Quote:
Originally Posted by
DigitalDevilSummoner
Καταρχήν καλημέρα !
Ήταν το ΧΙΙΙ "κακό" δηλαδή 3/10 ή κάτι τέτοιο ? Η αντικειμενική μου παρατήρηση είναι πως το παιχνίδι πέτυχε όσο θα μπορούσε να πετύχει, 6.5 εκατομμύρια είναι γιγάντιο νούμερο ιδικά σε αυτή την αγορά και φυσικά δεν είχε ούτε την αποδοχή για παράδειγμα του RE 6 ή FF XIV για να εικάσουμε πως σταμάτησαν οι τυχών παραπέρα πωλήσεις του. Δεν προσπαθώ να το υπερασπιστώ αλλά συγνώμη παραλογισμός είναι οι υπερβολές ή του ύψους ή του βάθους ή 10/10 ή 0/10. H όλη αναφορά στους Kitase / Toriyama προέκυψε από το ότι είναι αντικειμενικά ότι πιο κοντινό υπάρχει στην Square Soft και παρέδωσαν ένα παιχνίδια νοηματικά απαιτητικό όπως και το Χ (άσχετα με τις αλλαγές στο gameplay) και από την άλλη έχουμε ένα καθόλου μετρήσιμο internet consensus που δεν μπορεί να δεχτεί 3 χρόνια αργότερα πως ένα παιχνίδι που δεν τους άρεσε απλά πέτυχε. Είναι η ουσία την σειράς πως αποτελείτε από stand alone installments. Το βρίσκω παράλογο το πως μπορεί το ΧΙΙΙ να επηρεάσει το XV ή το Versus ή καλύτερα πως το ΧΙΙ & ΧΙ επηρέασαν οτιδήποτε μετέπειτα.
Νμζω οτι σου εχω ηδη απαντησει. Δεν ειναι τοσο καλο οσο τα προηγουμενα, και ορισμενα βασικα στοιχεια της σειρας αλλαξανε προς το χειροτερο. Εκει κολλαει ο κοσμος. Για το αν ειναι καλο ή κακο παιχνιδι, εγω θα ελεγα μετριο. Δεν εχω παιξει τα υπολοιπα της σειρας και τα turn-based RPG δεν ηταν ποτε του γουστου μου ωστοσο, προσπαθωντας να τα προσπερασω ολα αυτα, ναι, το παιχνιδι δεν μου αφησε κατι, ουτε με εκανε να θελω να δω και τους υπολοιπους τιτλους της σειρας. Ηταν οντως υπερβολικα linear και η ιστορια, αν και αρχιζε ωραια και ειχε ενδιαφερον, καπου χανοσουν και το χειροτερο ειναι οτι δεν σε πολυενοιαζε κιολας. Περιμενα κατι πολυ πιο εθιστικο και ενδιαφερον. Για το πως στεκει μεσα στην σειρα, αυτο το αφηνω στους υπολοιπους. Τα προβληματα του παιχνιδιου ωστοσο υφιστανται και αν δεν ειχε τον τιτλο FF στο κουτι θεωρω οτι δεν θα ειχε πουλησει ουτε το 1/3. Ισως και να ειχε παρει χαμηλοτερο βαθμο, αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη εκτιμηση.
"Το internet consensus δεν μπορει να δεχτει..". Μια χαρα το δεχτηκαμε. Μπραβο στην Square που πετυχε εμπορικα το παιχνιδι της και εβγαλε ενα σκασμο λεφτα - θα τα χρειαστει ετσι οπως παει. Τι κερδισε ομως μακροπροθεσμα; Τι ακριβως "πετυχε"; Ενα απο αυτα που "πετυχε" ειναι στον τιτλο του thread. Ενα αλλο που πετυχε ειναι να το σκεφτεται πιο καλα πλεον ο καταναλωτης πριν αγορασει παιχνιδια με το λογοτυπο "Square Enix" στο κουτι. Ενα μεγαλο μπραβο απο το "internet consensus".
Επισης, θα το ξαναπω: αν ηταν τοσο γαματο παιχνιδι και ολοι αυτοι που το αγορασαν (χωρις hype οπως υποστηριζεις εσυ) ηταν ευχαριστημενοι, γιατι δεν αγορασαν και την συνεχεια του; Επισης, τι εννοεις "internet consensus"; Οτι οσοι ειναι στο ιντερνετ και λενε την αποψη τους ειναι διαφορετικοι απο αυτους που αγοραζουν το παιχνιδι; Λαθος κανεις. Εγω θα ελεγα οτι σε μεγαλο βαθμο, internet consensus=consumer consensus
Στις 2 τελευταιες προτασεις καταλαβαινω τι λες αλλα δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με ολα τα προηγουμενα.
