Tελεια!! Αντε γιατι κι εγω κουραστηκα με το σβησε γραψε τελευταια και απο οτι βλεπω τα περισσοτερα ΑΑΑ παιχνιδια compression ξε-compression technology γυρνοβολανε στα 100+gb...
Printable View
Tελεια!! Αντε γιατι κι εγω κουραστηκα με το σβησε γραψε τελευταια και απο οτι βλεπω τα περισσοτερα ΑΑΑ παιχνιδια compression ξε-compression technology γυρνοβολανε στα 100+gb...
Υπάρχει κατατοπιστικότατο video στο YT στο επίσημο κανάλι του PS από τη Sony, βήμα-βήμα για να βάλεις τον SSD. Πανεύκολο είναι (δεν υπερβάλλω)!
Με το που ανάψεις το PS5 με τον νέο SSD μέσα απευθείας θα σου πει "τώρα θα του κάνω format"....και πάπαλα, δεν ασχολείσαι ξανά με αυτό το θέμα.
Έχε το νου σου όμως: που θα εγκατασταθεί κάθε παιχνίδι που κάνεις install (είτε από δισκάκι είτε digital), ΕΣΥ (ο χρήστης) πρέπει να έχεις προ-ορισμένο που θα εγκατασταθεί (μέσα από τα Settings ---> Storage), στον "μαμά" SSD ή στον add-on.
Δεν έχει αυτόματη διαδικασία πχ. μόλις γεμίζει ο μαμά SSD απευθείας το PS5 να ξεκινά την χρήση του add-on.
ΥΓ: Σορρυ για το (ίσως) περιττό ποστ, την ώρα που το έγραφα με πρόλαβε ο drifter!
Ωπα κατσε.
Δηλαδη πες θελω να κατεβασω ή να κανω install το Χ παιχνιδι, πρεπει καθε φορα να τρεχω μεσα στα settings και να αλλαζω ολοκληρη ρυθμιση για το που θα γινονται install ολα τα παιχνιδια γενικα? Δηλαδη το PS5 δεν θα με ρωταει καθε φορα απο μονο του "ψιτ μεγαλε που θες να το χωσω αυτο?" θα καθομαι εγω να το αλλαζω καθε φορα?
Αυτό θα σε γελάσω γιατί είχα κάνει με έναν δανεικό add-on SSD διάφορα τεστ πριν αρκετό καιρό και είχα επιλέξει μέσα από τα Settings απευθείας να κάνει χρήση (για install και μετέπειτα loading) τον add-on.
Δεν θέλω να πω μ@λακία οπότε ας μιλήσει κάποιος που τώρα χρησιμοποιεί add-on SSD!
Δημήτρη όχι δε σε ρωτάει!
Βάζεις εσύ από τις ρυθμίσεις έναν default προορισμό και αυτός ακολουθείται από το μηχάνημα.
Αν για κάποιο λόγο θες να αλλάξεις προορισμό, πρώτα το αλλάζεις από τα settings και μετά κάνεις install το παιχνίδι.
Εγώ χρησιμοποιώ την εξής τακτική και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.
ΑΡΧΙΚΟ INSTALL = ssd του ps5.
Αν το παιχνίδι τερματιστεί, αλλά θέλω να το κρατήσω γιατί ειναι αριστούργημα και θα το ξαναπαίξω, το μεταφέρω στον expansion ssd και με περιμένει. Και εδώ που τα λέμε σιγά τη μεταφορά ε? 100gb τα μεταφέρει σε 20 δευτερολεπτα!
Ναι για να μαθουμε.
Επισης κατι αλλο που μου ηρθε τωρα, ηδη εγκατεστημενα games στον εσωτερικο του PS5 μπορουν να μεταφερθουν στον εξτρα εσωτερικο που θα βαλω τωρα? Εννοω χωρις να κανω delete και re-install. Απλα να μεταφερθουν απο το ενα μερος στο αλλο.
Και κατι τελευταιο (το ξερω σας εχω σκισει...) τα saves, photo mode pics κλπ αυτα πανε παντα στον εσωτερικο του PS5 φανταζομαι ετσι δεν ειναι?
Πω τι μλκια ειναι αυτο λολ :P
Τα save, φωτογραφίες και βίντεο (πάλι: αν θυμάμαι σωστά) είναι στον μαμά SSD.
Ναι, μπορείς να μεταφέρεις το Χ παιχνίδι από τον μαμά SSD στον add-on SSD!
^^ ΓΙΟΥΠΙ! :)
Παιδες σας ευχαριστω πολυ και τους δυο. Οπου με αφηνε εδωσα και ρεπ!
Θενξ drifter γιατί δεν είχα ασχοληθεί με φωτογραφίες και βίντεο (και που αυτά μπορούν να αποθηκευτούν: στον μαμά SSD ή στον add-on; ).
Η αλήθεια είναι ότι στο PS3-PS4-PS5 δεν αφήνω καμία φωτογραφία/βίντεο εντός της κονσόλας, με πιάνει το ψυχαναγκαστικό μου (δεν θέλω να γεμίζω με media το storage) οπότε τα περνάω όλα σε ένα USB stick και μετά στον Mac.
Επειδη και μενα μου ήρθε ο σκληρος και σήμερα το εγκατεστησα να πω οτι ειναι πολυ ευκολη και αμεση η μεταφορα απο τον εναν εσωτερικο στον αλλον, ακομα και στα μεγαλα παιχνιδια. Σκεφτομαι να κάνω οτι και ο drifterx σχετικα με την κατανομή των gb.
Οταν ανοιξα το ps5 εγραψε κατι τετοιο ''ταχυτητα αναγνωσης 6342mb/s'', ''αν αντιμετωπιζετε προβληματα ενω παιζετε ενα παιχνιδι, δοκιμάστε να το εγκαταστήσετε στον σκληρο της κονσολας ''
Φανταζομαι οτι δεν εντοπισε μικρή ταχύτητα, απλά ειναι ενα μηνυμα που θα εβγαινε ετσι και αλλιως.
Ρωταω γιατι υποτιθεται οτι η ταχυτητα του σκληρου που αγορασα φτανει ως 7400.
https://youtu.be/ahSlaQ_1_6A?si=D1EgvN_pvh40Nmk6
Ένα σχετικό βίντεο με την συναρμολόγηση. [emoji6]
Στάλθηκε από το M2102J20SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ετοιμος κι εγω παιδια! Εκανα τη μοντιφα χωρις να καταστρεψω τιποτα, μετεφερα και πολλα παιχνιδια απο την μια στην αλλη και ολα κομπλε! Ευχαριστω και παλι ολους για τη βοηθεια!
Corsair SSD MP600 Pro LPX SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
Τον έχει το πλαίσιο προσφορά 119 ευρώ αξιζει για ps5 ;
Sent from my iPhone using Tapatalk