Ναι ε εγω εμεινα λιγο πισω στο 4 επ. μονο TWD και Homeland ειδα .....Αρχισε και Grimm ειδα μονο το πρωτο.
Printable View
Ναι ε εγω εμεινα λιγο πισω στο 4 επ. μονο TWD και Homeland ειδα .....Αρχισε και Grimm ειδα μονο το πρωτο.
Breaking Bad 5x01
"https://33.media.tumblr.com/fb21d44a...dn0so7_250.gif"
By far η κορυφαία σειρά (είμαι 35+)! Τρομερές ερμηνείες, απίθανο σενάριο. Δεν ξέρεις αν μισείς ή λατρεύεις τον Φρανκ (κι όχι μόνο). Επίσης δείχνει πόσο μπροστά (κι όχι συντηρητική) μπορεί να είναι η Αμερική σε κάποια πράγματα (βλέπε ακόμη και διαφήμιση Hilary με Φρανκ για το Κλίντον foundation). Το DC δε, λίγο πριν κυκλοφορήσει νέος κύκλος έχει πολύ πλάκα με γιγαντοαφίσες κ διαφημίσεις του Φρανκ στο 'θρόνο' του Lincoln memorial. Από την περιοχή γύρω από το Λ.Οίκο μέχρι το μετρό (surreal για όςους έχουν δει την γνωστή σκηνή στο μετρό). Αξίζει σίγουρα να την παρακολουθήσει κάποιος.
- - - Updated - - -
Αναφέρομαι σε προηγούμενο post φίλου για το House of Cards :)
Μετά από το πρόσφατο διάβασμα του The Stand (Το Κοράκι) του Stephen King βρήκα και κατέβασα την μίνι σειρά του 1994. Είδα το πρώτο από τα τέσερα επεισόδια και το βρήκα αρκετά καλό και πολύ κοντά στο βιβλίο. Την διασκευή για την τηλεόραση έχει κάνει ο ίδιος ο King, ο οποίος εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο, όπως επίσης και ο Sam Raimi. Ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο καλά.
Walking Dead άλλο ένα εκπληκτικό επεισόδιο κατά τη γνώμη μου. Εξελίσσεται πολύ ωραία αυτή η σεζόν.
Spoiler!
Εμένα τα δυο τελευταία δε με έχουν ενθουσιάσει, αν και το προτελευταίο ηταν απαραίτητο για την εξέλιξη της ιστορίας. Καλο και το χθεσινό αν και την αποκάλυψη που μας κάνανε, την είχα υποψιαστεί καιρό τωρα. ;)
Ναι, μη με παρεξηγήσεις, κι εγώ θελω να υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Άλλωστε, εάν βλέπαμε μονο το splatter κομμάτι, γρηγορα θα είχαμε βαρεθεί ολοι μας. Απλα, εμενα δε μου αρεσει να "μου παίρνουν" την κεντρική ιστορια για τοσο πολυ, οπως εγινε με το προτελευταίο επεισόδιο. Προτιμω να μου παρουσιάζουν αυτο που θέλουν με δόσεις μεσα στην κεντρική ιστορια. Αυτός ηταν και ενας λόγος που με εκνεύρισε αφόρητα το τέταρτο βιβλιο του Μαύρου Πύργου του King. Ενώ περιμένω να συνεχίσει η περιπέτεια, μου κοτσαρουν εναν τεράστιο τόμο με το παρελθόν του Ρόλαντ και ξενέρωσα. Θα ηθελα να το είχαν κανει εμβόλιμα, μεσα στην κεντρικη ιστορια. Αλλα, οκ, εδώ μιλάμε μόλις για ενα επεισόδιο.
Κατάλαβα, ναι όντως έχεις ένα δίκιο. Αλλά δεν ξέρω ρε γαμώτο στο Walking Dead οπότε βλέπω τέτοιο επεισόδιο (οπως το προτελευταιο) στην αρχή λέω ωχ γαμώτο δεν θα δούμε τίποτα από τους άλλους, αλλά όσο περνάει η ώρα έχω απορροφηθεί τόσο που "δεν με ενδιαφέρει" τι γίνεται.
Γενικά τη συγκεκριμένη σειρά τη γουστάρω πολύ και δεν είχα την πρώτη σεζον όταν ξεκίνησε μιας και δεν ήμουν φαν των ζομπι, αλλά έκανα μεγάλο λάθος και μετά έχω δει αρκετές ταινίες με ζομπι.
Γενικα, αυτη ειναι μια πρακτική που ακολουθεί η σειρα. Σε κάθε εποχη έχουμε τέτοια επεισόδια. Συμφωνω κι εγώ οτι σε απορροφά και μετα απο λιγο δε σε νοιάζει, αλλα και παλι θα προτιμούσα να εξελίσσονται παράλληλα οι ιστορίες.
Παντως, θα συμφωνήσω οτι η σειρα απλα σπέρνει!!!!!
Ευτυχως που απο τους ίδιους τους δημιουργούς, απορρίφθηκε μια υποψία που υπήρχε για το τέλος της σειρας, η οποια έλεγε πωςΕαν γινόταν κατι τέτοιο, απλα θα ηταν αίσχος!!!!!Spoiler!
Α καλά αν γινόταν κάτι τέτοιο
Spoiler!
