Απ' ό,τι είδα σε άλλο φόρουμ, πάντως, άτομο που έκανε register το Χ1 του του έβγαλε δύο χρόνια εγγύηση.
Printable View
...και απαυτώνει όλα τα υπόλοιπα. Great stuff is happening. Πως το λέει ο Βασίλης, όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα;
Lazlow from Rockstar Games "Confirms" Next Gen Ports of GTAV
source:
http://n4g.com/news/1417063/lazlow-f...-ports-of-gtav
The PlayStation 4 may be even more powerful than the Xbox One than we all expected if a CPU benchmark is to be believed. It’s no secret that the majority of Sony’s and Microsoft’s consoles have got a very similar architecture this generation. Both consoles have an 8-core AMD Jaguar CPU, but it was believed that Microsoft, who bumped their CPU speed by around 10% a few weeks ago (from 1.6Ghz to 1.75Ghz), had the power advantage in this one area. However, a new benchmark by the Substance Engine appears to show that the PS4′s CPU is in fact more powerful (on top of all the other advantages the hardware has).
According to the benchmark, which focused solely on the CPU, the PlayStation 4 can generate 14MB/s of textures compared to 12MB/s for the Xbox One. This has led many to speculate that either Sony is able to push the clock speed of the CPU to 2.0GHz, or, Microsoft has had to hold back some cores of it’s processor for Kinect and OS usage. A developer has also confirmed that the PlayStation 4′s CPU is currently more powerful than the Xbox One’s.
If this is accurate, it may be a minor difference in it’s own right, but in the overall scheme of things, it means that the XB1 is technically weaker in every way than the PS4, yet more expensive.
PlayStation 4′s Selling 3 to 1 vs. Xbox One on Amazon
by Karam ElahiThe PlayStation 4 has been a hot item every time it goes on sale at any retailer, online or brick and mortar. The Xbox One is also selling at respectable numbers, but the trends have been pointing to Sony’s PlayStation 4 doing much better sales-wise whenever the console is in stock.
NeoGaf users have been all over the recent availability of the PlayStation 4 on Amazon, and have been comparing the numbers against the Xbox One’s units available over time. How? As long as the number of units available are under 999, one can add in any amount to their cart and see the left-over amounts showing actual quantities available. Doing this same method for any next gen consoles/bundles will give them enough available data to create some very interesting metrics.
This is quite the interesting revelation when using actual data available from Amazon. It gives us a concrete sample to see an actual trend of PlayStation 4 sales vs Xbox One on Amazon for the given time period.
“WHAT? How is this graph being made? Is Amazon publishing per-minute stock availability? I apologize for asking. I have not read the entire thread.” – AstroNut325
“GAF has been keeping track of # of available units for each of those SKUs over that time period.” – Tsundere
(Source: NeoGaf)
Πολύ ενδιαφέρον αυτό για την CPU. Μάλλον εξηγεί και την διαφορά (~25 watts) στην κατανάλωση ενέργειας.
Από μαρκετίστικη πλευρά πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το λέει ανοιχτά η Sony, μιας και αποτελεί selling point... αλλά είπαμε, σαμουράι νοοτροπία.
Κι εμένα αυτό μου ήρθε φλασιά... παίζει κι ένα εναλλακτικό σενάριο πάντως, δηλαδή να υπάρχουν (πλέον) 7 διαθέσιμα CPU cores στο PS4 έναντι 6 στο Xbone.
Πρόσφατα η Guerrilla έβαλε in-game VoIP στο KZ:SF MP και αναρωτιέμαι μήπως αυτό κατέστη εφικτό επειδή η Sony αποδέσμευσε ένα επιπλέον CPU core. Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω!
Δυστυχώς η Σονυ δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τίποτα από όλα αυτά... ανεξήγητη σιγή ιχθύος.
Τσοντα εντελως καταντησε το σκηνικο... Και η cpu ισχυροτερη...
Meanwhile, στο myxbox.gr ακομα τριβουν...
λολ
Παιδια δεν νομιζω οτι παιζει να υπαρχει διαφορα στην συχνοτητα υπερ του Ps4, τοσα tear down εχουν γινει και απο μεγαλα τεχνικα sites εαν ισχυε κατι τετοιο θα το ειχαμε μαθει πιστευω, αυτο που πιστευω οτι ισχυει ειναι οτι τα δυο OS δεσμευουν διαφορετικες ποσοτητες πορων απο την CPU.
