η αληθεια ειναι πως κ εγω εχω παρει απο zavvi 2-3 φορες κ δεν ειχα θεμα. εκανε 1-2 βδομαδες να ερθει. βεβαια με αυτα που διαβαζω εδω ειμαι απιστευτα επιφυλακτικος για να παραγγειλω ξανα.
η αληθεια ειναι πως κ εγω εχω παρει απο zavvi 2-3 φορες κ δεν ειχα θεμα. εκανε 1-2 βδομαδες να ερθει. βεβαια με αυτα που διαβαζω εδω ειμαι απιστευτα επιφυλακτικος για να παραγγειλω ξανα.
Τοσο κανει και σε μενα, 1-2 εβδομαδες..Και εγω ειχα θορυβηθει, για αυτο και εκανα την αγορα μεσω paypal, αλλα και και για αυτο μπηκα να γραψω ποτε παρελαβα ..Πανω απο 2 εβδομαδες δεν μου εχει ποτε,προηγουμενη παραγγελια ηταν τον Ιουνιο και αυτη οκ (εφτασε σε 10 μερες)...Εξαιρω σε καθε περιπτωση περιοδους γιορτων (ειδικα Χριστουγεννα) που δεν παραγγελνω ποτε, μα ποτε...
χθες μου ηρθε μια παραγγελια απο amazon.co.uk και ενω ολες τις προηγουμενες φορες μου αφηναν ειδοποιητηριο να παω να το παρω απο το ταχυδρομειο αυτη τη φορα το αφησαν ετσι απλα μεσα στην οικοδομη(η πορτα ανοιγει χωρις κλειδι).Δεν ειναι λιγο επικινδυνο αυτο?μπορει οποιος θελει να το παρει και να φυγει
^^Για αυτό το θέμα πρέπει να απευθυνθείς στον ταχυδρόμο σου, είναι σύνηθες φαινόμενο το συγκεκριμένο, δυστυχώς.
Το καλό είναι ότι αν χαθεί, το amazon δεν θα σε ταλαιπωρήσει καθόλου, είτε με αντικατάσταση, είτε με refund θα την βρεις την άκρη.
Ουσιαστικά με όλα τα καταστήματα που στέλνουν με απλό ταχυδρομείο, αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει (αν και δεν θα έπρεπε).
Εχω ενα προβληματακι με το Amazon.com
Εκανα μια παραγγελια με 3 αντικειμενα. Τα 2 πρωτα μου ηρθαν τον Οκτωβριο, το 3ο θα μου το στειλουν σημερα. Η παραγγελιες ειχαν εκπτωτικα κουπονια (2 x -$8)
Πρωτο φαουλ απο το amazon, μου χρεωσαν το shipping $4,66 παραπανω. Απο 15,96 πηγε 20,62. Απο μονο του, ενω θυμομουν οτι ηταν γυρω στα 15 και παρομοια παραγγελια εχω ξανακανει. Μιλησα με το support, εκανα μια νεα παραγγελια που πληρουσε τα αναλογα κριτηρια για να τους δειξω οτι το shipping επρεπε να ειναι 15 και με τα πολλα μου κανανε refund την διαφορα. Σημερα μου ηρθε χρεωση απο την Citibank $40,55 (!) ενω περιμενα $30,63. μπαινω μεσα να δω γιατι ανεβηκε η χρεωση και βλεπω οτι μου εχουν χρεωσει import fees $10,58!!
Ξερει κανεις αν θα τα κρατησουν ή τα δεσμευουνε σε περιπτωση που τα χρειαστουν; Θα τους στειλω να τους ξε**ω αργοτερα γτ (1) δεν με εχουν ξαναχρεωσει ΠΟΤΕ import fees, (2) δεν μου το ειπαν εξαρχης οτι θα το εκαναν, (3) παντα χρησιμοποιω το ιδιο shipping και (4) εχω παρει πολυ πιο ακριβα πραγματα απο εκει χωρις κανενα προβλημα
Lnds μόλις άλλαξε το όλο σύστημα και στο expedited shipping.
Με το expedited πάντα υπήρχε η πιθανότητα να σταματήσουν τελωνείο τα προϊόντα, και φυσικά να πληρώσουμε πολύ παραπάνω από τα 5-20Ε που ζητάει τώρα πια προκαταβολικά το amazon για να κάνει αυτό τον εκτελωνισμό εκ μέρους μας.
Μάλιστα πριν από μια βδομάδα μου έλεγε φίλος ότι στο Walking Dead (αυτό που είχα πάρει και γω χωρίς προβλήματα) πλήρωσε τελωνείο κανονικά 20-30Ε επιπλέον. Άλλο βέβαια που ούτε και γω είχα πληρώσει ποτέ κάτι.
