eida to incendies...
to ergo einai ena sygklonistiko mythistorhma poy diadramatizetai sto libano kata thn diarkeia toy emfylioy.....pragmatika mia taineia gemath realismo poy afypnizei thn nohsh ....
synistatai anepifylakta...
eida to incendies...
to ergo einai ena sygklonistiko mythistorhma poy diadramatizetai sto libano kata thn diarkeia toy emfylioy.....pragmatika mia taineia gemath realismo poy afypnizei thn nohsh ....
synistatai anepifylakta...
Ναι. Στο link που σου εδωσα γραφει για 32 αλλαγες.
Ενα μικρο διαμαντακι για οσους δεν το εχουν δει: Swimming with the Sharks 1994 (aka The Buddy Factor)
Πρωταγωνιστουν: Frank Whaley, Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Michelle Forbes.
Καντε μια χαρη στον εαυτο σας και δειτε το. Απλα μετα μην κανετε οτι ο πρωταγωνιστης στο τελος γιατι οι συνεπειες μπορει να ειναι διαφορετικες...
@dimitrisasp.Κατ'αρχάς το material που βασίστηκε το blade runner είναι από τον Philip K. Dick με τον τίτλο "Do androids dream of electric sheep?" του 1968 και όχι 80ίλα όπως περιπαικτικά και προσβλητικά ανέφερες....Κάθαρμα...
Εννοείται final cut όπως σου είπε ο Γιάννης.
Blade runner sequel από τον Σκοτ (ευτυχώς) και όχι από τον Νόλαν:
http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=302593
χώρια που έχει και διαφορετικό τέλος (το σωστό) στο director's cut.
τον Ντέκαρντ τον είχα υποπτευθεί απο την αρχή.........αλλά στο κινηματογραφικό τέλος με απογοήτευσε, ευτυχώς στο director's cut σχεδόν με επιβεβαίωσε...
θυμάμαι τη σκηνή στην αρχή του έργου που μου είχε καρφωθεί στο μυαλό, ως τεστ αναγνώρισης ενός ανδροειδούς, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση καθώς τότε τεχνολογικά το "αγιο δισκοπότηρο" ήταν η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).
Ερώτηση: "Βλέπεις στην μέση της ερήμου μια αναποδογυρισμένη χελώνα. Διψάει και θα πεθάνει σίγουρα. Τι κάνεις; "
Απάντηση: "Τι είναι χελώνα; "
μου είχε μείνει στο μυαλό λέμε. Ακόμα τη θυμάμαι.
Όπως και τα σπασίματα στα δάχτυλα του Ντέκαρντ, σκηνή ωμής βίας, χωρίς δράση. Ψυχολογικό τουρλομπούκι μέσα μου. Και οι συνομήλικοι έβλεπαν Thundercats........είχαμε και γμώ τα θέματα να συζητήσουμε (not). :D
αφου το φερε η κουβέντα. Ορίστε
http://www.imdb.com/news/ni14246256/
^^
Press Release
Quote:
LOS ANGELES, CA, AUGUST 18, 2011—Three-time Oscar-nominated director Ridley Scott is set to helm a follow up to his own ground-breaking 1982 science fiction classic “Blade Runner” for Warner Bros-based financing and production company Alcon Entertainment (“The Blind Side,” “The Book of Eli”).
Alcon co-founders and co-Chief Executive Officers Broderick Johnson and Andrew Kosove will produce with Bud Yorkin and Cynthia Sikes Yorkin, along with Ridley Scott. Frank Giustra and Tim Gamble, CEO’s of Thunderbird Films, will serve as executive producers.
The filmmakers have not yet revealed whether the theatrical project will be a prequel or sequel to the renowned original.
Χαχα!Τώρα που το ξαναδιαβάζω, έχεις δίκιο, ακούγεται κάπως ισοπεδωτικό!