Δεν άντεξα και θα κάνω ανώνυμα quotes από τάδε!
===
Το ryse ειναι πιο όμορφο απο το killzone και ας τρέχει στα 900p . Αρκετοί τίτλοι στο xboxone τρέχουν στα 1080p (kinect sports rivals, need for speed rival, fifa14, nba2k 14, Forza 5κ.λ.π) και άλλοι εχουν ανακοινωθεί για το άμεσο μέλλον (tomb raider ultimate, dying light κ.λ.π)
Οσο για τα exclusives αντίστοιχο του ryse (που ειναι σαν να παίζεις cgi) δεν υπαρχει στο ps4 οπότε τα 900p συγχωρουνται, ενώ το dead rising 3 ειναι τόσο γεμάτο (χιλιάδες χαρακτήρες on screen, μια τεράστια πόλη ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ κάτι που δεν εχει ξανασυμβεί σε open ended παιχνίδι , χωρις loading ) που επίσης δεν μπορει να συγκριθεί με το ...knack η με το killzone (το οποίο εκτός απο την αποστολή στο δάσος ειναι τελείως corridor shooter)
==
Ryse 900p cgi ε;
http://i.minus.com/ibwFqx0EU5Rs72.gif
CGI MY ASS
http://abload.de/img/iminyourfaceh3juo.gif
kudos to psx3 για της photo.
Τα' χουμε ξαναπεί: φανμπόγια + αντικειμενικότητα = mutually exclusive έννοιες
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι ο Xenos είναι καλύτερος του RSX, κάτι που μας κόστισε πολύ στα multiplatform τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης γενιάς (μέχρι που άρχισαν να αξιοποιούν και εκεί τον Cell)... ε δεχτείτε κι εσείς (οι xbots) επιτέλους ότι πλέον η Sony έβαλε ισχυρότερη GPU και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.
Διαβαζα τωρα το θεμα με την CPU στο Neogaf, οπως φενεται ενας multiplatform developer επιβεβαιωσε τα ευρηματα του benchmark λεγοντας απλα οτι μπορεις να παρεις περισοτερη ισχυ απο την CPU του Ps4 απ'οτι στο One, αν και δεν εδωσε καμια αλλη λεπτομερεια. Παντως και μονο το overhead του OS μπορει να δικαιολογησει τετοια διαφορα, πριν απο εναν χρονο περιπου εστησα ενα dual boot PC , και εκανα και ενα τεστ αποδοσης.
Συγκεκριμενα στον εναν δισκο εστησα OSX Lion 10.7.2 ενω στον αλλον Win8 64bit, το μηχανημα ειναι ενα core2duo στα 2Ghz με 4GB ram. Το συγκριτικο εγινε με το Cinema 4D R14 , το οποιο υπαρχει και στις δυο πλατφορμες, και για την δοκιμη χρησιμοποιηθηκε μια σκηνη η οποια ειχε GI και ΑΟ ενεργοποιημενα, εκανα render λοιπον ενα frame και μετρησα χρονους, στο OSX πηρε 4'30'' για να κανει render, ενω στα windows 5'
^^ πωωω ρε φιλε... Μπηκα μολις τωρα μεσα και επαθα και παλι πλακα...
ρε συ μιλαμε για πολλα ναρκωτικα ομως χαχαχα!! Τι λεει το ατομο, μιλαμε δεν υπαρχει το ντεληριο εκει μεσα, επικα σκηνικα! Denial σε βαθμο ανυπερβλητο!
Παρε εδω ατακα: "Σας το εχω πει τοσες φορες: To xboxone ειναι TRUE NEXT GEN μηχανημα, οχι 8 πυρηνο NES"
ενας αλλος θεουλης λεει : "Μολις ερθει το xbox one θα ανοιγουν τα PS4 1 φορα στα 5 χρονια για κανα Last of Us"
δεν μπορω ... ΚΛΑΙΩ!! Τα παλικαρια τα σπανε τελος!! χαχαχα
ο ANGER...εχει προβλημα αυτο εχω να πω
Παντως μπαινω σε πειρασμο να τρολαρω ετσι.... Λολ κρατιεμαι ακομα παντως μην κανω και αυτα που κοροιδευω... ;)
στο τσακ ημουν να γραφτω αλλα λεω ενταξει θα γινω μπαν σε 1sec σιγουρα
Δεν τον ξέρω τον τύπο που έγραψε όχι απλά αυτή τη φράση, μα αυτό το έκτρωμα για Post, αλλά διανοητικά δεν πρέπει να πηγαίνει καλά το παλικάρι... Αν μη τι άλλο φάσκει και αντιφάσκει συνέχεια.
