διαθέτω δεκαδες δις σε αγορές και τα βγάζω όλα τα παιχνίδια στην συνδρομητική υπηρεσία είναι απλα μη βιώσιμο. Δεν φτάνει ουτε καν να καλύψει το κόστος της εξαγοράς πόσο δε μάλλον της ανάπτυξης νέων τίτλων. Πάρτε για παράδειγμα την μεγαλύτερη συνδρομητική πλατφόρμα το Netflix. 1ον Netflix βλέπουν ΟΛΟΙ, μικροι μεγάλοι, γέροι, παιδιά, ανδρες ,γυναίκες κ.ο.κ. δεν απευθύνεται σε ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας. 2ον ακόμα και έτσι η πλατφόρμα έχει κάπου 220Μ συνδρομητές και κέρδη 9,7δις απο τζίρο 25 το 2020, η MS αυτή την στιγμή έχει το 1/10 των συνδρομητών οι περισσότεροι απο αυτούς με τις συνδρομές του δολαρίου ή τις μετατροπές gold, ενω τελευταία φορά που το έψαξα η υπηρεσία ήταν ακόμα στο κόκκινο απο πλευρας εσόδων.
Δεν είναι τυχαίο ότι ξανα και ξανα επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα του πόσο exclusive θα είναι το starfield για παράδειγμα. Η γνώμη μου είναι ότι θα είναι timed exclusive για πόσο καιρό δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι λεφτά με μια συνδρομή των 10€ δεν πρόκειται να βγάλει το παιχνίδι.