ρε valkyre μεχρι και ο psx πηγε να σου μιλησει αλλα δεν νοιωθεις λοιπον ΟΤΑΝ μου πεις κατι που δεν μπορω να κανω με τις 5 συσκευες που χρησιμοποιω μιλαμε μεχρι νεωτερας το οικοσυστημα της apple το γραφω στα πππππρια μου
Printable View
ρε valkyre μεχρι και ο psx πηγε να σου μιλησει αλλα δεν νοιωθεις λοιπον ΟΤΑΝ μου πεις κατι που δεν μπορω να κανω με τις 5 συσκευες που χρησιμοποιω μιλαμε μεχρι νεωτερας το οικοσυστημα της apple το γραφω στα πππππρια μου
Δεν θα σου πω τιποτα μην ανησυχεις κρατα τα ολα γραμμενα εκει στα τεραστια παπαρια σου, λες και εχω αναγκη την οποια επιβεβαιωση σου λολ
άρα το οικοσύστημα είναι για το πέος
Καμια μουφα θα ειναι αν οντως ισχυουν οι τιμες που λες,το 5 ειναι κινητο των 300-400(αντε 500) ευρω κ το πουλανε 700 αναλογικα αν το δεις δεν θα την παλευει καθολου αυτο το φθηνο.
@nikon
Καταρχάς καλημέρα.
Δεν το διέψευσαν ευθέως, ώστε να μην χεστούν με bloomberg - financial times κλπ, αλλά εμμέσως (πλην σαφώς όμως):
ο Φιλ Σίλερ, μια από τις "κεφαλές" τις εταιρείας, δήλωσε πως "δεν πρόκειται ποτέ να εισέλθουμε σε μια κατηγορία της αγοράς, αν αυτό δεν έχει νόημα για εμάς, μόνο και μόνο για να εισέλθουμε σε αυτή, αποσκοπώντας στην αύξηση του μεριδίου συνολικής αγοράς".
μετάφραση: δεν θα βγάλουμε iPhone στα 100-150 δολάρια, μόνο και μόνο για να βγάλουμε το "iPhone των φτωχών", αν δεν ζυγίσουμε ότι θα βγάλουμε λεφτά, με επάρκεια (ήτοι, στα επίπεδα ή περίπου, που βγάζουμε και στις άλλες συσκευές). Χεστήκαμε για το μερίδιο αγοράς, το οποίο τώρα είναι γύρω στο 21-22% της παγκόσμιας πίτας, ενώ το κέρδος μας είναι στο 75% της παγκόσμιας αγοράς. Κοινώς στα @@ μας για τη συνολική πίτα, αντιθέτως κυνηγάμε να μεγαλώσουμε ή να διατηρήσουμε το 75% των παγκόσμιων κερδών.
Simple.
και στο zougla, κάποια κοπελιά ανέβασε ένα παρόμοιο άρθρο (copy-paste) και με το που το είδα, είπα αμέσως να το κατεβάσουν.
Αντιθέτως, θα επανασχεδιάσουν το iPhone 5, ενδεχομένως με πιο φθηνό περίβλημα (και πιο φθηνό σχετικά) και ταυτόχρονα θα παρουσιάσουν το iPhone 5S.
Παράλληλα με το iPad 5, iPad mini Retina και τα τελευταία MacBook Pro/Air, που πλέον όλα θα είναι Retina. Α! Και το νέο γαιδουράκι, το Mac Pro.
^^Καλημέρα και thanx για την απάντηση βέβαια εντάξει δεν εννοούσα iphone των 100-150 δολαρίων αλλά ένα τηλέφωνο που πχ θα ήταν σχεδόν μόνο για τηλέφωνο άντε και καμιά φωτό (την χρήση δηλαδή που κάνουν το 99% τουλάχιστον των γυναικών συμπεριλαμβανομένης και της γυναίκας μου) αλλά στην ίδια ποιότητα κατασκευής με το κανονικό iphone και με τιμή στα 250-300 ευρώ δεν νομίζω να χαλούσε ούτε την apple ούτε τους καταναλωτές.
