Γιατί να τρώει ram κάτι που δεν θέλω. Μακάρι να κλείνει το video record για μένα αλλά δύσκολο το βλέπω
Printable View
Γιατί να τρώει ram κάτι που δεν θέλω. Μακάρι να κλείνει το video record για μένα αλλά δύσκολο το βλέπω
Θα σου πω γιατί (επειδή θυμάμαι τις συζητήσεις του 2013):
Γιατί για να χτίσει το PS4 το network effect που έχτισε (110m consoles), «καβάλησε» το ρεύμα των social media (FB, YouTube, Twitch) με πληθώρα screenshots, videos, streaming.
More consoles sold = ελκύει περισσότερους developers να βγάλουν παιχνίδια -> λειτουργεί σαν χιονοστιβάδα αυτό το φαινόμενο.
Παρατήρησε ότι και η Nintendo αντέγραψε το Share button και πάει κι αυτή τρένο. Σίγουρα είναι σημαντικό να έχεις exclusives, αλλά πρέπει και να μπορείς να τα προβάλλεις στην μάζα (η μάζα δεν μπαίνει σε fora, προτιμάει τα social media), δηλαδή να έχεις το λεγόμενο "word of mouth" advertising.
Αντίστοιχα για το party chat (που κι αυτό τρώει λίγη RAM) μπορεί να πει κάποιος «εμένα δεν με ενδιαφέρει το online gaming». Τι network effect είχε το PS3 συγκριτικά με το XBOX 360 σε online games; Πλέον έχουν έρθει τούμπα τα πράγματα. Θέλω να πω πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στο χτίσιμο του install base/network effect και δεν μπορούμε έτσι απλά να τα αγνοήσουμε στα πλαίσια μιας ομφαλοσκόπησης.
Δεν μπορεί να επιβιώσει μια κονσόλα σήμερα χωρίς OS και κάποιες βασικές/αυτονόητες λειτουργίες. Και η SEGA να ξαναέβγαζε κονσόλα (λέμε τώρα), αναγκαστικά θα εναρμονιζόταν με τα σύγχρονα πρότυπα.
Το θέμα είναι το OS να είναι όσο πιο καλοφτιαγμένο/λιτό γίνεται. Να μην υπάρχει καθόλου (όπως εποχές Mega Drive) δεν γίνεται.
ΥΓ: Αν το PS4 είχε κυκλοφορήσει με 4GB RAM, είναι πολύ πιθανό να είχε πουλήσει λιγότερο (όχι γιατί ο κόσμος θα ήξερε τα περί RAM, ο κόσμος/μάζα ΔΕΝ ξέρει την τύφλα του από specs), αφού θα του έλειπαν αρκετές λειτουργίες (τότε οι φήμες λέγανε για 3.5GB RAM ελεύθερα για games, οπότε τι να πρωτοχωρέσεις σε 0.5GB RAM για το OS).
https://i.postimg.cc/NFTGPMQC/Ej-Zg1g-TXg-AAgbxr.jpg
660 ο ελεύθερος χώρος στον δίσκο. Εχει ανεβάσει και vid από την εκκίνηση της κονσόλας αυτός και δείχνει το χειριστήριο σε μαύρο χρωμα. Μπορει να ειναι και fake ομως
PS5 UI Startup Leak (Video)
Κι ομως ειναι απιστευτα βολικο και πολυ καλυτερα απο το να κοιτας ενα κινητό ή τάμπλετ. Με γρήγορο 2πλο πάτημα του ps button γίνεται άμεσα η εναλλαγή στον browser
Εμένα πάντως μεγάλο μου φαίνεται
https://twitter.com/GermanStrands/st...908212225?s=09
Στάλθηκε από το AC2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Από ότι διάβασα τα ρωσικά leaks είναι fake.
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι κρίμα που δεν υπάρχει τρόπος να μας δείξει η Sony το UI και περιμένουμε από leaks.. Μακάρι να γινόταν.
Τα πράγματα στο communication της Sony πάντως για το PS5 είναι απλά τραγικά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονται. Όπως είπε ο Leo παραπάνω, σκάβουμε εμείς για να βρούμε leaks για την κονσόλα, για το UI και δεν ξέρω και εγώ τι. Πρέπει δηλαδή να μπεις στην διαδικασία κιόλας να ψάξεις να βρεις πληροφορίες για κάτι που σε ενδιαφέρει, ενώ δε θα έπρεπε να ήταν ΤΟΣΟ δύσκολο να μάθεις κάτι για την κονσόλα, από την στιγμή που σε ΕΝΑ ΜΗΝΑ κυκλοφορεί!!! ΕΛΕΟΣ δηλαδή.
Ουτε και εγω μπορει να καταλαβο αυτη την μυστικοπαθεια απο την σονυ
Τι να πω ρε παιδια(ελπιζω να ειναι για καλο)και με αυτο τον τροπο να θελουν να εντυπωσιασουν,και να ανεβασουν συγχρονος το χαιπ
Σημεία των καιρών, παλιά ήταν τα περιοδικά, μετά τα forums, μετά τα social media, τώρα είναι οι YouTubers και αύριο-μεθαύριο θα είναι κάτι άλλο.