Δεδομένου ότι το amazon.com στο expedited χρησιμοποιεί (απλές) υπηρεσίες εταιρειών courier, είναι πολύ θετικό το τι έκανε το global πρόγραμμα και για εκεί για μένα, έτσι δεν θα έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα.
Τώρα, για τα έξτρα χρήματα που ζητούνε, προφανώς το σύστημα είναι αυτόματο, γι' αυτό στα βγάζει στο τέλος.
Υποτίθεται, ότι αν δεν χρειαστούν, στα επιστρέφει. Εγώ μία φορά που έχω χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο πρόγραμμα για το priority shipping μου επέστρεψαν $15-20 στο άσχετο δυο βδομάδες μετά.
Το σίγουρο είναι αν δεν είχαν αυτό το πρόγραμμα, θα πλήρωνα τουλάχιστον 100Ε επιπλέον!
Σήμερα μου ήρθαν 2 δέματα από Zavvi... μετά από 10 μέρες περίπου.
Μήπως είναι θέμα ταχυδρομείου της κάθε περιοχής τελικά; Εγώ μάλιστα τους το έχω πει κιόλας να μου στέλνουν ειδοποίηση μόνο, κι έτσι παραλαμβάνω όλα τα δέματα (ασχέτως βάρους/όγκου) από τα ΕΛΤΑ.
Έκανα κάποιες δοκιμές και κάποιες συγκρίσεις με παλιές παραγγελίες.
Για ένα απλό blu ray το shipping ανέβηκε στα $12 περίπου από $9-10 που ήταν στην αμέσως προηγούμενη παραγγελία μου. Αλλά έχουμε και άλλα $13 για το import fee. Υποψιάζομαι ότι για ένα απλό blu ray αυτό θα επιστραφεί, λόγω χαμηλής τιμής.
Επίσης έκανα και παραγγελία να δω στην πράξη τι θα αλλάξει.
Στα Gold Box Deals είχε αυτό το φοβερό [ame="http://www.amazon.com/gp/product/1612185738/ref=oh_details_o00_s00_i00"]set[/ame]. Πήγε τελική τιμή περίπου $90 με $24.48 shipping and handling και μόνο $5.49 import tax! Δεν καταλαβαίνω γιατί. Κάτω όμως έχουν προσθέσει το εξής:
"ALL ITEMS IN THIS ORDER ARE SOLD BY AMAZON EXPORT SALES, INC. (AES), UNLESS OTHERWISE NOTED. BY PLACING YOUR ORDER, YOU AUTHORIZE AES TO DESIGNATE A CARRIER TO CLEAR THE PACKAGE AND PAY THE IMPORT FEES ON YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF. CUSTOMS DECLARATIONS WILL BE MADE IN THE NAME AND ON THE BEHALF OF YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF BY THE DESIGNATED CARRIER. YOU CAN FIND THE COMPLETE TERMS AND CONDITIONS OF YOUR ORDER HERE"
Σημασία έχει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι και θα το στείλουν με πιο γρήγορη υπηρεσία courier. Μέχρι στιγμής τα Expedited τα έστελναν με iparcel, dhl global mail κ.λπ. και τα παραλαμβάναμε από τα ΕΛΤΑ. Για να δούμε τώρα.
Το Priority Global πράγματι σε 2-4 εργάσιμες ήταν εδώ πάντως.
Τωρα καταλαβα τι μου ελεγες για το global πριν (AmazonGlobel Expedited). οντως ακριβυνε και δεν μας λενε και τον λογο, φαρμακειο εγινε :( εχεις παρει ποτε με standard να συγκρινεις ποσο κανει να σου ρθει;
EDIT: στην ουσια εξισωνουν το Expedited με το Priority. και ενα παραδειγματακι
Quote:
Friends: The Complete Series [Blu-ray]
Standard International Shipping (averages 18-32 business days)
Items: $149.99
Shipping & Handling: $6.48
Total Before Tax: $156.47
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Order Total: $156.47
AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-16 business days)
Shipping & Handling: $12.98
Total Before Tax: $162.97
Import Fees Deposit $57.53
Order Total: $220.50
AmazonGlobal Priority Shipping (averages 2-4 days)
Shipping & Handling: $24.98
Total Before Tax: $174.97
Import Fees Deposit $61.77
Order Total: $236.74
Είχα πάρει κάποια στιγμή και θυμάμαι δεν έκανε πολύ περισσότερο πάντως, ξέρω γω καμιά βδομάδα. Τα τελευταία expedited που πήρα ήρθαν εντός 10 ημερών πάντως. Πάντως το CE Guide του Assassins Creed III ακόμη το περιμένω.
Έχω κάνει την παραγγελία που σου έλεγα, shipping estimate έχει σήμερα, οπότε θα ενημερώσω για το πως θα σταλθεί!
Nα δεχθω οτι ειναι θεμα ταχυδρομειου καθε περιοχης.