ένα σκέτο τηλέφωνο όμως, είναι πέρα για πέρα εκτός νοοτροπίας Apple.
οπότε μην ζητάμε (όχι ότι εσύ συγκεκριμένα ζήτησες), προϊόντα που δεν έχουν σχέση με την φιλοσοφία μιας εταιρείας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
το "τουλάχιστον μέχρι σήμερα" το λέω, γιατί υπάρχουν παραδείγματα εταιρειών που έβγαλαν προϊόντα, τα οποία ήταν ανήκουστα μέχρι εκείνη την στιγμή: βλέπε εταιρείες πολυτελών σπορ αυτοκινήτων = έβγαλαν SUV. Ναι μεν SUV πανάκριβα, αλλά SUV όπως και να το κάνεις δε (πχ. Porsche).
Αλλά για την Apple, όπως και κάθε εταιρεία, το μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος. Όπως είναι τώρα οι συνθήκες, η Apple βγάζει χρήμα με το τσουβάλι. Συνεπώς, δεν χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Αν στο μέλλον "χρειαστεί" (μετάφραση: κρίνει πως θα βγάλει περαιτέρω χρήμα με το τσουβάλι), τότε σίγουρα θα βγει ένα φθηνό iPhone.
Μέχρι σήμερα, οι ενδείξεις δεν δείχνουν όμως κάτι τέτοιο. Μόνο οι καταναλωτές το θέλουν (χαμηλότερου βαλάντιου). Μόνο που η Apple, πάντα έκανε "του κεφαλιού της", όχι αυτό που "πρόσταζαν" οι καταναλωτές. Μερικές φορές της έχει βγει σε κακό, μερικές σε καλό.
Ε, απλά διανύουμε τις εποχές του "καλού". Αν κάνει κακούς χειρισμούς μελλοντικά του πελατολογίου της, τότε βλέπουμε...ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για τον νέο κύκλο εργασιών ανά 6μηνο, από 1 χρόνο που ήταν πριν (κάτι που είχα προλογίσει αρκετές φορές, καιρό πριν).
Νικο ο Λευτερης σου απαντησε πολυ σωστα. Δεν εχει θεση ενα τετοιο τηλεφωνο στην νοοτροπια και φιλοσοφια της apple.
Το αρθρο σε περιπτωση που θελεις να το διαβασεις:
http://www.macrumors.com/2013/01/10/...heaper-iphone/Quote:
Apple marketing chief Phil Schiller is accompanying CEO Tim Cook on his trip to China, and the Shanghai Evening News has published an interview [Google translation] with Schiller in which he addresses recent rumors of a cheaper iPhone. The report was first brought to our attention by Macerkopf.de, but The Next Web has since obtained a better translation and confirmed with Apple that the report did indeed stem from an official interview with Schiller.Interviewer Huang Yinlong spoke to Schiller about Apple’s products in China who said that “every product that Apple creates, we consider using only the best technology available. This includes the production pipeline, the Retina display, the unibody design, to provide the best product to the market.”http://cdn.macrumors.com/article-new...r_iphone_5.jpg
“At first, non-smartphones were popular in the Chinese market, now cheap smartphones are more popular and non-smartphones are out,” Schiller added later. “Despite the popularity of cheap smartphones, this will never be the future of Apple’s products. In fact, although Apple’s market share of smartphones is just about 20%, we own the 75% of the profit.”
Schiller's comments of course do not specifically rule out the possibility of Apple launching a lower-cost iPhone, but he does make clear that Apple will not sacrifice quality in order to garner a greater unit share of the market. The philosophy should not be a surprise to anyone familiar with Apple, but it does provide reassurance that Apple will fill a very specific niche if it does pursue a lower-cost iPhone, opting to pursue its own course rather than being letting competitors define where it will play in the market.
