Tα highlights της ανακοίνωσης του PS4 σε βιντεάκι της ίδιας της μαμάς εταιρίας.
http://www.youtube.com/watch?v=I7vvTr0v74k
Printable View
Tα highlights της ανακοίνωσης του PS4 σε βιντεάκι της ίδιας της μαμάς εταιρίας.
http://www.youtube.com/watch?v=I7vvTr0v74k
Τα gb σε μια κάρτα γραφικων δε λενε κατι. Μια με 4gb της nvidia αποδίδει χειροτερα απο μια 680 των 2gb. Επισης μη μιλαμε για 2016-2017, γιατι ειδη περιμένουμε σειρα 700 απο τη gforce και μεχρι τοτε η titan θα εχει 250ευρω. Δε το θεωρω λογικο παντως να συγκρινουμε κονσολες με pc. Αν μπορουσαν τα παιχνιδια του ps3 να τρεξουν και σε pc, τοτε θα μπορούσαμε να συγκρινουμε. Οι κονσολες εχουν και θα έχουν καποιους τιτλους (exclusives) που πραγματικα εχουν γραφικαρες. Αλλα αυτο δε λεει τίποτα.
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
οι κονσολες θα μπορουν να παιξουν παιχνιδια μπορει χειροτερα απο pc αλλα θα μπορουν να τα παιξουν κατι που τα σημερινα pc την εποχη εκεινη μπορει να μην τα τρεχουν καν.
Για παραδειγμα το mass effect 2-3 δεν μπορει να παιξει σε pc του 2006 που βγηκε το ps3
Θα σου πω τι λεει και γιατι -κατα την γνωμη μου παντα- λεει ΠΟΛΛΑ, βασικα τα λεει ολα.
Το εχω ξαναπει στο παρελθον, αλλα δεν βαριεσαι.
Παρε ενα PC του 2005-6 με εφαμιλλες περιπου τεχνικες δυνατοτητες με ενα xbox 360. (λεω 360 γιατι ειναι πιο κοντα σε ενα PC). Παρε λοιπον ενα τετοιο PC και προσπαθησε να τρεξεις το Crysis 3 με τον τροπο που το τρεχει το xbox 360 του 2005. Λογικα δεν θα μπορεις καν να το κανεις install. Το 360 ομως το τρεχει και το τρεχει με μια ταδε αξιοπρεπεια, δεν ειναι οτι αηδιαζεις με αυτο που βλεπεις ή οτι σερνεται... ισα ισα ειναι απο τα πιο ομορφα παιχνιδια Μultiplatform.
Ναι αν συγκρινεις το crysis 3 του 360 με ενα τωρινο δυνατο PC δεν υφισταται καν συγκριση. Ομως το θεμα μας ειναι οτι το αρχαιο console hardware που συνεχως οι pc users κοροιδευουν και χλευαζουν, μπορει να τρεξει ΕΤΣΙ το Crysis 3. Και κανενα PC της εποχης εκεινης δεν μπορει να το κανει, ή εαν μπορει σιγουρα οχι σε αυτο το επιπεδο.
Κοινως ειναι παντελως χαζο να συγκρινουμε το πως γραφεται κωδικας σε μια κονσολα και πως γραφεται σε ενα PC. Στα PC η δυναμη του hardware παει κατα ενα τεραστιο ποσοστο ανεκμεταλλευτη, πεταμενη στα σκουπιδια. Σε μια κονσολα ομως οχι. Οι προγραμματιστες γραφουν κατευθειαν αυτο που θελουν στο "μεταλλο" με την μια (οπως ειπε και ο psx3). Αυτο ειναι τραγικα τεραστια διαφορα και ειναι ενα πραγμα που δεν μπορουν να χωνεψουν με τιποτα καμμενοι pcαδες που καθονται και προσπαθουν να φτιαξουν ενα PC με παρομοια τεχνικα χαρακτηριστικα με αυτα που εχει ενα PS4, οπως ειδαμε σε διαφορα αρθρα.