To ότι δεν καταλαβαίνουμε το communication της Sony οφείλεται στο ότι μεγαλώσαμε, το γνωστό χάσμα γενεών που υπήρχε και θα υπάρχει πάντα.
Μα δεν είναι ότι άλλαξε το communication και δεν το καταλάβαμε, ούτε ότι η Sony κάνει κανενα φουτουριστικο marketing και δεν το πιάνουμε.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει communication!
Και η Microsoft χρησιμοποιεί YouTubers, έχει πει τα περισσότερα και μετά το έδωσε στους YouTubers και κάνανε τα υπόλοιπα. Η Sony που δεν έχει πει τα βασικά περιμένουμε..
Δεν είναι το θέμα το YouTube (που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια ως υπηρεσία), αλλά το χρονικό περιθώριο. YouTubers υπήρχαν και τον Ιούνιο του 2020.
Τελοσπάντων, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι δεν καίγονται, επειδή το PS4 πάει τρένο. Το PS3 δεν πήγε τρένο (day 1), οπότε στο PS4 είχαν (μακράν) καλύτερο communication.
Τα ίδια και η MS με XBOX ONE vs S/X. Η ιστορία κάνει κύκλους.
Αμαν ρε Οδυσσέα! Γιατί μου θυμίζεις την ηλικία μου τώρα; Θες να τσακωθούμε; :muhaha:
Δεν είναι αυτό που λες by the way. Είναι αυτό που είπε και ο Leo. Δεν έχει δώσει καν σημεία ζωής. Το μόνο που κάνουν είναι να πουν καμία μαλακία στο Twitter σε φάση "τι θα παίξετε σήμερα;" "Ποιο είναι το αγαπημένο σας PS1 game" και άλλες τέτοιες μπούρδες, που δεν τις έκανε όταν ήταν να βγει το PS4 για παράδειγμα.
Εδώ απλά η Sony μου φαίνεται ότι έχει αναπαυθεί. Δεν της καίγεται καρφή, γιατί σου λέει "'έχω τα exclusives" , τα pre-orders μου πήγαν μια χαρά, ξεπούλησα, άσε τους υπόλοιπους να καίγονται πως θα είναι το UI, πως λειτουργεί η κονσόλα κτλ κτλ.
Παρακαλούσανε να μάθουν αν η κονσόλα θα έχει backwards compatibility και βγήκε σε άκυρο περιοδικό μια συνέντευξη που το επιβεβαίωσε, που κάλλιστα θα μπορούσαν να το είχαν πει στο showcase. Τι το κρύβουν δηλαδή; Γιατί πρέπει να τους παρακαλάνε για μια απάντηση που θα έπρεπε να ήταν δεδομένο να την είχαν δώσει νωρίτερα.
Μέχρι και tear down είχε κάνει θυμάμαι την κονσόλα σε βίντεο στο youtube για το PS4.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Ακόμα και το communication που έχει η MS, είναι κλάσης ανώτερο με αυτό της Sony.
Αντε σας βρήκα και γυναίκα YouTuber για αύριο, Lulu την λένε. :P
https://www.youtube.com/watch?v=4dg9cEGj4L8
Τωρα σοβαρά? δηλαδή σε ένα event που σαν στόχο ειχε να ανεβάσει το hype, θα αφιέρωναν χρόνο για κάτι που ΔΕΝ κάνει η κονσόλα? Πολυ λογικό που το μάθαμε απο τυχαία συνέντευξη.
Και εμενα θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, αλλα για τον περισσότερο κόσμο είναι εντελώς κλάιν.Quote:
Μέχρι και tear down είχε κάνει θυμάμαι την κονσόλα σε βίντεο στο youtube για το PS4.
Η MS εχει δείξει τα πάντα εκτος απο παιχνίδια να τρέχουν στην κονσόλα της. Εαν αυτό εσείς το θεωρείτε καν αποδεκτό (το ανωτερο δεν το σχολιάζω καν) δεν ξέρω τι να πω.Quote:
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Ακόμα και το communication που έχει η MS, είναι κλάσης ανώτερο με αυτό της Sony.
Γενικά η κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τώρα, θα είναι και οι κονσόλες που απλά θα τρέχουν τα παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς απλά καλύτερα. Εγώ τουλάχιστον έτσι τις έχω βαπτίσει, μέχρι να δω κάτι άλλο συνταρακτικό. Και αυτά που έδειξε η Sony δεν με ενθουσίασαν και τόσο.
Ξέρω ότι δεν θα τα δει κανένας αλλά τα βάζω να υπάρχουν,
ούτως ή άλλως κατευθείαν μέσα σε λίγες ώρες όλες οι βασικές ειδήσεις, πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο θ' ανέβουν στα μεγάλα αγγλόφωνα gaming sites.
https://www.youtube.com/watch?v=G3vCP2HWM9c
https://www.youtube.com/watch?v=r_EAOkK8dL4
https://www.youtube.com/watch?v=jZfzi-E-drA
Σορταρισμένα ανα διάρκεια. Δεν ειναι τελικα (λογικο) Live events, απλα το youtube σου επιτρέπει να δείξεις ένα ήδη ανεβασμένο βιντεο σαν Live event, όπως βασικά ήταν και τα show της Sony.
Μα γιατι? εγώ πέθαινα να μάθω στα πόσα FPS θα τρέχει Days Gone