Οκ μεταφερθηκαν εδω.
Printable View
Amy Hennig calls AAA development "an arms race that is unwinnable" where crunch is still a big problem
Ωραιο αρθρο γυρω απο την αναπτυξη ΑΑΑ games.
Quote:
"[Uncharted] 3 was hard, because even though we had two years again, it was two years after two projects that were a crunch," she said, referring to the project's development cycle. "And it was a time when we were also trying to grow the studio and split into two teams, and deal with all of the recruitment issues that went into that. And try to figure out what to do in the face of the success of the second game, and still only have two years with all those challenges. It was a tough one."
Quote:
"Are you willing to go longer?" Hennig asked, referring to the dev cycle on a AAA game. "Trying to finish a game like that [Uncharted 3] in two years is insane, especially when you're saying that the two years is everything: pre-production, production, go... Time is a huge one, but then everyone is racing with cost versus time. So could we do it with smaller teams longer? Sure, but then we tend to throw people at these things and burn money fast... We've all seen games that took too long and they kinda got lapped."
Quote:
"When you go to pitch a game like this, it's like, 'Well it better have this many hours, and you'd better have this mode, and you'd better do this.' Or we could go, 'You know what, we're gonna make the best fucking six hour game you've ever seen. And that's all it is. And could you please make that $40?'
"We're definitely at the point where something's gotta give... And my hope was that different means of distribution, the fact that everything wasn't bricks-and-mortar and in a box, it would be that. And I think in some quarters that's true, but I think for AAA development we're still stuck in that rut, and the ante keeps getting upped.
"I mean, Uncharted 1; a ten-hour game, no other modes... you can't make a game like that any more."
Εχω λυση ευκολη... οπως λεει και η Ammy κατι πρεπει να θυσιαστει... get rid of the multiplayer! :D
ΥΓ: Φυσικα και αυτο που λεω ειναι αστειο καθως το multiplayer ειναι τεραστιος πολος ελξης, αρα και εσοδων... αλλα λεμε τωρα... αν ημουν σε εναν ουτοπικο, Valkyrικο κοσμο, θα ηταν το πρωτο πραγμα που θα πεταγα στον καλαθο των αχρηστων...
Συμφωνώ, καλύτερα να είχαμε multiplayer only τίτλους και single player only τίτλους. H 'απαίτηση' που θέτουν μάλλον οι publishers αλλά και κάποιοι 'gamers' να υπάρχουν και τα 2 (ακόμα και αν δεν έχουν ιδιαίτερη ουσία σε κάποιοα παιχνίδια) δεν βοηθά.
πχ παιχνίδια τύπου Evolve, Destiny, Division multiplayer only με focus σε αυτό
και παιχνίδια τύπου uncharted, tlou, dead space, dragon age, mass effect που θα ήταν εξίσου καλά και χωρίς ίχνος multiplayer
Η κατασταση ειναι ακομα χειροτερη σε αλλες περιπτωσεις, οπως χαρακτηριστικα θυμαμαι την περιπτωση του Red Dead Redemption που μαλιστα εργαζομενοι (βασικα οι γυναικες των εργαζομενων) κινηθηκαν νομικα εναντιον της εταιρειας αναπτυξης.
Η κατασταση ειναι τραγικη αλλα ενα μεγαλο μεριδιο ευθυνης το εχει και η gaming κοινοτητα. Ζηταμε το τελειο, το απαιτουμε κιολας και πολλες φορες αν δεν ειναι τελειο, το βαφτιζουμε "αποτυχια" ή "απογοητευση". Το Uncharted 3 ειναι ενα καλο παραδειγμα, μιας και παρα πολλοι εφτασαν στο σημειο να το χαρακτηριζουν απιστευτα αυστηρα λογο του Uncharted 2. Απο την μια ειναι λογικο να περιμενεις πολλα, απο την αλλη δεν ξερεις τι σημαινει η αναπτυξη ενος ΑΑΑ παιχνιδιου και ποσο αδικος μπορει να εισαι με την κριτικη που κανεις.
Καποιοι στο GAF (υποτιθεται αλλοι devs που εργαζονται ή εργαζονταν στην Naughty Dog) λενε οτι τα παραλεει λιγακι η Amy και οτι το 80 ωρες την εβδομαδα ειναι υπερβολη, αλλα τι να το κανεις? Και 60 να ειναι, ειναι σχεδον 9 ωρες την ημερα καθε μερα της εβδομαδας. Ειναι brutal.
Δυστυχως οι απαιτησεις οι δικες μας, αλλα και οι απαιτησεις της βιομηχανιας γενικα (μαρκετινγκ/publishing) εκει εχουν οδηγησει την κατασταση.
Ομως εγω εχω μια διευκρινηση να κανω: δεν ειναι μονο στο ΑΑΑ τα πραγματα ετσι... και στα indie games πανω κατω η ιδια κατασταση επικραττει (οχι σε ολα αλλα σε πολλα). Στο GAF παλι, αρκετοι indie devs λενε οτι η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη και δουλευουν απειρες ωρες.
Ζωη μηδεν για πολλους στον χωρο δυστυχως... καλο θα ηταν να υπαρχει περισσοτερο awareness πανω σε αυτην την κατασταση και απο εμας και απο ολους.
