Διακοπές. Θα μείνω κάποιες μέρες Ταιπέι και μετά θα γυρίσω όλο το νησί. Έχει κάτι ωραία μέρη με πολύ όμορφες παραλίες στα νότια. Δεν μπορώ να περιμένω! Πετάω πάλι και με A380 από το Λονδίνο στο Ντουμπάι :)
Printable View
Σε βλεπω να γυρνας παντρεμενος!:a038-1: :a036:
Τασο, βολευεσαι με μια φωτο απο τις ωραιες παραλιες στα νοτια?
Εξαρταται ποια Νοτια? Κορεα :P Τωρα αμα μου στειλεις απο Αστερα καλα ειναι !!!!
ωχαχαχα τωρα το ειδα, γυναικα να φερει. Ποιος @μαει τις φωτογραφιες !!!!
Omg !!! Συγχαρητήρια !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτα ειναι. Να πας διακοπες και να γυρισεις κρεμασμ...ε παντρεμενος θελω να πω. Μπραβο muku!!
Χαχα. Καμία σχέση ρε! Αν γίνει, δεν θα γίνει με όρκους προτάσεις κλπ. Τελείως τυπικό θα είναι για να μπορεί να έρθει εδώ και να συνεχίσουμε απλά να είμαστε μαζί όπως είμασταν και τόσο καιρό. Δεν νομίζω ότι θα νιώθουμε παντρεμένοι :D
Ασε τα φούμαρα ρε μουκουλ , δεν αποφεύγεις το κέρασμα
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αξιώθηκα επιτέλους να ποστάρω τις φωτογραφίες από την Ιαπωνία που πήγα τον Αύγουστο. Λοιπόν 2η φορά στην Ιαπωνία και σίγουρα όχι τελευταία. Για τα προσωπικά μου κριτήρια η πιο ομορφη χωρα για να ζησει κανεις. Πρόκειται για τον πιο πολιτισμένο λαό στον κόσμο αφήνοντας χιλιόμετρα πίσω τον δεύτερο, άψογη οργάνωση, τρομερή νυχτερινή ζωή και διασκέδαση γενικά, απίστευτη φυσική ομορφιά και ζεστός καιρός. Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα άλλο.
Αυτή τη φορά πήγα Τόκυο, Οσάκα, Κυότο ξανά, ανέβηκα το Fuji, και μετά επισκέφτηκα άλλες δύο πόλεις στο Kyushu island, Kumamoto και Kagoshima. Τόκυο, Οσάκα είναι τεράστιες πόλεις, είχα ξαναπάει. Γενικά σφύζουν από ζωή. Ειδικά το Τόκυο είναι άπειρο. Χωρίζεται σε πάρα πολλά districts και σε όλα έχει κάτι να κάνεις. Πολύ φαί, πολύ ποτό, οι τιμές θα έλεγα στα ίδια επίπεδα με Λονδίνο μέσες άκρες. Βέβαια αν ψαχτείς μπορείς να την βγάλεις σχεδόν τσάμπα κάτι που δεν υφίσταται στο Λονδίνο. Κυότο είχα ξαναπάει επίσης, πιο χαλαρή πόλη με πάρα πολλούς ναούς και μέρη να επισκεφτείς. Αυτή τη φορά επισκέφτηκα και την Arashiyama, ένα μέρος κανά μισάωρο από το Κυότο. Πολύ όμορφο τοπίο. Είχε ποτάμι, μερικά shrines, ένα δάσος από μπαμπού και ένα βουνό με μαιμούδες. Και πολύ καλό φαγητό!