Quote:
Έλα τώρα metacritic για ένα παιχνίδι του 1999 ? Με όλον τον σεβασμό εδώ θα πρέπει να σε ρωτήσω πόσο χρονών είσαι. Πόσα παιχνίδια δεν αναγνωρίσαμε in retrospect πως τα υποτιμήσαμε ? Αυτό δεν αλλάζει την αρχική αντιμετώπιση από την αγορά.
Οπως; Ποσων παιχνιδιων αναγνωριστηκε η αξια τους εκ των υστερων; Εγω δεν μπορω να σκεφτω καποιο. Παιχνιδια που αξιζαν και δεν πουλησαν, ναι, υπαρχουν πολλα παραδειγματα, αλλα παιχνιδι που να τερματισαμε και να μην μας αρεσε δεν ξερω και πολλα παραδειγματα (μαζικα, οχι ατομικα). Εσυ δλδ περιμενεις οτι θα βγει διαμαντι το XIII σε μερικα χρονια; Οσο για το metacritic, κριτικες του 1999-2000 βλεπω εγω (max 2003 ειδα μια), οποτε δεν ξερω που ειδες εσυ "το παιχνίδι με το πιο αρνητικό reception ever στην σειρά ήταν το ΙΧ.".
Quote:
Όχι κανένα παιχνίδι δεν πουλάει ΤΟΣΑ εκατομμύρια λόγο hype, όταν οι κριτικές πέσουν το hype εξανεμίζεται.
Θα διαφωνησω και θα πω οτι κανενα "normal" παιχνιδι δεν πουλαει 1 εκ. αντιτυπα σε μια μερα στην Ιαπωνια (1,7 σε 14 μερες) χωρις hype.
Quote:
Το παράδειγμα σου με το AC -εκτός του ότι είναι μετέωρο μίας και βασίζεται στο "για να δούμε"- αγνοεί πως η σειρά παρόλο που έχει και Revelations και Brotherhood εκτός από 1,2 πήγε αντικειμενικά απίστευτα σε πωλήσεις με το 3. Επίσης όλα τα παιχνίδια στις κονσόλες πουλάνε σαν τρελά στην αρχή και μετά έχουν κατακόρυφη πτώση, είναι χαρακτηριστικό της βιομηχανίας.
Σου εχω και το XIII-2 αν το πρωτο παραδειγμα σου φαινεται "μετεωρο". Εχεις δει πολλα θετικα comments για το AC3? Και θετικα comments να εχεις δει, ποσα απο αυτα δεν εχουν ενα "αλλά" μεσα τους; Δεν καταλαβα πως το επιχειρημα μου αγνοησε τα Brotherhood + Revelations. Το hype δημιουργηθηκε κυριως απο το νουμερο 3 στον τιτλο. Ειχαμε δει την αλματωδη εξελιξη απο το AC1 στο AC2 και οι περισσοτεροι περιμεναμε κατι αντιστοιχο, κατι για το οποιο οι συνεντευξεις και τα previews μας προιδεαζαν . Τα προηγουμενα 2 δεν πουλησαν τοσο γιατι ο κοσμος εχει την ταση ο,τι δεν εχει ενα νουμερακι στον τιτλο να το θεωρει ασημαντο (κατι που η Ubisoft δυστυχως τους το επαληθευσε). Αυτος ειναι φυσικα και ο λογος που το Black Flag εχει το νουμερο 4 στον τιτλο.
Quote:
Το επιχείρημα σου είναι άτοπο αφού το GOW 4 δεν είναι remake. Κοίτα, το sequel και το prequel είναι νέο υλικό - και 100% canon- αντί για στεγνό άρμεγμα της ίδιας ιστορίας. Δεν μπορούν για μία ολόκληρη γενιά να φτιάχνουν FF VII products, άσε που προσωπικά απλά ΔΕΝ εμπιστεύομαι την Sqaure να κάνει οποιαδήποτε επέμβαση στο original υλικό.
Οι fans αναρωτιουνται γιατι η Square δεν κανει remake του VII. Εσυ το σχολιασες αυτο λεγοντας οτι "μόλις έκαναν sequel, prequel & ova anime για το VII." Αυτο εδω απο μονο του δεν βγαζει νοημα. Προφανως κατι αλλο ηθελες να πεις και χαθηκε στην μεταφραση,
Τωρα τι λες, οτι επειδη εκαναν τα anime + OVA δεν μπορουν να κανουν και ενα remake? Εσυ εκει κολλησες; Οτι βγαλαν anime οποτε σου λεει "ε ας μην το αρμεξουμε κιολας".
Τελος, εχω αναθεωρησει πληρως για το τι μπορει να κανει η Square "για μια ολοκληρη γενια".
Quote:
Originally Posted by
DigitalDevilSummoner
Χαχα !
