29 ευρό
35αρα και 360 λεπτά τηλέφωνο(μιας και δεν μιλάμε στο σπίτι ούτε μια ώρα σχεδόν το μήνα).
Απ όσο έψαξα είναι η χαμηλότερη τιμή της αγοράς και με δωρεάν εξοπλισμό και ενεργοποίηση στα 30 ευρό.
29 ευρό
35αρα και 360 λεπτά τηλέφωνο(μιας και δεν μιλάμε στο σπίτι ούτε μια ώρα σχεδόν το μήνα).
Απ όσο έψαξα είναι η χαμηλότερη τιμή της αγοράς και με δωρεάν εξοπλισμό και ενεργοποίηση στα 30 ευρό.
Cyta.Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 3697,4 μέτρα.
Οχι και τοοοσο κοντα:p
Έτσι από περιέργεια, το vdsl δεν έχει έρθει ακόμα σε όλη την Αθήνα? Θυμάμαι πριν φύγω είχε ακουστεί πολύ το VDSL οπότε υπέθεσα πλέον θα είναι διαθέσιμο, μετά από 3 χρόνια... Γλυφάδα πάντως έχει έρθει, έχει βάλει ο αδερφός μου. Πολύ καλύτερη εμπειρία από ADSL. Με adsl πιάναμε 7-8mbps και τώρα αν θυμάμαι καλά είναι κοντά στα 30. Λογικά PDS, με vdsl θα είχες κουτί πολύ κοντά στο σπίτι σου οπότε θα έπιανες καλή ταχύτητα.
Εγώ είμαι με fibre εδώ 100/5, δεν έχω παράπονο :P
Πάνω από τα 2χλμ είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιάσεις ταχύτητα της προκοπής. Που και πάλι μεγάλη απόσταση είπα.
Αυτό δεν υποτίθεται ότι θα λύσουν με τη VDSL? Στη γειτονιά μου είχαν βάλει ένα κουτί σε κάθε γωνία. Αυτό το κουτί συνδέεται (λογικά) με οπτική ίνα με το αστικό κέντρο και εσύ συνδέεσαι με χαλκό στο κουτί. Εγώ νομίζω ήμουν γύρω στα 3χλμ από το αστικό κέντρο της Τερψιθέας και στην καλύτερη είχα 7-8mbps. Tώρα δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο αλλά νομίζω είμαι γύρω στα 30. Σίγουρα πάνω από 24 που πληρώναμε παλιά για να πάρουμε 7.
Για να αποκτηθεί σωστή vdsl ταχύτητα, απαιτείται οπτική ίνα και φυσικά, καλής ποιότητας χαλκός έως το σπίτι, και πάλι φυσικά, άρτια καλωδίωση εντός σπιτιού. Το λέω έτσι ("σωστή") γιατί στο Ελλάντα φημιζόμαστε για τις "πατέντες" μας, όπου πατέντα = μια τεχνολογία που εφαρμόζεται με συγκεκριμένο τρόπο, εμείς την εφαρμόζουμε με μη-προβλεπόμενο.....έτσι γιατί γουστάρουμε να πουλάμε ταραμά σε τιμή μαργαριταριού.
Τέλος, ακόμα και πολλαπλές τηλεφωνικές συσκευές (ακόμα και πάνω σε σπλίτερ) να έχει μια γραμμή, πχ. ντούμπλεξ/τρίπλεξ κ.ο.κ. η ταχύτητα πέφτει: δοκιμάστε ένα τεστ με όλες τις τηλεφωνικές συσκευές αποσυνδεδεμένες και θα δείτε αύξηση ταχύτητας. Επίσης, οι ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές ρίχνουν επιπλέον την ταχύτητα (όχι μόνο όταν έχουμε ανοιχτό Wi-Fi αλλά και κλειστό να είναι). Προσοχή λοιπόν στα ασύρματα τηλέφωνα και στο πλήθος τηλεφωνικών συσκευών στην ίδια γραμμή.
Η cyta δίνει μόνο από Α/Κ και όχι από καμπίνες που λέτε. Απο καμπίνα νομίζω δίνει μόνο ο ΟΤΕ.
Αναφέρομαι σε vdsl, όπου οι υπόλοιποι πάροχοι δίνουν
vdsl σε απόσταση μέχρι 1000 μέτρα.
PDS δε νομίζω ότι θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα για το λόγω ότι είσαι αρκετά μακριά. Οπότε κοίτα προς ΟΤΕ μεριά, αν και τσιμπάνε οι τιμές του.
Βέβαια όπως λέει και ο Λευτέρης πολλά παίζουν ρόλο. Καλωδίωση, συναγερμός, αν συνδέεται στη κεντρική πρίζα ή όχι κ.α.
O OTE πάντως όταν άλλαξαμε εμείς έβγαινε 5Ε πιο ακριβός από τη Forthnet χωρίς να έχουμε τα 60' προς κινητά που έδινε τότε η Forthnet. Τώρα δεν ξέρω τι τιμές παίζουν. Σαν εμπειρία εντελώς διαφορετική η σύνδεση, οπότε αξίζει για εμένα τα παραπάνω χρήματα. Αν η CYTA δεν δίνει από τις καμπίνες είναι δυστυχώς μείον για όσους μένουν μακρυά από το κέντρο, όπως ο PDS. Και η HOL πρέπει να δίνει από τις καμπίνες αλλά δεν το λέω με σιγουριά.
απο καμπινα δινει ο ΟΤΕ, η wind και νομιζω η Hol.
