χαίρομαι ιδιαιτέρως καθώς δεν είναι εποχές για έξοδα σε τεχνικά προβλήματα!
να 'σαι καλά βρε φίλε και πάλι χαίρομαι ξαναλέω, που την γλύτωσες!
Printable View
χαίρομαι ιδιαιτέρως καθώς δεν είναι εποχές για έξοδα σε τεχνικά προβλήματα!
να 'σαι καλά βρε φίλε και πάλι χαίρομαι ξαναλέω, που την γλύτωσες!
Aυτό με το ρεύμα είναι η λύση για το "νέκρωμα" των συσκευών μου έχει τύχει με 2 τηλεοράσεις και 1 hi-fi αλλά την 1η φορά και εγώ τηλέφωνο το service είχα πάρει για να έρθουν να την δουν αλλά το πρώτο που μου είπαν ήταν βγάλε την πρίζα για μερικά λεπτά και ξαναπάρε αν συνεχίζει......δεν τους ξαναπήρα.
residual current λέγεται και κάνει πολλές φορές δύσκολη την ζωή των ανθρώπων.
αν τα high tech προϊόντα όμως ήταν πανάκριβα όπως στα 70s - 80s, τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα (σχεδόν τουλάχιστον).
όμως η παροχή τρελών χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές (συγκρινόμενες με αυτές των δεκαετιών που προανέφερα).......επιφέρει χαμηλότερη ποιότητα συσκευών.
και όχι μόνο στα τεχνολογικά προϊόντα.......πχ. και τα αυτοκίνητα πλέον είναι σχεδιασμένα να βγάζουν πολλά προβλήματα στα 5 χρόνια - τότε δηλαδή που τελειώνει η χρηματοδότηση (δάνειο - leasing), ώστε να σε κάνουν να το πουλήσεις / ανταλλάξεις με ένα καινούριο = και πάλι "δεμένος" πελάτης της Τράπεζας, με νέο δάνειο / leasing.
ας είναι καλά η μετά 1994 εποχή (παγκοσμιοποίηση - άνοιγμα αγορών).
ΥΓ: Η Amiga, τα περιφερειακά της (όλα), ακόμα και το τροφοδοτικό της (άνευ ανεμιστήρων, εντελώς αθόρυβο)......μετά από 25 χρόνια όλα δουλεύουν αψεγάδιαστα. Αν βρείτε το 2037 κάποιον Core i7 να δουλεύει μια χαρά (σκληροί, κάρτες, μνήμες, όλα)........σφυρίχτε μου κλέφτικα.
δειτε το ντοκιμαντερ η συνωμοσια της λαμπας,θα καταλαβετε γιατι ολα χαλανε,εδω σε εκτυπωτες βαζουνε τσιπ να μετρανε τα φυλλα και μετα απο καποιο αριθμο να χαλανε!
αυτό υπάρχει από το 1995, όταν και έκαναν την "έκρηξή" τους, οι "φθηνοί" laser εκτυπωτές. Ακολούθησαν οι inkjet, όταν μετετράπησαν σε πολυμηχανήματα (scanner/printer/photocopier/fax).........και τέλος, έτσι πλέον είναι ΟΛΟΙ οι σκληροί δίσκοι (εκτός όσων έχουν 5ετή εγγύηση = πανάκριβοι).
συμφωνώ δηλαδή djpar και επαυξάνω.
Θυμάμαι λίγο πριν την παγκοσμιοποίηση, γύρω στο 1992-93, που πρώτη η HP και πολύ γρήγορα ακολούθησε η EPSON, άρχισαν να βγάζουν νέους εκτυπωτές κάθε 2 μήνες, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή και για όλα τα προηγούμενα χρόνια (δεκαετίες), οι εταιρείες ΖΗΤΗΜΑ να έβγαζαν 5 μοντέλα τον χρόνο (και αυτά σε διαφορετικές κατηγορίες).........και κάπου εκεί (1994) ανακάλυψαν τον μλκα-πελάτη...μλκα-χρήστη κ.ο.κ. (και φυσικά τα Win95 "βοήθησαν" το όλο θέμα να εκραγεί, φουσκώνοντας τις τσέπες των εταιρειών, μειώνοντας τις δικές μας και ταυτόχρονα, κάνοντας βήματα προς τα πίσω στην πιστότητα / ποιότητα των συσκευών, πάσης φύσεως.)