A similar approach was revealed with the iPad mini late last year, which debuted at a base price of $329, considerably higher than numerous competing products in the range of $199 or lower, and even above the $249-299 expectations of many observers. But for Apple that $329 opens up an entirely new segment of the market below the $499 full-size iPad and even the $399 iPad 2.
It in its report earlier this week echoing The Wall Street Journal's claims of a cheaper iPhone, Bloomberg claimed that the cheaper iPhone could sell for $99 or $149 (presumably on a two-year contract), which would be just $50-$100 below the iPhone 5 and in line with the iPhone 4S currently offered alongside the iPhone 5. But even a $50-$100 discount on Apple's latest-generation hardware could attract new customers and especially bring down upfront costs in countries where carrier subsidies are not offered.
ε ναι εχει και ενα οικοσυστημα απο πισω που τα σπαει...ακομα ομως περιμενω τουλαχιστον τωρα απο τον λευτερη που δεν ειναι φανατικος με τα μηλα και τα λεει σταρατα να μου πει τι στο καλο μπορει να κανει ενα iphone και μια imac συσκευη μαζι που δεν μπορω να κανω εγω.
ΥΓ. Λευτερη απο εσενα περιμενω μονο για να καταλαβω γιατι αυτο το οικοσυστημα τα σπαει τελικα.
ΑΑΑ και σε παρακαλω μην αρχισεις τα κατεβατα με το τι λεει ο καθε google τυπος εκει εξω θελω να μου πεις απλα "εμενα ψηνει καφε" και εκει να τελειωνει το ζητημα
ειλικρινά Πάρη; τι μπορεί να προσφέρει; α) για κάποιον που κατέχει το άθλημα, β) έχει όρεξη να ασχολείται για την επίλυση για ότι του κατέβει στο κεφάλι να κάνει και γ) έχει 5 διαφορετικές συσκευές;
ΤΙΠΟΤΑ.
όμως, θέτω πολύ συγκεκριμένα τους "παράγοντες" (α+β+γ) του χρήστη, στην προηγούμενη πρόταση.
αν έστω και ένας από αυτούς ΔΕΝ ισχύει + υπάρχει το απαραίτητο χρήμα (χωρίς αυτό, κανονικά εδώ τελειώνει η πρόταση, αλλά την συνεχίζω προς χάριν της κουβέντας), τότε ναι, το "οικοσύστημα" της Apple, προσφέρει άνεση, ευκολία και καμία ανάγκη γνώσης (αλλά απαιτεί σχετική εξοικείωση).
Πχ. προσωπικά, επειδή δεν έχω το χρήμα (κανονικά αυτό και μόνο αρκεί) + έχω τις απαραίτητες γνώσεις + δεν με ενοχλεί να μην "ρέει" το υλικό μου παντού = δεν έχω το οικοσύστημα της Apple.
Hell, εδώ ακόμα τρώω στην μάπα το Cinavia και δεν έχω αγοράσει ένα απλό media player (δηλαδή ότι δεν παίζει stream-αριστά στο PS3, το βλέπω στην οθόνη του PC ή στο MacBook ή δεν το βλέπω καθόλου κιόλας και κάνω κάτι άλλο αντί να δω ταινία). Οπότε δεν μπορείς να με πεις "καταναλωτή" με την σύγχρονη έννοια του όρου..
Τα παραπάνω, κατά την δική μου ταπεινή γνώμη, πάντα. Όχι ότι επειδή εγώ το λέω έτσι, αυτόματα και έτσι είναι. Άλλωστε ουδείς μπορεί να ισχυριστεί "αυτός εδώ είναι ο ορισμός και η χρήση του οικοσυστήματος", καθώς δεν υπάρχει πουθενά γραμμένος κάποιος Νόμος, κανόνας, όρος που να περιγράφει αυστηρά τι εστί "ορθή" χρήση ενός οικοσυστήματος.
