Εγω μια φορα το καθηκον μου το εκανα:P
Attachment 10966
Printable View
Εγω μια φορα το καθηκον μου το εκανα:P
Attachment 10966
Χιχιχιχιιχ κι εγώ έκανα το καθήκον μου!
Sources: Google Is Planning A Game Platform That Could Take On Xbox And PlayStation
Quote:
Over the past few months, the wildest rumors in video game industry circles haven’t involved the PlayStation 5 or Xbox Two. The most interesting chatter has centered on a tech company that’s been quietly making moves to tackle video games in a big way: Google, the conglomerate that operates our email, our internet browsers, and much more.
We haven’t heard many specifics about Google’s video game plans, but what we have heard is that it’s a three-pronged approach: 1) Some sort of streaming platform, 2) some sort of hardware, and 3) an attempt to bring game developers under the Google umbrella, whether through aggressive recruiting or even major acquisitions. That’s the word from five people who have either been briefed on Google’s plans or heard about them secondhand.
Δίνω 1%-5% να μπει η Apple στο gaming, δεν την ενδιαφέρει καν = γιατί το income return rate είναι άθλιο για την Apple.
Εδώ ετοιμάζεται να χεστεί στο τάλαρο με την επερχόμενη streaming υπηρεσία της.
Όσο για την BETA Queen (όπως την έχω βαπτίσει εδώ και χρόνια) Google;
Ναι, καλά κρασιά, με τις γραμμές που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο η Google μάλλον κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου. Γελάνε και οι πέτρες. Τα τσιμέντα και οι τσιμεντόλιθοι βασικά.
Δεν έχει καμία ανάγκη για τέτοια επέκταση, ούτε καν επενδυτικά.
Έκανε μπάσιμο στον χώρο των smart ηχείων και τα επόμενα χρόνια θα γίνει πολύ "πιο χοντρό" το μπάσιμο.
Θα επανέλθει στο χώρο των οθονών.
Ήδη τα airpods της είναι αξεπέραστα σε αυτό που κάνουν.
Παράλληλα, τα επόμενα χρόνια θα πάρει φωτιά το home automation.
Από του χρόνου θα πάρει φωτιά το development μεταξύ iOS-MacOS μέσω του marzipan.
Το 2020, άντε πες 2021, θα παρουσιάσει τον πρώτο ARM Mac.
Επίσης για 2020-2021 θα σκάσει μύτη το σύστημα AR+VR Glasses, με full integration σε iOS συσκευές και κυρίως Mac OS (βλέπε Minority Report).
Οι υπηρεσίες της ξεπερνούν τα 30 δις ετησίως. ΜΟΝΟ οι υπηρεσίες της.
Ο δε Mac, που τον έχει παρατήσει κάποια χρόνια, συνεχίζει και φέρνει 20 δις ετησίως.
Το iPhone X έχει χεστεί να φέρνει χρήματα και τα 3 επερχόμενα μοντέλα σε μορφή X, θα χεστούν ακόμα περισσότερο.
Το Project Titan συνεχίζεται κανονικά.
Μπορώ να γράψω κι άλλα, δεν χρειάζεται.
Το gaming είναι a poor man's show, όχι για την Apple.
Επίσης, δεν "αφήνεται" η εταιρεία στα χέρια των επενδυτών, γιατί συνέχεια αγοράζει πίσω τις μετοχές της.
Εν κατακλείδι, όταν έχεις 260 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μια ανάσα πριν την πρώτη εταιρεία στην ιστορία που θα ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο κεφαλαιακή αξία, πραγματικά το "τσαντήρι" που λέγεται gaming industry δεν σε νοιάζει. Καν.
Τι κρίμα που όλα αυτά τα λεφτά τα επενδύει σε πράγματα που δεν μας επηρεάζουν άμεσα ε?
Μου λες για ηχεία, για home automation για Mac και ΙOS, οθόνες, κινητά κλπ.
Ουραγός ήταν και έτσι θα μείνει. Overpriced σκουπίδια. Συγνώμη Λευτέρη αλλά έτσι είναι.
Εταιρεία με τόσα δις που δεν ρισκάρει μου είναι αδιάφορη.
