λενε οτι ο χαρτης του gta θα ειναι 5 φορες μεγαλυερος απο αυτος του rdr.....
http://game20.gr/news/gta-5-five-tim...than-rdr-3952/
Printable View
λενε οτι ο χαρτης του gta θα ειναι 5 φορες μεγαλυερος απο αυτος του rdr.....
http://game20.gr/news/gta-5-five-tim...than-rdr-3952/
λολ μια λενε οτι θα ναι μεγαλυτερος απο rdr + IV + SAN ADREAS μαζι, τωρα λενε 5 φορες μεγαλυτερος απο RDR.
ο,τι να ναι πραγματικα.
Ο όγκος πληροφοριών που είδαμε σήμερα ήταν τεράστιος, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά σε hardware 8ετίας. Γι' αυτό όπως είπα το GTA V θα είναι next-gen benchmark. Το μόνο που ελπίζω είναι να έχουμε σταθερό framerate.
^^ Δεν ξερω εαν ειναι επιλογη στο θεμα των φωτο να εχουν θολουρα, αλλα αν ειναι ετσι και in game, απο οτι φαινεται την θολουρα στο background δεν μπορουν να την αποφυγουν με καποιο τροπο.
η θολούρα είναι ίσως για λόγους προστασίας των resources, προφανώς. ή ίσως είναι καλλιτεχνική παρέμβαση μέσω προγράμματος επεξεργασίας εικόνων.
Πάντως να καταθέσω και εγώ μια μικρούλα αποψούλα :P.
Πρώτα - πρώτα, πρέπει να θέσω 3 προϋποθέσεις: Α) ότι τα γραφικά που είδα στις εικόνες είναι real time, Β) ότι είναι από PS3 και Γ) ότι τρέχουν με ρυθμό 30 fps (με σκαμπανεβάσματα στο φάσμα των 25-30 επί το πλείστο και σε βαριές σκηνές 20-25 frames per second).
Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις ως δεδομένες καταθέτω την άποψή μου. Αν δεν ισχύσουν στο τελικό παιχνίδι, όλη η ακόλουθη άποψη/κριτική, πάει περίπατο.
Λοιπόν!
Με τα δικά φτωχά μάτια, βλέπω:
απίστευτη πολυπλοκότητα στα "από κάτω" engines, όπως στο κοντρόλ των μαζών/ατόμων, το interaction που έχουν μεταξύ τους, πως αντιδρούν σε σκηνικά που συμβαίνουν κοντά τους, και φυσικά την αλληλεπίδραση με τους κεντρικούς χαρακτήρες, πάντα σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον (όπως λένε οι πληροφορίες, άλλη αντίδραση έχουν τα άτομα μιας κακόφημης περιοχής όταν κάνει μια καφρίλα ο πρωταγωνιστής, άλλη αντίδραση έχουν τα άτομα σε μια κυριλέ περιοχή).
Βλέπω, απίστευτη ποικιλία στα πάντα: κτήρια, πολλαπλά οχήματα και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους (ένα ξεχωριστό engine, με ξεχωριστές ρυθμίσεις και υπακοή στα Physics, ανάλογα το όχημα και το τερέν).
Βλέπω, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας assets: δομή κτηρίων (πολυπλοκότητα στα polygons), υψηλή ποιότητα σε όλα τα textures, αναρίθμητα animations, για επίσης αναρίθμητους χαρακτήρες και "ήπιο" (ήτοι όχι 100% ρεαλιστικό, αλλά μια χαρά καλλιτεχνικά) damage model στα αναρίθμητα οχήματα.
Βλέπω, ταυτόχρονη χρήση τριών πρωταγωνιστών (ήτοι, ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΠΩΡΟΙ από το σύστημα), και μάλιστα όταν χρησιμοποιείς τον ένα από τους τρεις, οι άλλοι δυο συνεχίζουν κανονικά την ψηφιακή/virtual ζωή τους (αναφέρεται στις πληροφορίες, ότι ενδέχεται να βρείτε τους πρωταγωνιστές σε περίεργες στιγμές, όταν τους επιλέξετε, καθώς αυτοί συνεχίζουν να ζουν/αλληλεπιδρούν με το universe του GTAV ελεύθερα, όσο παίζετε με τον άλλο πρωταγωνιστή). Κοινώς το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης (που ρουφάει ΤΡΕΛΗ δύναμη από ένα μηχάνημα) που αφορά μόνο τους πρωταγωνιστές, δίνει ρέστα. Και έχουμε παράλληλα τις πόσες AI, για τα NPCs και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, τα οχήματα, τα κτήρια, τις μεταβολές σκηνικών που λαμβάνουν χώρα μπροστά τους......ε, όλα αυτά είναι AIs. Που ρουφάνε τα κέρατά τους από "δύναμη" του συστήματος.