Σαφως εχουμε μεριδιο και εμεις με τις απαιτησεις αλλα δεν θεωρω οτι ειναι το κυριο προβλημα. Πιστευω οτι ο gamer δεν εχει προβλημα με το χρονοδιαγραμμα ενος τιτλου και εν γενει δεν τον νοιαζει και τοσο ποτε θα βγει ενα παιχνιδι. Το οτι εκνευριζουν οι καθυστερησεις δεν ειναι θεμα του gamer, οι εταιρειες βιαζονται να βγαλουν τα προιοντα στην αγορα και ανακοινωνουν ημερομηνιες μη εφικτες. Τον gamer δεν τον νοιαζει αν θα παρει 2,3,4 χρονια η αναπτυξη. Στην τελικη ας το ανακοινωνουν μονο οταν ειναι απολυτως σιγουροι για το ποτε θα κυκλοφορησει.
Το μεγαλο προβλημα ειναι οι εταιρειες που βιαζονται να κυκλοφορησουν τα προιοντα στην αγορα για να προλαβουν fiscal years και να μην χασουν λεφτα και φυσικα η διαχειριση του budget. Το να ξεπερναει το κοστος του marketing αυτο της αναπτυξης ειναι απλα γελοιο και εχει αντικτυπο στους εργαζομενους. Με τα λεφτα αυτα θα μπορουσαν να δουλεψουν πολλοι περισσοτεροι ανθρωποι πανω σε ενα project και να εχουν πιο ανθρωπινες ωρες.
Φταιμε κι εμεις αλλα δεν θεωρω οτι ειμαστε η βασικη αιτια που η συγκεκριμενη δουλεια εχει καταντησει καταναγκαστικα εργα.
Jan. 20: Gravity Rush 2
Jan. 24: Kingdom Hearts HD II.8
Jan. 24: Resident Evil 7
Jan. 24: Yakuza 0
Feb. 9: Ni-Oh
Feb. 14: Persona 5
Feb. 14: Sniper Elite 4
Feb. 14: For Honor
Feb. 21: Halo Wars 2
Feb. 23: Nier: Automata
Feb. 28: Horizon: Zero Dawn
March 7: Ghost Recon: Wildlands
March: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Q1 2017: Tales of Berseria
Q1 2017: Mass Effect: Andromeda
Q1 2017: Tekken 7
Q1 2017: Sea of Thieves
Q1 2017: South Park: The Fractured But Whole
Q1 2017: Fate/Extella
Q1 2017: Akiba's Beat
Q1 2017: Torment: Tides of Numenera
Q1 2017: Danganronpa 1 + 2 Reload
Q1 2017: Yooka-Laylee
Q1 2017: Squadron 42 (probably, heh)
http://www.neogaf.com/forum/showthre...#post219265922
Χαμός...!!
^^wow, οντως χαμος.
Δεν ειναι της μοιρας μου γραφτο να ασχοληθω με τη σειρα persona παντως, πεφτει πανω στο horizon...
Μεταξύ persona και horizon έχουμε 2 βδομαδούλες. Χαλαρά το προλαβαίνεις το persona. Μόνο 100+ ώρες gameplay θέλει για να το τερματίσεις :P
btw το persona 4 μου άρεσε τόσο πολύ που εγώ πάω δαγκωτό για persona 5! Είναι το most anticipated game για μένα (πέρα ίσως απο το mass effect andromeda).
Κλάϊν για horizon κτλ
Εγω δυο που με ενδιαφέρουν είναι μαζι Horizon και ghost recon, μάλλον το δεύτερο θα παει για ποιο πίσω απο εμένα.
Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
και μενα με εχει ψησει το persona 5 και εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την σειρα...
το 4 εχει βγει για ps4?
To παιχνίδι είναι ο ορισμός του παιχνιδιού που θέλει να του δώσεις τον χρόνο του και να το τερματίσεις για να το εκτιμήσεις στο έπακρο...
Εμένα μου πήρε καμμιά 90άρα ώρες (έκανα τα πάντα βέβαια) και θεωρώ οτι μέχρι τις 50+ η εκτίμηση που είχα στο παιχνίδι ήταν στο 50% συγκριτικά με το πόσο το εκτιμώ τώρα.
Είναι και λογικό αυτό. Όταν ξεκινάς γνωρίζεις τους χαρακτήρες αλλά δεν είσαι δεμένος. Όσο περνάει ο καιρός (in game ημέρες) και κάνεις πράγματα που σε δένουν μαζί τους, τους μαθαίνεις απ' όλες τις πλευρές κτλ το bond που αποκτάς και σαν χαρακτήρας αλλά και σαν παίκτης μεγαλώνει, και εκεί είναι η δύναμη του persona 4 (λέω 4 γιατί δεν έχω παίξει κανένα άλλο).
Απο πλευράς gameplay/μάχης κτλ το 4 δεν ήταν κάτι το σούπερ imo αλλά στο 5 λένε οτι έχουν φτιάξει πολύ και αυτό το κομμάτι του, οπότε μιλάμε για ακόμα καλύτερη εμπειρία!
Εγω οπως ειπα μου αρεσε πολυ η ολη εμπειρια, ηταν κατι πρωτογνωρο για εμενα. Ειχα μαθει και ολες τις Ιαπωνικες αργιες, και φαγητα. Αλλα πλεον εχω πολυ λιγο χρονο, και δεν ξερω αν θα με τραβαγε το ιδιο το παιχνιδι 10 χρονια μετα.
Microsoft announce their Win10 VR headset
https://www.overclock3d.net/news/gpu...0_vr_headset/1
Μωρε τι μου θυμιζει? τι μου θυμιζει?