Έτσι το βλέπω / κρίνω εγώ το οικοσύστημα της Apple, έτσι το παρέθεσα. Η άποψή μου, δεν κατατίθεται προς συζήτηση, καθώς είναι υποκειμενική τελείως (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα κοινώς), αλλά και μόνο λόγω ευθείας ερώτησης του Πάρη και απευθύνεται μόνο προς τον ίδιο.
αυτο λεω λοιπον και εγω,οτι ναι μεν μπορει ολα να γινονται "share" και να μεταφερεις αρχεια απο το ενα στο αλλο με ενα κλικ αλλα αυτο γινεται με 2-3 κλικ και με διαφορετικες συσκευες.
Αν ειχα mac τηλεοραση,mac pc και iphone θα μπορουσα να χειριστω την τηλεοραση χωρις προγραμμα και η εγκατασταση θα ειχε γινει σε 1 δευτερο, ε τωρα πρεπει να κατεβασω app της lg στο κινητο να βρω ποια συσκευη εχω και γενικα εχασα 1 λεπτο απο την ζωη μου να τα συνδεσω,εφοσον ομως τα συνδεσα ολα δουλευουν ρολοι απλα ανοιγω wifi στο κινητο τρεχω την εφαρμογη και χωρις καμια προειδοποιηση χειριζομαι την τηλεοραση με το κινητο.
ΥΓ. ευχαριστω λευτερη γιατι με σενα καταλαβα οτι αυτο το οικοσυστημα δεν λεει και κατι τρελο οπως το παρουσιαζουν απλα ολες οι συσκευες συνδεονται μεταξυ τους καλυτερα. Επειδη ομως εγω θελω κινητο Sony και τηλεοραση LG και οχι το αντιθετο γιαυτο και δεν με νοιαζει ουτε το cloud (που οπως ειπα εχω 50 gb και δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε) ουτε τα i ολα που δινει ενα iphone. Το siri να το παραδεχτω σαν καινοτομια τα αλλα ομως ειναι....μιεχχχ
Nαι ok το κατάλαβα και όπως το εξήγησε ο Λευτέρης αλλά την νοοτροπία και φιλοσοφία της όμως μήπως την συντηρούν και τα κάθε λογής fashion/tech victims που έχουν στα χέρια τους κάτι που είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς (ειδικά αυτές) δεν ξέρουν τι κάνει;;;;;.....θέλω να πω ότι ωραία τα περί νοοτροπίας και φιλοσοφίας αλλά τώρα ειδικά που οι καιροί άλλαξαν και σιγά σιγά θα μειωθούν τα victims το να βλέπει και σε πιο φθηνά ή έστω λιγότερο υπερεκτιμημένα (για μένα τέτοιο είναι το iphone και το κάθε iphone που κάνει 800+ ευρώ) προϊόντα δεν θα ήταν μια καλή κίνηση;;;....ρητορικό το ερώτημα γιατί που να ξέρετε και εσείς.
Να σου πω και εγω Παρη αν επιτρεπεις, ειμαι στο σαλονι με το macbooc και διαβαζω to thread, παιρνω το ιπαντ παω καθομαι μεσα στην πολυθρονα και απλα συνεχιζω το διαβασμα, σε ολα τα ταμπς που εχω ανοιχτα στο macbook. Κλεινω το ιπαντ και συνεχισω στο ιφον οτι ειχα αφησει ανοιχτο. Το ιδιο γινεται για οτιδηποτε θελω να κανω, mail, message, office, photos, apps και για πολλα αλλα που θελω να συγχρονισω με τις αλλες συσκευες μου. Τι; Αλλες συσκευες που δεν ειναι apple; Εχω και PC και εχω το skydrive. Για οτι νομιζεις οτι δεν κανει το iphone, υπαρχει μια εφαρμογη για αυτο που να σου το επιτρεπει συνηθως. Εχει και περιορισμους δε λεω σε πολλα που θα ηθελες να κανεις και με τον τροπο που θα ηθελες να τα κανεις ή να βρεις διαφορες σε συγκριση με αλλα λειτουργικα, αλλα στην πραξη η αξιοπιστια του τετοια ειναι που σε κανει να εισαι τοσο πολυ ευχαριστημενος που να μην θες να δεις αλλη συσκευη.