Δεν είναι ότι είμαι Σονάκιας, είμαι πάνω απ'όλα λογικός, μου αρέσει ο ανταγωνισμός να είναι ισχυρός ώστε να υπάρχει κίνητρο του κατασκευαστή να προσπαθεί να αναβαθμίζει και να βελτιώνει τη δική του πρόταση.
Το ΧΒΟΧ One είναι πράγματι πολύ καλό μηχάνημα, αλλά τα Microsoftίστικα features δεν αντηχούν καλά στις δικές μου προτιμήσεις. Το Metro UI με αφήνει αδιάφορο, το Controller φαίνεται (χωρίς να το έχω πιάσει) χειρότερο και αυτά τα Snap... μα καλά ποιος θα "καρφιτσώσει" τον ΙΕ για να εχει πχ ενα πετσοκομενο Walkthrough και να μειώνετε δραματικά το Real Estate Screen του παιχνιδιού; Ξαφνικά μας τελείωσαν τα Κινητά/laptop/Tablet;
Για μένα κύριος λόγος υποστήριξης μίας κονσόλας είναι τα Exclusives, το να πεις το X1 είναι καλύτερο επειδή έχει Cloud Computing και Snap ή το PS4 είναι καλύτερο επειδή το Cοntroller έχει Touch Screen και δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις κουμπωμένη την κάμερα στο μηχάνημα είναι χαζομάρες.
8πυρηνο NES... lol, στο PS4 όμως τα Multiplatform βγάζουν 1080p!!
το εβαλα, και δεν ξερω που ηθελες να μας οδηγησεις (αν και εχω μια σοβαρη υποψια) αλλα 5ο αποτελεσμα που μου εβγαλε ειναι το παρον θεμα μας LOL
edit:
εντελως καρα-LOL!!!!!!
ακομα και το google τους τρολαρει, στην δευτερη σελιδα των αποτελεσματων βρηκα αυτο!!!!!
Attachment 3849
Ορκιζομαι οτι δεν την εφτιαξα εγω την φωτογραφια
Παιδιά το να αρχίσουμε να λέμε τι είπε ο ένας και άλλος από το άλλο site χαθηκαμε ...δεν το θεωρό σωστό να καθόμαστε να σχολιάζουμε άτομα που δεν ξέρουμε άσε που είναι και κατινιά, και στην τελική δείτε το αλλιώς τι περιμένατε να έλεγε ένας xboxfan μέσα στο ίδιο του το σπίτι να παραδεχτεί ότι το Ps4 είναι πιο ισχυρό? δεν νομίζω...καλύτερα να σχολιάζετε σε πμ παρά δημόσια γιατί εάν τα δει κανείς από αυτούς θα μπει εδώ και θα αρχίσει να τρολαρι. Σκεφτείτε πως και αυτοί θέλουν την αγαπημένη τους κονσόλα και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα εδώ ούτε καν ημερομηνία επίσημη δεν υπάρχει.
Για το Ryse που αναφέρθηκε επειδή τυχαίνει να έχω και το one και έχω πει δεν είμαι φαν καμιάς εταιρίας απλά γουστάρω τα αποκλειστικά games τις κάθε μιας,το ryse είναι πανέμορφο παιχνίδι τρέχει άψογα για μένα είναι το καλύτερο launch για το one όπως το killzone για το ps4, παικτικα είναι απόλαυση για το είδος του, απλά οπτικά θα το ήθελα λίγο καλύτερο αλλά και πάλι είναι πανέμορφο.
Tο dead rising 3 είναι άθλιο τελείως έπαιξα κάνα 3ωρο και το παράτησα χάλια gameplay-ιστορία-χαρακτήρες και γραφικά κοροϊδία δεν θυμίζει καθόλου next-gen όπως έγραψα και αλλού τα gta v και το Tlou έχουνε καλύτερα γραφικά.