Originally Posted by
Lefteris_X
Δεν έχω ιδέα περί site/guide. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω την Ελλάδα με τον manual τρόπο, διότι αν περιμένω οργάνωση χέσε μέσα.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εστί πέρα-δώθε:
Έχω ΙΚΑ / ΕΟΠΥ (ή πως σκατά γράφεται), έχω επίσης εδώ και χρόνια ασφάλεια στην Εθνική.
Περιττό να σου πω ότι το ΙΚΑ δεν δέχεται σχεδόν καμία εξέταση, πέραν από τις βασικές εξετάσεις αίματος, που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούν πουθενά αν είσαι ενεργός αθλητικά.
Οπότε όλες οι εξετάσεις μου είναι μέσω της Εθνικής.
Τι έκανα λοιπόν (το trial and error) ;;; Έγραφε ο γιατρός το παραπεμπτικό. Επέστρεφα σπίτι, επικοινωνούσα με την Εθνική, σκανάριζα το παραπεμπτικό και το έστελνα email. Μου έλεγαν ποιες δέχονταν και ποιες όχι - σε αυτές που ακυρώθηκαν, μου έλεγαν πως πρέπει να είναι η σωστή διατύπωση και απαιτούσα να μου την στείλουν με email. Την εκτύπωνα και ξαναπήγαινα στον γιατρό, χωρίς φυσικά να του σκάσω φράγκο και απαιτούσα να ξαναγράψει το παραπεμπτικό με τον σωστό τρόπο.
Ε, με τα χρόνια, έμαθα πως είναι ο σωστός τρόπος.
Επίσης, έχε υπόψη σου ότι ανάλογα το εξεταστικό κέντρο, δέχεται / δεν δέχεται κάποιες εξετάσεις γιατί έτσι το συμφέρει οικονομικά (θέλει να σου κάνει την ζωή δύσκολη ή να πάρει ακόμα περισσότερα χρήματα από την ιδιωτική ασφάλεια ή να μην μπλέξει με τον ΕΟΠΥ γιατί δεν θα πάρει τα λεφτά του για όλες τις εξετάσεις).
Γενικότερα, μην ενεργείς by the book στην Ελλάδα. Μην ψάχνεις για λινκ/φλινκ/μπλινγκ, καθώς με τον manual / old school τρόπο θα έχεις αμεσότερα αποτελέσματα. Απαιτείται "πονηριά", cunningness και ο "κατάλληλος τρόπος".