Ή ξενυχτάει ή φταίει το γεγονός ότι δεν είχε παίξει στην Λίβερπουλ για μήνες.
Printable View
Πάντως έχω την εντύπωση ότι τα πρώτα του παιχνίδια ήταν πολύ καλύτερα δεν ξέρω αν κάνει παρέα με τον Γκοβού αλλά έχει πέσει αρκετά.
riera και romedahl μηδενικα και το κοντερ γραφει -5,του χρονου αν δουλευουν και τα ακρα μας παντε να φτιαξεται καμια μεσογειακη λιγκα ανυπαρκτοι.
Παιδιά σίγουρα από την αρχή της χρονιάς δεν έχει αποδώσει αυτά που τον έχουμε δει να κάνει στο παρελθόν. Αυτό είναι δεδομένο πιστεύω.
Επίσης, πράγματι φαίνεται βαρύς, πράγμα φυσιολογικό για παίκτη που δεν έπαιζε για μήνες. Βέβαια, θα έπρεπε να ανεβαίνει από άποψη φυσικής κατάστασης, και όχι να πέφτει ή να μένει στάσιμος, καθώς πέρασε αρκετός καιρός. Σε αυτό, από την άλλη, έχει το ελαφρυντικό των δύο τραυματισμών που τον άφησαν εκτός για 2-3 βδομάδες κάθε φορά αν τα θυμάμαι καλά.
Επιπλέον, μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, στο οποίο ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού, για δύο τρία ματς είναι αρκετά μέτριος και πεσμένος, με εξαίρεση τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, στο δεύτερο ημίχρονο, στο ίδιο παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόταν φυσικά, όπως και όλη η ομάδα.
Από κει και πέρα, για μένα, η μέχρι τώρα παρουσία του με αφήνει ικανοποιημένο, αλλά περιμένω και περισσότερα. Γενικά πάντως, χίλιες φορές ο Ριέρα από οποιονδήποτε φαντεζί και γρήγορο χαφ, ο οποίος δεν προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα. Μιλάμε για παίκτη με 6 γκολ και 5 ασίστ!!!
Ο Ριέρα παίζει για την ομάδα χωρίς να κοιτάει τον εαυτό του (εκτός φυσικά από πχ το πέναλτυ που το ανέλαβε για να πάρει τα πάνω του - κακώς από άποψη ομάδας βέβαια), μοιράζει την μπάλα, δεν κάνει κατάχρηση, κάνει κινήσεις συνεχώς (δείτε την κίνηση στο δεύτερο γκολ του Πάντελιτς!!!), τρέχει, μαρκάρει (στα πλαίσια της θέσης του βέβαια), και φυσικά δεν υπάρχει κανένα θέμα αντιεπαγγελματισμού (σύμφωνα με τους ρεπόρτερ τουλάχιστον, δεν μπορώ να το ξέρω εννοείται).
Από την άλλη, ε, περιμένω να περνάει τον Ζουέλα στο 1 προς 1, τι να κάνουμε!!! Εκεί είναι το πρόβλημα, και επιστρέφουμε στην έλλειψη επιτάχυνσης και ξεπετάγματος και στην έλλειψη χώρου που έχει (γιατί στα 10-20 μέτρα τους έχει λόγω διασκελισμού). Δεν είναι αεράτος ρε παιδί μου.
Τέλος, γεια σου ρε πιστολέρο Μήτρογλου
http://i541.photobucket.com/albums/g...ovic/mitro.jpg
Η φώτο με το status του Μήτρογλου είναι μετά από τον αγώνα με τον Πανιώνιο?
σχολιασε και ο κυριακος παπαδοπουλος καντε λιγο googlarisma sport 24 νομιζω και θα πεθανετε στα γελια.
Ναι, μετά το Άρης - Πανιώνιος είναι φίλε.
Συζητάγαμε για τον Ριέρα, και έγραψε χθες και ο Κάρπετόπουλος ένα άρθρο για αυτόν:
Η εμφάνιση του Ριέρα με τον Πανσερραϊκό ήταν η επιτομή του παιχνιδιού του. Ας μην μπερδεύουμε το παιχνίδι ενός παίκτη με την απόδοση, δηλαδή ας μην μπλέκουμε τον τρόπο με τον οποίο παίζει με την προσφορά του. Αν ένας παίκτης έχει καλή απόδοση, όπου και να παίζει προσφέρει και όπου κι αν παίζει είναι χρήσιμος. Ομως, ακόμα μια ομάδα που να έχει παίκτες που διαρκώς έχουν σούπερ απόδοση δεν έχει βρεθεί κι αυτό θέλω να το θυμόσαστε όταν κάνετε τις κρίσεις σας. Μια ομάδα πρέπει (μεταξύ άλλων) να έχει ποδοσφαιριστές που έχουν δεδομένους τρόπους παιχνιδιού ώστε να μπορεί ο προπονητής να στηρίζεται πάνω τους, δηλαδή να πλάθει μια ενδεκάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ταυτότητα. Αυτή είναι για την ώρα η ατυχία του Ριέρα: ο Ριέρα έχει έναν τρόπο να αγωνίζεται ως ακραίος που δεν γίνεται κατανοητός από τον κόσμο, ο οποίος αλλιώς αντιλαμβάνεται το παιχνίδι των ακραίων χαφ.
