Παύλο όλη τη σεζόν εχει το άρθρο οχι minor spoilers!
(Το έχω δει βέβαια οπότε δεν με πειραζει. Την προτεινω και εγω τη σειρά)
Printable View
Παύλο όλη τη σεζόν εχει το άρθρο οχι minor spoilers!
(Το έχω δει βέβαια οπότε δεν με πειραζει. Την προτεινω και εγω τη σειρά)
Έχω φτάσει στο 4ο επεισόδιο του Sense8. Δεν την παλεύω καθόλου. Η βαρεμάρα έχει χτυπήσει κόκκινα. Με πολύ ζόρι καταφέρνω να ολοκληρώσω ένα επεισόδιο, χωρίς να το διακόψω και το συνεχίσω άλλη στιγμή. Πολλές σκηνές "forced drama" με slow motion αρκετών δευτερολέπτων + μουσική επένδυση, όπου οι πρωταγωνιστές προσπαθούν με το ζόρι να εμφυσήσουν "δράμα" στον θεατή. Είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που καταντάει αηδία.
Σε άλλο τόνο τώρα, προτείνω το American Gods.
Μια πολύ φρέσκια σειρά, έχουν προβληθεί μόλις 2 επεισόδια.
Εντελώς "κούκου" σενάριο, δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω και πολλά καθώς δεν έχω καταλάβει και πάρα πολλά (προφανώς αυτός είναι ο σκοπός της σειράς, να σε βάλει στην θέση του πρωταγωνιστή, που προσπαθεί να αντιληφθεί τι σκατά συμβαίνει γύρω του, καθώς η λογική και η Φυσική λένε ότι όλα αυτά είναι παράλογα, ενώ όμως τα βιώνει κανονικά. Έτσι λοιπόν, πρωταγωνιστής + θεατής, προσπαθεί να χωνέψει -παρά τις αντιδράσεις της λογικής/Φυσικής- τα τεκταινόμενα).
Όσοι ψάχνουν ορθολογισμό, ατελείωτο δράμα και δακρύβρεχτα σενάρια, ας κοιτάξουν αλλού.
Όσοι όμως ενδιαφέρονται για κάτι ασυνήθιστο.....ας του δώσουν μια ευκαιρία.
Τo the missing ξεπέρασε κάθε προσδοκία κ το απόλαυσα περισσότερο από τα εξίσου εξαιρετικά broadchurch/happy valley. Αν βρει κανείς υπότιτλους για το the handmaid's tale please ας το σφυρίξει και εδώ. Παρακάτω είναι οι 3 αναμενόμενες σειρές που έχω ξεχωρίσει. Μέχρι τότε θα έχει twin peaks.... είμαι περίεργος τι νέους μασονικούς συμβολισμούς θα περάσει αυτή τη φορά ο Lynch :P
https://www.youtube.com/watch?v=ms19mPxZbp0
https://www.youtube.com/watch?v=4dePLB0SScE
http://www.imdb.com/title/tt4998350/
Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και η δεύτερη season του Sense8. Νομίζω ότι, όπως είπα και πιο πάνω, αν σας άρεσε η πρώτη, θα σας αρέσει και η δεύτερη. Ωραία σκηνοθεσία, φωτογραφία και γρήγορο μοντάζ. Ίσως θα μ' άρεσε να έχει περισσότερη εξέλιξη η ιστορία και λίγο καλύτερο pacing αλλά γενικά το ρούφηξα. Μπορεί να ξενερώσει μερικούς ότι πολλές φορές στη σειρά βασικό ρόλο παίζει το πως θα περάσουν το μήνυμα οι δημιουργοί παρά η δημιουργία του σούπερ ντούπερ σεναρίου.