Βλέπω, πολλά άλλα που χρειάζομαι κατεβατό για να συνεχίσω, αλλά σταματώ εδώ γιατί αρκούν τα παραπάνω, ώστε να ισχυριστώ το επόμενο:
όλα τα παραπάνω, τα είπα όχι ως οπτικές παρατηρήσεις κρινόμενες από την πείρα/γνώσεις μου, αλλά ως περιγραφή του ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟ κώδικα έχουν γράψει οι άνθρωποι της DMA Design, σόρρυ Rockstar North όπως λέγεται πλέον.
Όλα αυτά τα "βλέπω", που επίτηδες τα έγραψα με αυτό τον τρόπο, είναι ουσιαστικά ένα κάρο προγράμματα που τρέχουν ταυτόχρονα και παράλληλα, όλα ΚΑΤΩ από τον βασικό κώδικα που τα ελέγχει.
Αν δεχτούμε ότι ισχύουν οι προϋποθέσεις που έθεσα στην αρχή, μαζί με όλα τα "βλέπω", τότε ένα έχω να πω: οι άνθρωποι αξίζουν το βραβείο καλύτερου κώδικα για την γενιά του PS3/Xbox360. Ω, ναι. Και επίσης, τους αξίζουν ιδιαίτερα παράσημα, καθώς ο τίτλος ΔΕΝ είναι για μια πλατφόρμα (άρα και ευκολότερη η ανάπτυξη από πλευράς πολυπλοκότητας), αλλά είναι multi-platform.
Ειλικρινά, δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα από μηχανήματα 8-9 ετών (όταν είχαν οριστικοποιηθεί δηλαδή τα specs των 360/PS3, το 2003/4).
Και τέλος, επανέρχομαι στην αρχή: αν δεν ισχύσουν τελικά οι προϋποθέσεις που έθεσα, καταρρέουν όλα τα παραπάνω, και θα επανέλθω με νέα άποψη.
Αν όμως ισχύσουν, τότε η R* πάει για όσκαρ στον προγραμματισμό (τα καλλιτεχνικά, αρτιστικά, σεναριακά, δεν κρίνονται αντικειμενικά όπως ο προγραμματισμός, καθώς είναι υποκειμενικής φύσεως η κριτική σε τέτοια θέματα: σε κάποιον αρέσει η καλλιτεχνία των γραφικών, σε άλλον όχι, το ίδιο ισχύει στο σενάριο, μουσική κλπ. Στον προγραμματισμό όμως, δεν τίθεται θέμα προσωπικής αρέσκειας, αλλά αντικειμενικής κριτικής).
Σόρρυ αν κούρασα. :D
^^Δεν μπορω να αντιπαραθεσω κατι μετα το παραπανω ποστ. Ισως εγω απλα δεν το βλεπω ολο αυτο που βρισκεται οπως ειπε ο Λευτερης "απο κατω". Παντως θα εμπιστευθω την αποψη του καθως γνωριζει περισσοτερα και αν ειναι ετσι τοτε ημουν λαθος και στο τεχνικο κομματι το παιχνιδι (αν οντως ολα ισχυουν) ειναι πολυ μπροστα απο τα αλλα παραδειγματα που εφερα. Παρολαυτα οφειλω να ομολογησω οτι εξακολουθω ορισμενες φορες να χαζευω το skyrim και να λεω σε ποια γενια βρισκομαι. Ισως τελικα να ειναι περισσοτερο το καλλιτεχνικο κομματι που μου το προκαλει αυτο αν και το skyrim εχει απιστευτο draw distance , textures και λεπτομερεια για τετοιο μεγεθος κοσμου.
Παντως ωραιο ποστ χαιρομαι οταν καποιος που μπορει και αναγνωριζει 5 παραπανω πραγματα τα μοιραζεται με κομψο και ομορφο τροπο.
Μακαρι λοιπον να ειναι ολα ετσι παιδια! Μακαρι!
Δημητρό, μην με παρεξηγήσεις! Δεν πόσταρα ώστε να αντιπαρατεθώ σε εσένα, για αυτό και τόνισα ότι σε κάποια πράματα που βλέπουν τα μάτια μας, η κριτική μας επηρεάζεται από την καλλιτεχνική μας προτίμηση (πολλά "μας" έβαλα ο φούστης :D). Ίσως για αυτό σε ελκύει περισσότερο ο κόσμος του Skyrim - δηλαδή καλλιτεχνικά. Αντίστοιχα σε πολλούς, δεν άρεσε καλλιτεχνικά το Shadow of Colossus στο PS2, όμως προγραμματιστικά έβαλε τα "γυαλιά" σε πολλούς devs.