Ολη η τεχνολογια που τσαμπουνευονται οι PC users παει κατα ενα μεγαλο ποσοστο χαμενη και ανεκμεταλλευτη. Στην κονσολα ξερεις οτι αυτο που αγορασεις θα το ξεζουμισει ο αλλος και δεν θα χρειαζεσαι να κανεις αναβαθμισεις για να μπορεις να κανεις ακομα και install καποια παιχνιδια του 2017-2018 οπως θα πρεπει να κανει αναποφευκτα ενας pc user.
Kαι αυτο για εμενα τα λεει ΟΛΑ πραγματικα. Ολα οσον αφορα στο τι πληρωνω και τι παιρνω και οσον αφορα στην υποστηριξη και οσον αφορα στα παντα.
pedia ego den diafono oti to i konsola den exi provlimata simvatotitas, den exi vari liturgiko ke mazi sas oi konsoles ine kaliteres se games
apla me xalai ligo pu ginan pc ke xasan kapia eksotika xraktiristika pu tus endinan provadisma sto release
opos ke na to kanis ine i ikonomiki lisi. elaxisti ereuna gia tin kataskevi. ke pio ftini paragogi.
tha mu pis, tha pezi kalitera ta multi. mipos omos ta multi ke ta exclusive tha ine poli konta pleon
αυτο επρεπε να γραψεις απο την αρχη, και θα βρεις και πολλους που θα συμφωνουσαν μαζι σου, αντι να πεταξεις το "σιγα μωρε με 200 ευρω εχεις την ισχυ του ps4"
τα multi σιγουρα θα ειναι κοντα , στα exclusives ομως κανεις λαθος, ειδαμε το ps3 με χειροτερη GPU να βγαζει κατα πολυ καλυτερα παιχνιδια σε γραφικα απο το 360, και τωρα τα first party studios Θα κανουν θαυματα.Quote:
tha mu pis, tha pezi kalitera ta multi. mipos omos ta multi ke ta exclusive tha ine poli konta pleon
Αυτο παντως ισχυει και για το 360. ισως οχι στον βαθμο που ισχυει για το PS3, αλλα ισχυει και εκει. Τα gears 3/judgement και Halo 4 ειναι σαφεστατα ποιοτικοτεροι οπτικα τιτλοι απο τα Μultiplatform. Μπορει να μην εινια Uncharted 3 ή God of War και Last of Us, αλλα δεν απεχουν και παρα πολυ.
Σωστα ειναι ολα οσα λέτε. Ενας pc user ομως είναι και gamer. Ενας κονσολας ειναι σκετο gamer. Δε κραζω κατι, ξερω πως είναι οι κονσολες και παιζω σε αυτες τη περισσοτερη ωρα. Βεβαια το πως τρεχει το crysis 3 ή το far cry 3 μονο αξιοπρεπες δε το θεωρω σε σχεση με ενα pc του 2007. Μπορει να τρεχει στο low σε pc αλλα σιγουρα παιζεται μια χαρα.
^^ Eνα PC του 2007 με similar specs με αυτα ενος 360? Ειλικρινα φιλε μου αμφιβαλλω κατα πολυ. Η σωστη (που ουτε και αυτη εινια σωστη αλλα τουλαχιστον ειναι η πιο "δικαια" και εγκυρη) συγκριση ειναι να βαλεις ενα PC του 2005 με παρομοια τεχνικα χαρακτηριστικα με ενα 360 του 2005. Και να δεις πως θα παιζει το crysis 3. Ειλικρινα δεν παιζει να τρεχει καν.
Και ενας console user δεν ειναι μονο "gamer" οπως το λες... απο PC σου γραφω κι εγω οχι απο κονσολα! Απλα ο console user εχει οριοθετησει το που επιλεγει να δινει τα λεφτα του για gaming και που για pc work. :)
Το 2007 δε νομίζω να εφτιαχνε pc για gaming με 512 ram ή με 350 ευρω. Παντα τα πληρωναμε πιο ακριβά. Οποτε οπως ειπα και πριν, η συγκριση ειναι αστοχη.
^^ ε μα γι αυτο σου λεω 2005 που κυκλοφορησε το 360...