Αυτο νομιζω ειναι και που εχει χτισει η apple και πανω σε αυτο βασιζεται και ξερει οτι μπορει να βγαλει και μικροτερη, φθηνοτερη, ευκαμπτη ισως συσκευη σε αυτη τη φαση και να κερδισει. Και το ipad μινι με αυτη την φιλοσοφια νομιζω βγηκε και καπως ετσι θα περιμενα να βγει και ενα μικροτερο iphone, που να μπορει δηλαδη να κανει οτι και ολα τα iphone, αλλα να ειναι μικροτερο και λιγο φθηνοτερο.
Mεχρι να δουν μειωση στα 75% κερδη, θα ειναι9 ηλιθιοι να αλλαξουν πολιτικη Νικο. Οταν δουν επιπτωσεις στα κερδη τους, τοτε ναι θα πραξουν οπως εκεινοι κρινουν καλα.
Σιγα μην πανε τωρα να ριξουν απο μονοι τους τα κερδη τους. Εχουν χτισει ενα μεγαλο brand name και γι αυτο αγοραζει η κουτση μαρια ενα τηλεφωνο 800 ευρω μονο και μονο για facebook. Αυτο ειναι ομως επιτυχια της εταιρειας. Ειναι επιτυχια του μαρκετινγκ.
Ανοιξτε ενα περιοδικο... δειτε μια διαφημιση σχετικα με μια υπηρεσια smartphone, οποιαδηποτε κι αν ειναι αυτη, θα λεει "θα μας βρειτε και στο app store της apple / market της google", παρολαυτα το σχεδιο του κινητου που θα εχει σαν δειγμα θα ειναι 99 στις 100 περιπτωσεις.... το σχημα ενος iphone...
Η apple και ο Jobbs καταφεραν να κανουν τοσο δυνατο το brand name που πλεον αλλοι κανουν εμμεσα δωρεαν διαφημιση των προιοντων τους.
Οταν αυτα αλλαξουν, τοτε θα αλλαξει και η apple. αλλα να δεις ιphone pου απλα περνει τηλεφωνα και κανει 100 ευρω...?
Ποτε... εκτος και αν ειναι στα προθυρα της χρεωκοπιας η εταιρεια.
Tότε θα είναι αργά οπότε καλύτερα θα ήταν να κάνουν πιο νωρίς την κίνηση αλλά αυτοί ξέρουν καλύτερα και δεν ξέρω γιατί έχετε συνδυάσει την μείωση τιμής και μείωση κερδών γιατί συνήθως το αντίθετο συμβαίνει.
Nικο, εχουν ενα μοντελο επιχειρησης που τους αποφερει τοσα κερδη. Ο λογος που εχουν τα κερδη αυτα ειναι το brand name που εχουν χτισει. Το brand name αυτο το εχτισαν με βαση καποια στανταρ τα οποια "επιασαν" στον κοσμο ή αντε να το πω "επεισαν" τον κοσμο. Στανταρ του στυλ "ειμαστε design-ατοι, ακριβοι, cool, μοαδατοι, οτιδηποτε και θα το πληρωσετε ακριβα αυτο". Το λεω ετσι ασχημα για να μην κατηγορηθω παλι οτι προσκυναω παλι...
Το να ριξουν τα στανταρ αυτα, μπορει να φερει νεους πελατες, θα διωξει ομως παραλληλα και πολλους αλλους διοτι κατευθειαν πεφτει και το brand name.