Ειλικρινά, αν ισχύουν όλα αυτά που έγραψα, αμφιταλαντεύομαι για τα σκήπτρα προγραμματισμού μεταξύ Rockstar North και Naughty Dog (αυστηρά προγραμματιστικά, το τονίζω αυτό).
Τέλος, επ' ουδενί δεν ήθελα να φανώ ότι το παίζω "προφέσορας" ή "ξερώ-λας / μπορώ-λας", ότι δήθεν γνωρίζω τα κέρατά μου περισσότερο από εσένα ή κάποιον άλλο. Απλά αισθάνθηκα ότι "έπρεπε" να μοιραστώ αυτά που είδα, με τα υπόλοιπα παιδιά του φόρουμ, ως καθαρά / αυστηρά προσωπική κριτική - αλλά ταυτόχρονα όσο πιο αντικειμενικά διατυπωμένη, και μόνο επί του προγραμματισμού (απέφυγα θετικά/αρνητικά σχόλια για τις καλλιτεχνικές επιλογές της R* καθώς είναι υποκειμενικά).
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ("πάντως ωραίο ποστ...κομψό και όμορφο τρόπο) και ελπίζω και οι υπόλοιποι συνφορουμίτες να βρήκαν το ίδιο "εύπεπτο" το ποστ μου. Άλλωστε για τους συνφορουμίτες κάθισα και το έγραψα, όχι για κάποιον άλλο ή για κάποιο λόγο προσωπικής "προβολής" (εδώ πάει το "ελπίζω να μην περξηγηθώ" ! ).
Μακάρι, μακάρι, μακάρι, να είναι όπως τα είδα.
Σκατέ ολέ αν δεν είναι, και τελικά λάβουμε μια έκδοση για PS3, πολύ χαμηλότερης ανάλυσης και ποιότητας σε συνδυασμό με άθλιο (stutter) frame rate. :P
Λευτέρη ποτέ δεν κουράζεις!
Φυσικά και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις αλλά φέρνω τις αντιρρήσεις μου σε ένα μόνο κομμάτι του post σου.. Στο υπόλοιπο συμφωνώ και επαυξάνω..
Ακόμα και να ισχύσουν οι προυποθέσεις που έθεσες (μακάρι) , τα παραπάνω πως τα "βλέπεις"?? Είναι όλα υποθέσεις? Πως μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδρούν οι υπόλοιποι NPC ?? Πώς μπορείς να ξέρεις πως συμπεριφέρονται οι μάζες?
Επειδή το είπαν οι devs? Εντάξει σπίτι τους είναι και αν δεν το παινέψουν.. :P
Ούτε νομίζω οτι απο τις φωτό μπορούμε να το κρίνουμε.. Μακάρι να έχεις δίκιο αλλά ειδικά σε αυτόν τον τομέα πιστεύω πρέπει να το δούμε με τα μάτια μας..
Οχι οχι δεν το πηρα ως αντιπαραθεση σε δικο μου ποστ αλοιμονο. Ισα ισα καλα εκανες και το ποσταρες γιατι μπορει κι εγω να εκτιμησω ολα αυτα που βρισκονται "απο κατω" και εμενα δεν μου εκαναν αρχικα εντυπωση. Για παραδειγμα εμενα δεν με εντυπωσιαζε οσον αφορα στον τεχνικο τομεα, το γεγονος οτι μπορεις να αλλαζεις χαρακτηρες Οn the fly, και αυτο επειδη δεν φανταζομουν οτι ειναι κατι τοσο δυσκολο που απαιτει τοσους πορους.
Γενικα δεν με ενοχλει καθολου να γινονται ποστ που να ξεκαθαριζουν την κατασταση περισσοτερο. Κι εγω καταληγω στο γεγονος οτι μαλλον το καλλιτεχνικο κομματι ειναι αυτο που με συναρπαζει ισως περισσοτερο στο skyrim αν και το ξαναλεω, τα textures και η καθαροτητα του μου μοιαζουν απιστευτα για το μεγεθος του παιχνιδιου που τρεχουν σε κονσολες 8αετιας.
