δεν είναι και για το always-rec feature ?
Printable View
δεν είναι και για το always-rec feature ?
Αντε βεβαια να βρουμε και λεφτα για νεο PC...και ειδικα εμενα με καιει διοτι εχω save απο το πρωτο!!!
τι λετε ρε,ειστε με τα καλα σας?
Το hardware του PS4 γινεται upgrade καθε εξαμηνο?Πως γινεται με το ιδιο hardware να τρεχει παιχνιδια για δεκα χρονια και το hardware του PC να τα τρεχει μονο για ενα εξαμηνο? Δε νομιζω να χρειαζετε πανω απο κοινη λογικη για να το καταλαβει καποιος αυτο:confuzed:
Εγω εχω την 5870 της ΑΤΙ εδω και 5 χρονια και ακομα παπαδες κανει
και μετα μου λετε γιατι marketing και γιατι προοωθησεις για τα παιχνιδια,εδω σας εχουν κανει να πιστευετε πραγματα σαν αυτο που εγραψε ο αποπανω
Ο "αποπανω" εχει όνομα, οπως βλέπεις, και για να μην αρχίσουμε στραβά, μαζέψου λιγο.
Εκει ειναι το θέμα με τις κονσόλες, οτι με hardware χρόνων τρέχουν παιχνιδια που ενα αντίστοιχο PC της εποχής δε μπορούσε να διανοηθεί καν να τρέξει. Ενα παράδειγμα ειναι το "The Last of Us". Δε φαντάζομαι να διαφωνείς εδώ...
Μη παίρνεις τοις μετρητοίς "το εξάμηνο"... Απλα ηθελα να τονίσω οτι μετα απο λιγο μονο καιρο, το PC ζητάει κι αλλα λεφτα για να μπορέσει να τρέξει παιχνιδια που στις ποταπες κονσόλες τρέχουν χωρις καμια αλλη απαίτηση, εστω και σε αντίστοιχα medium settings.
Και θες να μπω στη διαδικασία να υπογραμμίσω ποσά λεφτα θα δώσεις εσυ σε 5-6, πχ, χρόνια που ειναι η μέση ζωη μια κονσόλας και ποσα εγώ;;;;; Μαλλον οχι...
Consoles run 2x or so better than equal PC hardware, but it isn’t just API in the way, focus a single spec also matters.
https://twitter.com/ID_AA_Carmack/st...77106856370176
Nα γιατι.Καμια επαφη οι ''αριθμοι''(πχ καρτων γραφικων) των pcs με τους ''αριθμους'' για τις κονσολες.Στις κονσολες δεν εχει το ιδιο νοημα να κοιτας αριθμους.
Oχι οτι θα κρατησει μονο για ενα εξαμηνο το pc.
Βεβαια αν το παρεις τωρα πανω στην μεταβαση(για την νεα γενια) με την λογικη οτι παιζει καλα τα ps360παιχνιδα,μπορει να κρατησει και τοσο.Τωρα θα αρχισουν να βγαινουν παιχνιδια με βαση τις νεες κονσολες και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα τα χειριστει με την ιδια ευκολια ο υπολογιστης που χειριζοταν παιχνιδια που εγιναν με βαση τις κονσολες τεχνολογιας 2006.
Τωρα για το witcher, μια χαρα θα το ευχαριστηθει ο ps4 user.
καταρχην μονος σου στραβωσες
επι της ουσιας τωρα,σου ειπα οτι με καρτα 5ετιας τρεχω σημερινα παιχνιδια χωρις προβλημα,οποτε μαλλον δεν ισχυει αυτο που λες.Επισης μετα απο τοσα χρονια optimization,ειναι πασιφανες οτι το hardware θα τρεχει στο full potential του,ωστοσο αυτο θα ειναι ενα ποσοστο της ταξεως του 100% π.χ ενω η φυσιολογικη ροι της τεχνολογιας θα χε φερει 1000% περισσοτερες αποδοσεις μεσω hardware.