Ειναι σαν η Ferrari που βγαζει αυτοκινητα πανακριβα, να παει να βγαλει ενα πολυμορφικο που κανει 30,000 και ξαφνικα να βλεπεις παντου πολυμορφικα Ferrari να κυκλοφορουν.
Ε οταν θα σκασει στο φαναρι διπλα αυτος που εχει την 458 Italia με ενα πολυμορφικο Φερραρι που κανει 30,000 και κουβαλαει μπαγκαζιερα πισω και εχει την ιδια ασπιδα με το αλογο στο πλαι, δεν ειναι λογικο να γυρισει και να πει:
"μα καλα τι μλκιες ειναι αυτες?"
Οποτε ο επιδοξος αγοραστης αυτος της επομενης Φερραρι 558 που κανει 300,000 λεει "αμετε γαμηθειτε με τα πολυμορφικα σας", αγοραζει λαμποργκινι και η Φερραρι πρεπει να βρει 10 νεους πελατες για να καλυψει αυτον τον ενα πελατη... αναγαγε το αυτο σε ολο το υπαρχον πελατολογιο σου.
Οταν μια εταιρεια εχει υποτιθεται ενα prestige και αποφασιζει να το καταρριψει απο μονη της ενω εχει κερδη, ε ειναι χαζο. Να μην πηγαινει καλα, ναι, ειναι μια επιλογη. Αλλα η apple οπως και η Φερραρι ειναι εταιρειες που παντα ηθελαν ο επιδοξος πελατης να ξερει οτι ειναι "ακριβο και για λιγους".
μην ξεχνάτε τους μετόχους, που έχουν πάάάάάάάάρα πολλές μετοχές, μιας εταιρείας που έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ appeal και κέρδη, της τάξεως του 150-200% σε ΚΑΘΕ (σχεδόν) προϊόν της.
αν αλλάξει αυτό το ποσοστό άρδην, πχ γύρω στο 30-50%, τότε θα αρχίσει η πτώση κεφαλαιακής αξίας = πτώση αρχικά της μετοχής = μαζική φυγή μετόχων = ραγδαία πτώση μετοχής = (δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση).
αλλά τώρα τι συζητάμε ακριβώς;
για το "αν" κάνει κάτι τέτοιο η Apple και αν θα το κάνει τελικά, αυτό το προϊόν "πως" θα είναι ποιοτικά / λειτουργικά και τέλος, συζητάμε για το "πόσο" θα το χρεώσει.......και μετά από όοοοοοοολα αυτά, "ποιες" θα είναι οι επιπτώσεις.
Ε, με 4 εισαγωγικά, προφανώς είμαστε στην σφαίρα της....φαντασίας, ούτε οι καλύτεροι οικονομολόγοι - μαρκετίστες δεν το φτάνουν ΤΟΣΟ πολύ μακριά, καθώς οι παράγοντες είναι πολλοί και απρόβλεπτοι.
Προσωπικά, αδυνατώ να μελλοντολογίσω ΤΟΣΟ πολύ = εννοώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πέσω έξω.
Δημήτρη θες να μου πεις ότι αυτός που έχει iphone ή Ferrari το μόνο που τον νοιάζει είναι αν ο διπλανός του έχει φθηνότερο μοντέλο της εταιρείας;;;;......δεν νομίζω γιατί τότε όσοι αγόρασαν την SLR ή την SLS θα βάραγαν το κεφάλι τους στο τιμόνι κάθε φορά που έσκαγε δίπλα τους το smart.
Όταν έχεις κάτι το έχεις γιατί το γουστάρεις/μπορείς και το έχεις χωρίς να σε νοιάζει τι θα έχει ο διπλανός σου.
Και επειδή είπαμε για πτώση του iphone και πότε θα έρθει και αν θα έρθει ξέχασες να πάρεις για παράδειγμα ακόμα και τον εαυτό σου που ενώ ήθελες τελικά δεν πήρες (και καλά έκανες :P) το 5.....δεν νομίζω να ήσουν ο μόνος στον κόσμο.