Βασικά ευτυχώς για τον ίδιο τον Νόλαν που δεν έμπλεξε με ένα τόσο βαρύ όνομα καθώς θα τον περίμεναν στη γωνία fans και κριτικοί.Πόσο μάλλον όταν θα ήθελε να προσθέσει την προσωπική του σφραγίδα κάτι που δύσκολα θα γινόταν αποδεκτό.Άσε που δε νομίζω να είχε και την ίδια ελευθερία από το studio που φαντάζομαι οτι θα απολαμβάνει ο Scott.
^Μακάρι να του δώσουν τελικό μοντάζ. Κάτι που δεν του έδωσαν σε Kingdom of Heaven και Robin Hood, όπως και στην αρχική εκδοχή του Blade Runner με τα voice overs.
τελικά δεν έλεγα ψέμματα όταν πριν απο αρκετό καιρό είχα πει ότι ο Σκοτ ετοιμάζει το prequel του Alien.
Είναι γεγονός, προορίζεται για τέτοιο καιρό 2012 και λεγεται Prometheus. Ανυπομονώ περισσότερο απο το Blade Runner, καθώς δεν μπορώ να καταλάβω τι του "λείπει", ώστε να το δώσει μια 2η ταινία (prequel δεν λείπει, συνέχεια σεναριακά δεν έχει νόημα, οπότε; τι; remake; δεν με ενδιαφέρει, προτιμώ το αυθεντικό Blade Runner με την πόλη των αγγέλων όπως την προλόγιζε και την τεχνολογία του 2019, εκεί που υποτίθεται ότι θα είχε φτάσει, όχι στον εμετό του σήμερα, που είναι πουσαρισμένα τα 80s τεχνολογικώς).
Καλα και το αρχικο Αλιεν δεν νομιζω οτι του ελειπε κατι για να κανει prequel o Scott. Ναι ξερω οτι θα μας δειξει τι συνεβη στο σκαφος που τελικα πηγε να βοηθησει το αρχικο πληρωμα του Αλιεν, αλλα πραγματικα το μυστηριο του τι μπορει να ειχε συμβει ηταν μερος της μαγειας του Αλιεν. Θα προτιμουσα ή να πει μια τελειως διαφορετικη ιστορια (που δηλαδη δεν θα ξερουμε την καταληξη της γιατι σκεψου, να δουμε μια ταινια που ηδη ξερουμε το τελος? μλκια δεν ειναι?) εστω χρονολογικα πριν το πρωτο Αλιεν, ή ενα sequel απο τον ιδιο.
Δεν ξερω μερικα εργα σου κανουν μεγαλη αισθηση και δεν πρεπει να τα αγγιζουμε ευκολα. Μερος της μαγειας του Αλιεν ηταν αυτο που δεν εβλεπες σε ολη την ταινια,αυτο που δεν γνωριζες, το μυστηριο που ξετυλιγονταν αργα αργα και βασανιστικα. Τα λεω ολα αυτα και πωρωνομαι σιγα σιγα....Με βλεπω να βαζω το εργακι να το δω παλι για 232252η φορα!
συμφωνώ, if ain't broken don't fix it.
αλλά για το Alien, όταν το είχα δει, μου είχε προκαλέσει τρομερή (καρα-τρομερή) το διαστημόπλοιο που βρήκαν στον πλανήτη, για ένα λόγο: ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Σαν μικρή πόλη ήταν. Και η πλάκα είναι ότι απ' έξω δεν το έπαιρνες χαμπάρι το πόσο μεγάλο είναι, ούτε στα πρώτα βήματα που έκαναν όταν μπήκαν μέσα.
Ακόμα όμως θυμάμαι μόλις μπήκαν στην "αίθουσα", χέστηκα πάνω μου με το μεγαλειώδη και τεράστιο χώρο. Έπαθα την πλάκα μου, όταν πλησίασαν αυτό το εξωγήινο πλάσμα, που καθόταν σε μια τεράστια καρέκλα (σαν τις ζωγραφιές των Μάγια / Ινκας, άλλος ένας λόγος που μου τράβηξε την προσοχή το πλάσμα). Ιδιαίτερα δε, όταν καταλαβαίνουμε αργότερα στην ταινία, ότι ακόμα και αυτό το τεράστιο πλάσμα και παρ' όλη την τεχνολογική υπεροχή που είχε το είδος (species) του πλάσματος, δεν κατάφερε να επιβιώσει μετά το Alien.