Ακραίοι
Στην Ελλάδα αυτό που λέμε παιχνίδι των ακραίων χαφ είναι το παιχνίδι του Τζόρτζεβιτς, του Λέτο, του Γιαννακόπουλου, του Γκοβού, του Βιεϊρίνια, του Ρόμενταλ. Πιστεύουμε ότι ακραίος είναι αυτός που παίρνει την μπάλα και ή την τρέχει στη γραμμή για να σεντράρει, ή συγκλίνει και σουτάρει, ή συνεργάζεται με το ακραίο μπακ, αν και εφόσον αυτό κατεβαίνει. Ο Ριέρα μπορεί να τα κάνει και αυτά –τίποτε άλλωστε από αυτά δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο. Μόνο που ο δικός του ρόλος είναι πιο σύνθετος και καμιά φορά λιγότερο κατανοητός. Πιο πολύ από ακραίος χαφ, ο Ριέρα είναι ένας ελεύθερος μεσοκυνηγός «τοποθετημένος» στο πλάι. Για την ακρίβεια, τη θέση του ακραίου χαφ την έχει μόνο στην αρχική διάταξη: είναι η θέση που παίρνει όταν γίνεται ελεύθερο από τερματοφύλακα και οι παίκτες του Ολυμπιακού τοποθετούνται στον χώρο με βάση το αρχικό σχήμα. Ομως, όταν ο Ολυμπιακός επιτίθεται η κίνησή του είναι σχεδόν πάντα προς τον άξονα κι όχι μόνο με την μπάλα στα πόδια. Πιο πολύ παίζει με την μπάλα κάθετα κοντά στην περιοχή και προς τον άξονα παρά στο πλάι.
Πρώτος
Ο Ριέρα είναι πρώτος σε ασίστ στον Ολυμπιακό και νομίζω πρώτος και στο πρωτάθλημα. Γιατί; Γιατί όταν ο Ολυμπιακός επιτίθεται λειτουργεί πιο πολύ σαν «δεκάρι» –φιλτράρει συνήθως την πάσα που καταλήγει στην περιοχή. Αν η απόδοσή του είναι καλή, μπορεί τέτοιες πάσες να κάνει πολλές ή να ντριμπλάρει τον αμυντικό χαφ που τον κυνηγά και να δημιουργήσει κινδύνους. Κι όταν, όμως, η απόδοσή του δεν είναι σούπερ, η συνεχής παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο και οι συνεργασίες που επιδιώκει με τους υπόλοιπους κυνηγούς δημιουργούν, ειδικά στις ομάδες που αμύνονται μαζικά, μια επιπλέον πίεση και μάλιστα μεγάλη πίεση. Ακόμα κι αν δεν του πιάσει καμία ντρίμπλα ή καμία πάσα, είναι αδύνατον να τον αγνοήσεις γιατί είναι εκεί: του αρκεί μια προσπάθεια, μια ευκαιρία, μια ελεύθερη κίνηση για να σου κάνει τη ζημιά. Για παράδειγμα, το ματς με τον Πανσερραϊκό το έκρινε σε μια φάση που ούτε καν άγγιξε την μπάλα!
Τρίτο
Θυμηθείτε ή ξαναδείτε τη φάση του τρίτου γκολ του Ολυμπιακού και θα με καταλάβετε. Ο Πανσερραϊκός αμύνεται με εννέα παίκτες και διπλή ζώνη άμυνας, πολύ οργανωμένα. Οταν ο Ζαϊρί παίρνει την μπάλα σαν δεξί χαφ από τον Μέλμπεργκ, ο Ρόμενταλ, που παίζει δεξί μπακ στην περίσταση, κάνει την κίνηση για να πάρει το πλάτος του γηπέδου και να μπουκάρει ή να σεντράρει. Πλην όμως, για να γίνουν αυτά και να δημιουργηθεί ο κίνδυνος, ο Δανός πρέπει να πάρει την μπάλα. Με 9 παίκτες του Πανσερραϊκού στα μετόπισθεν και 8 του Ολυμπιακού στην επίθεση χώρος δεν υπάρχει ούτε να στρίψεις: για να περάσει την μπάλα στον Ρόμενταλ ο Ζαϊρί πρέπει να γίνει Ζιντάν –η πάσα που έψαχνε γνωρίζοντας την κίνηση του συμπαίκτη του δεν θα περνούσε ποτέ. Ομως, η τύχη του Ολυμπιακού είναι ότι έχει τον Ριέρα. Αν ο Ριέρα ήταν αριστερό χαφ γραμμής, δεν θα υπήρχε στη φάση –θα ήταν κάπου χαμένος στην άλλη πλευρά. Ο Ισπανός βρίσκεται δεξιά μεταξύ του Ζαϊρί και του Ρόμενταλ. Δεν ζητεί μπάλα, (δηλαδή δεν εγκλωβίζει πιο πολύ τον Ζαϊρί), αλλά κάνει μια κίνηση προς την περιοχή παίρνοντας μαζί του δυο παίκτες κι ανοίγοντας ένα διάδρομο που κάνει την πάσα του Ζαϊρί προς τον Ρόμενταλ παιχνιδάκι. Και η σεμνή χορογραφική τελετή ολοκληρώνεται με την ασίστ του Δανού στον Πάντελιτς: εύκολη υπόθεση.
