Μου άρεσε όλη η προετοιμασία που γινόταν στο Hodwarts για την μάχη, όπως και η μάχη αργότερα.
Πολύ καλό και το κομμάτι με τις αναμνήσεις του Snape, όπου βλέπουμε ότι δεν είναι κακός τελικά.
Πολύ ωραίο το σημείο όπου ο Harry βρέθηκε σε αυτό το -ας το πούμε ενδιάμεσο- σημείο.
Οι μονομαχίες πολύ πετυχημένες, όπως και το σημείο όπου οι θανατοφάγοι κάνουν επίθεση στο τείχος που προστάτευε το Hodwards.
Πετυχημένη ήταν και η μεταμφίεση της Ερμιόνης, έμοιαζε αρκετά με την πραγματική Bellatrix.
Τέλος, πολύ σωστό το σχόλιο που έκανε κάποιος (νομίζω είπε "Τι βάναυσο") όταν ο καλικάντζαρος τους είπε ότι ο δράκος έχει εκπαιδευτεί να περιμένει να πονέσει όταν ακούει το κρόταλο, και φάνηκε ότι τον είχαν κακομεταχειριστεί, από τα σημάδια που είχε.
Βρήκα άκυρα τα φιλιά, εντάξει το φιλί της αδερφής του Ρον με τον Χάρι δεν ήταν τόσο άκυρο, αλλά το φιλί του Ρον με της Ερμιόνης μου φάνηκε πολύ άκυρο. Καταστρέψαμε τον πεμπουσιωτή, ας δώσουμε και ένα φιλί τώρα.
Στο τέλος όπου παρουσιάστηκε ο γιος του Χάρι, δεν μου άρεσε καθόλου το κούρεμα του γιου του. Σαν τον Justin Bieber ήταν. Μην χάσουμε αν δεν βάλουμε την αμερικανιά μέσα. Εκτός κι αν τον περιέγραψε έτσι η Rowling.
Δεν μου άρεσε και το ότι ο Ρον είπε 2 έξυπνα πράγματα και το επιβεβαίωσε η Ερμιόνη. Μου φάνηκε σαν να είπαν: "Τελευταία ταινία, ας παρουσιάσουμε τον Ρον με παραπάνω μυαλό, να βάλουμε και την Ερμιόνη να πει μια καλή κουβέντα, μην τον αφήσουμε έτσι". Μου φάνηκε ότι αλλοιώθηκαν κάπως οι χαρακτήρες του Ρον και της Ερμιόνης.
Και μια απορία.
Ο Χάρι ρώτησε στον Ντράκο ή τον Μαλφόι γιατί δεν έκανε τίποτα όταν τον κατάλαβε κάπου, νομίζω στον πύργο αστρονομίας. Αυτό το γεγονός παρουσιάστηκε σε κάποια ταινία;