Είμαι πολύ "ψαχουλευτικός" χαρακτήρας και μυστήρια ή ανεξήγητα δεν μου αρέσουν - μπορεί να προσθέτουν στην ατμόσφαιρα, αλλά εμένα μου αφήνουν μια αίσθηση ανεξήγητου και αυτό με διαολίζει γμσέτα, μου σπάει τα νεύρα, γιατί όταν θέλω κάτι να μάθω, θέλω να το μάθω - πχ. ποτέ δεν μου άρεσαν οι ταχυδακτυλουργοί, γιατί δεν αποκάλυπταν τα μυστικά τους - το ίδιο το "κόλπο" ποσώς με ενδιέφερε, το "πως" το έκανε με ενδιέφερε μόνο και αυτό δεν το έλεγαν, οπότε κι εγώ δεν γουστάρω φάση καθόλου.
Για αυτό και με το που πρωτο-είδα το Αλιεν είχα την απορία, απο που σκατά ξεκίνησε, και πως μπορούσε να μεταφέρεται στο διάστημα (απο ξενιστές; ) μιας και έδειχνε να μην έχει καν κοινωνικό ιστό, κοινωνία, εξέλιξη, τεχνολογία. Αλλά ως "κυνηγός" είναι ο απόλυτος, με τον τέλειο αμυντικό μηχανισμό (όπως λένε και στα έργα): οξύ για αίμα= δεν το τρυπάς, δεν το πυροβολείς και φυσικά δεν προλαβαίνεις να πεις "κιχ" σε μάχη σώμα με σώμα.
Ε, έχω ιντριγκαριστεί απο τότε, ποιές είναι οι ρίζες των Alien.
Και κακώς όλοι (κ εγώ) τα λέμε Alien, γιατί σημαίνει απλά "αλλοδαπός", όχι εξωγήινος (κοινώς στην Αθήνα έχουμε πήξει στους Αλιεν λολ).
Οπότε άλλη μια απορία που είχα πάντα; Ποιό είναι το όνομα των Alien; Έχουν; Δεν έχουν; (αν έχουν αποτελεί ένδειξη κοινωνικού ιστού για παράδειγμα και επικοινωνιακής γλώσσας).
Γενικότερα το περιμένω πως και πως, αν και έχω πολλές επιφυλάξεις, γιατί έχω να δω remake καλό απο τότε που δεν θυμάμαι. (αλήθεια, τώρα που το σκέπτομαι στα γρήγορα δεν έχω δει κανένα remake που να μου άρεσε περισσότερο απο το original. Ίσως το Invasion of the Body Snatchers με τον Ντόναλντ Σάδερλαντ μπορώ να πω, γιατί αυτό, όντως ήταν remake της ακόμα πιο παλιάς έκδοσης).
Tα remake σπανια (πολυ σπανια) ειναι καλυτερα απο τα original. Μονο σε reboot καταστασεις μπορεις να πεις οτι κατι ξεπερναει το παρελθον. Αν και εκει παλι ειναι πολυ λιγες οι περιπτωσεις. Αυτο που σου δινει το reboot εναντι του remake, ειναι οτι μπορεις να αλλαξεις αρδην τα παντα. Απο το υφος, την σκηνοθεσια ολα. Μπορεις να αγνοησεις την προηγουμενη ιστορια και οτι συνεβη ως μη γενομενο και να ξεκινησεις απο μια λευκη κολα χαρτι να δημιουργησεις αυτο που εσυ πραγματικα εχεις φανταστει. Γι αυτο και εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να ξεπερασεις το original.