@ FotisGRC
όχι δεν είναι υποθέσεις! Από τις πληροφορίες, που έγιναν δημοσίως γνωστές, αν τις μελετήσεις (όχι γρήγορη ανάγνωση) σε βάθος και καταφέρεις (εδώ δυστυχώς έρχονται σε ισχύ οι γνώσεις και η πείρα) να αναγνωρίσεις τι υπο-ννούν προγραμματιστικά.......σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγεις (αυτά που παρέθεσα).
επίσης, τις πληροφορίες δεν τις είπαν μόνο οι devs, αλλά τα είδαν με τα μάτια τους τα ατομάκια από το cvg (βρετανικό site, πρώην περιοδικό από τα τέλη των 80s).
άλλωστε, η R* δεν λέει παπάτζες για τα παιχνίδια της, ότι έχει πει ως τώρα, το έχει κάνει πραγματικότητα. Συνεπώς, δέχομαι ότι οι πληροφορίες είναι αληθείς.
αλλά έχω "καλυφθεί" κατά κάποιο τρόπο, λέγοντας πως αν δεν ισχύσουν όλα αυτά (πληροφορίες και οι 3 προϋποθέσεις), τότε άκυρο ολόκληρο το ποστ και θα επανέλθω με "αναβαθμισμένη" άποψη. λολ.
ΥΓ: όσο για την κριτική με μοναδικό υλικό τις φωτογραφίες, ε, για αυτό παρέθεσα τις 3 προϋποθέσεις. Αν ισχύουν αυτές, μαζί με αυτά που είδα στις φωτογραφίες, πίστεψέ με, μπορώ να κρίνω (και να αναλύσω) τι βλέπω. Μπρίκια κολλάω; (για να γελάσουμε είπα το τελευταίο :P). Εδώ μετά από τόσα χρόνια, μπορώ να "δώ" με πόσα frames per second τρέχει ένα παιχνίδι (ένα παράδειγμα: ο συνφορυμίτης Nonborn, κάποτε είχα πάει σπίτι του, την εποχή που μόλις είχε βγει το demo του God of War 3. Του λέω, ξεκίνα να παίζεις κι εγώ θα βλέπω μόνο, ώστε να κρίνω το τεχνικό κομμάτι. Όταν τερμάτισε το demo, του λέω "τρέχει μεταξύ τάδε και δείνα frames per second" (δεν θυμάμαι επ' ακριβώς γιατί πάνε και χρόνια). Κοντοστέκεται λιγάκι ο Nonborn, δεν λέει τίποτα, κι εγώ αρχίζω να παίζω το god of war ώστε να νιώσω και το gameplay. Εκείνη την στιγμή, είχε πάει ο Nonborn στον Μακ Προ του και ψάχτηκε στο Internet, να βρει - και βρήκε, την τεχνική ανάλυση του GOW 3. Καπάκι μου λέει: ρε σύ! έχεις τελικά "μάτι". Όσα ακριβώς frames per second είπες, τόσα ακριβώς "τρέχει" το παιχνίδι! Πως το έκανες αυτό;.............απάντηση: αν έχεις δει κάποια χιλιάδες παιχνίδια, με τεχνικό "μάτι", ε, κάπου παίρνεις το "κολάϊ" λολ - μπορεί άνετα ο Nonborn να επικυρώσει αυτό που λέω!)
Mε κάλυψες κι εμένα λοιπόν με την ανάλυση σου..!
Μακάρι να ισχύσουν όλα αυτά και να έχουμε στα χέρια μας ένα αριστούργημα!
Κοίτα να δεις που ενώ μέχρι προχθές δεν του είχα δώσει καθόλου σημασία ίσως πάει για σίγουρη αγορά..! Aφού πρώτα διαβάσουμε κανένα review!
Αύριο που έχει ανακοινωθεί ένα trailer, είναι cinematic ή gameplay?
^^Αυτο με το framerate Λευτερη το εχω και εγω... πραγματικα μπορω να καταλαβω ποτε ενα παιχνιδι τρεχει με 30 ποτε με 45 και ποτε με 60 και ποτε με πανω απο 60 (οπου εκει αρχιζει και δυσκολευει πολυ να βγαλεις ακριβες συμπερασμα καθοτι ειναι πολυ smooth)
Δυστυχως στη περιπτωση μου ειναι σαν καταρα ομως γιατι με ενοχλει απιστευτα να βλεπω να πεφτουν τα frames πραγματικα με τρελαινει αυτο το πραγμα....