Αυτο ειναι ενα απο τα μεγάλα ζητούμενα της σειρας, αν οχι το μεγαλύτερο. Οχι οτι και αν το μάθουνε, στη παρούσα φάση, θα μπορέσουν να κανουν κατι (ισως εχουν καταστραφεί αρχεία με έρευνες χρόνων, εγκαταστάσεις, κλπ κλπ), αλλα κατι θα ειναι και αυτο για να γίνει μια αρχη. Πάντως, οποιο και να ειναι το τέλος, δεδομένων των συνθηκών και δεδομένου οτι για να επανέλθει ο κόσμος σε μια υποψία της αρχικής κατάστασης, θέλει πολλα χρονια, θα ειναι ενα γλυκόπικρο τέλος. Ενα τέλος που η ελπίδα θα ειναι απτή πια και η ανθρωπότητα θα πρεπει να μαζέψει δυνάμεις για την επανάκαμψη. Ψιλοκλισε, αλλα δε βλεπω πως αλλιώς μπορει να γίνει.
Καλά ναι το τέλος (αν υπάρχει τέλος) θα είναι ψιλοκλισέ. Εκτός και σου δείξει μια κατάσταση που θα συνεχίσουν να ζουν έτσι (άντε ίσως βρούνε κάποιο πολύ καλό καταφύγιο με πολύ κοσμο και καλά μαντρωμένο)
Ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κι ετσι, θα προτιμούσα οχι, καθώς κατι τέτοιο ειναι μια κατάσταση που, εστω και παροδικά, εχουν ξαναϋπαρξει. Το έχουμε ξαναδεί δηλαδη. Αυτο που, κατ' εμε, θα πρεπει να προσέξουν, τηρουμένων παντα των συνθηκών, ειναι να δοθεί ενα ρεαλιστικό τέλος. Ούτε υπερβολικά απαισιόδοξο, αλλα ούτε παραμυθένιο. Ιδωμεν...
Συμφωνώ ότι δεν θα ήταν το καταλληλότερο τέλος αυτό,Spoiler!
Με αυτόν τον τροπο θα συμφωνήσω κι εγώ. Σαφως και θα ηθελα, πέρα απο διηγηση να εχω και κάποιες εικόνες. Αρκεί να μην περάσουμε σε ανεξέλεγκτο "βερμπαλισμό" και χαθεί η ένταση του στορυ.
Εννοείται! Λίγα πράγματα και καλά, όχι να μας αφιερώσουν ολόκληρο επεισόδιο.
σκεφτείτε και την πιο απλή εκδοχή, που είναι μάλιστα πολυσυζητημένη εδώ και χρόνια. Απόλυτη μείωση του συνολικού αριθμού πληθυσμού, καθώς ήδη μετρά 7 δις στον πλανήτη.
ένας airborne ιός, που εξαπλώνεται σε χρόνο DT (βάσει μετεωρολογίας καλύπτεις όλο τον πλανήτη σε 1 μήνα περίπου, αν θυμάμαι καλά).......που είχε διαδοθεί κάποια χρόνια πριν, και με γενετικό προγραμματισμό να εκδηλωθεί στις μέρες που εκτυλίσσεται το 1ο επεισόδιο του 1ου κύκλου. Μόνο που........με την Φύση, όταν πας να την "ελέγξεις" ριζικά, απόλυτα και καθολικά, σου δείχνει ένα μεγαλοπρεπές κωλοδάχτυλο.........με αποτέλεσμα να "ψάχνεσαι" πως να διορθώσεις την μαλακία που έκανες................και που φυσικά (pun intended) δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.
η πλέον πιθανή εκδοχή, βάσει κιόλας του ανθρώπινου οργανισμού, είναι εξίσου απλή: κάποιος - κάπου - κάποια στιγμή θα είχε εξ αρχής ή στην πορεία αναπτύξει ανοσία στον ιό = δεν θα μετατρέπεται σε ζόμπι όταν πεθαίνει + δεν εκδηλώνεται η αρρώστια ακόμα και αν μολυνθεί από ζόμπι (δάγκωμα - επαφή με αίμα ζόμπι). Ε, από εκεί και πέρα έχουμε:
α) η κοινωνία κάπου έχει διατηρήσει επιστημονικές εγκαταστάσεις (λεπτομερές "πως", "τι" και "γιατί" μην περιμένετε) στις οποίες κάπως/κάπου θα μεταφερθεί το άτομα ή τα άτομα με ανοσία και θα ξεκινήσει παραγωγή αντι-ϊικού ορού
ή
β) όλα ήταν εξ αρχής στο "πρόγραμμα" ώστε να μείνουν λίγοι νοματαίοι, οι οποίοι σαφώς και ανήκουν στους αυτούς που κρατούν τα "ηνία" του πλανήτη, όμορφα και άνετα κάπου προστατευμένοι........και των οποίων οι απόγονοι θα συνεχίσουν το ανθρώπινο είδος σε μια "perfect" (κατ' εκείνους πάντα) νέα κοινωνία..........βεβαίως, αυτό θα συμβεί όταν ο ιός που βρίσκεται σε όλους, θα τους σκοτώσει eventually, ακόμα και τα ζόμπι θα πεθάνουν πχ. μετά από 30-50 χρόνια, γιατί έτσι ήταν γενετικά προγραμματισμένος ο ιός.
δεν ξέρω, αλλά αυτού τους είδους το κλισέ "κλείσιμο" μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό / εύπεπτο, παρά καμιά κλασικούρα σε στυλ "αμάν όνειρο ήταν" ή "έστω και κουτσά στραβά επιβιώσαμε" ή "με τα χίλια ζόρια τελικά τα καταφέραμε" ή "κακώς νομίζαμε ότι παγκοσμίως γίνεται της πουτάνας, καθώς σε κάποια μέρη/χώρες/πόλεις έγινε ο χαμός, ενώ η κοινωνία αλλού συνέχισε κανονικά, μόνο που εμείς (οι πρωταγωνιστές και οι ΗΠΑ) δεν το ξέραμε".