Originally Posted by
Dragonpaul
Όλοι, υποθέτω, έχετε ακούσει γι'αυτα τα Mystery rooms που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου, έχουν κατακλύσει την Αθήνα και όχι μόνο!!!! Εχτες, εγώ και μια παρέα, επισκεφτήκαμε ενα και θα ήθελα να σας γράψω λίγο τις εντυπώσεις μου.
Καταρχήν, μη φανταστείτε κάτι ιδιαίτερο σα χώρο. Ενα διαμέρισμα είναι, διαμορφωμένο ανάλογα με την περίσταση, την ιστορία/υπόθεση, δηλαδή, που καλείστε να συμμετέχετε και, hopefully, να λύσετε. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις δυσκολία, κάτι που σημαίνει ότι θα έχεις περισσότερες ή λιγότερες βοήθειες, οι οποίες δίνονται απο τους διοργανωτές, αμέσως μόλις ζητηθούν απο την ομάδα, μέσω ενός ηχείου.
Το ίδιο παιχνίδι τώρα, είναι κάτι πολύ γνώριμο σε εμάς τους gamers. Παιδιά, είναι ακριβώς ότι και ενα adventure/point and click. Δηλαδή, βρίσκεσαι σε ενα δωμάτιο, στο οποίο υπάρχουν διάσπαρτα στοιχεία και απλά καλείσαι να τα συνδυάσεις, προκειμένου να ανακαλύψεις το επόμενο στοιχείο. Πχ, ενα νέο κλειδί, έναν κωδικό, ενα πηνίο, ενα φακό κλπ, που θα σε οδηγήσουν, σταδιακά, στη λύση του μυστηρίου. Ο διαθέσιμος χρόνος είναι μια ώρα και εφόσον εκπνεύσει χωρίς να έχει λυθεί το μυστήριο, game over!!!! Εμείς ήμασταν τυχεροί, όμως, καθώς μετά δεν περίμενε άλλη παρέα και μας δόθηκαν αλλα δέκα λεπτά. Εντέλει, ε, και με κάποια περαιτέρω βοήθεια, φτάσαμε στη λύση. Μάλιστα, "ξεκλειδωσαμε" και τα δυο τέλη. Ναι, είχε δυο τέλη η υπόθεση μας.
Παρόλο που η προσωπική μου απόδοση ήταν, μάλλον, "φτωχή", το παιχνίδι με είχε στην τσίτα όλη την ώρα και ο gamer εαυτός μου δεν ησυχαζε με τίποτα. Ήθελα να φτάσω στο τέλος οποιαδήποτε!!!! Το παιχνιδι ήταν δύσκολο θεωρώ. Οι γρίφοι του ήθελαν μυαλό και άμεση σκέψη, διότι μας κυνήγαγε και ο χρόνος. Κάποιες φορές δεν πίστευα ότι οι διοργανωτές είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο. Ήταν πραγματικά περίπλοκοι γρίφοι. Ίσως φταίει και το γεγονός ότι περίμενα κάτι απλούστερο, διότι απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό οι ιστορίες αυτές, όμως έκανα μεγάλο λάθος!!!! Ήθελε να έχει πείρα και μάλιστα αυτή ενός gamer. Κάπου εκεί κατάλαβα τι παίζει και άρχισα να σκέφτομαι ανάλογα.
Γενικες εντυπώσεις πολύ καλές και σκέφτομαι να δοκιμάσω πάλι κάποια στιγμή, γιατί όχι και με παιδιά απο εδώ μέσα, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον.
Αυτα.... Θα το πρότεινα οπωσδήποτε!!!!