Χμμ..αρα προτεινεις κονεξ ε;
Sent from my iPod touch ξαπλα στον καναπε ή στο κρεβατι..
Το βασικό είναι αυτό που σου είπαν από τα πρώτα post. Ρώτησε στη γειτονιά τι παίζει με κάθε εταιρεία!!!
Εδώ που είμαι εγώ Forthnet και ξερό ψωμί γτ είναι η σταθερότερη παρά την πτώση ταχύτητας κατά περιόδους ενώ και στο online με το PS3 δεν έχω δει τραγικές υστερήσεις. Σε άλλη πόλη/γειτονιά σίγουρα ισχύουν διαφορετικά δεδομένα!
Ναι, συγγνώμη εμένα μου φαίνεται απλό καθότι έχω εγκατασταθεί μόνιμα επαρχία αλλά Αθήνα ίσως δεν είναι τόσο εύκολο.
Τουλάχιστον αν μένεις σε πολυκατοικία δεν μπορεί, κάποιον θα ξέρεις ή ρίξε μια ματιά στους λογαριασμούς που έρχονται να δεις τι εταιρείες παίζουν και εν ανάγκη χτύπα και κανένα κουδούνι, μια ευγενική ερώτηση δεν νομίζω ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Ενδιαφερον το σκεπτικο σου αλλα δεν ασψολουμαι ουτε και ξερω κανεναν απο την πολυκατοικια..ασε που ο μεσος ορος ηλικιας ειναι 67..
το θεμα ειναι οτι θελω συγκεκριμενα πραγματα.δηλαδη ενα καλο ονλαιν (ασυρματο) gaming για το ps και καμια ταινιουλα..τωρα για utube και browsing ολες καλες θαναι
Αν σε ενδιαφέρει το online gaming πρώτη σου επιλογή είναι ο ΟΤΕ.
Είναι ακριβότερος από τις άλλες εταιρείες αλλά έχει και το πιο σταθερό δίκτυο με τα λιγότερα προβλήματα.
Μετά θα έβαζα στην ίδια μοίρα την Forthnet και την HOL γιατί εξαρτάται πολύ από την περιοχή στην οποία είσαι. Αλλού δουλεύουν ικανοποιητικά και αλλού σε γυρνάνε σε εποχές αναλογικού δικτύου με 28αράκια μόντεμ.
Έχω δει 24άρες και τις μιας και τις άλλης να κατεβάζουν με 50kb/s και streaming στο youtube σε 480p να μην λέει να φορτώσει επί 5 λεπτά, για ping και online δεν συζητάμε...επιστημονική φαντασία.
Οκ..βγαζοντας εξω τον οτε,δευτερη «καλυτερη» τελειως εμπειρικα,ποια μπορουμε να θεωρησουμε;απο ο,τι εχει ακουσει/ζησει ο καθενας..
η μαγκια στη netone οταν ειχα πρωτοπαει,ηταν οτι σου χε τον πρωτο μηνα δοκιμαστικο..αν δεν σε καλυπτε απλα δεν συνεχιζες..χωρις κανενα κοστος..
Ζωγράφου μένω και έχω forthnet και είμαι υπερευχαριστημένος!
τα καλυτερα ping τα εχει η on.
Και εγώ παιδιά προτείνω On... την είχα για περίπου 3 χρόνια (μαζί με οτενετ για κάποιο διάστημα στην δεύτερη γραμμή) και ήταν γενικά πολύ καλύτερη και σταθερότατη.
Τώρα την άλλαξα με forthnet και τα προβλήματα είναι όπως τα ακούς , παρότι γλυτώνω αρκετά λόγο nova, μάλλον θα επιστρέψω ΟΝ σε 2-3 μήνες που κλείνει ο χρόνος.
Αυτό περί youtube κλπ με download speeds / sites και gaming δεν ξέρω αν σχετίζονται άμεσα. Εμένα κάποιες φορές καθυστερεί στο youtube, αλλά στα sites πάει καλά, ενώ μπορεί να κατεβάζει και με 1.500kbps torrentάκι στο καπάκι σαν έλεγχο ταχύτητας. Στο παιχνίδι μέσω XBL/PSN (ποιο PSN τέλος πάντων) γενικά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και παίζω και wireless. Forthnet - Κεραμεικός το DSLAM μου, πέρασα και κάμποσα φεγγάρια από HoL αλλά έφυγα επειδή με είχαν VoIP και δεν είχα ουσιαστικά τηλέφωνο τις μισές ώρες της ημέρας.
