Χθες εγώ π.χ. το μεσημεράκι μπήκε νεράκι μέσα, φόρτωσε λίστες, περιεχόμενα, watch new, κλπ ξεκίνησα το παιχνίδι και θυμήθηκα τις παλιές καλές εποχές. Έκανα το λάθος να το κλείσω και μετά από κάνα δίωρο που πήγα να μπω (γύρω στις 17:00), έκανα ολόκληρη ιεροτελεστία για να λειτουργήσει σωστά. Μπαίνει, περιμένω, κατεβάζει την friends list μία χαρά, αλλά όταν κάτω από τα παιχνίδια δεν βλέπω περιεχόμενο με ζώνουν τα φίδια. Το Warframe όπως ήταν αναμενόμενο δεν δούλευε (σφάλμα λογαριασμού PSN). ΓΜ το φελέκι μου... αρχίζω τα test connection / set up internet connection τα ίδια, τις μισές φορές δεν μπαίνει με το τεστ στον λογαριασμό (PSN failed) τις άλλες κανονικά και πάντα η friends list να φαίνεται και να δουλεύει μία χαρά. Έσβησα κονσόλα, ρούτερ, απενεργοποίησα ταμπλέτες/PS Vita (airplane mode) και πάλι από την αρχή. Με πολύ υπομονή τελικά μετά από ένα τέταρτο κατάφερα να έχω την παλιά καλή εμπειρία που άναβα κονσόλα και τσουπ ready 2 go.
Αυτό το φαινόμενο προφανώς είναι απαράδεκτο, προφανώς δεν σχετίζεται με το hardware μου (κονσόλα/ρούτερ) και προφανώς ούτε με γραμμές και provider. Δεν είναι δυνατόν να μιλάω στο πάρτυ με την παρέα μου και συνάμα να μην μπορώ να παίξω online και καλά γιατί είμαι offline, ή το αντίθετο να παίζω κανονικά online και να παίρνει φόρα και να μας πετάει όλους εκτός πάρτυ και παρόλα αυτά οι μισοί να συνεχίζουν να ακούν τους άλλους μισούς.
Ειλικρινά έχω δύο εμπειρίες από το PS4/PSN μία άψογη προ so called "lizard attack" και μία αποσπασματικά πολύ καλή, περισσότερο όμως προβληματική χωρίς λόγο και αιτία μετά από την ημερομηνία αυτή. Χωρίς να έχω αλλάξει απολύτως τίποτα από μεριάς μου και από αυτά που διαβάζω και εδώ μέσα δεν είμαι ο μόνος, είναι γενικό το πρόβλημα. Κάτι βρωμάει και το τελευταίο update δεν άλλαξε τίποτα (μην πω τα έκανε χειρότερα). Θα μου πεις τι γκρινιαζεις εδώ, τράβα στο επίσημο φόρουμ... σωστά, αλλά όλο το λέω και όλο το ξεχνάω.