Μια σειρά που ίσως περάσει under the radar είναι το Big Little Lies. HBO, 7 επεισόδια.
https://www.youtube.com/watch?v=7oiM_sDhkiY
Η σειρά αφορά 3 γυναίκες με παιδιά στην πρώτη δημοτικού σε μια μικρή πόλη στην Καλιφόρνια. Στην αρχή της ιστορίας, μαθαίνουμε ότι στη σχολική γιορτή κάποιος δολοφονήθηκε. Δεν ξέρουμε ποιος και από ποιον. Η σειρά εναλλάσσει σκηνές ανάμεσα στο παρόν όπου ανακρίνονται οι μάρτυρες και στο παρελθόν όπου δείχνει πώς έφτασε να χάσει κάποιος τη ζωή του. Τα προβλήματα ξεκινάνε από την πρώτη μέρα του σχολείου κιόλας.
Είναι από τις σειρές που σου πετάνε πολλές εικόνες και σκηνές από διαφορετικές οπτικές γωνίες, τα οποία δεν βγάζουν νόημα στην αρχή αλλά όσο προχωράει η υπόθεση ξεκαθαρίζει το τοπίο. Καλογυρισμένο, εξαιρετικές ερμηνείες από όλους, ωραία μουσική και σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος.
Κάποια στιγμή θα ξεκινήσω και το American Gods το οποίο, λόγω του βιβλίου, το περίμενα πως και πως αλλά για κάποιο λόγο τα trailers δε μου γέμιζαν το μάτι. Βλέπω ότι έχει πάρει καλές κριτικές ωστόσο.
+ έχει διαρρεύσει η 5η season του Orange is the New Black
Έχω πεθάνει στα γέλια!!!!!
Ξεκίνησα εχθές το Westworld. Είδα 1,5 επεισόδιο.
Καλή σειρά βλέπεται ευχάριστα, αλλά δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα με αυτά που έχω δει έως τώρα.
Βέβαια είναι πολύ νωρίς και ίσως στα επόμενα επεισόδια να αλλάξω γνώμη.
Αν παρακολουθείτε το Westworld ως μια σειρά επιστημονικής φαντασίας με androids σε ένα γουέστερν τοπίο, τότε κυμαίνεται στα όρια μεταξύ βατής-εύπεπτης σειράς.
Αν όμως μπορείτε να "δείτε" πίσω από τα ψιλά γράμματα, τότε αποκαλύπτεται μια τελείως διαφορετική υπόθεση και προβληματισμοί.
το western σκηνικο ειναι αυτο που με χαλαει και εμενα, αν και γενικα την θεωρω πολυ καλη σειρα, θα συμφωνησω και εγω οτι δεν δικαιολογειται τοσος ντορος.
Να σε ρωτησω και κατι αλλο επειδη ειδα οτι το ανεφερες, ξεκινησα το colony και μου κανει για πολυ σουπα, απο τα λεγομενα σου καταλαβα οτι μαλλον σου αρεσει, φτιαχνει παρακατω καθολου? δηλαδη γινεται καθολου sci-fi? γιατι στα 2-3 πρωτα επισοδεια δεν ειδα κατι τετοιο.
@Slay
Αρχικά το Colony μου φαινόταν όντως "σούπα". Μετά, από την μέση κι έπειτα άρχισε να γίνεται sci-fi, ενώ στο τελευταίο επεισόδιο της 1ης σαιζόν σε βάζει στην πρίζα ότι η 2η σαιζόν θα είναι τίγκα στο sci-fi. Δυστυχώς όμως, δεν είναι έτσι. Ναι μεν έχουμε το sci-fi "πέπλο", αλλά ουσιαστικές απαντήσεις δε, περί του κομματιού sci-fi, ειλικρινά δεν υπάρχουν. "Hints" μόνο υπάρχουν και αυτά αμυδρά. Πιο πολύ ανθρωπο-κεντρική είναι η σειρά και οι διαφορετικές απόψεις περί αντίστασης (και πως αυτή οργανώνεται) αλλά και επιβίωσης (με τα όποια όρια ο καθένας δέχεται να ξεπεράσει, προκειμένου να επιβιώσει). Δεν ασχολείται και τόσο με το "ποιοι είναι αυτοί οι εισβολείς; ". Όμως, από την μέση κι έπειτα της 2ης σαιζόν, αρχίζουν και μπλέκονται κάπως τα πράγματα, αναδύονται κάποιες πληροφορίες σχετικά με το "Factory" και με τις "κουκέτες" που βάζουν μέσα ανθρώπους. Προσπάθησα πάρα πολύ να αποφύγω σπόιλερς όσο το δυνατό.
