Originally Posted by
Valkyre
Φιλε Enstikto πρεπει καθε ταινια που μου αρεσει ή οχι να ανατρεχω μετα την προβολη της σε καποιο "site" να ερευνησω λεπτομερως τα λαθη τα οποια εχει, ωστε μετα να βγαλω το συμπερασμα του αν μου αρεσε ή οχι αυτη η ταινια καθως και αν της αξιζει ή οχι ο τιτλος best comic movie?
Πιο πολυ μου μοιαζει εμενα αυτο με συμπεριφορα καποιου ο οποιος (για εναξηγητους λογους) εχει διακαη ποθο να εστιασει στα λαθη της ταινιας και σαν να εχει ξεκινησει σταυροφορια εναντιον της παρα το αντιθετο, δηλαδη απλα να δει την ταινια και να βγαλει τα δικα του συμπερασματα. Αυτο μπορεις να το κανεις για ολες τις ταινιες που υπαρχουν. Απο τις πιο καλες μεχρι τις χειροτερες. Και τον Νονο αν τον παρεις και τον ξεψαχνησεις μεχρι τελικης πτωσης θα βρεις λαθη και ατελειες.
What is the point of that??
Οταν παω να δω μια ταινια, την κρινω με βαση του πως περασα τις 2 αυτες ωρες που την παρακολουθησα. Αν αυτες τις 2 ωρες εχω περασει καλα, δεν θα κατσω να το αναλυσω εκτος και αν μιλαμε για πολυπλοκη ταινια που σκοπο εχει να σε κανει να προβληματιστεις και να σκεφτεις οποτε χρειαζεται και 2η προβολη. Ε το Dark Knight δεν ειναι κοινωνικο δραμα ουτε εκλεπτυσμενη/υπερπολυπλοκη ιστορια. Εντοπισα λαθη? Σαφως, το ανεφερα και στο πρωτο μου ποστ οτι εχει λαθη.
Ομως εντοπισα πολυ περισσοτερα πραγματα που μου αρεσουν. Οπως για παραδειγμα η σκηνη της ανακρισης του Μπατμαν με τον Τζοκερ την οποια θεωρω ακρως μα ακρως εκπληκτικη γι αυτον τον τυπο ταινιας, που δεν εχουμε δει σε αλλη ταινια του ειδους. Τι κι αν ο τροπος με τον οποιο δραπετευσε ο Τζοκερ δεν ηταν εξισου πειστικος ή ρεαλιστικος (επεισε ταχατες μου τον μπατσο που τον φυλαγε να πλακωθουν, χαζο). Δεν θα σταθω σε αυτο. Δεν βλεπω Αμλετ, βλεπω Μπατμαν. Και ο Νολαν το ξερει αυτο. Μου δινει μια πιο Noir εκδοχη του Μπατμαν χωρις να θελει να ειναι 100% ρεαλιστικος (αρκετες δε φορες ειναι σουρεαλιστικος βλεπε τις πτησεις του Μπατμαν), θελει απλα να ειναι πιο πειστικος, πιο προσιτος. Θελησε να δωσει μια λιγο πιο πολυπλοκη εκδοχη ενος comic story απο το κλασσικο "αυτος ειναι ο κακος, αυτος ειναι ο καλος, αυτη ειναι η γκομενα, fight - win". Εδωσε μια περισσοτερο πολυεπιπεδη εκδοχη με ρεαλιστικα σουρεαλιστικα και καθολου ρεαλιστικα χαρακτηριστικα. Ασχοληθηκε με το character development πολυ καλυτερα -κατ'εμε- απο τον Burton, ασχοληθηκε με τους "κακους" ειδικα ο Two Face με την εκπληκτικη ερμηνεια του Εκχαρτ και την αλληγορια Dark Knight - White Knight ηταν για εμενα ολα τα λεφτα. Δεν θελησε να φτιαξει εναν Μπατμαν-Νονο, θελησε να φτιαξει εναν Μπατμαν διαφορετικο και πιο "σοβαρο". Για εμενα -και την συντριπτικη απο οτι φαινεται πλειοψηφια- τα καταφερε περιφημα.
ΥΓ: Αμφιβαλλεις οτι το Μπατμαν του Burton εχει λαθη? Οχι αληθεια αμφιβαλλεις? Εγω θυμαμαι κατι αρρωστα σκηνικα να γινονται. Απλα ο Burton με το στυλ του, δεν σε βαζει καν στην διαδικασια να ασχοληθεις με λαθη, γιατι εχει αυτο το υφος μεταξυ σοβαρου και αστειου. Ξαναλεω ομως, δεν ειπα οτι ο λογος που δεν προτιμω την εκδοχη του Burton ειναι τα λαθη. Δεν κολαω σε αυτα. Μεχρι πριν τον Νολαν σαφως και ηταν και για εμενα οι καλυτερες ταινιες του συγκεκριμενου ηρωα. Ομως δεν με ειχαν ικανοποιησει τοσο. Ο Νολαν μου εδωσε εναν Μπατμαν που ηθελα, σοβαροτερο, πιο πειστικο (οχι ρεαλιστικο προσοχη) και πιο επιβλητικο.