Θα παω για 65 με κάλυψαν απολύτως οι απαντήσεις σας .
Σας μερσω ολους συναγωνιστές [emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Θέλω και εγώ να βάλω την 65άρα c9 στον τοίχο με βραχίονα και για την πιο ωραία εμφάνιση αλλά και για να μπορώ να την στρέφω όταν χρειάζεται ή να την τραβάω λίγο πιο έξω.
Έχετε κανένα να προτείνετε;
Εγώ πήρα αυτό:
https://www.oneforall.com/tv-wall-mo...-mount#/step-1
Δεν το έχω βάλει ακόμα να σου πω εντυπώσεις καθώς περιμένω την TV.
Ναι :)
Έσκασα μια 500αρα για προκαταβολή το απόγευμα και έκλεισα το μοντέλο των 65 ιντσών και σε μερικές μερες θα ειναι εδω.
Απο την έρευνα που εκανα τις προηγούμενες μερες σε πολλα site η σειρά XH90 της Sony ειναι μακραν η καλυτερη επιλογή για κονσόλες νέας γενιάς -μετα την oled CX της LG- .
Πολυ ευχάριστο να τα σκέφτομαι ολα αυτα και να μου λενε φιλοι στο messenger οτι αγόρασα τηλεόρασαρα γιατι η next gen επένδυση έφτασε ηδη τα 1.700 ευρω, ενω βάση πλάνου δεν επρεπε να εχω ηδη ουτε κονσόλα [emoji13] [emoji88]
Those "little" things in life that makes us happy!!! :ice: :ice: :ice:
Ακολουθειστε την παρακατω συμβουλη για το HDR settings του PS5 απο τον Vincent (HDTVTEST) ιδιως οσοι εχετε OLED.
https://www.youtube.com/watch?v=FwcS...annel=HDTVTest
Eν ολιγοις τα 2 πρωτα setting θα πρεπει να γινουν adjust οχι με βαση αυτο που λεει η κονσολα "barely visible" αλλα 1 ακριβως σταδιο πανω απο αυτο, δηλαδη εκει που εξαφανιζεται.
Το τελευταιο setting, οσοι εχουν OLED TV και οσοι παιζουν σε πολυ σκοτεινο δωματιο, τερμα στο θεο κατω μαυρη μαυριλα πλακωσε.
Τοσο καιρο λαθος το εκανα...
Kαλά που μας είπες τι λέει γιατί εγώ χθες βράδυ είδα την ειδοποίηση του Youtube, πατάω να το δω και μόλις διαπίστωσα ότι είναι 19 ολόκληρα λεπτά το έκλεισα :P
Καλησπέρα,ποια η γνώμη σας για τις δύο αυτές τηλεοράσεις για μελλοντική χρήση Ps5, Netflix, YouTube?
Υπόψιν προέρχομαι από 50" Samsung Smart TV Full hd και συγκεκριμένα αυτή https://www.public.gr/product/tileor...prod7820218pp/
και με ενδιαφέρει να πάω σε 4K 65",το budget είναι αυστηρά γύρω στα 600€
https://www.skroutz.gr/s/23909488/Sa...4K-UHD-65.html
https://www.skroutz.gr/s/22987072/Sa...4K-UHD-65.html
Ευχαριστώ....
Send from my S20+ using Tapatalk
Κοιταξε να δεις οταν εισαι με χαμηλο φωτισμο βαλε το HGIG. Σιγουρα χανεις λεπτομερια με το DTM on. Δεν ξερω εχεις το Demon Souls? Πηγαινε στο archstone 2-1 ακριβως στην αρχη (που ειναι φουλ ηλιο) και δες τα βουνα στο βαθος με DTM on και HGIG. Η διαφορα ειναι παρα πολυ εντονη υπερ του HGIG. Το DTM υπερφωτιζει και χανεις λεπτομερια. Ειναι καλη φαση αν παιζεις σε φωτεινο δωματιο αλλα για την πραγματικη εικονα το HGIG ειναι σιγουρα καλυτερο και ας φαινεται αρχικα ποιο σκοτεινο. Εγω εχω 2 προφιλ πλεον ενα με DTM on και ενα με HGIG.
Το βασικοτερο ολων ειναι βεβαια τα παιχνιδια να αρχισουν να χρησιμοποιουν σωστα το HGIG... θα γινει και αυτο συντομα πιστευω. Τοτε θα δουμε ακομα μεγαλυτερες διαφορες.