"You've taken fewer risks, come out with fewer games and focused on an ever decreasing number of franchises in hopes of appeasing to whatever dedicated fan base still remains"
Αυτή η φράση είναι αντιπροσωπευτική του όλου βίντεο. Και είναι θλιβερό να έρχεται από ένα site που υποτίθεται ότι ασχολείται με την βιομηχανία, γιατί προφανώς δεν έχουν ιδέα τι γίνεται σε αυτήν.
Ασχετα αν οι fans λεμε χρονια τα ιδια πραγματα...
Quote:
Αυτό που γίνεται είναι τρομερά απλό: δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα παιχνίδια. Wake up and smell the roses που λέγαμε στο χωριό μου. Ούτε η Square ούτε κανένα ιαπωνικό στούντιο δεν μπορεί γιατί τα κόστη παραγωγής με το PS3 απλά εκτοξεύθηκαν και οι μεγάλες AAA παραγωγές είναι όλο και μεγαλύτερο ρίσκο. Δεν είμαστε στο 90 που μπορούσαν να βγάζουν ένα mainline FF το χρόνο χώρια όποια άλλη παραγωγή σαν το secret of mana, chrono trigger, vegrand story. Μία μεγάλη παραγωγή για rpg θέλει 3-4 χρόνια ανάπτυξης, εκατοντάδες άτομα και δεκάδες εκατομμύρια. Σε τι ουτοπικό κόσμο ζει το gametrailers που τα παιχνίδια φτιάχνονται έτσι απλά ? Φυσικά να αναφέρω, μιας και το άκουσα παραπάνω, πως δεν απολογούμαι για την Square σε καμία περίπτωση. Είναι το πιο εξόφθαλμο χαρακτηριστικό της τωρινής κατάστασης της ιαπωνικής βιομηχανίας.
Νομιζω οτι το βιντεο μιλαει για την Square που ξεραμε ολοι η οποια ασχολειται με τις κονσολες. Κατα συνεπεια, ναι, μπορουν να βγαλουν περισσοτερα παιχνιδια για κονσολες και να δοκιμασουν κατι καινουργιο (δεν ειναι δικαιολογια το οτι εχουν αυξηθει τα κοστη παραγωγης). Αν οχι περισσοτερα, ας βγαλουν καλυτερα. Το "δεν μπορουν" εγω το λεω μπουρδες. To Lightning Returns θα εχει ποσο, λιγοτερο απο 2 χροναι διαφορα με το XIII-2. Η Naughty Dog ειναι μεγαλυτερη απο την Square και καθε 2 χρονια εβγαζε Uncharted, παιχνιδια κλασεις ανωτερα απο οτιδηποτε εβγαλε η Square στο PS3 σε αυτη τη γενια. Ναι δεν ειναι RPG, αλλα ηταν πολυ καλυτερα παιχνιδια και ειναι πολυ μικροτερη εταιρεια. Ποσα διαφορετικα in-house units εχει η Square, 4-5; Γραψε ακυρο, 8!!! Ε οχι, ελεος δλδ, ντροπη να εχεις 8 ομαδες και να μην μπορεις να βγαλεις 5 παιχνιδια της προκοπης, το ενα εκ των οποιων το παλευεις απο την αρχη της γενιας.
Quote:
Το καινούργιο monste hunter 4 είναι στο 3DS ! Γραφικά και κόστη παραγωγής δεκαετίας. Το καινούργιο Shin Megami tenshei 4 όχι μόνο είναι στο 3DS αλλά έχει δισδιάστατες μάχες ! Dragon Quest IX μια από τα ίδια. Και εμείς επιμένουμε κάνουμε την Square αποδιοπομπαίο τράγο.
Συμφωνω στο οτι ειναι πιο ευκολο να βγαλεις για φορητα, να υπαρχει ομως και ενα μετρο. Ποσα θα βγαλεις ομως σε φορητα πια; Για τσεκαρε μια ποσα παιχνιδια εχει βγαλει η Capcom για το PS3 και ποσα η Square.
Quote:
Spin offs σαν τα XIIIIII-2 και kingdom hearts birth by memories δεν είναι ανταγωνιστικά στην παραγωγή του Versus ή XV ή kingdom hearts 3 γιατί απλά είναι πολύ μικρότερες παραγωγές. Το XIII-2 παράδειγμα είναι ανακυκλωμένο υλικό και ούτε το μισό σε έκταση από το ΧΙΙΙ. Νοιώθω σαν τον τύπο που λέει στα παιδιά πως δεν υπάρχει άγιος Βασίλης ! "Θέλουμε FF XV, Versus, KH 3, FF VII remake, Secret of Mana remake, FF tactics 2, chrono trigger remake, vegrand story." Ναι, όλα αυτά θέλουν 20+ χρόνια !
Ναι γτ ως γνωστον τα remakes δεν ειναι ανακυκλωμενο υλικο.