Το είδα και εγώ το συγκριτικό, νταξει οπτικά είναι ένα από τα πιο όμορφα PS4 παιχνίδια με κάποια bells and whistles, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι "εκμεταλλεύεται" το PS5.
Η PS4 έκδοση πάντως είναι ένα τεχνολογικό θαύμα.
Printable View
Το είδα και εγώ το συγκριτικό, νταξει οπτικά είναι ένα από τα πιο όμορφα PS4 παιχνίδια με κάποια bells and whistles, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι "εκμεταλλεύεται" το PS5.
Η PS4 έκδοση πάντως είναι ένα τεχνολογικό θαύμα.
ΜΟΝΟ 89 METASCORE??
Που πατάω το cancel order??
Εγω απο αυτα που ακουσα δεν θα το βαλω στην κατηγορια bells and whistles παντως. Δεν θα το πω βεβαια ουτε και full native next gen showing, αλλα οταν εχεις μεγαλυτερη γεωμετρια, πολυ πιο πυκνη βλαστηση/objects on screen, textures, σημαντικα μεγαλυτερο draw distance και LOD transition με σχεδον καθολου pop in, καλυτερο φωτισμο και εφφε, μεγαλυτερη αναλυση, πολυ καλυτερες σκιες, και 60 καρε, ειναι εντονη διαφορα. Σπανια βλεπεις cross generational παιχνιδια με τοσο σημαντικες βελτιωσεις. Συνηθως πετανε ενα texture pack, μια αναλυση, και ενα framerate και αν εχεις καμμια καλυτερη σκια λες ευχαριστω. Εδω οι τυποι φροντισαν να δωσουν πολυ περισσοτερο πραγμα. Η διαφορα δηλαδη φαινεται δια γυμνου οφθαλμου και χωρις να κανεις 300% ζουμ.
Θα συμφωνησω παντως οτι το πιο εντυπωσιακο ειναι το PS4 version. Οποτε ναι βαση αυτου σιγουρα δεν δειχνει το τι μπορει να κανει το PS5 from the ground up. Αλλα οταν το ρημαδι δειχνει τοσο ομορφο, ε ειναι αμαρτια να εστιασω στο what if.
To μονο απογοητευτικο, και μου κανει τρομερη εντυπωση, ειναι το loading στο PS5... wtf is up with that?
ΥΓ: Ενα 40fps mode ρε παιδια... δεν μαθατε τιποτα απο την insomniac ffs? :P
Παίδες έχουμε κανά recap για το πρώτο; :pop2:
https://www.youtube.com/watch?v=IMVVs1QTeAw
νομιζω παντως οτι και στη ps4 εκδοση μια χαρα ειναι.
αν καταλαβαινω καλα εχoυν κοψει μονο απο reflections και shadows. τιποτα που να χτυπαει ιδιαιτερα στο ματι.
Γιατι να μην ειναι μια χαρα? :)
Και ολοιδια γραφικα να ειχε με το Horizon Zero Dawn, και παλι πανεμορφο θα ηταν, καθως κατα τη γνωμη μου το HZD ακομα παραμενει εντυπωισακοτατο οπτικα παιχνιδι.
^^ Aυτο προσπαθω να τονισω κι εγω στην ουσια.
Εδειχνε οτι αν χασεις, παιρνει στο PS5 γυρω στα 12 δευτερολεπτα να σε ξαναβαλει στο παιχνιδι.
Για PS5 παιχνιδι αυτο ειναι τρομερα αργο. Ακομα και τα 5 δευτερολεπτα θα εμοιαζαν "αρκετα".
Ισως σε καποιο πατς να το σενιαρουν και αυτο.