Αυτή δεν είναι πλέον η εταιρεία που έβγαζε MAC(intosh).
Είναι κάτι άλλο.
Ειλικρινά δεν μου καίγεται καρφί περί gaming.
Όπως δεν μου καίγεται καρφάκι (ούτε καν οξειδωμένο) για το ποιος είναι πρώτος/δεύτερος κλπ.
Αν με ενδιέφεραν αυτά, θα είχα PC από μικρός. Αντιθέτως 2 PC είχα όλο κι όλα στη ζωή μου, καθαρά επειδή τα έκανα απόσβεση σε 5 μήνες (780.000 δρχ και 2.300 ευρώ αντίστοιχα, μόνο το Tower) και σε κανένα δεν έπαιξα παιχνίδια.
Βλέπεις, εδώ δεν μιλάς σε PC user. Συνεπώς δεν έχω τις ίδιες προτεραιότητες, ούτε τις ίδιες "ανάγκες", ούτε τις ίδιες "πρεμούρες", ούτε τίποτα.
Συνακολούθως όλα αυτά που ανέφερα περί Apple, εμένα με ενδιαφέρουν.
Και πολύ καλά κάνεις που σου είναι αδιάφορη. Αδιάφορη θα σου παραμείνει και μελλοντικά. Όπως δεν με ενδιαφέρει εμένα η MS, Google, Samsung, LG κλπκλπ.
Κατανοητό και απολύτως σεβαστό. Δεν κάνουμε όλοι για όλα.
Ας επιστρέψουμε στο τόπικ, καθώς δεν μου αλλάζει στάση ζωής/άποψη ούτε ο Kal-El ακόμα κι αν αποδειχθεί αληθινό άτομο.
ΥΓ: Η Amiga 4000 μου, τιγκαρισμένη μέχρι εμετού, είχε για ΠΛΑΚΑ όλους τους Mac(intosh). Έτρεχα το Mac OS (System 7 τότε, αργότερα System 8) ΠΟΛΥ πιο γρήγορα από κάθε Macintosh. Όπως καταλαβαίνεις, δεν ακολουθούσα ΠΟΤΕ τις "μόδες". Και Mac αγόρασα, επειδή πήρα ένα MacBook Pro mid 2009 (το πιο τουμπανιασμένο μοντέλο της εποχής) αξίας 3.300 ευρώ.....μόλις 1.300 ευρώ (καινούριο στο κουτί του). Για κανένα άλλο λόγο. Και αυτό έχω μέχρι τώρα. Γλίτωσα από την σαπίλα των Windows, που έτρωγα στη μάπα από το 1996. Εντάξει πες έκανα ένα διάλειμμα εντός κολαστηρίου 1996-2009 (μέχρι το 2000 ως βασικό μηχάνημα είχα την Amiga, στο PC είχα μόνο το Word λόγω δουλειάς, για κανένα άλλο λόγο δεν τον άναβα). Πλέον μακριά από εμένα. Όπως μακριά οτιδήποτε αφορά Android συσκευές.
ΥΓ2: Υπενθυμίζω για δεύτερη φορά: μην το συνεχίσουμε γιατί οι απόψεις μου είναι παγιωμένες δεκαετίες τώρα.
Όσο και αν σε κατανοώ ή μάλλον καλύτερα σε νιώθω, νομίζω ότι πλέον ζεις και αναπνέεις σε ένα time-capsule όπου ο χρόνος το έχει ξεπεράσει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί και εγώ κάπως έτσι είμαι.
Αλλά η εποχή μας ξεπερνάει. For better or worse εγώ το αναγνωρίζω.
Εσύ?
Εγώ από αυτά θα γούσταρα πολύ τα ar glasses, το house automation και το project titan. Μιλάω για το πως μου φαίνονται σαν ιδέες, δεν τα έχω ψάξει διεξοδικά. Από τα top για μένα θα ήταν AI σε στυλ Jarvis από το MCU, AI υπηρέτης δηλαδή, που θα μπορούσες να την έχεις μαζί σου παντού και να σε βοηθάει παντού (π.χ. για πληροφορίες, αν πάθεις κάτι κτλ.). Υπάρχουν συσκευές που βοηθούν σε αυτά, αλλά και πάλι.