Εξυπακούεται, ότι Expanse δεν είναι με την καμία.
@Aristos
Τι να σου περιγράψω βρε συ Άρη; Και μάλιστα χωρίς σπόιλερ;
Τέλος πάντων. Η σειρά αγγίζει τρομερά υπαρξιακά-φιλοσοφικά ζητήματα, καμία σχέση με καουμπόηδες και πιστολίδια. Αυτά είναι το περιτύλιγμα.
Είσαι άνθρωπος επειδή; Γεννήθηκες από ανθρώπινη μήτρα; Επειδή έχεις νοημοσύνη; Επειδή έχεις όρια και ηθικές αναστολές;
Αν όμως έχεις "γεννηθεί" από τεχνητή μήτρα; Και έχεις νοημοσύνη κανονικά; Και αισθάνεσαι τον πόνο, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά; Είσαι ή δεν είσαι άνθρωπος;
Όταν μαθαίνεις ότι είσαι "προϊόν" ενός άλλου ατόμου και χωρίς αυτό δεν θα υπήρχες; Δηλαδή οφείλεις την ζωή σου, στον κατασκευαστή σου; Τον σέβεσαι και ακολουθείς ότι κι αν σου ζητά να κάνεις; Μήπως όμως και οι γονείς δεν είναι "κατασκευαστές" των παιδιών τους; Ακολουθούν τα ανθρώπινα παιδιά επακριβώς ότι τους λένε οι γονείς τους; Επιτρεπτό και λογικό δεν είναι από την κοινωνία; Αν όμως είσαι μηχάνημα; Ένα μηχάνημα, που αναπνέει, πονάει, αισθάνεται, πεινάει, τρώει, τραυματίζεται, ματώνει, αγαπάει, μισεί, σκέφτεται, προβληματίζεται; Τι είσαι τότε; Προϊόν του κατασκευαστή; Προϊόν που ακολουθεί τις εντολές του κατασκευαστή; Και μάλιστα, όταν αυτές οι εντολές είναι "κάτσε να βιώνεις όλες τις αρρωστημένες ορέξεις των πελατών του πάρκου" ;;;
Σκέψου λίγο τα παραπάνω, και ίσως στην πορεία (που μαθαίνεις αρκετές πληροφορίες για τα androids όσο προχωράει η σειρά)......"δεις" την σειρά με άλλο μάτι.
Η αληθεια ειναι οτι δεν το ειχα δει καθολου ετσι οπως το περιγραφεις Λευτερη! Και μου αλλαξες αρκετα τον τροπο παρακολουθησης πλεον της σειρας αν και ενα επεισοδιο μου εχει μεινει!
Sent from my iPhone using Tapatalk
ΟΚ καλα το καταλαβα οτι ειναι σουπα, περισσοτερο εχει να κανει με τους ΝΑΖΙ (κλασσικα φασιστικο καθεστως και το εβμλημα του ειναι μαυρο-κοκκινο-ασπρο) και την αντισταση οπως ειπες, παρα με εξωγηινους.
Δεν περιμενα να ειναι τοσο υψηλου επιπεδου, αλλα ειχα μια ελπιδα οτι θα ειναι απλα καλουτσικο, αλλα μαλλον δεν...Quote:
Εξυπακούεται, ότι Expanse δεν είναι με την καμία.
Ας ελπισουμε οτι θα ειναι καλη μεταφορα και θα δουμε μια εξαιρετικη σειρα.