Tωρα γι αυτο που λες, ναι κι εγω εχω τετοιες απορριες και ειδικα για το Αλιεν αυτες ειχα, αλλα πραγματικα, με συναρπαζει αυτο που δεν ξερω. Δεν λεω Σκοτ ειναι αυτος θα βρει τον τροπο να μου κινησει το ενδιαφερον και σιγουρα θα δω την προσπαθεια του, απλα φοβαμαι μην μου καταστρεψει την μαγεια/νοσταλγια και το δεος που μου ειχε προκαλεσει το αρχικο Αλιεν ακριβως γιατι ολο το σκηνικο ηταν "Αλιεν" και οχι μονο το εξωγηινο πλασμα.
Τοσα πραγματα ηταν αγνωστα στην ταινια. Και ηταν ιδιοφυης αυτη η σκηνοθετικη αποφαση του Σκοτ. Να μην ξερει ο θεατης σχεδον τιποτα, ουτε για το πληρωμα, ουτε για την δουλεια που εκαναν (μονο τις βασικες λεπτομερειες) ουτε για το distress call απο το διαστημοπλοιο, ουτε για τους εξωγηινους ουτε τιποτα. Ο θεατης σιγα σιγα μαθαινε λιγα λιγα τα στοιχεια για το καθε τι που αποτελουσε την ταινια. Ανακαλυπτε παρεα με το πληρωμα τα χαρακτηριστικα του εξωγηινου, ανακαλυπτε το ιδιο το πληρωμα και το ιδιο το σκαφος που επεβαιναν.
Αριστουργηματικη στο ειδος της ταινια.... κατα την γνωμη μου αξεπεραστη μεχρι σημερα....
Εληξε... παω να το δω τωρα... λολ...
Όταν μίλαγα για ελευθερία είχα στο μυαλό μου την καλλιτεχνική δημιουργία περισσότερο.Αν ισχύει αυτό που είχα διαβάσει οτι με τόσο budget που έδωσαν στον Scott "απαιτούν" PG13 για την κινηματογραφική version του prometheus, ε, τότε η έκδοση που θα φτάσει στο σινεμά θα είναι πετσοκομμένη και μεις θα κάνουμε υπομονή για την director's cut unrated version.Το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και με το blade runner.
@Desmond
Ξενόμορφο. Ορθό. αλλά δεν εννοούσα πως εμείς να τα αποκαλούμε, αλλά πως όντως αποκαλούνται (αν έχουν ονομασία);;;;
το όνομα του species τέλος πάντων.
@Valkyre
όντως, πάλι θα συμφωνήσω, αυτές οι άγνωστες πτυχές του σεναρίου είναι που προσέδιδαν ατμόσφαιρα, μαζί με τη σκηνοθεσία, την γενικότερη έλλειψη φωτός (όταν έβλεπα τη πρώτη ταινία κι επειδή είχα πρόσφατο μέσα μου το Star Trek, που είναι ΜΕΣΑ στην αποστείρωση και όλα πεντακάθαρα φωτεινά, η διαφορά των 2 ταινιών είναι "μέρα-νύχτα"), την εμφανή "χρήση" επί πολλά χρόνια (φθορά) στο διαστημόπλοιο, η μουσική υπόκρουση (δεν ξεχνιούνται αυτές οι νότες οι μυστηριακές) και φυσικά η έλλειψή της σε αρκετά σημεία, που έχει αντικατασταθεί με τρομερά περιβαλλοντικά ηχητικά εφφέ.
Λολ, "ξέφυγα" πάλι και άρχισα να μιλάω για το Αλιεν, λες και είμαστε σε θρεντ περί Αλιεν. Τόσο καλό θεωρώ το έργο, που εύκολα με παρασέρνει να μιλάω για αυτό.
και η πλάκα;
σε μερικά χρόνια, η ταινία θα είναι 40ετίας! αν θυμάμαι καλά είναι του 1979!!!!