Όσον αφορά το θέμα νέων παικτών στο χώρο του gaming, όσο πιο πολλοί μπουν τόσο πιο καλά.
ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ (με χαρούμενο ύφος γελάω, γιατί συμφωνώ απολύτως. Αλλά γουστάρω τα γέλια γιατί δεν με νοιάζει καθόλου!)
Αυτές τις κουβέντες, επειδή δεν γνωριζόμαστε χρόνια το αναφέρω, τις έχω κάνει με γνωστούς πριν από 10 χρόνια περίπου. Άντε πες 6-7 χρόνια.
Η στάση μου πλέον είναι: αν μπορώ να μην ξανασχοληθώ με τεχνολογία EVER, αυτό θα κάνω. Με ξύλα και πέτρες πλέον.
Δεν με ελκύει τίποτα από τα σκατά μετά το 1994-5. ΣΚΑΤΑ (για εμένα πάντα).
Μια μικρή ελπίδα είχα για το iPhone το 2007 (υπερτονίζω: μικρή), όταν πέθανε όμως ο Τζομπς είπα "και κάπου εδώ την κάνω με ελαφρά παιδιά". Δεν με ενδιαφέρει καθόλου πλέον η τεχνολογία, είναι πεζή, αστεία, τραγελαφική, καθόλου πρωτοποριακή, άκρως καπιταλέησον, ζωάδι το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών, καρά-ζωάδι το μεγαλύτερο μέρος των tech/games δημ/φων. Έτσι το βλέπουν τα δικά μου μάτια, και ειλικρινά, δεν γίνεται ουδείς να μου αλλάξει άποψη.
Όπως καταλαβαίνεις, όλα μου φαίνεται φαιδρά και αδιάφορα. Συνεπώς.....στα @@ μου τα δυό που είναι σα καμπαναριό, όπως λέει και το γνωστό ρητό, περί tech/gaming industry!
Γαμάμε το τόπικ όμως ρε συ...
ΥΓ: Κανά παιχνιδάκι παίζω στην PS πλατφόρμα που και που, είτε μόνος είτε με παρέα και......that's it. Είμαι "ικανοποιημένος". Κουβέντες περί Trophies/Achievements είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου σαφώς, έτσι; :P
Η Apple είναι η μόνη εταιρεία που θα δεχόμουν να μπει στον χώρο του gaming γιατί θα είχε και 5 στάνταρντ ποιότητας. Η MS προσπαθεί να της μοιάσει στο hardware και η Nintendo στο Software.
Μακάρι.
- - - Updated - - -
Ναι μην νομίζεις ότι διαφωνώ. Έτσι που έχει γίνει η βιομηχανία εδώ και 10 χρόνια δεν νιώθω ότι χάνω κάτι....
Κιμάς όλα. Κρίμα.
Η Apple πλέον ΔΕΝ έχει ανθρώπους. Γίνεται της πουτάνας στο power struggle εκεί μέσα για την διαδοχή του Τζομπς και επειδή επελέχθη ο Κουκ, το κάθε "μεγάλο" κεφάλι εκεί μέσα κάνει τα δικά του. Bugs στο iOS 11 του κερατά, bugs εδώ και χρόνια στο Mac OS (από Mavericks 2011 έως σήμερα / που δεν έχουν διορθωθεί - απεναντίας προστίθενται), bugs στον ουρανό στη γη και στον αέρα. Design που μας έχει πρήξει τα @@ ο Ive (σκατά στα μούτρα του), κώλος έχει γίνει το iOS σε πολυπλοκότητα (καμία σχέση με το όρομα του Τζομπς), κώλος έχει γίνει το Mac OS (να χέσω τον Ive και το παπαρο-design του, όπως να χέσω και τον Φεντερίκι για τον κώδικα του Mac OS).