Τα επεισόδια 1+2 της τρίτης σαιζόν Fear the Walking Dead έχουν ήδη αναρτηθεί για όσους ενδιαφέρονται.
Side note: το American Gods, έως τώρα (6ο επεισόδιο), παραμένει να είναι μια από τις καλύτερες σειρές που έχω δει στο είδος της. Εχμ.......στο είδος της; Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο ακριβώς είναι το είδος που ανήκει η σειρά. Εντούτοις, παρόλο που είμαι θεατής που αν δεν καταλάβει κάτι σε αυτό που βλέπει = απωθούμαι........ε, όσο αφορά το Am. Gods έχω μια υπερ-ευχάριστη δυσκολία ερμηνείας και κατανόησης των τεκταινομένων. Σπάνιο αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι να μου έχει ξανασυμβεί να απολαμβάνω μια σειρά που δεν πολυκαταλαβαίνω.
Εχω δει 5 επεισοδια μονο, αλλα για μενα η σειρα ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ και αφορα ΕΜΦΑΝΩΣ την πιθανοτητα/ευκολια εφαρμογης/αποδοχης ενος φασιστικου καθεστωτος και ποσο 'ετοιμος' ειναι ο συγγχρονος ανθρωπος να το αποδεχτει προκειμενου να διατηρησει οσο μεγαλυτερο κομματι της καθημερινοτητας του μπορει.
Ακομα και το 'the factory" παραπεμπει ευθεως στα ναζιστικα στρατοπεδα συγκεντρωσης, στους θαλαμους αεριων οπου ανθρωποι γινοντουσαν σαπουνια κοκ.
Οπως και οι 'συνεργοι"....ας θυμηθει κανεις την περιοδο της κατοχης στην Ελλαδα και τους προθυμους συνεργατες των ΝΑζι, το κρατικο συστημα ασφαλειας (γερμανοτσολιαδες κοκ) που τεθηκε υπο τον χειρισμο της φιλοναζιστικης "κυβερνησης" που ορισαν οι δυναμεις κατοχης κοκ.
- - - Updated - - -
Εγω ηθελα να ρωτησω αν εχει δει κανεις ολοκληρωμενο το Legion. Δυο επεισοδια ειδα και ο τοσο ψυχεδελικος τροπος σκηνοθεσιας με αποθαρρυνει απο το να συνεχισω να το βλεπω
[QUOTE=rookie;633219Εγω ηθελα να ρωτησω αν εχει δει κανεις ολοκληρωμενο το Legion. Δυο επεισοδια ειδα και ο τοσο ψυχεδελικος τροπος σκηνοθεσιας με αποθαρρυνει απο το να συνεχισω να το βλεπω[/QUOTE]
Πρέπει να ήμουν αυτός που πρωτοανέφερε για την σειρά - χωρίς να το θυμάμαι με σιγουριά (δεν παίζει ρόλο τέλος πάντων ποιος την έχει προτείνει). Την είδα όλη.
Ειλικρινά, αν αποθαρρύνθηκες από τα 2 εισαγωγικά επεισόδια και τα θεωρείς "psychedelic", σου συνιστώ να το σταματήσεις εντελώς. Δεν έχεις ιδέα πόσο "ξεφεύγει" μετά. Για να σου δώσω να καταλάβεις, αυτά που γίνονται στα επεισόδια 4-7 κάνουν τα επεισόδια 1-2-3 να φαίνονται σαν παιδικό παραμυθάκι, από πλευράς απλότητας. Ακολούθως, τα επεισόδια 9-10 κάνουν με την σειρά τους παιδικά παραμυθάκια τα 4-7. Ελπίζω να σου μετέδωσα το μέγεθος της παράνοιας και του σουρεαλισμού.
Άλλωστε μιλάμε για έναν βασικό χαρακτήρα, που έχει ως "δύναμη" να αλλάζει ΟΛΗ την πραγματικότητα (reality) και ΟΛΟΥΣ τους νόμους της Φυσικής...Avoid at all costs με λίγα λόγια.