Θα βαλω τωρα να ακουσω το Digital Foundry analysis. Παντως ο τιτλος του βιντεο ειναι ζουμερος:
A PS5 graphics Masterclass
:)
Τα σχολια για τα γραφικα ειναι διθυραμβικα, ειδα μερος των αναλυσεων γιατι απο ενα σημειο και μετα εδειχνε πολλα locations και ειπα να το αποφυγω. Προσωπικα οπως ειχα πει απο την πρωτη στιγμη που ειδαμε gameplay το παιχνιδι ειναι πανεμορφο, δεν ειναι ομως το επομενο βημα για τις παραγωγες της Sony στον συγκεκριμενο τομεα. Ο ορος technical showcase για το ps5 θεωρω οτι ειναι υπερβολικος, εγω βλεποντας το βιντεο αισθανθηκα οτι την παρασταση κλεβει η ps4 εκδοση οπου πραγματικα ειναι απιστευτο αυτο που καταφεραν σε ενα αρχαίο hardware με τοσα limitations.
Οταν η Guerilla βγαλει ps5 only project θα φανει τι μπορει να κανει η κονσολα.
Δεν αφαιρει κατι ολο αυτο απο τα visuals φυσικα, το παιχνιδι ειναι πανεμορφο. Το what if παντα υπαρχει στο δικο μου μυαλο, δεν θα με εμποδισει ομως απο το να το απολαυσω γι αυτο που ειναι.
Εχουν κανει αμετρητες βελτιωσεις, το traversal ειναι η μερα με τη νυχτα στην κυριολεξια, ο κοσμος ειναι fully explorable απο τον πατο της θαλασσας μεχρι τις κορυφες των βουνων και ο συνδιασμος του glider και του grappling tool δινει την ελευθερια που ελειπε απο το πρωτο.
Την Παρασκευη θα το εχω στα χερια μου λογικα!
Μιλαμε το hype στο θεο μετα απο καιρο...
Τα σχολια ειναι ειναι εφολης της υλης εξαιρετικα. Ο Linneman τονισε οτι οι διαφορες με το PS4 ειναι εμφανεστατες , σε ολο το φασμα του παιχνιδιου και οτι θα κανουν ξεχωριστο βιντεο ακριβως γι αυτο το λογο ("differences can be quite striking between the two") . Το παιχνιδι απο οτι φαινεται ειναι χαρμα οφθαλμων και κατα τα δικα του λογια:
"Tech-xpectations" have been actually exceeded. One of the most visually striking games we have seen thus far on the new generation hardware.
Θελω να ερεθι η παρασκευη ΤΩΡΑ!:P
YΓ: Τελικα το loading οντως δεν ειναι οπως ηταν στο αλλο βιντεο. Εκει στα 5 δευτερολεπτα το παρουσιαζει το DF. ισως το day 1 patch να εκανε και εκει διαφορα γιατι απο οτι ειπε, ειχε αρκετα θεματα το παιχνιδι και με το day 1 patch λυθηκαν ως επι το πλειστον και αυτο αφορα ακομα και τα γραφικα με πολλες σκηνες να βελτιωνονται οπτικα.
Horizon Forbidden West: how a PS5 graphics showcase scales down to PS4
And why we recommend 30fps over 60fps on PlayStation 5.
https://www.eurogamer.net/articles/d...ry-tech-review
Περιέργως προτείνει 30 fps και όχι 60 fps... εγώ είμαι της άποψης 60 fps δαγκωτό για παιχνίδι που έχει δράση/μάχες (άλλο θέμα τα cinematics, εκεί δεν υπάρχει gameplay/reflexes/input lag).
Επίσης, οι μάγοι της GG κατάφεραν και έφτιαξαν software-based VRS (ναι, εκείνο το πολυθρύλητο console warz feature! :P) στην Decima και πιο συγκεκριμένα στην PS4 version (hardware δεκαετίας πλέον). Ξεκάθαρα «μίλησε» η Demoscene εμπειρία του studio εδώ. ;)
Πιστευω το συγκεκριμενο θα το θελω στα 60 καρε κι εγω.
Και νομιζω οτι η οποια θυσια το αξιζει αν του ταιριαζει. Αλλωστε οταν καθεσαι σε μια Α λογικη αποσταση η διαφορα στην αναλυση γινεται ολο μικροτερη. Αν τωρα εισαι με μονιτορ και πολυ κοντα σιγουρα αλλαζει. Αλλα οταν εισαι κοντα τοτε τα 30 καρε τα νιωθεις ακομα χειροτερα.