καλά ρε Δημήτρη, με τη νοημοσύνη μου παίζεις; (ακόμα και άθελά σου ενδεχομένως)
όταν γράφεις 1η (πρώτη) παράγραφος κατευθείαν :
"Λευτερη μαλλον δεν θυμασαι καποια πραγματα καλα απο το συγκεκριμενο Μπατμαν. Θυμασαι μεν το ζουμι και με πολλα απο αυτα συμφωνω, αλλα καποια σημεια που κατα καποιο τροπο απαντουν σε αυτα που γραφεις δεν τα θυμασαι."
με την μια απευθύνεσαι σε εμένα.
και μετά, καπάκι στη 2η (δεύτερη) πρόταση - παράγραφο λες :
"Ενιγουεη, κι εγω φυσικα συμφωνω οτι ακομα και το Μπατμαν ειναι εν μερει "αμερικανια" δεν θα φτασω ομως στο σημειο να το βαφτισω προπαγανδα γιατι ξερω οτι η ομαδα πισω απο την δημιουργια του μονο αμερικανικη δεν ειναι."
τι σκατά να καταλάβω δηλαδή; (μέχρι την λέξη "προπαγάνδα" σχολιάζω, γιατί τα υπόλοιπα όντως είναι η άποψή σου, οπότε δεν τίθεται από εμένα καν θέμα συμφωνίας/διαφωνίας)
ότι το λες γενικά αναφερόμενος στον οποιονδήποτε; ε, σόρρυ δηλαδή αλλά με επεξεργάζεσαι / δουλεύεις ή (για να μην είμαι απόλυτος) διαθέτεις έναν τρόπο γραπτής έκφρασης που δεν μπορώ να τον καταλάβω με τίποτα.
Αντιλαμβάνομαι ότι η πρώτη λέξη της δεύτερης πρότασης-παραγράφου, λες "Ενιγουεη" (anyway), εννοώντας / υπονοώντας ότι απο εδώ και πέρα δεν αναφέρεσαι σε εμένα αλλά "γενικά".
Ε, τρίχες δηλαδή εγώ άλλα καταλαβαίνω= ότι μετά το anyway, μόνο σε εμένα αναφέρεσαι με το να λες "ε, δεν θα φτάσω στο σημείο να το βαπτίσω προπαγάνδα", υπονοώντας ότι μέσα στα λεχθέντα του ποστ μου προς τον Ezio, άφηνα αυτό να εννοηθεί (γιατί όπως το τόνισα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγραψα ή πλαγίως υπονόησα κάτι τέτοιο), ότι το Batman "βαπτίζεται προπαγάνδα".
Τώρα απο εκεί και πέρα έχεις κάθε δικαίωμα στο τελευταίο πόστ σου να λες "Λευτερη γιατι εχεις την ταση να νομιζεις οτι επειδη αναφερθηκα σε ενα απλο σημειο στ5ο ποστ μου για εσενα, οτι ολοκληρο το ποστ μου αναφερεται σε εσενα και λειτουργει ως απαντηση στο δικο σου?".....
......το οποίο ΟΝΤΩΣ δεν αναφέρεται μόνο σε εμένα, αλλά οι 2 πρώτες παράγραφοι, όποιος και να το διαβάσει πιστεύω θα συμφωνήσει,
ΜΟΝΟ σε εμένα αναφέρονται. (η πρώτη παράγραφος ονομαστικά κ' η δεύτερη έμμεσα, ως νοηματική προέκταση της πρώτης)
Και πάλι έχεις το δικαίωμα να ισχυρίζεσαι ότι το "δεν θα φτάσω και στο σημείο να βαπτίσω προπαγάνδα" σημαίνει ότι μιλάω "γενικά" και όχι προς εμένα, το ξαναλέω
(γιατί τηλεπάθεια δεν έχω να μπω στο μυαλό σου, ώστε να δω αν οι αρχικές προθέσεις σου όταν έγραφες τις 2 πρώτες παραγράφους, ήταν να απευθυνθείς μόνο σε εμένα)
αλλά ειλικρινά, κατάλαβέ το:
και να αναφέρθηκες, όπως πιστεύω ότι έκανες (έχω το δικαίωμα κ εγώ να κρίνω ότι πιστεύω ότι αυτό σκέφθηκες γράφοντας τις 2 πρώτες παραγράφους), αποκλειστικά προς εμένα,
δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και αυτό φαίνεται στο τεράστιο ποστ που έλεγα ότι έλεγα. Αν είχα πρόβλημα με το να απευθύνεται κάποιος σε εμένα, δεν θα έγραφα κατεβατά διευκρινήσεις / "manual" ανάγνωσης των πόστ μου.