Ακριβως. Και το 2005 παλι δεν επαιζε 512ram. Anyway μη το κουραζουμε χωρις λογο. Δεν θεωρω παντως σπουδαιο που ενα καινούριο παοχνιδι τρεχει στο 360. Τα 15-25fps μονο καλά δεν είναι. Ειναι σα να εχεις ένα fiat του 80 που καταφερνει και καιει τη shell vpower. Δεν ειναι προοδος αλλα συμβιβασμός.
Γιατί το PS4 έχει advantage:
Στο pc πρέπει το game να είναι optimized να τρέχει και στην Titan με 6GB GDDR5 και στα minimum requirements που έχουν 1GB GDDR5
Στο PS4 όλα τα games θα αξιοποιούν 6-7GB GDDR5, και πιστέψτε με μπορούν να γεμίσουν άνετα και να προσφέρουν ανώτερα γραφικά με μικρότερο υπολογιστικό κόστος, μειωμένα loading times, μεγαλύτεροι κόσμοι κλπ.
Μη συγκρίνεις τη titan. Μεχρι να βγει το ps4 θα αγοράζεις gtx560/660 με 100-150 ευρω.
Συζητηση κανουμε, εγω προσωπικα δεν κουραζομαι, αλλα δεν θες το σταματαω. Απλα πρεπει να κανω ενα ακομη ποστ γιατι ακομα δεν εχουμε καταφερει να συννενοηθουμε και τοσο καλα.
Να το πω λιγο διαφορετικα λοιπον.
PC με μια CPU περιπου εφαμιλη με το 360 και μια GPU επισης εφαμιλλη (οσο γινεται) και 512 RAM, θα μπορουσε να τρεξει crysis 3? Και η απαντηση ειναι οχι. Αυτο ειναι το πoint μου. Οτι οι τιμες, ουτε ποτε κυκλοφορησε τι, ουτε ποση ποσοστητα ραμ κυκλοφορουσε ουτε τιποτα απο ολα αυτα.
Παντως να σημειωσω οτι το crysis 3 τρεχει πολυ καλυτερα απο οτι το 2 σε καμμια περιπτωση δεν πεφτει σε 15 frames συνηθως κυμαινεται την περισσοτερη ωρα σε 25-30.
^^??? γιατι βρε τι εκανα?
Ισως αυτο το ποστ περιμενα για να τελειώσει η κουβεντα.:p το μονο αρνητικο που εχουν τα pc ειναι η τιμη. Αν θες να παιξεις games δε θα στησεις ενα μηχανημα που εχει ιδια specs με το ps4. Ολοι το γνωριζουμε. Επομένως σου λεει μετα...γιατί να δωσεις 1000+ για να κάνεις δουλεια σου απο τη στιγμη που με λιγότερα απο τα μισα εισαι κομπλε; ε και εγω αυτης της λογικης ειμαι γιαυτο και εχω ps3/360.
Οι οποίες gtx 560/660 είναι on par με την κάρτα του PS4 και με ΠΟΛΥ λιγότερη μνήμη (560 1.7Teraflops, 660 2.5Teraflops, PS4 GPU 1.84Teraflops), και σε κλειστό σύστημα η κάρτα του PS4 υπερέχει.
Συγκρίνω κάρτες που θα είναι γύρω στο 500άρι όταν έχει μπει το PS4 για τα καλά (2015).
Πιστεύεις ότι τα pc games του 2015 θα αποκλείσουν όλες τις κάρτες κάτω από 4GB συμπεριλαμβανομένου και την GTX 680; Εγώ δεν το νομίζω θα πάρει καμιά 5ετία να πάνε τα minimum requirements στα 4GB, και φυσικά περιμένουμε κάρτες με 12 και 16GB την επόμενη τριετία.
Όσο για την μνήμη, volumetric textures all the way
Στα 8bit χρώματος που είναι το standard για τα textures (4*8 R+G+B + Alpha), ένα 2D texture πιάνει 256x256x32/8 byte δηλαδή 256KB, ενώ ένα 3D Texture πιάνει 256x256x256x32/8 byte = 64ΜΒ
Στα 512x512 το 2D πιάνει 1MB ενώ το 3D 512MB!