Παντως οκ θεμα γουστου ειναι ετσι? Αμ σε φτιαχνει πιο πολυ το DTM on αστο ετσι ;)
Εγω παιδια με την B9 μου εξαρχης ειχα βαλει το HGIG. H εικονα με DTM μου φαινοταν πιο washed out. Το μονο που δεν ειχα κανει ηταν η 3η επιλογη στο HDR settings του ps5. Πλεον και αυτο το εχω ρυθμισει κατα τον Vincent
δεν ισχυει αυτο Πανο. Αυτη τη στιγμη μιλαμε για tone mapping ο σκοπος δεν ειναι απλα να φωτισεις τα παντα αλλα να εχει φουλ λεπτομερια στα μαυρα και με αυτον τον τροπο το hdr θα πεταγεται ακομα πιο εντονα. Ισα ισα που ετσι εκμεταλλευσαι πληρως και τα nits και το infinite contrast. Αλλα οκ οπως ειπαμε αν ειναι φωτεινο το δωματιο το βαζεις on. Σε σκοτεινο δωματιο ομως ειναι καλυτερα να μην το ενεργοποιεις. Ξαναλεω ομως γουστα ειναι αυτα. Αν εχεις το Demon Souls δοκιμασε το σημειο που σου λεω και θα δεις μεγαλη διαφορα. Στο HGIG βλεπεις ολη τη χρωματικη συνθεση και τη λεπτομερια στους βραχους και τα κτιρια εκει που ο ηλιος ριχνει τερμα φως, στην αλλη περιπτωση ειναι μια κιτρινη μουτζουρα.
Στο miles morales οταν το τελειωνεις το παιχνιδι σε αφηνει να επιλεξεις time of day. Διαλεξε το σουρουπο (ηλιοβασιλεμα) με καθαρο κσιρο και κοιτα τον ηλιο με dtm on και hgig. Βασικα ειναι το ιδιο με το τεστ που εκανε ο Vincent. Απλα στο Demon souls ειναι ακομα πιο εντονο.
Πραγματικά τα 120 FPS ειναι οτι καλύτερο συνέβη στο console gaming.
Κολληριο για τα ματια, στην κυριολεξία.
Η εμπειρία με το Cold War πολλαπλασιάστηκε σε δυσθεώρητα ύψη.
Δεν περίμενα με τιποτα να δω τοσο μεγαλη διαφορα στο performance και στο πως τρέχει το παιχνίδι γενικα πανω σε 2,1 HDMI έξοδο.
Με την προηγούμενη μου τηλεόραση ειχα χαρακτηρίσει το περισυνο Modern warfare τεχνικά ανωτερο απο το Black ops.
Απο χθες που τα συγκρίνω στην καινούργια το Cold War εχει φυγει 5 επίπεδα πανω και υπαρχει στην κυριολεξία διαφορα γενιάς .
Χαλάλι και το τελευταια ευρω , (και ακομα δεν εχει ερθει το VRR patch που θα παει τη διαφορα ακομα παραπέρα).
Να πω και γω τις εντυπωσεις μου απο την CX, την οποια τοποθετησα χθες και προλαβα και την σκαλισα λιγο.
Καταρχας προερχομαι απο μια 46" Samsung του 2013 FullHD, καλο μοντελο για την εποχη του (F8000). Ειπα να δοκιμασω λιγο Netflix που ηταν το ποιο ευκολο και γρηγορο και εβαλα το Our Planet, το οποιο εχω δει ηδη αλλα παντου διαβαζα οτι σε 4K εχει φοβερη εικονα.... Απορω τι εβλεπα τοσο καιρο και γιατι δεν εκανα πιο νωρις την αλλαγη!! Μαγεια!! Υποτιθεται οτι θα εβλεπα 2-3 λεπτα και κατσαμε τελικα και ειδαμε ολοκληρο επεισοδιο!