Θα προτιμούσα να μου έλεγες "ρε Λευτέρη, όντως δεν είπες επ' ακριβώς ή ίσχυρίστηκες ότι το Batman είναι αμερικανιά ή προπαγάνδα, όντως είπες ότι 2-3 σημεία έχουν κρυφή προπαγάνδα, αλλά επειδή δεν ήξερα το τρόπο που γράφεις/εκφράζεσαι, υπέθεσα ότι υπονοείς έμμεσα ότι το Batman είναι προπαγάνδα. Τώρα που τον εξήγησες, θα προσπαθήσω μελλοντικά να ακολουθήσω αν έχω κέφι/χρόνο/όρεξη το "manual" ώστε να διαβάζω αυτά που γράφεις και όχι αυτά που νομίζω ότι έγραψες."
εσύ προτίμησες να πεις "Λευτερη γιατι εχεις την ταση να νομιζεις οτι επειδη αναφερθηκα σε ενα απλο σημειο στ5ο ποστ μου για εσενα, οτι ολοκληρο το ποστ μου αναφερεται σε εσενα και λειτουργει ως απαντηση στο δικο σου?"
ΟΚ σεβαστό, γιατί μπορεί αυτή να είναι η αλήθεια (είπαμε τηλεπάθεια δεν έχω δυστυχώς).
Ας συνεχίσει το θρέντ, έχω καρα-αναλύσει τον τρόπο σκέψης μου και γενικότερα και ειδικότερα προς τον Ezio (περί της προπαγάνδας και ότι άλλο λέω σε εκείνο το ποστ) κ προς τον Δημήτρη.
ΥΓ: Όσο περί "της τάσης" που έχω να "νομίζω" ότι τα ποστ σου, ή ένα κομμάτι τους, αναφέρεται σε εμένα, θα σου πω γιατί συμβαίνει: γιατί αυτά που διαβάζω να γράφεις, όποιον και να έχω ρωτήσει τα ίδια πιστεύει όπως κ εγώ, ότι δηλαδή σχολιάζεις (και καλά κάνεις λέω εγώ) κάτι που έχω πει και μετά λές επίσης και την γνώμη σου, ενώ εσύ κάνεις ένα πόστ επεξηγηματικό όπου ισχυρίζεσαι "όχι Λευτέρη δεν αναφερόμουν σε εσένα, αλλά γενικά". Και επειδή (εδώ συμφωνούμε), αυτό έχει γίνει σε διάφορα θρεντ, διαφόρων τόπικ: ή ξεχώριζε περισσότερο την γνώμη σου απο τα σχόλια προς εμένα, ώστε να παίρνω χαμπάρι πότε αναφέρεσαι και πότε σταματάς σε εμένα ή μην αναφέρεσαι καθόλου σε εμένα ή δείξε μου έναν τρόπο να μπορώ να σε ερμηνεύσω όπως εσύ θέλεις να σε ερμηνεύσω. Αν δεν κάνεις τίποτα απο αυτά, τότε σόρρυ αυτό το πρόβλημα θα έχουμε. Συνέχεια.