και τα εφφέ τα βλέπεις και άνετα πιστεύεις ότι είναι σημερινά, ιδιαίτερα το πλάσμα - μην σου πω και αρκετά καλύτερο απο τα CGI πλάσματα του σήμερα. (αρκεί να δεχτείς κάποια πράματα ως σκηνοθετικές επιλογές και όχι να τα κρίνεις με την σημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας - πχ. μην κράξει κάποιος βλέποντας ότι οι 1-2 υπολογιστές που φαίνονται δεν έχουν LCD TFT οθόνη, ή το γεγονός ότι δεν υπάρχουν force fields στο διαστημόπλοιο ή εξελιγμένες ιατρικές τεχνικές για scannάρισμα ιών κλπ).
Κάτσε γιατί τώρα έχω ένσταση σε κάτι. Καταρχήν τη λατρευω την ταινία, δεν το συζητώ. Αλλα boy, το Alien είναι αισχρο. Απο τη στιγμη που γεννιέται (που είναι σα κούκλα κουκλοθέατρου και απομακρυνεται απο τον ξενιστή με ψεύτικες σπασμωδικες κινήσεις), μέχρι και όταν φαίνεται ολόκληρο που φαίνεται πως είναι ηθοποιός μέσα στο κουστούμι και οι κινήσεις είναι αστα να πάνε. Καλα έκανε ο Σκοτ και δε το πολυεμφανιζε στην ταινία.
Επαναλαμβάνω: λατρευω την ταινία, αλλα όταν βλέπω το Alien, ξενερωνω πολυ. Βέβαια για την εποχή, ήταν επαναστατικό. Αλλα καμία σύγκριση με σημερινά εφφε.
EDIT: Οποίος μου δώσει -rep, να του καεί το πρώτο PS4 που θα πάρει!!!!!
LOLOLOLOLOLOLOL!!!!!!!!
Α θα διαφωνησω φουλ Παυλο! Ο Σκοτ εσκεμμενα δεν εμφανιζε το Αλιεν οχι επειδη πιστευε οτι δεν ειναι πειστικο, αλλα ακριβως επειδη αυτο το αγνωστο της ολοκληρωμενης μορφης του, προκαλουσε δεος και ανατριχιλα στον θεατη. Ο οποιος δεν ηξερε μεχρι σχεδον το τελος της ταινιας τι ειναι αυτο το πραγμα που σκοτωνει τον κοσμο ετσι. Ειναι πραγματικα ανατριχιαστικο να μην ξερεις το μεγεθος, το σχημα και την οψη της απειλης. Δεν θα ξεχασω ποτε την σκηνη που ο καπετανιος εχει μπει μεσα στους αεραγωγους σε μια προσπαθεια να εγκλωβισουν το Αλιεν και να το σκοτωσουν. Ειχε μαζι του εναν ανιχνευτη κινησης που εκανε ενα απλο "μπιμ" και ειχε μια απλη κουκιδα σε ενα απλο φοντο. Το μονο που ακουγες ηταν ηχοι, δεν εβλεπες τιποτα και η ηθοποιια και η σκηνοθεσια ηταν αυτες που σε εκαναν να κρατας την κουβερτα ή το μαξιλαρι οσο πιο σφιχτα γινεται...
Δεν εδειξε σχεδον καθολου το Αλιεν σε εκεινο το σημειο (μονο 1 κλασμα του δευτερολεπτου) κι ομως ηταν η πιο αγχωτικη για εμενα και τρομακτικη σκηνη της ταινιας! Μαεστρια εντελως απο τον Σκοτ.
Δεν μου αρεσει οταν ο σκηνοθετης επιλεγει να σου δειξει το πλασμα/απειλη απο την αρχη της ταινιας. Με το που εχεις δει την ολοκληρωμενη μορφη μιας απειλης, παυει να ειναι και τοσο "απειλη". Το κουστουμι ηταν υπεροχο, ηταν αηδιαστικο, αποκρουστικο, οτι ακριβως επρεπε να ειναι. Για την εποχη του ηταν πολυυυυυ μπροστα αυτα τα εφφε!