ναι αλλα πλεον με ενα βιντεακι youtube και γενικα με οδηγο στο ιντερνετ...τερμα αυτες οι βλακειες βεβαια αυτο δεν εχει σχεση με το ps3 μιας και τσιπακι τετοιο δεν παιζει το ps3 πεθαινει λογο κατασκευης.
Τρελο παραδειγμα,εκτυπωτης HP ξαφνικα τον ανοιγω και βγαζα αλλα νταλλων και βλεπω πως ενω του ειχα βαλει γεματο μελανι αυτο χωρις να ξερω πως το εβγαλε ολο και το εχυσε εκει σε ενα σφουγγαρι που εχουν για τα μελανια αν σταξουν ξανα πηρα μελανι παλι το ιδιο λεω ελεος το παρατησα και πλεον δουλευω ενα fax που και αυτο αρνητε να δουλεψει με splitter παρα μονο μονο του στην μπριζα ετσι καθε φορα που θα θελω να στειλω φαξ κλεινω το μοντεμ+τηλεφωνο... και η πλακα ειναι οτι λεει οτι στελνει το φαξ αλλα το στελνει μισο κτλ και δεν στο λεει κιολας.
technology circa 2012
αν αυτό γινόταν το 1982, που και τότε στο εξωτερικό είχαν IBM PC / XT / AT, με εκτυπωτ -ές και παράλληλα φάξ κ θύρα δικτύωσης (εσωτερικό αλλά και εξωτερικό δίκτυο Token Ring - SANA κλπ)......τρύπα μου την μύτη...
ΥΓ: Να 'σαι καλά Πάρη, άθελά σου με την μανούρα που έζησες με εκτυπωτή / φαξ, με έκανες να την φανταστώ και πέθανα στα γέλια :D:D:D
Παντως, αυτο το Home Cinema το εχω κι εγω δεν ξερω ποσα χρονια. Καμια δεκαρια σιγουρα. Συγκεκριμενα ειναι αυτο. Παμπαλαιο... LOL!!!!! Αλλα τη δουλεια του την κανει μια χαρα. Δε βλεπω, φυσικα, DVD εκει περα (πουθενα δε βλεπω για την ακριβεια...), αλλα για να ακουω πολυκαναλο ηχο απο το PS3, μια χαρα ειναι!!!!!!
Η χαζομαρα μου ηταν οτι δεν εφαρμοσα το γνωστο "βγες και ξαναμπες". Χα χα...
thanks για τη ιστορική πληροφόρηση, αν και εξω από το αντικείμενό μου, θα την μελετήσω, γιατί συνδέεται κάπως κ' με τα δικά μου μέρη
A quicky για οποιον μπορει να βοηθησει. Το desktop μου απο χθες δεν αναγνωριζει καθολου το dvd, ενω ανοιγοκλεινει δεν το αναγνωριζει σαν hardware ο υπολογιστης, σαν να μην υπαρχει (windows 7).
Παω στην διαχειριση συσκευων να δω τι παιζει με τα drivers και αντικριζω την παρακατω φρικη
http://farm9.staticflickr.com/8446/7...f3e62db9_b.jpg
Και σε καθε κλικ πανω στην κιτρινισμενη συσκευη σε ολα το ιδιο
What the hell?Quote:
Το πρόγραμμα οδήγησης αυτής της συσκευής ίσως να έχει καταστραφεί ή μπορεί να εξαντλείται η μνήμη ή οι άλλοι πόροι του συστήματος. (Κωδικός 3)
Aν εξαιρεσω το dvd ο υπολογιστης φαινεται να λειτουργει κανονικα, δεν βλεπω καποια διαφορα. Αν εχει κανεις καμια ιδεα I would appreciate it.
Μισω τους υπολογιστες και τις κουλαμαρες τους.
αν έκανες επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη μέρα πριν χαλάσει το DVD;
δειχνει σαν να εχει διαλυθει εντελως το HAL , οντως δοκιμασε μια επαναφορα σε προηγουμενη ημερομηνια που ξερεις σιγουρα οτι δεν ειχες προβλημα, εαν εξακολουθησει το προβλημα τοτε μαλλον μεγεια το motherboard.