Δεν εχω αλλαξει 10 τηλεορασεις για να μπορω να κρινω για μαυρα ή πως ειναι η εικονα με τις LCD. Επειδη βεβαια κοιταω για τηλεοραση απο περσυ (ελεγα να παρω την C9 αλλα τελικα αποφασισα να περιμενω να ερθει το PS5, το οποιο ειναι ακομα στο κουτι του:ice:) ειχα ριξει αρκετο διαβασμα και ειχα αποφασισει να παω σε OLED. Δεν το μετανιωνω. Σιγουρα κατα 95% τα ιδια θα ελεγα αν ειχα παρει μια καλη LCD. Αν καποιος οπως εγω προερχεται απο FULLHD και μονο η μεταβαση σε 4K ειναι αρκετη απο μονη της. Και να πω την αληθεια, αν η Sony XH95 εβγαινε με HDMI 2.1, θα μου εβαζε δυσκολα στην επιλογη μου. Samsung δεν κοιταξα καν λογο ελειψης Dolby Vision και DTS. Ουτε η LG βεβαια εχει DTS αλλα ειπα ειτε OLED ειτε Sony που τα εχει ολα (και Sony OLED βεβαια αλλα ανεβαινει κι αλλο η τιμη).
Παμε λιγο και στα υπολοιπα. Η φαση με το remote/mouse δεν μου αρεσει. Μπορει για καποιους να ειναι βολικο ή μπορει να συνηθισω καποια στιγμη αλλα η πρωτη εικονα ειναι αρνητικη. Το WebOS επισης δεν μου κανει κλικ. Περιμενα κατι ποιο ωραιο στο ματι αλλα ενταξει, ενα Netflix και PLEX που θελω τα εχει οποτε παμε παρακατω.
Με ρυθμισεις κτλ δεν ασχοληθηκα ακομα. Θα ακολουθησουν ερωτησεις βεβαια, οποτε να εχετε υπομονη με τον νεο:d055:
Τελευταιο, λιγα λογια για την βαση που πηρα μηπως καποιος χρειαστει στο μελλον. Αγορασα την Vogels THIN 505 γιατι ηθελα να μην εξεχει πολυ απο τον τοιχο (δειτε εδω προηγουμενα post και απαντησεις) Πηρα αυτο το καλωδιο για την κεραια. Δεν εβρισκα φτηνοτερο ΚΑΙ ετοιμοπαραδοτο. Ε λοιπον ουτε τριχα δεν χωραει αναμεσα στον τοιχο και το καλωδιο. HDMI καλωδιο ουτε που δοκιμασα γιατι δεν βρηκα γωνιακο αλλα ο χωρος ειναι περιορισμενος. Πολυ βολικο βεβαια οτι η βαση εχει 2 ποδαρακια και μπορει να σηκωθει λιγο η τελοραση για να βαλεις χερι απο πισω.
Μαζι αγοραστηκε και η JBL 9.1 αλλα δεν προλαβα να την συνδεσω. Ειχα χρονια home cinema 5.1 αλλα λογο καλωδιων και μεγαλων ηχειων, ηθελα κατι πιο μαζεμενο. Ξερω οτι δεν θα εχω το ιδιο ηχο αλλα διαβαζω οτι ειναι μια καλη ηχομπαρα οποτε θα ειμαι σε ανεκτο επιπεδο.
Αυτα τα ολιγα απο μενα. Ευχαριστω για την οποια βοηθεια μεχρι στιγμης (και για οση ακολουθησει) και καλοριζικες οι τηλεορασεις ολων που ηδη αγοραστηκαν ή προκειται να αγοραστουν.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ κσι σε εσενα! Ε ρε χαμος που γινεται με τηλεορασεις! Μπραβο!
Το ιδιο καλωδιο κεραιας εχουμε! Εχεις ομως καλυτερη βαση γιατι εγω δεν μπορω να σηκωσω την τιβι για να βαλω χερι οπως λες... πρεπει να την βγαλω εντελως. Δεν το εψαξα πολυ καλα το θεμα, αλλα οκ δεν νομιζω να την βγαλω για καποιο λογο, εχω φροντισει για ολα.
Το τηλεχειρηστηριο της LG (το ειπα και στον Error_Flyn αυτο) ειναι πραγματικα το χειροτερο κομματι της πολυ καλης τηλεορασης που πηρες. Ειτε μιλαμε για εργονομια ειτε μιλαμε για υλικα/ποιοτητα κατασκευης ειναι πολυ κατω των προσδοκιων δυστυχως. Να ξερεις/ξερετε οτι με τον καιρο θα τριζει σαν παλαβο. Απαραδεκτο. Αλλα οκ η τηλεοραση ειναι τοσο καλη που συμβιβαζεσαι και το αποδεχεσαι.
Σου ευχομαι και εσενα καλοθεατη και συντομα να την απολαυσεις με το νεο σου PS5! :)