Αλλα ας θεωρησουμε οτι λογω optimization στις κονσολες,τρεχουν πολυ πιο ευκολα στη διαρκεια της ζωης τους παιχνιδια που δε θα τρεχαν σε ενα pc με το ιδιο hardware.Συμφωνοι,ωστοσο μεχρι να βγει κατι σαν το The last of Us φτασαμε σε 7 χρονια ζωης ps3.Θα μπορουσες να χες παρει ενα καλο PC το 2007 και οταν αρχιζει να φαινεται στα παιχνιδια το optimization της κονσολας(οπως στο Last of Us που λες η δε ξερω ποια αλλα games εχεις στο νου) να αγορασεις μια μετρια καρτα της εποχης και παλι να εχεις πολυ καλυτερη επιδοση απο την εκαστοτε κατασταση που βρισκεται η κονσολα
Επισης συνηθως οι τιμες για PC ειναι παντα φουσκωμενες γιατι θα παρεις μια monitor,θα παρεις ηχεια,θα πληρωσεις λιγο παραπανω στο motherboard για περισσοτερες θυρες και sockets,λιγο παραπανω στη καρτα ηχου για καλυτερο ηχοσυστημα,λιγο παραπανω σε μνημες RAM γιατι θα τρεχεις κιαλλα προγραμματα κλπ κλπ.Και ξαφνικα να γτ ειναι ακριβο το PC
Αν θες να φτιαξεις ενα PC καθε αυτου σαν κονσολα(γιατι ηχεια και τηλεοραση ειναι τα μονα που δεν αγοραζεις),δηλαδη μονο motherboard με γρηγορες διαυλους χωρις πολλα σλοτς,μια δυνατη GPU,μια απλη sound card,μια γρηγορη μικρη RAM και εναν αποδεκτο επεξεργαστη,με 600 ευρω ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να φανταστεις τη μπορεις να αγορασεις.
Αλλα αλλο να κατσεις μερικες μερες να ψαχτεις για να παρεις κατι που ειναι οντως καλυτερο,και αλλο να αγορασεις την κονσολα κατευθειαν απτο πλαισιο που εχει και ωραια συσκευασια :a050:.
Τελος παντων,καθιστε να κλαιγεστε και να κραζετε για τα downgrade που κανουν στις κονσολες και να αναρωτιεστε γιατι και πως δε βλεπουμε αυτο που μας εδειχναν
Κλεινωντας,να πω πως προφανως εχω τους λογους μου που εχω ps3 αλλα οι λογοι που το αγορασα σιγουρα δεν ειναι γραφικης αποδοσης
-Τα downgrades τα βλεπουμε παντου οχι μονο στις κονσολες.Tα ιδια ακριβως κιολας.(watchdogs,dark souls2 που υποτιθεται οτι δεν δικαιολογει downgrade στο pc κτλ κτλ)
-Με καρτα 5ετιας, ενω η προηγουμενη γενια των κονσολων ηταν στον τριτο χρονο της(8 χρονια κρατησε η γενια - 5 της καρτας=3), ειναι λογικο να τρεχει καλα παιχνιδια της προηγουμενης γενιας(που ηταν ηλικιας 3ων ετων οταν πηρες την καρτα).Τωρα ειμαστε στον πρωτο χρονο της νεας γενιας και στο pc δεν εχει βγει ουτε ενα παιχνιδι που να βασιζεται στα ps4-one.
οπως εχω ξαναπει εχω ενα pc 420€...το πηρα για internet κυριως μιας και παιχνιδια παιζω μονο σε PS.
1) το προ δεν μπορει να το τρεξει
2)το guild wars το παιζει low-medium με 25-40 fps
3) καλα δεν λεω να βαλω κανενα Diablo, αστο παιζει χειροτερα απο ps3.
κοινως για να παιξεις παιχνιδια θελεις 600 ευρω μηχανημα minimum δηλαδη το δικο μου+ 200 ευρω καρτα γραφικων ΑΛΛΑ θα δω γραφικα last of us ή Infamous second son...πολυ αμφιβαλω
Τι το συζητάμε; Δεν θα δεις ούτε the last of us ούτε infamous ούτε uncharted!
Τα exclusives για μένα ειναι το πιο σημαντικό.
Mα τι συζητατε ρε παιδια???Η ενδοξη PC Master Race ξερει καλυτερα απο coding developers... να την ακουτε. Ποιος Carmack τωρα λες εσυ Βαγγελη.... τι να μας πει αυτος? Εχει καμμια ιδεα απο PC και game development?
Μην πεταμε και οτι θελουμε Βαγγελη.
PC.
Master.
Race.
Οι λοιποι αστοιχειωτοι σαν τον Carmack δεν πρεπει να ανοιγουν το στομα τους και να ντροπιαζονται ετσι.
Ακους εκει... να εκμεταλλευεσαι περισσοτερο εως και 2Χ το hardware μιας κονσολας απο οτι θα εκανες σε ενα PC με ιδιο ακριβως hardware... ου να μου χαθει και ο Carmack και ολοι οι υπολοιποι που λενε τετοιες αρλουμπες.