Επίσης, υπάρχει πάντα η λύση...χμ...ενός...Apple. :P :P
αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει,
με πάσα επιφύλαξη, δοκίμασε να ξαναπεράσεις τους drivers για την motherboard (αν, μπορείς κιόλας να εντοπίσεις τους drivers, αν υπάρχουν βέβαια, ειδικά για το Intel chipset, ακόμα καλύτερα).
μπας και ξεκολλήσει το Northbridge, γιατί αυτό δείχνει να έχει κολλήσει...τώρα είναι θέμα μόνο hardware? software (χέστηκε κάτι στην επικοινωνία Nortbridge - Windows)?? μήπως είναι συνδυασμός και των δύο; προς το παρόν είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε.
το Northbridge ή αλλιώς "η Βόρεια Γέφυρα" είναι το τσιπάκι, που παλαιότερα ήταν ξεχωριστό ενώ πλέον είναι ενσωματωμένο συνήθως μέσα στον επεξεργαστή ή στο chipset της motherboard, το οποίο έχει αναλάβει (ανάμεσα σε άλλα), να "μιλάει" στις εξωτερικές συσκευές και να συντονίζει την επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και με όλο το υπόλοιπο σύστημα (cpu, κάρτες γραφικών, ήχου κλπ). Αν αυτό "κλάσει" που λέμε τότε πας για νέα motherboard, όπως σωστά επεσήμανε και ο Slay.
καλά κρασιά.
Δοκίμασε αυτό που σου λέω στην αρχή....μπας και.
(χμμμμμμμ.........κάτι που μου ήρθε στο μυαλό, να τσεκάρεις πριν ξαναβάλεις τους drivers: κάνε δεξί κλικ πάνω στο όνομα του Intel H55 chipset, μέσα στον device manager εννοείται, και το παράθυρο που θα σου ανοίξει, βρες την επιλογή "roll back drivers".........κάνε restart και δες τι παίζει...........αν δεν δεις προκοπή, τότε ξαναπέρνα drivers........αν δεν δεις και τότε...........προσωπικά θα έκανα format-άρεν, όλα από την αρχή σωστά και μεθοδικά, και αν ΑΚΟΜΑ και τότε τζίφος........ε, σκατά θα το έπαιρνα απόφαση ότι είμαι για νέα motherboard).
Eκανα επαναφορα αλλα δυστυχως τζιφος...
You gotta be trolling me :pound:
Θα το δοκιμασω οταν παω στο desktop Λευτερη, thanks.
Το cd της motherboard δεν μπορω καν να το βαλω μιας και δεν εχω πρακτικα reader, δεν μου το αναγνωριζει. Οποτε θα κοιταξω να κατεβασω.
γιαυτο τον λογο υπεθεσα οτι μπορει να τα εφτυσε η μητρικη σου, βεβαια καλιστα θα μπρουσε να τα ειχε φτυσει το drive, αλλα σε συνδυασμο με τα αλλα που βλεπεις στον device manager, κανουν το παραπανω σεναριο αρκετα πιθανο, ελπιζω να κανω λαθος.
Ασχετο αλλα απο το εχεις παρει? εχει ακομα εγγυηση?
To ειχε παρει ο αδερφος μου δεν θυμαμαι καν απο που, σιγουρα πανω απο χρονο, οι διακοπες του θα διακοπουν βιαιως :a057:
Γενικα δεν τον χρησιμοποιω και τοσο εγω μιας και εχω το λαπτοπ μου.
Ποση εγγυηση εχουν αυτα συνηθως?
συνηθως ειναι στα 2 χρονια, ας ψαξει να βρει αποδειξη η κατι σχετικο και εαν ειναι εντος εγγυησης πηγαινετε το πισω, σε αλλη περιπτωση ισως να χρειαστει να ψαξεις ειτε για drive ειτε για μητρικη (εκτος και αν τελικα ειναι καθαρα software το προβλημα)
:b030::b030::b030:
Παιδιά μια βοήθεια από χθες προσπαθώ να κατεβάσω τα e-mail και σε ένα από αυτά κολλάει και δεν προχωράει για να κατεβάσει και τα υπόλοιπα τι πρέπει να κάνω για να ξεκολλήσει;;;;;