Ομως γιατι ολα τα υπολοιπα δεματα ερχονται στην ωρα τους και χωρις κανενα προβλημα? Αλλο...ταχυδρομειο τα στελνει αυτα? :confuzed:
Μου ηρθε χθες το παιχνιδι που ειχα παραγγειλει απο τις 26 Σεπτεμβριου, για την ακριβεια μου ηρθε το δευτερο δεμα που ειχε πανω του notice priority. Το πρωτο δεν εχω ιδεα τι εγινε.
Έχω παραγγείλει 2 παιχνίδια από Zavvi και στάλθηκαν προχθες. Τα θέλω για τα γενέθλια ενός φίλου μου που είναι στις 4 Δεκεμβρίου. Μακάρι να έρθουν μέχρι τότε. Μάλλον έπρεπε να τα παραγγείλω από το Amazon ήταν +15 ευρώ αλλά από το να μην τα έχω στην ώρα μου.
Σημείωση: Το Zavvi μου λέει ότι θα μου έρθει πριν/έως στις 21 Νοεμβρίου.
Ναι ισως παιζει ρολο, καλη σκεψη. Εμενα το δευτερο που παραδωθηκε ηρθε απο Αγγλια με priority (προφανως το κανουν την δευτερη φορα που στελνουν κατι).
Απο videogamesplus.ca ολα αψογα, παρελαβα σε 10 εργασιμες με gift notice και χαμηλοτερη τιμη να φαινεται στο κουτι. Γενικα ειναι ενα εξαιρετικο μαγαζι, πρεπει ομως να φτιαξουν λιγο το site τους γιατι ειναι outdated.
quote απο το τοπικ των προσφορων για να μην με φανε. :P
λοιπον ,ερωτησεις!!
1) υπαρχει κατι αναλογο στο amazon.co.uk;
2) για να προλαβω ενα απο αυτα πρεπει να μαι την συγκεκριμενη ωρα μεσα? δεν μπορω να το κρατησω απο πριν?
3) τα μεταφορικα (μαζι με τελωνειο) ποσα ειναι;
1) οχι ακομα αλλα εχω στησει καραουλι :P εκτος αν μου ξεφυγε κατι
2) ναι, μερα και ωρα. τα λεει τα 2
3) γ***ε τα... τα μεταφορικα πανε $15 το πρωτο κομματι και μετα αλλαζει (μπορεις να κανεις μια δοκιμαστικη να δεις ποσο ακριβως θα πανε) και εχεις import fee το οποιο παει αναλογα με την τιμη των προιοντων σου και μπορει να στο επιστρεψουν αναλογα αν περασει τελωνειο ή οχι
παραδειγμα
Items: $26.00
Shipping & Handling: $15.48
Total before tax: $41.48
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $14.64
Order Total: $56.12
1) α γιατι βρηκα αυτο εδω και λεω μηπως ηταν τπτ τετοιο http://www.amazon.co.uk/Black-Friday...7XWA1R98M4Z4EC
2) δλδ θα πρεπει να ξενυχτυσω ε? καλα κρασια... (για αυτο που με ενδιαφερει, εννοω)
3) @@... οποτε σιγουρα πληρωνεις 15$ ε?? και τα αλλα παιζονται...
bonus 1) εχω account στο amazon.co.uk για amazon.com πρεπει να κανω νεο?
bonus 2) ενημερωσε με αν μαθεις κατι για black friday σε amazon.co.uk! :)
thanks για την απαντηση!
1) δεν ειναι το αναλογο black friday αυτα ειναι απλα μερικες προσφορες απο τις κλασικες που κανει το amazon. στο αγγλικο απ'ο,τι εχω καταλαβει δεν εχουν δειξει ακομα τι θα βαλουν ακριβως, στο αμερικανικο εχουν βγαλει ενα προγραμμα με τα best-of (αν θες) για παιχνιδια, ταινιες κτλ.. στο αγγλικο κοιμουνται.
bonus 2) απο δευτερα ομως ξεκιναει κανονικα το black friday week και θα τελειωσει την αλλη εβδομαδα με το cyber monday οποτε να ειστε ολοι σε ετοιμοτητα για κανα καλο deal :pop2::d030:
bonus 1) δεν θυμαμαι να σου πω. ξερω οτι σε μερικα amazon το εχει αυτο, να βαζεις δλδ τα στοιχεια σου και να σε βαζει μεσα στο συστημα αυτοματα. αν θυμαμαι καλα το μονο που ειναι διαφορετικο και δεν σε αφηνει ειναι ή το αμερικανικο ή το ιαπωνικο (νμζ το δευτερο). δοκιμασε να μπεις με του uk και θα δεις
thanks, +rep.
Last question, εφοσον παρω ενα item της ταξης των 20$, θα πληρωσω το shipping τουλαχιστον 15$ ? και μετα και τα προσθετα?