Ρωτάς, γνωστούς φίλους της περιοχής (που εντάσσονται στο ίδιο κέντρο) και εάν δεν, μπορείς να πάρεις λίγο μάτι στο adslgr.com. Γενικά πάντως, όλες οι γνωστές εταιρείες είναι λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα. Δεν θεωρώ ότι ο ΟΤΕ παρέχει τίποτε παραπάνω, όταν για παράδειγμα όλα περνάνε από τα ίδια καλώδια και όποια εταιρεία και να έχεις έρχεται το ίδιο συνεργείο. Αν βρέξει και τον πιει (κυριολεκτικά) το καφάο, γιατί να δουλεύει του ΟΤΕ και των άλλων όχι; Επίσης, τα περί εγγύησης λειτουργίας είναι όνειρο απατηλό, στον ΟΤΕ από πάντα η μητέρα μου, την άφησαν πάνω από 2 εβδομάδες χωρίς τηλέφωνο και δεν μένει σε καμιά σπηλιά ούτε έχει η καημένη internet/DP/κλπ.
Γαμωτο πολυ περισσοτερο μπερδευομαι τωρα...
Κοιταξα και στο adsl αλλα παλι αλλοι λενε καλα και αλλοι οχι..
Προς cyta μαλλον παω..εχει ακουσει κανεις τπτ;τα pings με ενδιαφερουν κυριως..
Οι χρόνοι απόκρισης (κν ping) είναι άλλο θέμα όπου υπεισέρχονται περισσότεροι παράγοντες από το εύρος της σύνδεσης (bandwidth). Ο βασικότερος είναι ο αριθμός δρομολογητών (routers) μεταξύ του υπολογιστή σου και του διακομιστή. Άρα η ταχύτητα της όποιας εταιρείας από μόνη της δε λέει και πολλά αλλά εξαρτάται και από τη διαδρομή και τις ταχύτητες των δικτύων που μεσολαβούν. Λόγω της φύσης του διαδικτύου όπου τα πακέτα μπορούν να δρομολογούνται μέσω διαφορετικών διαδρομών κάθε φορά το ping μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή και ακόμα χειρότερα το δίκτυο της εταιρείας γενικά να πάει «σφαίρα» αλλά για το server που σε ενδιαφέρει η διαδρομή να είναι τέτοια που το ping να είναι χάλια. Πληροφορίες μπορείς να έχεις με την εντολή traceroute (tracert στα Windows) από γραμμή εντολής αλλά γενικά είναι δυναμικό το νούμερο. Αν κάνεις «πρωταθλητισμό» σωστά αναζητάς το καλύτερο ping αλλά πολύ οφβάμαι ότι για εγγυημένα χαμηλό ping πρέπει να καταφύγεις σε επαγγελματικές λύσεις (και δεν εννοώ τα επαγγελματικά πακέτα των παρόχων).
Σε γενικές γραμμές όταν το bandwith μιας εταιρίας με κάποια περιοχή του εξωτερικού δεν φτάνει για να εξυπηρετήσει τους χρήστες της, όλα πάνε χειρότερα, και μαζί τους και τα ping.
Χωρίς να είμαι ειδικός και βασιζόμενος στην αστάθεια της forthnet τον ένα σχεδόν χρόνο (και προβλήματα γενικά όχι μόνο τοπικά) σε σχέση με την σταθερότητα τις ΟΝ τα 3 προηγούμενα, πιστεύω ότι η μία δεν μπουκώνει ποτέ από έλλειψη bandwith σε αντίθεση με την άλλη. ( οτενέτ κάπου στην μέση)
Γενικά η forthnet δίνει 24αρα γραμμή σε όλους και είναι αναμενόμενο για κάποια διαστήματα να τερματίζει ... συνολικά δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα αλλά αν πέσεις και σε τιγκαρισμένο τοπικό βρόνχο(ή πως τα λένε τα dslam) μπορεί να πολλαπλασιαστεί.
(επίσης θεωρητικά θα φοβόμουν τα dslam του Οτε και λόγο connex tv για ώρες αιχμής , αλλά δεν έχω το έχω παρακολουθήσει... το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις και κάνα γείτονα αν μπορείς.)
Επίσης το serfing είναι γενικά καλύτερο στην ον για τα sites του εξωτερικού , αλλά πολύ χειρότερο στα ελληνικά ... εκεί είναι πολύ καλύτεροι otenet - forthnet.
connx...δεν εχω κανενα παραπονο
Ευχαριστω παρα πολυ παιδια για τις πολυτιμες συμβουλες/προτασεις/πληροφοριες..
απο,τι καταλαβα απλα πρεπει νασαι κωλοφαρδος ωστε να μην εχεις προβλημα..
κριμα ρε γμτ γιατι τοσα χρονια με την netone δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα..
ισως το πιο σωστο,οντως,να ειναι το να ρωτησω εδω στην περιοχη..αλλα εκτος απο τους κολλητους μου και τα ξαδερφια μου,δεν ξερω που αλλου να ρωτησω..και ειναι λιγο δυσκολο...
vale conex giati se vlepw na pezeis ping pong sto telos..