H πλακα ειναι οτι για να φτασουν στο 2X oι κονσολες, το upgrade στο hardware που αγορασαμε με 400 το κανουν οι ιδιοι με upgrade στις ικανοτητες-προσπαθεια τους, ωστε να χτυπησουν μεταλλο χωρις να δωσουμε ουτε Ευρω παραπανω.:D
Mια χαρα αναβαθμιση μου ακουγεται.Απο την μια Infamous το 2014(το ομορφοτερο sandbox game) ,απο την αλλη the last of us το 2016 ξερω γω και να μην πιστευεις οτι επαιζες στο ιδιο συστημα τα 2 παιχνιδια.
Οκ Αλαστορ δεν διαφωνω, απλως ηδη εχω παρει ενα Ps4 και το budget θα παει ψηλα. Παρολα αυτα ειμαι backer σε Wasteland2/Pillars of Eternity και προφανως θα προπαραγγειλω W3 Κολεκτορα οποτε ισως κανω την υπερβαση. BTW γουσταρω τρελα το avatar σου, στο Top10 παιχνιδιων για εμενα.
Eντωμεταξυ δεν ειναι μονο ο Carmack ο χθεσινος που μας εχει ζαλισει με την ασχετοσυνη του, εχουν βγει και οι devs του metro και εχουν δηλωσει το εξης:
Τι να μας πουν τωρα αυτοι οι αμπαλοι που εχουν φτιαξει ισως το πιο αρτιο παιχνιδι τεχνικα για PC που η master race περιφερει απο εδω κι απο κει με gifs και screens για να αποδειξει την ανωτεροτητα του PC, εχω εγω μια καρτα τουμπανη που θα μπορουσε να τρεξει το Last Of Us και να της μεινει αρκετη ισχυς για 1-2 ακομα exclusives του ps3 να τρεχουν παραλληλα σε διαφορετικα παραθυρα στα 60 fps.Quote:
"You just cannot compare consoles to PC directly. Consoles could do at least 2x what a comparable PC can due to the fixed platform and low-level access to hardware."
Πάντως το hardware στο pc έχει ξεφύγει πολύ τα τελευταία χρονια, δεν ειναι τυχαίο που μια καλή κάρτα γραφικών του 2012 θα παιζει το Watch Dogs σε very high settings σε 1080p κτλ, μάλλον στην ποιότητα του 2012 Watch Dogs, αλλωστε η ιδια η Ubisoft λεει πως η έκδοση για pc ειναι καταπληκτική (stunning)δεν το κρύβουνε δηλαδή, ενώ στις κονσόλες θα παιζει σε sub 1080p με μεγαλη υποβαθμιση της ποιότητας των γραφικών. Οποτε το αυτό "Consoles could do at least 2x what a comparable PC caν" απο μόνο του δεν λέει κάτι γιατι όπως ειπα το hardware στο pc έχει ξεφύγει κατά πολύ όσο αυτά τα χρονια οι κονσόλες ήταν στασιμές, δεν έβγαζαν νέες κονσόλες κτλ. Αυτός ειναι ένας απο τους λόγους που αυτή η γενιά δεν θα κρατήσει όσο η προηγούμενη. Το ps4 κατά την γνώμη μου έπρεπε να ειχε κυκλοφορήσει δύο χρονια πριν, δηλαδή τέλη του 2011 αντι για τελη του 2013. Το ps3 οτι ειχε να δώσει σε γραφικά το έδωσε με το Uncharted 2, RDR, Killzone 2 κτλ
Αlastor σύμφωνα με μια φήμη το Witcher 3 για κονσόλες θα εχει low settings σε sub-1080p. Εντάξει θα εχει σιγουρα εμφανώς χειροτερα γραφικά, στο pc θα λάμπει, αλλά εντάξει το ιδιο gameplay θα εχει παντου αρκεί στις κονσόλες να μην κανει τεράστιες βουτιές το frame rate εκει ειναι που θα ξενερώσουνε όλοι. Για αυτό στο pc πάντα προτιμάμε ανάλυση και καλο frame rate aka 60fps απο ποιότητα γραφικών οταν δεν τραβάει η gpu για very high settings.
^^ Nα τον ακουτε...
Ξερει καλυτερα...!
Που'σαι ασχετε Carmack να μαθαινεις!