Το vdsl αυτο που κανει ειναι οτι αντι να κανεις συνδεση με το κεντρο, κανεις συνδεση με την καμπινα που συνηθως ειναι στα 300m απο εκει που μενεις (με τα ποδια, αρα με καλωδιο μπορει να ειναι και παραπανω). Απο το σπιτι μεχρι την καμπινα παει με χαλκο οπως τωρα ΑΛΛΑ απο εκει και περα παει με οπτικη ινα.
Παλια οταν βαζανε καμπινες vdsl αφηναν και τον χαλκο που πηγαινε κεντρο για τους adsl, τελευταια ο οτε οπου βαζει vdsl καταργει τον χαλκο και ετσι πιθανα με αλλαγη καφαο να ερθει και καλυτερη ταχυτητα.
Βασικά η HOL δίνει σίγουρα από καμπίνα. Ρώτησα τον φίλο μου, που μένει απέναντι από το σπίτι μου στη Γλυφάδα. Έχει βάλει 50άρα HOL και κλειδώνει γύρω στα 48mbps. Όταν ήμασταν και οι 2 σε ADSL ήμασταν στα 7-8 όπως είπα και πιο πάνω. Οπότε PDS, αν έχεις δει καμπίνα κοντά στο σπίτι σου, θα σου πρότεινα να βάλεις VDSL, χθες! Γενικά πως είναι στις άλλες περιοχές της Αθήνας το δίκτυο? Έχει εξαπλωθεί? Ή @@?
βασικα ενα check στο site του οτε φτανει να σου πει αν εχεις vdsl απο καμπινα
καλησπερα και παλι οπως ειχα πει και παλια τον Δεκεμβριο
εφυγα απο την Forthnet και πηγα στον ΟΤΕ.
Tους 2 μηνες τωρα ειχα πανω απο 15 με 25 αποσυνδεσεις την μερα συμφωνα με τα λεγομενα τον <τεχνικων της forthnet>
ετσι και εγω εφυγα εβαλα οτε vdsl 30 με 39.90 τον μηνα + 17euro οτε tv τα παντα (οταν εδινα 40euro και δεν ειχα σχεδον ποτε internet)τωρα σχεδον ενα μηνα με σταθερη ταχυτητα 28mb 24ms ping και 2.45upload.
ακομα να πω οτι ουτε σπιτι αλλαξα ουτε ασυρματο τηλ. ουτε πριζακια ολα ειναι ιδια και ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ.
ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..
Aυτα απο εμενα και συγνωμη εαν κουρασα
kalavrezika
Attachment 6997
Παντως και εγώ τελευταία σέρνομαι στην forthnet κάποιες στιγμές (παρότι κλειδώνω σε πολύ μεγάλες ταχύτητες 18-21mbps) ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα στο παρελθον με τον ίδιο εξοπλισμό.
Η διαφορά στην υπηρεσία είναι εμφανής από τότε που άρχισαν να παρέχουν VDSL συνδέσεις και σίγουρα θα πάω σε άλλον provider τώρα που θα μετακομίσω.
Η CYTA είναι VOIP;
Voip είναι ναι και αυτό είναι ένα πρόβλημα αν θες να βάλεις άλλο ρουτερ ή ακόμα και αυτό που έχεις τώρα.
"τρελο" πάρε τηλ να δει τι παίζει ή καλύτερα πήγαινε σε κατάστημα ΟΤΕ (όχι Γερμανό)
Και εμένα στο Χολαργό δεν έχει διαθέσιμο VDSL
Η μισή Δάφνη που κατοικώ, έχει VDSL (φουλ οπτική ίνα).
Η άλλη μισή όμως, όπως εγώ που είμαι στον λόφο της Δάφνης, δεν έχει VDSL...γιατί;
Διότι για να περάσουν οπτική ίνα, θα πρέπει να αποφασίσουν τι ΘΑ κάνουν με τις γραμμές του Τραμ στην Λεωφόρο Ηλία Ηλιού. Βλέπετε....η φαεινή ιδέα όταν σχεδιάστηκε το τραμ ήταν να έχει μια γραμμή (1 πάνω - 1 κάτω), συνεπώς δεν γίνεται να κάνουν έργα επίγεια = θα διακοπεί η λειτουργία εντελώς για πολλές μέρες = κανείς δεν θα μπορεί να πάει με το τραμ από Δάφνη και κάτω (Ν. Σμύρνη, οι ενδιάμεσες περιοχές, έως Γλυφάδα).....οπότε τι κάνουν τα αστέρια της Ελλάδας;
Εδώ και 2 χρόνια (που έχει VDSL το άλλο μισό της Δάφνης), τσακώνονται μεταξύ τους οι εργολάβοι / σχεδιαστές έργων / διαγωνισμοί για το αν θα γίνουν τα έργα υπέργεια ή υπόγεια σε σχέση με την γραμμή του τραμ. Και βέβαια, ακόμα δεν έχουν "αποφασίσει".......με αποτέλεσμα εμείς να έχουμε μείνει με ένα άθλιο (πανάρχαιο) δίκτυο τηλεπικοινωνιών, ΚΑΦΑΟ που είανι ΓΤΠ (και δεν δίνεται εντολή από τον ΟΤΕ να αλλαχτούν αφού "σύντομα" θα περαστεί οπτική ίνα), συνδέσεις adsl με τρελό θόρυβο, χαμηλή ταχύτητα και συχνές αποσυνδέσεις (έχω ταχύτητα 13ΜΒιτ στο μόντεμ, πραγματική γύρω στα 11,5Μβιτ και αυτό κατόπιν "ειδικής" συνεννόησης με τον ΟΤΕ, καθώς όλοι οι άλλοι παίζουν από 8 έως 10Μβιτ στην μισή Δάφνη).
Καλό;
οέο;