Το hardware είναι για τα πανηγύρια, ενώ θα μπορούσε να είναι τούμπανο of-the-self ή custom (τραγέλαφος το iMac Pro για επαγγελματίες). Μπουρδέλο έχει γίνει η Αππλε με τους σκατο-κέφαλους που τις έχουν μείνει. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο ότι ΟΛΑ τα μεγάλα μυαλά που έφεραν ΜΑΖΙ με τον Τζομπς την εταιρεία στο προσκήνιο από το 2001 κι έπειτα, έχουν φύγει εδώ και κάποια χρόνια.
Κι έτσι κάνουμε πλήρη κύκλο στη κουβέντα μας = ότι δεν με ενδιαφέρει η tech/gaming industry.
Και εντάξει, του γαμήσαμε τη μάνα του τόπικ, σόρρυ από όλους τους υπόλοιπους.
Κάθε άλλο. Μια χαρά τα λες. Μιλάμε για "Νέα από την βιομηχανία" του gaming (λολ) αλλά σε τελική για ποια βιομηχανία μιλάμε πλέον.
Της Intel (x86-64 amd) και της MS? Του linux που δεν μπορεί να σταθεί πουθενά παρά μόνο στο android? Η ARM που κατέληξε στο κάθε κινητό?
ΠΟΥ είναι αυτή η IBM? H Mips?
Ναι υπάρχει εξέλιξη στις μηχανές γραφικών, στα μέσα αποθήκευσης κλπ. αλλά το "εξωτικό" χάθηκε. Μαζί του και η καινοτομία.
Εμετός.
Sony offers hope on PS4 console cross-playQuote:
"I thought it was fascinating you talking about PlayStation 3 flying too close to the sun - your Icarus moment you called it, and then PlayStation 4 coming back to be more back to basics, to be more about the players. But there seems to be an issue at the moment, that Sony isn't listening to its players - or doesn't seem to be - and that's cross-play, Fortnite particularly. And I wondered if there were any plans to open it up? It seems to be Sony's not listening."
"We're hearing it. We're looking at a lot of the possibilities. You can imagine that the circumstances around that affect a lot more than just one game. I'm confident we'll get to a solution which will be understood and accepted by our gaming community, while at the same time supporting our business."
Τι "offers hope" ρε παιδιά... Το ένα μετά το άλλο τα παιχνίδια επιτρέπουν crossplay. Τελευταίο το Fallout 76 με την πολύ σκληρή δήλωση του Todd Howards.
Κάποιοι ξεγελιούνται ότι καλά κάνει η Sony και δεν επιτρέπει crossplay αφού άλλωστε έχει την μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση.
Μα δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Όσο η λίστα θα πληθαίνει και ΘΑ πληθύνει ο άλλος θα σκεφτεί - α θα αγοράσω το τάδει το δείνα αλλά έχω και PC και θέλω και ένα φορητό (switch π.χ.) - Ποια πλατφόρμα με εξυπηρετεί?
Την εποχή που όλοι έχουν περισσότερα από ένα συστήματα - οι devs χάνουν λεφτά από τέτοιες πρακτικές (όπως και η Sony) και ο καταναλωτής παίρνει το L.
Τι συζητάμε τώρα?
Συζηταμε οτι για ολα αυτα που λες η Σονυ θα επιτρεψει το cross play. Αυτο συζηταμε. Αυτο λεει η λογικη. Το ποτε ειναι το ερωτημα.
Βεβαια το αν και κατα ποσο η Σονυ χανει λεφτα ή πωλησεις δεν το ξερω, παντως τα τελευταια νουμερα του NPD λενε αλλη ιστορια, τουτεστην την γνωστη, δηλαδη οτι το PS4 ηταν νο1 σε πωλησεις (και μαλιστα εκανε και ρεκορ οπως και οι αλλες κονσολες).
Δεν συζηταμε το αν ειναι καφριλα αυτο που κανει η Σονυ ή οχι. Ειναι καφριλα με την βουλα. Αλλα μην κανουμε κιολας οτι ειναι τιποτα βλαμμενοι που δεν θα αντιδρασουν αν δουν αλλαγη πλευσης....αλλα ο κοσμος απο οτι φαινεται συνεχιζει και προτιμα PS ακομα και τωρα διοτι το χαρτι των exclusives ειναι πολυ δυνατο στην παρουσα φαση.