Οτι και να πει κάποιος σε αυτή τη διαμάχη έχει δίκιο.Ναι το pc ένα multipplatform θα το τρέξει καλύτερα, όμως το pc ζητάει λεφτά όσο περνάει ο καιρός(όσοι εχουμε pc το ξέρουμε),ναι ένα pc με specs του ps3 δεν θα καταφέρει ποτέ να δείξει το γραφικά του Last Of Us ή τον κόσμο του GTA5 το θέμα είναι που προτιμάει ο καθένας να παίζει.
Εγώ προσωπικά πέραν του Football Manager δεν μπορώ να ευχαριστηθώ παιχνίδι στον υπολογιστή και γουστάρω φουλ κονσολα.Τα παιχνίδια που είναι φτιαγμένα για pc (strategy,fps κλπ) με αφήνουν αδιάφορο.
Για αυτό και όταν αγοράζω καινούριο pc δίνω max 50 ευρώ για κάρτα γραφικών.
Τώρα που θα σκάσει ο καθένας το λεφτά του είναι δική του απόφαση.Για παράδειγμα ένας φίλος μου σκάει ανα 2-3 χρόνια γύρω στα 250 ευρώ για αναβθμισεις στον υπολογιστή, οι υπολοιποι του λέμε πάρε μια κονσολα να παίξεις παιχνίδια που γουστάρεις αντί να τα σκας συνέχεια, ε αυτός μας απαντάει δεν μπορώ να παίξω σε κονσολα δεν μου κάθεται ωραία, προτιμάω τον υπολογιστή μου.
Απόλυτα δεκτο, τώρα το πόσο θα κρατήσει η κάθε γενιά δεν νομίζω να το ξέρουμε εμείς.θα κρατήσει όσο θέλουν οι εταιρείες να κρατησει.
Προσωπικά με τιμές γύρω στα 400 ευρώ αν κρατάει 5-6 χρόνια η κάθε γενιά θα είμαι ικανοποιημενος.
Το προβλημα Μιχαλη δεν ειναι το που θελει να ξοδευει τα λεφτα του καποιος και που οχι. Δεν ειναι αυτος ο λογος της "κοντρας".
Ξερω αρκετους PC hardcore gamers φιλους (να σημειωσω οτι παλια ημουν κι εγω το ιδιο) οι οποιοι αγοραζουν οτι καλυτερο μπορουν επειδη το γουσταρουν και τους αρεσει. Ειναι φετιχ, OCD , οτιδηποτε να εχουν την τελευταια λεξη της τεχνολογιας. Mαγκια τους!
Ομως ταυτοχρονα, και αυτο ειναι το σημαντικοτερο, δεν ειναι... κομπλεξικοι...
Οταν θα δουν ενα Last of Us στο PS3 δεν θα γυρισουν να πουν "ΑΜΑΝ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!", αλλα ανταυτου θα γυρισουν και θα αναγνωρισουν την δουλεια που χρειαστηκε να γινει για να επιτευχθει αυτο το αποτελεσμα σε τοσο παλιο hardware και θα πουν "εκπληκτικο αυτο που καταφεραν σε ενα τετοιο μηχανημα"! Δεν θα κατσουν να μετρησουν πιξελ ή να κραξουν για pop up ή που δεν τρεχει σε 4Κ αναλυση και 120 frames per second...
Το λοιπον, προβλημα δεν εχει κανενας με το χομπυ του αλλου και φυσικα κουμαντο δεν πρεπει να κανει κανεις στις τσεπες κανενος. Σε καμμια περιπτωση δεν ηταν ποτε αυτο το προβλημα.
Προβλημα υπαρχει απο συγκεκριμενη μεριδα που θελει να αποκαλειται Master Race (απο εκει και μονο καταλαβαινεις) και η οποια εχει την ταση να απαξιωνει οποιαδηποτε δουλεια multiplatform ή exclusive η οποια τρεχει σε κονσολα, λογω κομπλεξ και ανασφαλειας. Ο παραλογισμος και η ασχετοσυνη τους δε, φτανει σε τετοιο σημειο, ωστε να απαξιωνουν ακομα και τις αποψεις των ιδιων των ανθρωπων που τους γραφουν τα παιχνιδια στο PC τους, επειδη λενε πραγματα προφανη, οπως για πχ οτι δεν εξισωνεται το ιδιο ενα hardware σε μια κονσολα και το ιδιο σε ενα PC.
Ταυτοχρονα ειναι και το χειροτερο ειδος gamer κατα την ταπεινη μου αποψη... ψιλομακραν κιολας.