Στο Fuji η εμπειρία ήταν ανάμεικτη. Από τη μια οι πολύ όμορφες εικόνες και η θέα. Από την άλλη όμως, ενώ ο καιρός ξεκίνησε καλά, κατά τις 12 το βράδυ άλλαξε απότομα και μας ταλαιπώρησε αφάνταστα. Αυτό που σκοπεύαμε να κάνουμε είναι να δούμε την ανατολή από την κορυφή. Οπότε ξεκινήσαμε μεσημέρι το ανέβασμα από τα 2000μ που πας με λεωφορειο. Η κορυφή είναι στα 3700μ και το μονοπάτι είναι γύρω στα 9χλμ αν θυμάμαι καλά. Βατό σε γενικές γραμμές, χωρίς να χρειαστεί να σκαρφαλώσεις, μόνο σε κάποια σημεία χρειάστηκε να "μπουσουλήσω" κυρίως γιατί γλιστράγαν οι πέτρες από την ασταμάτητη βροχή. Για να μην τα πολυλογώ φτάσαμε σε ένα από τα πολλά shelters στα 3100μ κατά τις 8 το απόγευμα με τον καιρό να είναι καλός. Κοιμηθήκαμε και οταν ξυπνήσαμε κατά τις 12 ο καιρος είχε γίνει χάλια. Φυσούσε πολύ και βγαίνοντας έξω και κοιτάζοντας προς τα πάνω έβλεπες στα φώτα ότι είχε ομίχλη. Τέλος πάντων αφού πήγαμε μέχρι εκεί, είπαμε να συνεχίσουμε για την κορυφή. Λάθος επιλογή! Εγώ ανέβαινα με vans και αντιανεμικό. Μετά από λίγο άρχισε να βρέχει. Ε αυτή η βροχή, δεν σταμάτησε μέχρι τις 9 το πρωί που φτάσαμε πίσω για να πάρουμε το λεωφορείο... Αναγκάστηκα να αγοράσω αδιάβροχα ρούχα που φυσικά δεν έσωσαν την κατάσταση. Με διπλό παντελόνι και 4 στρώσεις ρούχων από πανω δεν είχε μείνει κλωστή για κλωστή στεγνή πάνω μου. Και στην τελική δεν είδαμε και την ανατολή γιατί είμασταν μέσα σε σύννεφο και δεν βλέπαμε τίποτα. Γυρίσαμε πίσω αφού περάσαμε τον τελευταίο σταθμό, τον 9ο. Δεν ανεβήκαμε στην κορυφή μιας και δεν φαινόταν τίποτα. Πρέπει να είμασταν γύρω στα 15 λεπτά από την κορυφή, τελείως μούσκεμα και ταλαιπωρημένοι. Το πήραμε μέχρι κάτω συνεχόμενα και φτάσαμε γύρω στις 9. Από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωί δεν σταμάτησε ποτέ να βρέχει! Δεν έχω ξαναταλαιπωρηθεί χειρότερα στη ζωή μου. Αλλά δεν μετανιώνω, μοναδική εμπειρία. Την επόμενη φορά ξανά, καλύτερα εξοπλισμένος, ελπίζω να βοηθήσει ο καιρός και να δω την ανατολή! Είχα κάποιους ενδοιασμόυς για το ανέβασμα επειδή δεν έχω καλή αναπνοή, λόγω διαφραγματος και φοβόμουν λίγο. Ευτυχώς δεν είχα κανένα προβλημα. Απλά αυτό που παρατήρησα όποτε κοντοστεκόμασταν λίγο να πάρουμε ανάσες, μόλις συνέχιζα για 30 δευτερόλεπτα ένιωθα μια ελαφριά ζαλάδα.
Μετά απο εκεί πήγα Κουμαμότο και Καγκοσίμα. Το Κουμαμότο δεν είχε τίποτα το ιδιαιτερο πέρα από ένα κάστρο, το σπίτι ενός σογκούν και μια γιαπωνέζα που γνώρισα και μου άλλαξε το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών! Η Καγκοσίμα από την άλλη είναι μια μικρή παραλιακή πόλη με λιμάνι που πηγαίνεις Οκινάουα και σε διάφορα άλλα νησάκια εκεί τριγύρω. Ήθελα να πάω Οκινάουα αλλά το πλοίο κάνει μια μέρα. Από όσο διάβασα βλέπεις πολύ ωραίες εικόνες στα νησάκια που σταματάει αλλά δυστυχώς δεν προλάβαινα. Σαν πόλη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα έχει μια τεράστια αγορά και πολύ nightlife για το μέγεθος της.
