Originally Posted by
Valkyre
Οπως εχω ξαναγραψει εδω, δεν ειμαι τυπος που γουσταρει celebrities, ακολουθει αθλητες ή γενικα επιθυμει αυτογραφα κλπ.
Υπαρχουν 2 εξαιρεσεις που τις εχω αναφερει στο παρελθον.
Ο Jordan και ο Djokovic.
Δεν ηταν μονο το ποσο ξεχωριστοι ηταν απο θεμα ικανοτητων, work ethic, dominance και αποτελεσματων. Ηταν κυριως το πως αυτοι οι ανθρωποι προσεγγισαν τους στοχους και το αθλημα τους γενικα σε πνευματικο επιπεδο. Ειναι το mentality, ειναι οτι ειναι ανθρωποι "παλιας κοπης" που λεμε, με ενα σθενος Α και μια αυτοπεποιθηση Β που συμφωνει τουλαχιστον με το δικο μου βιβλιο και τι θεωρω αξιοθαυμαστο.
Τον Jordan δυστυχως δεν καταφερα ποτε να τον δω να παιζει για ευνοητους λογους, δλδ το κοστος να ταξιδεψεις σε αλλη Ηπειρο και να πας να πληρωσεις αδρα για να βρεις μια θεση στο γηπεδο. Ποσο μαλλον σε μια εποχη που 18 χρονων ε δεν ειχα προσβαση ουτε καν στα απαραιτητα, ποσο μαλλον σε τετοιο κεφαλαιο.
Ετσι πιστευα οτι θα γινει και με τον Τζοκοβιτς. Οτι δεν θα καταφερω να τον δω ζωντανα λογω υποχρεωσεων, μεγαλου κοστους για να δικαιολογησεις ολοκληρο ταξιδι γυρω απο κατι τετοιο κλπ.
Ολα αυτα αλλαξαν πριν μερικους μηνες που η τυχη χαμογελασε σε εντυπωσιακο βαθμο. Ο Τζοκοβιτς μετακομιζει 10 χιλιομετρα μακρια απο εκει που μενω, φερνει ATP τουρνουα σε χρονο ρεκορ στην Ελλαδα μετα απο 30+ χρονια και δηλωνει οτι θελει παση θυσια να συμμετασχει. Το τουρνουα ειναι μολις επιπεδου 250, για οσους ξερουν τεννις, ξερουν οτι αποτελει την χαμηλοτερη βαθμιδα τουρνουα του ATP. Ενας παικτης σαν τον Τζοκοβιτς δεν εχει αναγκη τετοια τουρνουα, δεν του λενε κατι, κυνηγαει μεγαλους τιτλους.
Ομως αυτο εδω το φαινομενικα "ασημαντο" τουρνουα τον ενοιαζε πραγματικα πολυ. Τοσο πολυ που ηταν διατεθιμενος να ρισκαρει (και τελικα οντως να αποσυρθει επισημα) απο τους τελικους ATP της χρονιας, καθως το Ελληνικο τουρνουα τελειωνε 1 μερα πριν ξεκινησουν οι τελικοι. Ομως κατι το καλωσορισμα που πηρε απο την Ελλαδα και τους ελληνες, κατι το νεο του σπιτι, κατι οτι οι Ελληνες ηθελαν επιτελους να δουν ενα ποιοτικο επισημο τουρνουα τεννις στην χωρα τους και κατι οτι δουλεψε πολυ για να το κανει πραγματικοτητα αυτο, ηθελε παση θυσια να παρει μερος.
Και ημουν εκει... ημουν εκει στον πρωτο του αγωνα. Και το εζησα. Και δεν μου εφτασε, και πηγα και τα εσκασα για να δω και τον τελικο... Και αυτο που ειδα ηταν απλα συγκλονιστικο και ανεπαναληπτο. Γιατι το ματς δεν εμοιαζε με ματς που ανηκει σε 250αρι τουρνουα... εμοιαζε με Grand Slam event... 3 ωρες αγωνες με ενα εκπληκτικο επιπεδο τενις και απο τους δυο. Τεραστια ραλυ, ανατροπες, νευρα, ενταση, ο Τζοκοβιτς να κανει σπλιτ, βουτιες... σχεδον 39 χρονων ανθρωπος...η ατμοσφαιρα στο γηπεδο απλα μαγευτικη και το γηπεδο του παναθηναικου να πω ειναι απλα υπεροχο οπως το εχουν ανακαινησει. Διπλα μου ειχα και τον γιο μου καθως τα παιδια μεχρι 7 ετων ηταν δωρεαν. Στο τελος του αγωνα τον χαιρετησαμε κιολας και για εμενα εκλεισε πραγματικα ενα κεφαλαιο. Γιατι δεν ειδα απλα τον Τζοκοβιτς, τον ειδα να παλευει στο 100% για ενα τουρνουα που ειχε συναισθηματικη αξια γι αυτον. Και η αποδειξη αυτου ειναι ο τροπος που πανηγυρισε την νικη, που ειναι πανηγυρισμος που οποιος τον ξερει, ξερει οτι τον εχει κανει μονο για μεγαλους τιτλους που τον νοιαζουν και οχι για 250αρια...
Δεος απλα. Επιτελους ηρθε το τενις ξανα στην Ελλαδα
Ειναι κατι που θα το θυμαμαι για παντα. Ευγνωμων που δεν λακισα και τελικα πηρα και το εισητηριο για τον τελικο. Θα το μετανιωνα μια ζωη. Χαλαλι.