η αλήθεια ξέρεις ποια είναι; ότι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει μέχρι 60 frames per second και ούτε ένα παραπάνω. Όλα τα παραπάνω, τα βλέπουμε μόνο στους PC, επειδή υπάρχουν οι counters. Αν σου κρύψω τον counter και σου βάλω ένα παιχνίδι που παίζει νερό, εντελώς νερό ούτε μισό frame να χάνει, στα 60 fp/s και ένα παιχνίδι πχ. στα 80 fp/s δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να τα ξεχωρίσει ο ανθρώπινος οφθαλμός.
Και αντίστοιχα από ρυθμό καρέ άνω των 12 ανά δευτερόλεπτο, το μάτι "καλύπτει" τα κενά (φυσική αντίδραση του εγκεφάλου), και έτσι "βλέπει" κίνηση. Οι απαρχές της "κινούμενης φωτογραφίας" (motion picture) πάνω σε αυτό βασίστηκαν. Άλλωστε video, είχαμε από το 1985-6 όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα .anim στην θρυλική πολλά-χρόνια-μπροστά-από-την-εποχή-της Amiga (ροή animation με ρυθμό αποδεκτό όλα σε real-time, ώστε να δείχνει ως βίντεο), σε ταχύτητα 12 fp/s και μετά 15 fp/s (με τον διπλασιασμό λόγω του interlace, αυτά ήταν 24 και 30 fp/s αντίστοιχα).
Τεσπα, να μην το κουράζω με άσχετα, σόρρυ παιδιά!
To κακο με τα 30fps ειναι οτι και λιγο να πεσει ενοχλει,οποτε πρεπει να ειναι καρφωμενα 30.:ice:
Τα 30 του uncharted ας πουμε ειναι οκ για μενα,τα ''30'' του GT4 ηταν προβλημα.
H Rockstar ειχε ενα θεμα παντα με το frame rate,αλλα ηταν εκπληξη για μενα το San andreas ,που ηταν μεν πολυ καλυτερο σε γραφικα απο τα προηγουμενα,αλλα ειχε και καλυτερο frame rate.
Mακαρι να δουμε κατι τετοιο και εδω.
αυτό εδώ ακριβώς περιγράφεις, μόνο που αυτές οι συνθήκες δεν υφίστανται βρε Slay, στα vgames. Συνεπώς, δεν παραμένει να ισχύει αυτό που ειπα;
http://www.100fps.com/how_many_frame...humans_see.htm
αποκλείω εντελώς - παντελώς, αν τελικά ισχύσουν οι 3 προϋποθέσεις που παρέθεσα κάποια ποστ πιο πάνω, να μην εκμεταλλεύονται τις SPUs.
ίσως όχι στον βαθμό που οι μαέστροι της Naughty Dog, βέβαια, αλλά τα σκήπτρα δεν τα αποδίδω λόγω χρήσης των SPUs, αλλά λόγω συνολικού κώδικα / επιτεύγματος.
Και πάλι τονίζω: αν δεν ισχύσουν οι 3 προϋποθέσεις και λάβουμε ένα πολύ χαμηλότερης ποιότητας αποτέλεσμα, τότε χωρίς κανένα ενδοιασμό, τα σκήπτρα πάνε (και μένουν για πάντα, στη γενιά του PS3) στη Naughty Dog, αναμφισβήτητα φίλε psx3. (κοινώς, θα ταυτιστούμε)
psx3
Εμπειρικα απο αυτα που εχω σε αυτη τη γενια,ακομα και αν εκμεταλευτουν τα spus δεν θα το κανουν σε βαθμο ουτε καν του Motorstorm 1 ας πουμε.
Προφανως φανταζομαι οτι ειναι δυσκολο να μοιρασουν εργασιες σε καρτα γραφικων και spus εχοντας στο μυαλο τους το πως θα αποδοσει καλυτερα Ps3 και οχι οτι προκειται για multiplatform.
Εφοσον προκειται για multiplatform φανταζομαι οτι κοιτανε να βαλουν στην καρτα γραφικων του ps3 εργασιες που θα μεταφερθουν ευκολα σε αυτην του 360.Οποτε ακομα και με βαση το ps3 να γινει περιοριζεται η κονσολα.Εκ των πραγματων δηλαδη παντα αυτο συμβαινει.
Αυτο που νομιζω οτι κανουν καποιοι(πολυ λιγoι) σε multiplatform τιτλους ειναι να πετανε κανα mlaa(της sony) ή κανα φωτισμο.Τιποτα δηλαδη σε συγκριση με αυτο που βλεπουμε σε μερικα exclusives.
Ποια παιχνιδια εννοεις psx3?
Αυτα που ξερω γω οτι εχουν δωσει καποιες εργασιες στα spus ειναι τα portal2,Battlefield 3.