Originally Posted by
Valkyre
Θα κουβαλας μαζι σου μονιμως ομπρελα και αδιαβροχο. Δεν πα να βλεπεις εξω νταλα ηλιο και ιχνος απο συννεφο, θα παρεις μαζι σου ομορελα και αδιαβροχο. Ο καιρος αλλαζει στο αψε σβησε.
να ντυθεις καλα, περισυ τετοια εποχη ειχα παει Παρισι και εχει ψυχρα. Το βραδακι το λες κανονικο κρυο. Μην ντυθεις σαν αρκουδα, αλλα οχι και με t-shirt.
Εαν σου αρεσουν τα πρωινα και εισαι και με κοπελα, θα πας να παρεις english breakfast στο Cafe du Trocadero. Ειναι στην ομωνυμη πλατεια Trocadero. Θα τρως το πρωινο σου και θα εχεις τον πυργο του Αιφελ μπροστα σου. Και μιλαμε για πρωιναρα, δες την φωτο στο πιο πανω ποστ μου.
εαν σκοπευεις να πας σε μουσεια, τυπου Λουβρα κλπ να κλεισεις εισητηρια μεσω ιντερνετ. Μην πας και περιμενεις εκει στην ουρα, δεν λεει, ασε που αμα πιασει καμμια μπορα δεν εχει στεγαστρο στην περιπτωση του Λουβρου.
Να προτιμησεις βραδυ για να ανεβεις πυργο του Αιφελ. Εναλλακτικα θα σου προτινα να μην ανεβεις καν στον πυργο του Αιφελ οπως κανουν ολοι, αλλα να ανεβεις στον αλλο πυργο Montparnasse tower. Ουρες δεν εχει εκει καθολου γιατι ολοι οι τουριστες τρεχουν στον Αιφελ. Ομως απο τον Πυργο montparnasse βλεπεις κατι το οποιο δεν βλεπεις απο τον Αιφελ... Τι ειναι αυτο? Μα τον πυργο του Αιφελ! Πολυ πιο εντυπωσιακη θεα.
να βγαλεις καρτα για το μετρο και τις συγκοινωνιες. Paris carte visite λεγεται και μπορεις να το βγαλεις απο οποιαδηποτε σταθμο βρεις. Αναλογα ποσες μερες θα μεινεις βγαλε το αναλογο πακετο για πχ 3ων ή 5 ημερων.
Παροτι καθαρα τουριστικο, αξιζει να κανεις μια βολτα με τα σκαφακια που κανουν 1 ωρα τουρ στον σικουανα. Αν εχει καλο καιρο, να πας καταστρωμμα για απο κατω δεν θα βλεπεις τιποτα.
Αν εχεις σκοπο να πας disneyland για μια μερα, προς θεου μην κανεις το λαθος να πας σαββατοκυριακο. Μονο καθημερινη.
Να πας Monmartre οπωσδηποτε και να περπατησεις στα σοκκακια γυρω γυρω (οχι μονο τα κεντρικα). Πολλοι τουριστες δεν κανουν τον κοπο αλλα αξιζει.
Να πας Champs Elyses μονο και μονο για να νιωσεις τι σημαινει καπιταλισμος ΑΑΑ, λολ. Πλακα κανω αξιζει η βολτα. Να πας ομως και Saint germain και place de la concorde και Βαστιλη. Γενικα το Παρισι εχει απειρα πραγματα να δεις και να κανεις. Και το μετρο σε παει ΠΑΝΤΟΥ.
Προχειρα μου ερχονται αυτα στο μυαλο. Λογικα αμα το στιψω θα βρω και αλλα πολλα. Παρισι εχω παει 4 φορες, μου αρεσει πολυ. Ελπιζω να βοηθησα και ελπιζω να περασεις σουπερ!