Την επόμενη φορά θα επισκεφτώ περισσότερα. Ειδικά στο Kyushu, έχει απίστευτη φυσική ομορφιά από όσο είδα και άκουσα. Γενικά η χώρα είναι πολύ μεγάλη και κάποια στιγμή θελω να καταφέρω να την γυρίσω όλη. Ίσως ξαναπάω αυτό το καλοκαίρι, δεν έχω αποφασίσει ακόμα που θα πάω.
Μια παρένθεση. Όσοι είστε ελεύθεροι, ταξιδέψτε μόνοι σας. Το έκανα πρώτη φορά και αν μου ξαναπαρουσιαστεί η ευκαιρία θα το ξανακάνω. Πολύ διαφορετική εμπειρία. Πρώτη φορά πέρσι είχα πάει με τους φίλους μου. Αυτή τη φορά μόνος μου και πέρασα πολύ καλύτερα. Έμενα σε hostels και guesthouses και γνώριζα άτομα, βγαίναμε μαζί το βράδυ ή γυρίζαμε τη μέρα τα αξιοθέατα. Γενικά ειναι πολύ random φάση, όπου και να πας θα γνωρίσεις κάποιον, θα ακούσεις διαφορετικές ιστορίες θα συναναστραφείς με διαφορετικές κουλτούρες... Για μένα είναι must και ότι και να πω είναι λίγο. Το Fuji το ανέβηκα με μια Φιλιππινεζοκαναδέζα και έναν Κορεάτη παππού 60 χρονών. Στο Τόκυο, γυρίσαμε 4-5 μπαρ με έναν ιάπωνα 65 χρονών, γίναμε λιώμα και προσπαθούσαμε με τα χαλασμένα αγγλικά του να κουβεντιάσουμε για πολιτική. Γενικά, αξέχαστες στιγμές.
Ενα timelapse της ανατολής που ήθελα να δω στο Fuji από έναν φίλο μου που πήγε μετά από μια βδομάδα
https://www.youtube.com/watch?v=5I7YE7ZGb6U
Μερικές ανάμεικτες εικόνες στο spoiler.
Spoiler!
Ενταξει.... Ζηλεύω!!!!!!! :)
Αυτο βασικά με αηδίασε!!!!!
Οπως και η πατούσα του Βλάντ!!!!!!!!!! :P :P
Εντάξει η πατούσα, βασικά οι πατούσες γιατί και οι 2 έλιωσαν, με πέθαναν για καμιά βδομάδα. Και έπρεπε να ρίχνω και χιλιόμετρα κάθε μέρα για να γυρνάω τα μέρη που πήγαινα.
Το άλογο εντάξει, μια φορά από περιέργεια το δοκιμάζεις. Δεύτερη για κανένα λόγο... Είναι τοπικό στο Kumamoto, Basashi λέγεται. Ευτυχώς δεν με έπιασε τίποτα :)
μπραβο ρε man...ωραιος
- - - Updated - - -
μπραβο ρε man...ωραιος
Ωραίος ρε φίλε, μας ταξίδεψες !
@muku θα σου κάνω donation αν μου στείλεις σε pm το πρόγραμμα που ακολούθησες και τις τοποθεσίες/αξιοθέατα που επισκέφτηκες.... ζητάω πολλά? :p
Μιας που ανοιξα το ταμπλετ σημερα μετα απο 1 χρονο ειδα πως ειχα καποιες φωτογραφιες απο το ταξιδι μου στο Μιλανο περισυ τον Οκτωβρη , οποτε να μερικες αντιπροσωπευτικες απο τη Duomo & τη Via Μonte Napoleone. Ολες τραβηγμενες στο Κεντρο του Μιλανου :)
P.S ειναι τραβηγμενες απο ταμπλετ οπως λεω οποτε η ποιοτητα δεν ειναι και οτι καλυτερο , μετραει η προσπαθεια !
Spoiler!
πανω από το μαγαζι της prada αυτό το μικρο hotel 7 αστερων στο Μιλανο...
http://www.sevenstarsgalleria.com/ph...hy/the-7-stars
και 2 πανοραμικες...
http://i60.tinypic.com/9t04nl.jpg
http://i62.tinypic.com/2m41wur.jpg