Κριστιάνο
Αν θέλετε να εκτιμήσετε πραγματικά τον Ριέρα, παρακολουθήστε τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα, τους τρόπους που βγαίνει για να την πάρει, την πολυπλοκότητα του παιχνιδιού του: η απόδοση είναι άλλο πράγμα. Αν του Ριέρα τού έπιάνε το 70% όσων προσπαθεί, θα ήταν ο Νάνι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νενέ: κι αυτοί είναι τάχα μου ακραίοι, αλλά στην άκρη δεν τους βλέπεις ποτέ. Μόνο που αν του Ριέρα τού έπιανε το 50% των προσπαθειών του, δεν θα τον βλέπαμε ποτέ στην Ελλάδα…
Απλά κοίταζα χτες παλιά ματς και είδα και το συγκεκριμένο.Άλλες εποχές αθώες και ΧΩΡΙΣ παράγκα
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=KPbuZ4Op_JQ"]YouTube - ΞΞΞ₯ΞΞ ΞΞΞΞΞ£-Ξ ΞΞ(ΞΞΞΞΞ) 2-1 1989 - 1990[/ame]
Δείτε την φάση στο 0.12.
Διαιτητής ο νικάκης:pop2:
Το ματς είναι για κύπελλο το 89-90(πολύ παλιά για να θυμούνται μερικοί)
Mην βάζετε τέτοια βιντεάκια και τους χαλάτε την μαγική εικόνα της παράγκας......σας παρακαλώ....λυπηθείτε τους.....
Ενταξει ειναι και ο Τσουκαλας...
Ειστε 3 .Τωρα νιωθεις καλυτερα?
Και μονο που το συζηταμε κιολας για το αν υπηρξε παραγκα ή οχι,προσβαλει την νοημοσυνη μας νομιζω.
Επισης οσα βιντεο και να μπουν τα αισχη της παραγκας δεν θα ξεπεραστουν ποτε.Δεν προκειται να ξαναγινουν τετοια πραγματα ουτε απο τους γαυρους..
τον καπετανιο δεν νομιζω να τον ξεπερασαμε,πως γινεται να μιλας για παραγκα δες το πρωταθλημα του δουρου και αστα αυτα,για να μην θυμηθω το 2003 με τον τρικαλη και τον βασσαρα και εγινε οτι εγινε στην ριζουπολη μπας και βαλετε μυαλο.
Τον Δουρο??
:a045:
Αυτο ειναι το θρασος του γαυρου...
Εχει κανει οργια ολες τις χρονιες και επειδη μια χρονια εκανε λιγοτερα,εχει το θρασος και μιλαει για μια φαση στο παιχνιδι εκεινο,οταν ο Δουρος του εκανε δωρο στο ιδιο παιχνιδι το γκολ του Στολτιδη που δεν περασε την γραμμη...
Εφαγες και τα 3 τεμαχια στον τελικο εκεινη την χρονια,για να μην γκρινιαζεις αλλο.
Ο καπετανιος φιλε μου δεν πηρε τοσα πρωταθληματα στην σειρα.Οποιος ειχε ομαδα σηκωνε κουπα.Κατι που δεν ισχυε στα χρονια της παραγκας.
ναι βεβαια,ειχατε ομαδαρα τα χρονια της παραγκας,γκονζαλες,μποβιοι,σαντσεθ,κωτσιοι,παπαδοπ ουλος,κονσεισαο,βαρζυβνιακ,βοουτερ,καζαμπουμπου(ολ ισαντεμπε),τα μουτρα σας για πρωταθλημα ηταν.
Αφήστε τα αυτά τώρα και πείτε κανά link για τα απογευματινά παιχνίδια.
Δεν ειχαμε παντα ομαδα,αλλα οταν ειχαμε δεν γινοταν να το παρουμε.Το ιδιο και η ΑΕΚ.
Ηθελες τα λεφτα του C.L βλεπεις,με τα οποια εφτιαξες μια ομαδα(για τα ελληνικα δεδομενα μονο βεβαια).
@Παυλο λογικα εδω κατι θα βρεις
http://www.myp2p.eu/competition.php?...pline=football
Εγω θα προσπαθησω να το δω καπου εξω,αν και θα ειναι ευκολο φανταζομαι.
Θα δουμε.
Όλοι σπίτι μου, έχω 5ωρη βραδιά μπάλας, με pizza, μπύρα και πρόθυμες γυναίκες!
Αν ερθει ο Νικος ερχομαι!!!
Θελω να πανηγυρισω τα γκολ του ΠΑΟΚ και να ειναι διπλα μου.:a045: